- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@rdel
őstag
válasz
Modst3R #38797 üzenetére
Pont az FSP Hexa-nál, van ventilátor probléma, a fórumozók szerint.
Ettől függetlenül megbízható és nagyon jó minőség.A seasonic szerintem egy fokkal jobb márka, mint a fsp.
De ez erősen szubjektív.A BeQuiet meg azért ajánljuk, mert ugyan általában fsp belsős,
de ők hozzá tesznek a minőséghez, nem elvesznek belőle, mint például a corsair.
Halkabbak és szerintem szebbek is mint az eredeti fsp. -
Potzee
addikt
válasz
czakof1946 #38778 üzenetére
Amiket javasoltam, azok a legjobb tápok. pont.
Valóban nagyon drágák, de egy Seasonic Platinum hosszú évekig kiszolgál...80Plus Platinumnak a legjobb a hatékonysága, kevésbé melegszik, kevesebb áramot fogyaszt feleslegesen, csendes, természetesen moduláris kábelezésű...stb.
Ettől csak kevésbé gyengébb (és nem észrevehető) a Be Quiet! szintén Seasonic elektronikával és a 13.5 cm-es ventije miatt a leghalkabb táp. 80Plus Gold minősítése van ennek is (hatékony, nem melegszik, csendes, moduláris)
Az XFX is szintén nagyon megbízható, Seasonic elektronikával szerelt, de "csak" 80Plus minősítésű, kicsit jobban melegszik, kicsit talán hangosabb, kicsit többet fogyaszt a PC is és nem moduláris...de természetesen ez is tökéletes a konfigodhoz.
Vannak ezektől még nagyobb teljesítményű és drágább tápok is...
Én a - szerintem - két legjobb tápot javasoltam neked és én a Seasonic belsős Be Quiet! tápot venném magamnak, ha olyan konfigom lenne mint neked és lenne rá keret...ha nincs rá mód, akkor XFX 750. -
Assasin_
aktív tag
Hello!
Az lenne a kérdésem hogy van egy cieftec ctg 500w 80P és akarok venni egy gtx 580at aminek ugy kettö 8 pinnes táp kell de én nem látok egyet se csak 2 6 pinnest amin van még plusz 2 2pinnes nem tom hogy az jó e ugy?
-
pcsabat
őstag
válasz
pinkrain #38785 üzenetére
ettől függetlenül, feleslegesen nagy tápot ajánl... Az a gép full terhelés alatt (vga+cpu stresszprogram egyszerre) fog 250W-ot fogyasztani, így felesleges hozzá egy 500W-os táp, bőven elég a 400W-os Aurum, nagyon jó minőségű és magas hatásfokú ahhoz képest amennyiért adják.
A vinyók darabja meg nagyon max 10W-ot fogyaszt.
ITT éppen egy legalább 2x nagyobb fogyasztású konfigot visz el a táp mint a tied!
-
Modst3R
senior tag
válasz
M@rdel #38783 üzenetére
ki mert sípol morog zörög egy igénytelen az összes!!!!
volt egy cx500-am az morgott meg sípolt aztán egy gs 600 az szirénázik meg zörög sztem minden esetbe a silány minőségű kondik és a pocsék venti okozza.
hx650-et akartam de az drága és szar is rengeteg videón hallani h "orángután" hangot ad a venti amikor a szabályzó b***ogatja...egyszerűen nem értem h egy ilyen komoly cég miért nem képes ez elen tenni.
EGY BIZTOS CORSAIR TÁPOT TÖBBET NEM VESZEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
pinkrain
csendes tag
Köszi a választ!
Lenne egy másik kérdésem is. Egyik ismerősömmel beszéltem és ő nagyobb tápot javasolt.
Azt mondta hogy ami oda van írva hogy 450W az azt jelenti hogy egy átlag konfigra lett tervezve. Azaz 1 vinyó 2 magos proci és stb. Mivel nekem plusz vinyom van és négy magom ezért plusz feszültség forrásra van szükségem. Így jött ki az hogy legalább 500-as táp jó lenne. Hogy legyen még benne tartalék.
Én nem vitatkozni akarok senkivel hanem csak leírom az infokat amiket kaptam.
A srácnak azért van rálátása mert elektroműszerész meg infot tanított egyetemen. -
Grave_444
nagyúr
válasz
czakof1946 #38778 üzenetére
A Be Quietet vedd, megér annyi plusz pénzt.
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
czakof1946 #38775 üzenetére
-
Modst3R
senior tag
sziasztok!
milyen tápot ajánlanátok mind teljesítményben mind stílusban ami megfelelne ennek:
Sharkoon T9 Value green
Asus DVD író
WD Green 500GB Sata3
Corsair Force 3 60GB
ASUS P8Z68-V LX
I5 2500K
Corsair Vengeance 8GB 1600MHz (4modul)
ASUS ENGTX 560 Ti
ZERO Infinity Phantom Knight Black
Akasa Slim Sata3 kábelek
Akasa Trio fan controller -
hitman,
őstag
Sziasztok
Az adataimnál lévő gépbe ti mit ajánlanátok?
Sharkoon WPM 500 vagy a 600-at?
Az 500-as 14k lenne a 600-as pedig 19k
Elég lehet az 500-as?
Esetleg majd a cpu lesz kisebb fesz emeléssel tuningolva. -
Graphics
Jómunkásember
-
törölt tag
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
#25712384 #38760 üzenetére
Sejtettem, csak vasárnap délutánra kellett valami kis vicc
Én a régebbi Delta belsős Chieftec-ekből csak a sima A-s végűeket ajánlom /GPS-400A/450A/500A/, az AA és AB végűek, ahogy az a jotapok.atw.hu-n is olvasható, még régebbiek, ezeket gyengébb összeállításhoz.
Sima A-s végűm volt, csendes, erős, megbízható konstrukció.
Az újkori GPS tápok pedig, nos ismerjük őket... Befutott az első/második széria, aztán meg anyagi megfontolásból sejtésem szerint jött a CWT
-
csoki46
senior tag
ERRE valaki?
-
törölt tag
válasz
Graphics #38757 üzenetére
Vártam ezt!
Nem az enyém, jóval feljebb kérdezték. (brady28 volt a kérdező, ctrl + F és végig ugrálhatsz a párbeszéden) A fenti konfigból kiindultunk, eljutottunk a CTG-ig, aztán a kérdező előállt a GPS-el, amit használtan venne. Nem mai darab ez a GPS, 12V-on 360W, gondoltam ki kérem más véleményét is, mert ebben nem voltam/vagyok biztos.
-
törölt tag
Szerintetek egy Chieftec GPS-AB-A 500W megfelel ezek mellé?
AMD Phenom x4 B45 @3.4 mhz (húzva lenne)
2x2 gb kingstone hyper x 1600
1TB HDD
HD7870
5 db 14 cm-es venti -
bugsyonic
tag
Helló! Van egy FSP SAGA II 500W-os tápom és mostanában elkezdett zúgni, gondolom a ventilátorja. Ha álló helyzetben (normál) van a számítógép ház, akkor zúg, ha lefketetem (sleep mód
akkor nem. Bár lehet, hogy egy venti csere megoldaná a problémát, de inkább veszek egy másikat. Itt jön a kérdés, hogy mi legyen helyette? FSP kilőve, azt nem akarok. A CTG-500-80P ajánlott ugye, de a Seasonic S12II-520 is. Árban azért van némi különbség... De ha esetleg másikat ajánlanátok akkor azt is megfontolom, max nettó 20 ezerig, de jobb, ha alatta
Köszönöm a segítséget előre is!
-
hollozoli
tag
Sziasztok,
Nemsokára lecserélném az AMD AM2-es alaplapomat+CPU+RAM-ot.
Ezt tanácsolták az alaplap fórumon:
CPU: AMD FX 6-Core Black Edition FX-6100
Motherboard: Asus M5A97 R2.0
RAM: 4GB-ot tervezek bele rakni, még nem tudom mire marad pénzem.Ami megvan hozzá (a VGA-t egyszer majd lecserélném)
VGA: NVIDIA GeForce 210, 1GB DDR3
HDD: WDC WD20EARX-00PASB0 (2TB, SATA600, 3.5")
DVD-RW: SAMSUNG 22x SH-S222 (SATA)Az AM2-es konfigurációmat egy FSP400-60APN hajtotta,
a kérdésem az lenne, hogy elég-e ez az új gépbe is? -
dances
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a Be Quiet! System Power 300W esetében kitől származik a "belső"?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
czakof1946 #38728 üzenetére
Mennyit szánnál tápra?
Egy 20.000-es is bőven elég, nem kell 100-ért tápot venned, attól hogy drága géphez lesz. -
Potzee
addikt
válasz
czakof1946 #38728 üzenetére
Egy ilyen konfighoz a legjobbak közül jár valami...
Seasonic P-1000XP Platinum
Be Quiet! Dark Power Pro 10 850W -
Graphics
Jómunkásember
válasz
RaPiDsHaRe #38738 üzenetére
Inkább úgy a pontos, hogy elég hozzá egy MINŐSÉGI 400w-os táp, amiket javasoltak
-
Grave_444
nagyúr
válasz
RaPiDsHaRe #38738 üzenetére
Bővel elég lesz.
-
csoki46
senior tag
Hello!
Alsó tápos házba mely kábeleknek hossz a lényeges? EZ a táp megfelelő lenne alsó tápos házba? -
krisz74
tag
Üdv!
Itt is megkérdezem: kaptam egy gtx 295-ös videókártyát. Milyen tápot javasolnátok hozzá?
Elég az FSP Raider 550 vagy nagyobb kéne? -
giigz
veterán
válasz
RaPiDsHaRe #38732 üzenetére
CTG 400, Hexa 400, CX430.
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
Azt hiszem kezdem az elején. Gépet tervezek én is újítani. Ami már megvan: 7770 videkokártya.
Amit nézegetek: valami i5- ös processzor, talán 3450 vagy 3470
8 GB-ram+ alaplap.
Ehhez tudnátok egy jó árban lévő tápegységet? -
törölt tag
-
Santi22
aktív tag
válasz
RaPiDsHaRe #38727 üzenetére
Egyik sem ajánlott.
Annyiért CTG-450 vagy CX430 ahogy a srácok is szokták mondani itt.
-
pcsabat
őstag
válasz
RaPiDsHaRe #38727 üzenetére
véletlenül se vedd meg egyiket sem
Chieftec CTG 400-tól CTG 500-ig keresgess inkább.
-
czakof1946
tag
Üdv!
Ehhez kérnék egy tápra javaslatot:
Intel Core i7-3930K 3.2GHz LGA2011 processzor
16GB ram(4x4Gb), SSD 240GB
SABERTOOTH X79 alaplap
ASUS HD7950-DC2T-3GD5-V2 HD7950 3GB GDDR5 videokártya
46"-os led tv, monitorként -
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi tápegységekről mi a véleményetek:?
COOLER MASTER Elite Power 460W
CHIEFTEC -iARENA GPA-450S8 450W PFC 80+
CHIEFTEC -iARENA GPA-500S8 500W PFC 80+ -
Santi22
aktív tag
válasz
Potzee #38725 üzenetére
"de 15k-ért én egy Seasonic beles XFX-et vettem volna...ahogy azt írtuk is neked korábban..."
Jaj igen, emlékszem már, csak XFX nem volt és úgy maradt ez... :/
"sok típust is ajánlottak!!!"
Hát most nem nézem vissza, hiszek neked. A lényeg, hogy megnyugodott a pici lelkem.
-
Potzee
addikt
válasz
Santi22 #38723 üzenetére
Szerintem azért nem ajánlják mások - és én sem - mert a CM nem gyárt tápot csak matricáz...az elektronikát mikor - kitől veszi és nagyon kusza a kínálata még típuson belül is...árban sem valami kiemelkedően jó a CM...pl. a GX 550-ből a RS-550-ACAA-D3 ajánlott Enhance elektronikával szerelt táp, a RS-550-ACAA-E3 viszont egy hanyagolható Seventeam beles csoda...a GX Lite sorozatban mind hoki...
A te GX 450 RS-450-ACAA-D3 tápod egy jófajta cucc, de 15k-ért én egy Seasonic beles XFX-et vettem volna...ahogy azt írtuk is neked korábban...Nézd vissza a HSZ-eket!!! Írtunk a GX-ről és a CoolerMaster tápokról is!!! És sok típust is ajánlottak!!!
-
pcsabat
őstag
ha jól tudom a CX430-on 1 db pci-e csati van, a CTG 500-on biztosan 2 db. A CTG 500-nak két db 20A-s 12V-os ága van, a CX430 80+ bronze-nak pedig 1 db 32A-s (a korábbi CX430-k gyengébbek voltak). A lényeg, hogy mindkettővel vígan el lehet játszogatni egy 250W-os VGA-val is.
-
Santi22
aktív tag
Megfigyeltem, hogy amikor valaki 400-as, 500.as tápot keres, rendszerint nem szoktátok ajánlani a GX-450-et vagy legalábbis nem nagyon láttam még, hogy rajtam kívül valaki vett volna olyat vagy javasoltátok volna valakinek.
Gond lenne ezzel a táppal vagy miért hanyagoljátok?Nemrég rendeltem otthonra, holnap fog megjönni, de csak február elején leszek otthon, hogy be is szereljem majd és megnézzem. Remélem nem nyúltam szarba.
szerk.: Mondjuk azt se láttam írva, hogy szar lenne, de akkoris ha fura, mert ha jó, akkor miért nem ajánljátok, ha meg szar, akkor miért nem hívjátok fel rá a figyelmet (mint mondjuk iArenánál szoktátok írni, hogy nem ajánlott).
-
pcsabat
őstag
Az FSP-kel sincs baj, de pl. a Chieftec CTG 500 mind a kettőnél jobb tápnak mondható (legalábbis halkabb és a kábelei hosszabbak) és árban kb. ugyanaz, így jobb vétel.
A Corsair is elég jó minőségű, egyágas, modern felépítésű (a többi nem amit említettünk) és harisnyázottak a kábelei, ha ez számít.
Egyébként a két FSP-vel sincs gond, csak a HEXA-nak szokása zajosodni, így én azt kerülném.
-
Potzee
addikt
válasz
RaPiDsHaRe #38698 üzenetére
Szerintem harmat gyenge lehet...
Két 12V-os ága van, ami 10 - 15A-t(???) tud...ez azért nem sok mindenre elég...
(azzal, hogy CWT vagy HEC beles már nem is foglalkozom....)
A TR2 TP-380P ugyan csak 380W de egy ágon 30A, 80Plus Bronze, FSP elektronikával...szerintem ha már Tt TR2 akkor inkább ez...a kevesebb néha több... -
pcsabat
őstag
ha nem számít a csicsa akkor: Chieftec CTG 500 80P
ha számít akkor: Corsair CX430 80+ bronze
A kábeleik is elég hosszúak alsó tápos házba is.
-
Sabre
őstag
sziasztok!
ismerős gépében lenne táp csere ( sandy i3, 8gb, 6850, odd, 2db hdd ) és kinéztem párat, de nem tudom melyik lenne a jobb a bevezető és az utóbbi párszáz hsz után sem.
fsp_hexa_500w
fsp_fsp500_60apn_85__500wesetleg ebben az árkategóriában másik gyártót is ajánlotok?
szerk.: esetleg a chieftec ctg 500?
-
bigdady
nagyúr
Kipróbáltam asrock e350m1-et másik táppal is és vga kimeneten is, 4 pin bekötve illeve anélkül is, de továbbra sem jön ki jel a gépből, tehát biosig sem jutok (vga és hdmi-n probáltam dsub készülékem átalkitom nincs).
Már csak ezek lehetnek még:
-alaplap hibás
-ram hibás
-1333-as ramot nem kezeli az alaplap, mert lehet régi a bios rajta (gyárilag 1066-ot támogat max) Frissiteni kép hiányában nem tudom, 1066-os ramom meg nincs. -
Vesztor87
senior tag
válasz
ViZion #38709 üzenetére
Mennyivel lehet több a fogyija? A régi gép: E3400-2x2GB DDR2 - 2 hdd integrált vga. Az új gép G530-1x4GB-1 HDD meg mindkettőben dvd rw.
Az új gép fogyija az fogyimérő (konnektorból mérve) 60-90 W volt. Ha +200W-ot felvesz óránként a régi táp, az napi 8 órában 1,6 kWh, 30 nap alatt 50kWh, az 2.500 Ft. Ez nem lehetséges? -
Vesztor87
senior tag
Nem tudom hogy mennyit kaphatok érte, lehet meghirdetem, elegem van a chieftekből... használtan vettem egyet korábban, 1 év alatt mikor bővítettem kibukott hogy gyengül, nem birta az uj hdd-t sem már. Egy tönkrement vinyó lett az eredménye, meg tápcsere után a villanyszámla is vissza esett 6-7e ft-ról 3-4-re :S
-
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Valami van a chieftek iarena 500-as tápommal, kegyetlenül elkezdett zörögni. Kb. normál beszéd szintjét eléri a hangja, szörnyű :S Szerintetek mit érdemes csinálni, elküldeni gariba és venni egy újat, ezt meg eladni? Gondolom házilag javítás nem hozzá értő lévén esélytelen. Gondolom a ventivel van valami gebasz:S -
brady28
tag
válasz
#25712384 #38700 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Hát ráció az nem sok van a döntéseimben ha a gépről van szó....De szerintem vagyunk így ezzel páranMaradok akkor a réginél! És közben sikerült beszereznem olcsón egy Chieftec GPS 500 AB-A-t , szóval az a gond is megoldódott, max majd lefestem feketére
Szép napot mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Garancia
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest