- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Titio
csendes tag
sziasztok erről a tápról mit lehet tudni jó vagy nem ??moduláris.ARLT Silent Power Supply 650W??
-
Potzee
addikt
A Corsair VS szériáját nem ismerem...a CX430 már bizonyított.
A CTG-450-80P OEM is 11.5k...ha nem szükséges a hosszú kábelezés, felső tápos házba ez is tökéletes. Egy ilyet hamarabb vennék, mint egy VS450-etPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
G@ß!
őstag
Sziasztok!
A következő konfighoz keresem a hozzá illő tápot.
Gigabyte P55-US3L / i7 860 2,8@3,5Ghz / 3x2Gb 1333mhz Kingmax / Sapphire 4850 512Mb
Mit tudnátok ajánlani, amely aránylag halk és olcsó is? (tuning nem lesz)Üdv.
G -
AMD_ok
őstag
válasz szasanyi #40788 üzenetére
Pl ezt neztem az elebb,mielott valaszoltal
-
ludla
őstag
válasz Potzee #40725 üzenetére
És esetleg egy Corsair 450W VS450 CP-9020049-EU táp is elég lenne? Igazából az a gond hogy 10.000Ft a keret az ismerősnek és azt nem léphetem nagyon túl max 1000Ft. Ez is szimpatikus a 3év garanciával.
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
Potzee
addikt
válasz AMD_ok #40786 üzenetére
A Corsair soha sem gyártott elektronikát!
Régebben többnyire a Seasonic-tól vette a tájaihoz a belsőt, mára a CWT lett a fő partnere...csak a HX650 és az AX széria maradt Seasonic belsővel, az AXi sorozat Flextronics és az összes többi CWT elektronikás.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Ehhez a konfighoz szeretnék egy erős, megbízható tápegységet venni. Azt az információt kaptam, hogy ha bővítem a konfigurációmat, akkor ajánlott egy új tápegység megvétele is.? Ez a mostani kb. 4-5 éves lehet.
Meglévő:
Vga: Gigabyte GV-N460OC-1GI
Táp: CHIEFTEC GPS-550AB
Ram: Geil Ultra 2X1gb DDR2 800 Mhz, Kingmax 2 gb DDR2 800 Mhz
Hdd: HITACHI 320GB 7200rpm 16MB SATA2, Samsung Spinpoint F1 640 mb, Hitachi 2 TbÚj:
Alaplap: ASRock B75-PRO3
CPU: Intel i3 3220, vagy Core i5-2500 3.30GHz 1155 BOX
RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600 MHz 2*4 GB KITKöszi
battletag: bossi#2666
-
AMD_ok
őstag
Hali
Tapegyseg gondom van, valoszinuleg elhalalozik a jelenlegi, ami a gepben van. Milyet (gyarto/teljesitmeny) ajanlanatok, ami siman, esetlegesen tuningosan is elviszi a konfigomat, es nem aranyarban van? Konfig adatai az alairasomban, elore is koszonom
-
szasanyi
félisten
válasz Gabor901127 #40778 üzenetére
Igen, jó minőségű és erős táp az.. legfeljebb Molex -> PCIe átalakítóval kap 2. tápot a VGA mert ezen csak 1 db ilyen csatlakozó van.
Viszont VGA-tól függően (nem a tervezett ~30k-s VGA miatt, hanem ha később mégis egy jóval erősebb kerül a konfigba, és még tuning (CPU) is lesz mellé) és hosszabb távra az XFX Pro 550W jobb alternatíva lehet +2,5k ellenében: erősebb és ott már 2 db PCIe tápcsatlakozó van (a gamer VGA-k rendre 2 db-ot igényelnek, és ugye ~200W+ TDP). Ezért mondtam, hogy a tervezett használat ideje és a VGA (amit ez idő alatt használni akarsz) befolyásolhatja a választást.
Ha ilyen terveid nincsenek, akkor tökéletesen meg fog felelni az XFX Pro 450 is.
[ Szerkesztve ]
-
festina10
tag
Sziasztok!
Ezt házat venném: http://www.aqua.hu/aerocool-strikex-tap-nelkuli-fekete-haz-163577.html
Sztetek a FSP 500W HEXA kábelei elég hosszúak lennének hozzá? ha nem, akkor mit ajánlanátok helyette úgy 12-15e a keret.
Előre is köszi!
-
SaMURaIDrAkE
tag
Sziasztok!
Most dobnèk össze egy középkategóriás gèpet ès nem tudom milyen tápot kapjon a gèp. Amitt eddig tudok, hogy i5 3570k a proci, HD7970 Vaporx edition a videókari. Alaplap nem tudom milyen lesz mèg valami Z77 fèle fajta. VGA-hoz azt ìrják 600w kell legalábbis az adatlapján ez áll. Tuning lesz a gèpben, a proci,vga is húzva lesz ès pár hűtőt is kap a ház ès majd vízhűtès is be fog figyelni. Ehhez mennyi kell 900w? Mit ajánlotok? 20-25 körül kellene valami alternatìva. -
Gabor901127
tag
hát nem azon az 500 forinton fog múlni, szerintem jó lesz amit először ajánlottatok
-
Potzee
addikt
válasz szasanyi #40775 üzenetére
Majd a RealHardTechX is frissíti a táblázatát...
Szerintem, hihetünk az XFX gyári oldalának!Egyébként a RealHardTechX a Seasonic S12II Bronze 380/430/520/620 esetében 2x 12V-os ágat jelöl...pedig tudjuk, hogy ezek egybe hagyott 12V-os ággal vannak... [link]
Seasonic gyári oldalPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz Gabor901127 #40770 üzenetére
A P1-450S-X2B9 -nek is van 80Plus Bronze minősítése. [link]
XFX ProSeries 450W:
- 450W Core Edition Full Wired (Bronze)
P1-450S-U2B9- 450W Core Edition Full Wired (Bronze)
P1-450S-X2B9Igazából fingom sincs, hogy mi a különbség a kettő közt...a lényeg megegyezik.... az ördög meg a részletekben...biztosan csak egy csati valamelyikről már lemaradt...
...a P1-450S-XXB9 kifutó modell...a legtöbb helyen "Out of stock" vagy "Discontinued"
[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
szasanyi
félisten
Nem, az nem az! De parancsolj, még1x: [link]
Mengele: ha mindenképpen olcsóbb tápot akarsz mint az ajánlott Chietec CTG-400, akkor alternatíva lehet az FSP FSP350-60APN 85+ 350W tápja is (~8k)
[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
Katt Sanyi linkjere
-
Mengele
tag
Hi
Ehez a gephez keresnek Tapot.
AMD A8 5500,MSI FM2-A55M-E33,4GB 1600 DDR3,Toshiba 1TB 32MB SATA3,Akyga AK806BL haz +egy-ket venti.Ilyen moncsi lenne hoza Samsung S19B150N.
Letoltesre hasznalnam meg raktara.
Win 8 -at hasznalnam.En a Corsair 350W VS350 CP-9020052-EU meg a FSP HEXA 400W neztem ki.
Helpet elore is koszonom
-
szasanyi
félisten
válasz Gabor901127 #40765 üzenetére
Ha keret engedi ez egy príma táp: XFX Pro 450W - csak vigyázz, mert kétféle van de csak EZ a (P1-450S-XXB9) típus rendelkezik 80Plus Bronze minősítéssel a másik nem). Itt egy teszt is róla.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor901127
tag
válasz Gabor901127 #40765 üzenetére
jah igen a házt meg kihagytam, de abból nem nagyon tudok mit mondani, mert 2003 ban vásároltuk, majd talán ha nagyon nem bírja a hűtést lesz lecserélve
-
Gabor901127
tag
tuti nem lesz két kártyás rendszer, videokari is max egy 30ezret meg nem haladó NVDIA lesz
húzás viszont szerintem lesz amíg a rendszer bírja, esetleg több venti is lesz.
használat ideje pedig szerintem 3-5 év, bár laptopom már több mint 5 éves
-
Potzee
addikt
válasz Gabor901127 #40761 üzenetére
Jó lenne tudni a jövőbeni VGA kártya típusát...annak a fogyasztása sokat nyomhat a latba...
15k -ig a legjobb cucc ár/értékben XFX 450 Pro esetleg 550 Pro
Chieftech -től a CTG sorozat.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
szasanyi
félisten
A tápválasztás több tényezőtől függ, nem csak a rendelkezésre álló kerettől (persze az mindig fontos ).
- CPU tuning lesz-e?
- milyen VGA kerül bele (TDP és tuning is), esetleg tervezel-e a táphoz kétkártyás rendszert?
- milyen időtartamra tervezed a használatot?Ezek ismerete nélkül bármit nem érdemes, mert csak találgatás szinten lesz. Az meg vagy jó, vagy nem de az biztos.
-
CoolBoy323
nagyúr
Milyen hazba megy, az sem mindegy.
Es egy ilyen konfighoz en +20k kategoriabol vennek tapot... nem ezen sporolnek, ha mar minden fullos...[ Szerkesztve ]
-
Gabor901127
tag
Sziasztok!
A következő lenne a konfigom:
-Asrock Z77 Pro3
-CORE i5-3570k
-Antec Kühler H2o - ( AVC HERCULES )[ LCLC]
-2*4GB 1600MHz RAM (ez még nem tiszta hogy pontosan mi)
-jövőbeli videokari, még nem tudni milyen.Mivel a proci és az alaplap kiválasztása is egy rövid 2 hetes procedúra volt, átböngészve a lehető legtöbb szakirodalmat és mélyen belenyúlva a pénztárcába...
Jó lenne ha már jövő héten össze tudnám rakni a gépem és nem akarok valami szar noname gagyiságot venni, ezért kérdezlek titeket, hogy hátha tudtuk ajánalni valami jót nagyjából 10-15ezer között.
Elolvasgatva az utolsó néhány ( kb 300) posztot nagyon a chieftec és a FSP felé húz már a szívem, de sajnos tápot még életemben nem vettem és vessetek meg, de a régi gép (anyám által vett) 300W os Mercury tápját nem szívesen használnám
Előre is köszi:
Gábor -
szasanyi
félisten
válasz Potzee #40757 üzenetére
Igen, köszi. Sztem ha hibás bőven gari időn belül kiderül, amúgy valszeg nem lesz baja. Viszont ha igen, azt a kis macerát megéri eljuttatni - egy kis segítséggel. Persze gondolkodtam én azon is, de az ár +2.680 illetve a szállítás + 500 HUF azaz mindjárt 3180 HUF többlet lett volna, amit több mint 20%-a a táp árának.
-
Potzee
addikt
válasz szasanyi #40756 üzenetére
Ár/értékben a legjobb vétel!!!
Merlinnél 2k-val drágább, de a ott 5 év gari van a cuccra. Gondolom, hogy a 2 éven felül a +3 év gyártói garanciát is felvállalja, így, ha valami gebasz lenne a 2. év után, akkor ő intézi a gariztatást XFX-ékkel...
Ha megérkezik a cucc - a +3 év gyári garancia miatt - regisztráld a cuccot az XFX weboldalán! ...de, gondolom, hogy ezt úgyis tudod...
-
szasanyi
félisten
válasz Potzee #40754 üzenetére
Köszönöm az elvi támogatást.
Én is XFX Pro 550W tápot vettem (a HaerdverKER-nél 15k +800 HUF szállítás, viszonteladói kedvezménnyel). Hétfőn érkezik, szerintem világbajnok vétel volt. -
Potzee
addikt
válasz karesz501 #40751 üzenetére
Merlinnél az Antec High Current Gamer HCG-520 3 év garis!
-
Potzee
addikt
válasz szasanyi #40750 üzenetére
Osztom! Tuning esetén szerintem is jobb választás egy 650-es!
Ugyanezzel a paraméterekkel egy másik alternatíva XFX PRO 650WKisebbik tesója XFX PRO 550W
egybe hagyott 12V-os ág, 44A, 80Plus Bronze, 5 év gar. - 17.7k[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Feltételezem már kezdek az agyatokra menni, ezért bízom benne, hogy ez lesz az utolsó kérdésem.
Enermax triathlor 385
Seasonic g-360
Seasonic s12II 380
Ezek nagyjából egy árban vannak. Melyik ezek közül leghalkabb?
Házban alulra be lehet ezeket tenni?[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz karesz501 #40751 üzenetére
Kérdés, hogy egy ugyanilyen minőségű, de erősebb táp 5 év garral megér-e neked +2k-t? Szélzaj akkor valószínűbb, ha nagy teljesítmény levetél miatt jobban melegszik, ami a te konfogioddal nem túl valószínű.
Persze nem akarlak rábeszélni mert nekem mind1 melyiket veszed, és valszeg az ANTEC táppal sem jársz rosszul.Azért ha üzembe helyeztem majd mondd mit tapasztalsz.
[ Szerkesztve ]
-
karesz501
senior tag
válasz Potzee #40749 üzenetére
No igen, de a merlinnél vmiért csak 1év garanciát írnak, az ipon-on meg igaz, hogy +2k, de 3 év garancia van rá és mivel én bp-i vagyok ezért "ingyenesen" át tudom venni, szóval ugyan ott vagyok.
De ezek szerint bátran ugorjak bele, igaz? Egy CTG-500 -at váltana le és egy erősen OC-s 7950 alá lenne
@szasanyi: a TX650 talán egy pöttyet soknak tűnik nekem, és a nagyobb teljesítmény miatti 14cm -es venti a tesztek alapján tud hallható szélzajt produkálni. Én a Seasonic S12 II 520 -at vettem volna ha van rajta 2x6+2 tápcsati, és az Antec az gyakorlatilag ugyanaz, kiváló idle hatásfokkal, ami a torrent miatt nagyon fontos nekem ha zero core -ban van a rendszer. Szóval szerintem az Antec lesz, per pillanat
[ Szerkesztve ]
Life is no picnic!
-
szasanyi
félisten
válasz Potzee #40749 üzenetére
Az adatokat én is ismerer, a tápot nem. Mint mondtam ez alapján biztosan jó, de mivel ő 22k-t írt és 3 év garit, erre mondtam, hogy a másik és erősebb táp (szintén Seasonic belsővel) +2k +2 év gari mellet jobb választásnak tűnik - főleg, ha évekig használná, és tuning is lenne hozzá.
-
szasanyi
félisten
válasz karesz501 #40747 üzenetére
Én sem értem miért ilyen a kialakítása, miért nem 2x2 db amit egyébként el is bírna. Igen, az az ANTEC valóban jobbnak tűnik de nem ismerem. Viszont még kapható elvétve a Corsair TX650 V2 (Seasonic belső, max 636W, egy ág 53A, 80Plus Bronze, 5év gari) sztem príma választás hosszú távra, tuninghoz főként. Különösen ajánlott kategória.
[ Szerkesztve ]
-
karesz501
senior tag
válasz szasanyi #40746 üzenetére
Az FSP oldalán és a jotapok.atw.hu -n is az áll, hogy 4db (!!!) 12V -os ága van, ezért nem is értem a 3db PCI-E csatlakozót.... Konkrétan az FSP honlapján is 4 ágat jeleznek 3 csatlakozóval.......
Nem lesz sem SLI sem CF, ez biztos, csak a CTG-500 -hoz képest az Aurum kevesebb mint 10% -al ad le többet a 2db 12V -os ágán, ezért "vekegek"
Raider-t értettem, elfelejtettem
De nézd csak mit találtam? Egy AntecHCG520, ami Seasoni 520 belsővel szerelt és 2db 6+2 -es csatija van, ergo szintén egy ágon tudja a 480W -ot. Nincs rá "csak" 3 év garancia, viszont ez 22k. Mindenhol nagyon jókat írnak róla, szerinted?
Bocs a sok vekegésért tényleg, és köszi
[ Szerkesztve ]
Life is no picnic!
-
szasanyi
félisten
válasz karesz501 #40745 üzenetére
Nem tudom ezt hol olvastad, de ITT (is) láthatod, hogy a 3 db 6+2PNI (18A) PCIe csatija van. Sztem elnézhetted, mert a CM 650 az, ahol 4db 6+2PIN (18A) PCIe csati van - ez részben moduláris, és jóval többe kerül.
A kézzelfogható, és használható különbség az, hogy az AU-500 max. 432W teljesítmény leadására képes, míg az AU-60 max. teljesítménye 540W lehet - és persze van +1 db 6+2PIN PCIe csati, ami vagy sok (1 VGA) vagy kevés (2 VGA). Ezért mondtam, hogy HA később kell(het) a nagyobb teljesítmény akkor jó lehet a +4k ellenében, mert 2db VGA-hoz (amelynek egyenként 2db tápigénye van) úgyis molex -> PCIe átalakító kell mert úgy lesz 3 + 1 ` 4db ami két VGA esetében kellhet.Így érthetőbb-e?
Ja, Raider 550W: ez gyengébb minőség és minősítés, zajosabb ventivel. Inkább AU-500 De most megkérdezem újból: lehet, hogy lesz kétkártyás rendszered? Mert HA NEM akkor nincs min vekengeni.
[ Szerkesztve ]
-
karesz501
senior tag
válasz szasanyi #40744 üzenetére
na kezdek megint összezavarodni
Azt olvasom róla, hogy 4 ágra van bontva a 12V, áganként 18A, ami egyébként pontosan ennyi az 500W -osban is.
Mit jelent ez tulajdonképpen nekem? Mármint, hogy 4db 12V -os ága van? Azt gondolnám, hogy csatlakozónként 1, de ha csak 3 van, akkor nem jön ki a matek
És ez egyben azt is jelenti a bontott ágak miatt, hogy ha nem használok "csak" 2 db csatlakozót PCI-E -nek, akkor a 4 ágból csak 2-t használok majd, a maradék 2 pedig teljesen kihasználatlan? Mert ebben az esetben tök fölösleges lenne ezt venni az 500-as helyett, pont ugyanannyit (2x18A) kapna a videókártyám, jól gondolom?szerk.: mi a helyzet egy 550-es FSP raiderrel? Annak is van 2x6+2 csatija, és egy 12V -os ágon lead 42A -t. Árban is rendben van, de lényegesen olcsóbb mint az Aurum vagy a Seasonic...
[ Szerkesztve ]
Life is no picnic!
-
ryger
aktív tag
válasz tigerk #40723 üzenetére
Szia,
Ha veszel dVGA-t is akkor felesleges az A10-es CPU mert ugysem hasznalod ki a benne levo IGP-t. Akkor mar vegyel egy 750k-t ami ugyanaz a CPU csak letiltott IGP-vel es sporoltal 10k-t.
Hogy ON is legyen, ha nem ragaszkodsz a modularis felepiteshez akkor XFX-450W 5 ev garival vagy Sharkoon WPM500 modularis de par napja mintha lett volna valaki akinek ketto is meghalt egymas utan. Illetve az altalad kinezett Corsair is jo lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Csori96
tag
Az jó, ha elég a 400W-os, mert jelenleg is az van: FSP 400W EATX tápegység (FSP400-60APN)
Ha a jövőben bővíteni akarnám ezt a konfigurációt (pl.: egy erősebb videokártyával vagy bármi mással), akkor is elég lenne a 400W vagy be kellene ruháznom egy erősebb tápra? Amúgy a hűtés céljából (mi másból) beszerelt ventilátorok általában mennyit fogyasztanak, illetve megéri moduláris tápegységet venni?[ Szerkesztve ]
-
Csori96
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigurációhoz, hány wattos tápot ajánltok?
- GIGABYTE GA-880GMA-USB3
- AMD Phenom II X4 955
- KINGMAX 2x2GB DDR3 1333MHz
- Sapphire Radeon HD 6670 1GB GDDR5
- ASUS DRW-22B3L
- Samsung F3 500GB (HD502HJ)
- Seagate Barracuda 5900.3 1,5TB
- Fujitsu Siemens Scaleoview L17-3 (monitor)[ Szerkesztve ]
-
karesz501
senior tag
válasz szasanyi #40729 üzenetére
Annyi a keret amennyit raszanok, de jo lenne a 20-25k kategoriaban maradni. Es a 2x6+2 pin az kellene. Az SII520 tesztjeit olvasva nagyon tetszik, nem ertem, hogy miert nincs rajta ilyen es ennyi csatlakozo?
Neztem az SII620 -at is, de azon is 1x6+2 pin van csak, a masik csatlakozo "sima" 6 pines. Nem lesz az ugy eleg neki? Pont mint az alaplapi tapcsatlakozonal?
Life is no picnic!
-
törölt tag
CTG-500-80P (hd7770, i3 3220 ehhez nem lenne kicsit overkill? a kisebb teljesítményűeket nem lehet alulra betenni)
SEASONIC S12 II 430W 20k
FSP Aurum Gold 20kEzek a tápegységek, amik alsó táposak és hétfőn át tudnám venni.
Ezek közül melyik a leghalkabb? -
szasanyi
félisten
válasz karesz501 #40726 üzenetére
Áááá a CTG-500 csak távoli köszönőviszonyban van azzal a Seasonic táppal (minden tekintetben). Ha jól emlékszem tuninggal használod a kártyát, ezért oda kell a 2x 8PIN táp. Persze a kártyához járt átalakító kábel amivel meg tudod oldani, de én mondjuk eleve olyan tápot vennék amin 2x 6+2PIN PCIe tápcsati van.
Mennyi a kereted tápra max.? Csak, hogy javasolnánk (én vagy akár más) olyat ami hasonló minőségű, de 2x 6+2PIN tápcsatival van szerelve. -
Potzee
addikt
válasz Santi22 #40727 üzenetére
Azért , aki itt olvasgat egy-két napot, utána érzi, hogy egy új 600W-os táp csak egy humbukk...
A TAKE ME 700W -os nagyon fasza...és milyen találó neve van...
...lehet, hogy tényleg visz mindent...a túlvilágra...Ez is cukor termék... a Guangdong Sohoo Technology KFT-nek a Gold Power Supply (ATX600W) terméke...Vegyél sokat és ráírják a nevedet!
[ Szerkesztve ]
-
Santi22
aktív tag
válasz Potzee #40725 üzenetére
"Komolyan elhiszitek, hogy létezik minőségi 600W-os táp 10k környékén???"
Aki nem ért hozzá simán hiheti azt.
Kiscserkészként még amikor tudatlanul Codegenek és Mercuryk között éltem, akkor még én is azt hittem hogy a 9-10 ezer forintos FSP tápegységek azok már nagyon durván jók, az etalon.
Aztán később kiderült, hogy igazából az még csak a belépő szint lenne.Abszolút "kedvenceim" a mai felhozatalból:
Take Me 700W ~ 10.5k
M-tech 800W ~ 13,8kNegatív példa volt, nehogy valaki ilyeneket vegyen!!!
[ Szerkesztve ]
-
karesz501
senior tag
válasz szasanyi #40696 üzenetére
Szia,
A Seasonic SII520 nagyon szimpatikus nekem, ez lead 480W-ot a 12V-os ágon. A CTG-500 2*200W -ot ad le a 12V-os ágain, ez jobb lenne, igaz?
Még egy kérdés, ha jól látom akkor PCI-E tápcsatiból 1x6+2 és 1x6 van, a Vapor-X -re 2x8 pin kell
Mi történik ha az egyik 8pines csatiba a kártyán "csak" egy 6 pines dugok? Menni fog?Köszi,
Karesz[ Szerkesztve ]
Life is no picnic!
-
Potzee
addikt
Milyen Chieftec tápot használt az előző tulaj?
Az általad említett két táp közül én egyiket sem javaslom....a CM kókány a Giga pedig szerintem gyenge (ugyan FSP belső, de osztott 12V-os ág, 17-15A, max.teljesítmény 384W)
Komolyan elhiszitek, hogy létezik minőségi 600W-os táp 10k környékén???XFX 450 vagy 550 14.7 k ill. 17.6k - 5év gari
(Seasonic belső, egy 12V-os ág, 34A ill. 44A)
XFX 450W van a hardverker-ben is, de ők csak 2 év garit adnak...a további 3 év gyári garit csak az XFX.Egy Chieftec CTG-450-80P-t vagy CTG-500-80P-t is nyugodtan bevállalhatsz...bármelyik jobb, mint az általad említett két cucc...
-
ludla
őstag
Sziasztok! Szerintetek melyiket válasszam egy Ati HD4870 videó kártyához? 2 6os csati kell neki,
az előző tulaj chieftec táppal használta de évente leégett gariztatta állandóan ezért chieftec nem akarok venni.
-Cooler Master 600W
Elite (RS-600-ACAB-M2)https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
tigerk
tag
Hali
Ez lenne a jövőbeli gépem és szeretnék bele max 20k-ért jó minőségű hosszú életű lehetőleg moduláris tápot mert plexi házat szeretnék később építeni.
AMD A10 5800K
ASUS F2A85-V PRO
ASUS DCT HD7770 vagy SAPPHIRE VAPOR-X HD7770 (még kérdéses melyik a jobb választás)
WD 7200 rpm 1TB
WD 7200 rpm 80GB
plusz még a jövőben SSD vagy CROSSFIRE.Ti melyiket ajánlanátok?FSP-t és Corsairt néztem és utóbbiban van is egy 500W-os moduláris táp ez megfelel minden követelménynek de nem tudok róla és nem bízok a márkában: http://ipon.hu/webshop/product/corsair_cx_series_modular_cx500m/306138
Köszi előre is a segítséget.
Üdv
Tigerk -
szasanyi
félisten
Valószínűleg igen de a ház nagyságától is függ, hogy éppen elég hosszúak-e a kábelei. Meg kell mérni, itt vannak a pontos méretek:
-> 20 +4 pin ATX csati valamint a 4-pin 12V CPU csati - 50cm
-> 6-pin PCIe, 3db SATA, és 2db 4-pin csati + floppykábel - 40cmNem rossz táp volt a maga idejében, és még most is használható lehet adott konfighoz, ár függvényében. Persze van jobb minőségű és hatásfokú hasonló táp.
[ Szerkesztve ]
-
Titio
csendes tag
sziasztok ezt a tápot lehet alsó tápos házba használni?FSP APN 400W-os és megbízható vagy felejtős??
-
storm4
aktív tag
válasz BreeZeRr #40717 üzenetére
Szia!
Ezt a topikot ajánlom!
Ott biztos tudnak segíteniBocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
BreeZeRr
tag
Szaisztok! Ez egy kicsi off lesz, mert nem tápvétellel kapcsolatos hanem a ventilátorával. mint utólag kiderítettem a vetije kezd hangos lenni, így leszeretném cserélni. (Corsair GS600-ról van szó.) Már szétszedhetem a tápot mivel a gari lejárt róla, és az egyik csavarra van rátéve ez a gari papír. A tápba bármilyen házba beszerelhető venti jó, vagy vannak kifejezetten táp ventik?
[ Szerkesztve ]
-
zsoca74
csendes tag
Sziasztok ilyen téren teljesen tapasztalatlan vagyok, jelenleg van 1 chietef 500w tápegységem továbbá
Asus M4A88TD-V EVO
AMD Phenom II X4 965 3.4GHz
Adata 8192 1600mMHz ram
[SAPPHIRE HD 5830 1GB GDDR5 PCIE ]
500gb HDDA kérdésem az lenne hogy ezzelatápegységgel mennyit lehetnetuningolgatni? Illetve hogy a ventillátorok átlagosan mennyit fogyasztanak amit ki néztem házat 2db 23cm es venti van plusz pár darab kisebb
-
giz
csendes tag
Sziasztok!
Segitsetek plz, ha tudtok!
Adott a következő (új) konfig:
- ASRock Extreme4
- AMD FX-8120 (125W-os)
- 16GB DDR3
- nVidia GTX460SE
- 1 db HDD
- WiFi kártya
+ CHIEFTEC GPS-550AB AAzt tapasztalom, hogy windows-ba lépve vagy WiFi kártyám nincs vagy a TV-t nem ismeri fel mint 2. megjelenitő. Már 2x telepitettem az op.rendszert!
Először arra gyanakodtam, hogy a tápom kevés (az előző gépem lazán elvitte, amiben csak az alaplap és a proci volt különbség (3000MHz-es Core2Duo), de a mai nap vettem egy FSB Raider 550-est, kipróbáltam és ugyanazt tapasztaltam! 2nd VGA kimeneten szinte egyáltalán nem jön ki jel és némelyik windows inditás után a WiFi kártyám sem működik. Ismeretlen eszköz, de telepiteni sem lehet a driver-ét.Szerintetek mi lehet?? Alaplapot kellene visszaküldenem? Biztos letesztelnék és minden jó lenne szerintem..
Köszi előre is!
üdv., giz -
szasanyi
félisten
válasz Akcok94 #40708 üzenetére
De az a rendszer és nem a VGA fogyasztása. Itt láthatod csak a VGA fogyasztási értékeket.
[ Szerkesztve ]
-
Akcok94
senior tag
válasz szasanyi #40706 üzenetére
miért egy i5 tuningal ennyit fogyasztana alap 125TDP a proci,
ezt néztemamúgy ez olyan 4,5-5,0ghz között lenne.
[ Szerkesztve ]
Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
Halfer
tag
Hali! Az alábbi asztali gépbe szeretnék kvázi olcsó tápot, légyszi adjatok tippeket!
alaplap: Gigabyte MA-69G-S3H
cpu: AMD Athlon 64 X2 6000+ AM2
ram: GEIL Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT + Kingston 1GB DDR2 800Mhz
hdd: Samsung 500GB 7200rpm
vga integrált, esetleg későbbiekben lehet jön még hozzá egy 8800GT korabeli.Köszi előre is!
-
szasanyi
félisten
válasz Akcok94 #40704 üzenetére
Egy alap HD7850 TDP-je csak 130W (mit néztél Te?) ezért én némi tuninggal ~350W-tal kalkulátam. De az a CPU tuti nem sokáig lenne a gépembe... miért fogyaszt az ilyen brutálisan?
Így az a helyzet, hogy ez már átlagon felüli tuningnak minősül (fogyasztásból biztosan) és így valszeg nem lesz elég. -
törölt tag
A tervezett seasonic 380wattos tápegység előreláthatólag 2 évezred múlva jön MO-ra, nekem meg hétfőtől kell a gépem.
A be quiet pure power és system powerekkel van vkinek tapasztalata? Halkak? -
Eagle16
addikt
Értem. Látom 12V-on nem valami acélos, nem kell sok nekem se de 350W-os táptól 210W egy picit kevés. Még a mostani FSP-m is tud 300W-ot.
Úgy nézem 15k a minimum egy igazán jó tápért, ez alatt nem úszom majd meg. Köszi az infót.
Az eddig nyertes egy 380W-os Seasonic S12 II amúgy, de még versenyben van az XFX 450W-os Core Edition PRO is. Más alternatívát nem találtam egyelőre.
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
MMIX
addikt
válasz Eagle16 #40701 üzenetére
SHARKOON SHA350M Bronze és a
Új sorozat, nem tudni ki gyártja, talán ugyan az a gyártó mint a QP sorozatnak, ami nem CWT, hiába írja a táblázat.
A 80+ vizsgája klónozva van, viszont az eredeti vizsga is csak egy matricázó névtelen cégé. Akármi lehet benne. Minimum egy belsőről készült képet kivárnék vásárlás előtt. Feltűnően kicsi a +12V terhelhetőségük aránya.[ Szerkesztve ]
-
Eagle16
addikt
Biztos hogy még nagyobb kell? Nem valami kisebb minőségi? Jobban járnál vele...
400W-os FSP Aurum, vagy Be Quite! Straight Power 400W E9...20k körül vannak és szerintem elbírnak a gépeddel bőven. Esetleg 17k körül vannak XFX 450W-osak is, Core Edition Pro a neve. 20k még a Seasonic 430W-os S12 II-es is.
Ha mindenképp ragaszkodsz hozzá akkor FSP Raider 550W...de ez szerintem már bőven sok. Van belőle 450W-os is, de sehol se találok. Ez csak 15k.
Más: Erről lehet tudni valamit? [link]
Kb. tökéletes táp lenne számomra, olcsó, jó hatásfokú, moduláris, harisnyázott kábelekkel, kis teljesítményű és olcsó is...gyanúsan olcsó ahhoz képest hogy mi mindent tud. Lehet hogy valami gagyi belseje van? Tesztet se találtam róla.
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest