- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi erősítő építése
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASUS notebook topic
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi__memo
nagyúr
Sejtettem, hogy nem aznap lesz kész és végülis annyira nem vészes. Azért jó tudni, hogy lehet, hogy egy hét kell hozzá.
Köszi mindkettőtöknek -
stingy2
senior tag
válasz
szabi__memo #115500 üzenetére
Nekem is kb. akkor volt (2022.okt.). Azt mondák a Kincstárnál, hogy max. 1 hét, de 2-3 nap alatt ott volt.
-
torma99
aktív tag
válasz
szabi__memo #115500 üzenetére
2022 ősze. Rafi => MÁK csütörtöki nap fiók, Rafi, kedd reggel MÁKban jóváírva.
-
Ixion77
addikt
válasz
Sisco2 #115494 üzenetére
Persze hogy vehető. IBKR-en minden vehető. Még választhatsz is 12 különböző piac/végrehajtás közül (USD SMART, EUR SMART, BTCW SMART, USD AEB, USD EBS, EUR SBF, EUR EBS, EUR FWB2, EUR IBIS2, EUR GETTEX2, EUR APEXEN, BTCW EBS)
Viszont engedélyt kell előbb kérni rá: "Restricted: Must request Complex or Leveraged Exchange-Traded Product permissions for trading. FAQ 84620875"
-
Sisco2
tag
IBKR -en kapható ez a WisdomTree Physical Bitcoin?
https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=GB00BJYDH287#overview
Ersténél XETRA 2 -n vehető.TBSZ -re véve számít valamit hogy ezek a Bitcoin ETN -ek nem UCITS compliance -ek?
-
Paxker315
addikt
IB devizavaltassal kapcsolatban: limitáras megbízásnál hogy érdemes megadni az árat? Mennyire van jelentősége, mennyit adsz meg?
-
DarkByte
addikt
Nem teljesen értem a DKJ-k hogyan vannak meghirdetve. Azt tudom hogy sok sorozat amit most meg lehet venni régi, akár egy évvel ezelőtt óta érvényben is lehet. De pl. miért nincs 2024 7. havi lejáratú most?
-
tototos
addikt
válasz
Oppenheimer #115487 üzenetére
Mi lakásba forgattuk a kamatot. Szerencsére sikerült az önerőt összelegózni így nem kellett kivenni semmit PMÁPból.
-
oszkarfincs
aktív tag
A LightYear adott valami 10 dolláros ajándék részvényt. Ebből mit érdemes venni, ha nem akarok miatta extra adminisztrácót magamnak és adókat fizetni? Jósgömbje senkinek nincs, inkább az érdekelne, hogy mivel van a legkevesebb szívás? Eredetileg ETF vásárlás miatt regisztráltam, azt akarok venni később is TBSZ-re, egyedi részvényeket nem igazán akarok tartani. Gondoltam veszek belőle applet, teslát csak aztán beugrott, hogy ott lesz akkor forrásadó meg minden kutyafüle.
Más téma, miből látni azt, hogy a LightYear nem egy piramis játék? Mi a garancia arra, hogy nem vernek át? Az, hogy UCITS típusú ETF-et veszek, garanciát jelent valamire vagy ezt is el lehet lopni?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Drizzt #115044 üzenetére
[2 hét alatt kb. ~300 mrd új állampapír]
Kifizetés közben ~480mrd volt. Ugyan még mindig valószínű, hogy lesz nagyobb vétel, egy kis késleltetés megszokott. Tehát ~60%-a már most állampapír lett az állampapír kamatoknak.
-
Addel
senior tag
válasz
Oppenheimer #115484 üzenetére
Ez jó, köszönöm, követni fogom.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Addel #115480 üzenetére
Ha erdekel a tema ennel a hsznel melyebben is, ma szo volt a bitcoinrol is ebben a topikban.
-
Addel
senior tag
válasz
boti19871125 #115481 üzenetére
Köszönjük Emese.
-
Addel
senior tag
BTC ma megint megugrotta az 5%-ot.
-
stingy2
senior tag
válasz
Addel #115478 üzenetére
bocs, nagyon off
, de azért jegyezzük meg, hogy jórészt ők (nyugdíjasok) szavazzák ránk másfél évtizede ezt a féleszű bandát.
Egyébként én pl. kevéssészimpatizálok a rendszerrel, viszont fillérekért fektethetek be totál adómentesen, és közben "tiszteletreméltó nagymárton" még arról is gondoskodik, hogy forintban még véletlenül se tudjak bukni, akármekkora baromságot is csinálok a tőzsdén. Köszönjük, nagy segítség ez a családoknak...(az enyémnek mindenképpen)
-
Dare2Live
félisten
válasz
Addel #115466 üzenetére
Támogatod már most is amikor magyar fizetés mellett a pl élelmiszer 25%al többe kerül nálunk mint Németországban. [link]
btw az a baj, hogy Lölö, Tibocz... cégek hiába kapnak pénzt csak addig lesznek külföldön versenyképesek amíg az a pénz el nem fogy. Persze ha elfogy majd kapnak újra...
-
kovaax
őstag
-
Joe123
senior tag
Ügyfélkapus MÁK értékpapír számla nyitás átfutása mennyi idő szokott lenni általában? Egy barátomnak kellene segítenem a nyitásban, kíváncsi vagyok kb. mire lehet számítani. Köszi!
-
Addel
senior tag
Olvastátok a MKIK évadnyitóján miről volt szó ?
Azt mondta Orbán, hogy évente 4-6 milliárd eurót visznek ki az országból az itt működő külföldi tulajdonu cégek, ezzel szemben a magyar vállalkozások 1,3-1,5 milliárd eurónyi ilyen profitot hoznak vissza, szóval szerinte, hogy ne érezzük meglopva magunk, "kifektetési program kell", vagyis a befizetett adónkból vagyis közpénzből fogjuk magyarválalkozók külföldi befektetéseit támogatni.
Szuper, örülök, hogy ebben is segíthetek majd Lölöéknek. -
Paxker315
addikt
Hah, legyen bedobva: mi történik ha egy ETF-t likvidalnak/megszuntetnek? Gondolom értesítenek előtte kicsivel, hogy donthessen a kliens, azonnal eladja, vagy megvarja amíg az alap megszunik, és akkor azt a pénzt kapja, ami az adott pillanatban a piaci árfolyama volt az eszköznek.
Legalábbis ez tipp. Nyilván van olyan amiről nem hinném, hogy zárni fog, a kis AUM ellenére sem (JPGL vagy FWRA ilyenek), de teszem fel, a WVAL - t beszántaná az SPDR
mi történne a kisbefekteto / magánbefektető allomanyaval?
Nyilván tisztában voltam azzal, hogy nem érdemes ilyen 3.5 éves alapba venni, és nem biztos hogy 2029 körül még elérhető lesz, de abból indultam ki, hogy meg kell próbálni, legrosszabb hogy likvidalnak és vehetek helyette XDEV vagy IS3S - t. Csak érdekel, mi a sztenderd atfutas?
Illetve a hébe-hóba szóba kerülő swap based etf-ek előnyeit, hátrányait már többször beszélte a közösség, de érdekelne, amúgy van e aki tart swap based alapot is a portfólióban?
-
vnorbi
aktív tag
2023-ban több hónapon keresztül váltottam OTP-vel, akkor minden esetben jobb árfolyamot adott, mint a Revolut (IBKR-rel nem hasonlítottam régebben, de ha éppen erősödne a forint, akkor fordítva lenne, az OTP korábban megállapított éppen érvényes árfolyama lenne a rosszabb, az IBKR valós idejű árfolyama pedig a jobb).
Amióta van IBKR, elengedtem ezt a vonalat, és ott váltottam augusztustól kezdve. Most viszont három dolog miatt próbálom feléleszteni a az OTP-s vonalat:
1. Az itt olvasott tapasztalatok az IBIE felé történő forint utalások lassú jóváírása (IBCE-nél vagyok, de ugye bármikor átrakhatnak IBIE alá).
2. Az OTP felemelte havi 600 ezer forintra a középárfolyamos váltási keretet.
3. Az IBCE befektetéshez kötött automatikus devizaváltási árfolyama kiszámíthatatlan, mivel nem azt az árfolyamot alkalmazzák a tényleges váltáskor, mint amivel jóváhagyták előzetesen a tranzakciót, ami miatt szerencsétlen esetben szó nélkül likvidálják a frissen nyitott pozíció egy kis részét.
-
TCr
veterán
válasz
nort_on #115462 üzenetére
Véleményed szerint miért jobb, mint a WisdomTree Physical Bitcoin ?
-
nort_on
senior tag
Kriptó ETF esetén nincs annyira jelentősége a TER-nek, valószínűleg nem évekig-évtizedekig akarod tartani.
Sokkal fontosabb az alapkezelő, az alap mérete, indulási ideje, likviditás/forgalom/spread, az adott alap mérete az alapkezelő teljes kezelt vagyonához képest, stbstb. Én mindezeket figyelembe véve VBTC-t tartok.
-
ath
senior tag
mi az ajánlott bitcoin-s termék, ha IB-nél akarok venni? FBTC-t vettem, mert a TER csak 0.35, volt egy csomó dollárom is, ráadásul csak 6$ körül forgott. láttam viszont szó volt VBTC-ről is.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
DarkByte #115456 üzenetére
IBKR most 394,3 körül váltaná a forintot euróra, OTP meg a reggelről érvényes 393,91-en (Revolut: 395,55). Ezért keresem, hogy meg tudom-e oldani a kijuttatást az OTP-től díjmentesen (elvileg igen, de egyelőre nem jön össze a középárfolyamos váltás, legalábbis én azt valószínűsítem, hogy ott csúszik félre valami náluk).
-
DarkByte
addikt
válasz
vnorbi #115452 üzenetére
Pont ezért le lesz mondva a fenébe, mert kb. ami pénzt oda beutalok azzal csak a szenvedés van leszedni róla. Váltani sem túl jó árfolyamon vált. Inkább használok Wise-t (vagy Revolut-ot, összegtől függően) ilyen deviza utalgatásos dologhoz. Jól hangzott ez anno a bankban hogy csak 70Ft (vagy mennyi) havonta az EUR és USD számla, de pont azért csak ennyi mert tranzakciós díjakban beszedik a többit.
Mivel most leginkább TBSZ számlára utalok devizát, azt meg eleve jobb bent IBKR-nél váltani, főleg hogy az megy a havidíj terhére amit ígyis-úgyis fizetek.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
vnorbi #115438 üzenetére
Na, addig nyomkodtam ezt a felületet, hogy lett egy kis előrelépés. Ha nem SEPA utalást akarok, hanem az "Egyéb deviza utalás"-t választom ki EUR pénznemmel, akkor megjeleníti, hogy még 600 ezer forintot tudok kedvezményes árfolyamon váltani. Ezt viszont nem szívesen hagynám jóvá, mert a végén SWIFT-tel utalják SEPA helyett, és megtartják a 3775 forintnyi jutalékot a visszaadás helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Maps
- Hobby elektronika
- Musk azt ígérte, hogy 24/7-ben dolgozik tovább a cégeinél
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xbox Series X|S
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lefagyhat a Galaxy A56, így lehet feléleszteni
- BestBuy topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060 (ELKELT)
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest