- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Lipton #40494 üzenetére
FSP HEXA 500 biztosan megy szünetmentessel, közel két éve használom egy Eaton Protection Station 650-nel. Hátránya: rövid kábelek (50cm), alsótápos, magas házban csak az alaplap előtt vezetve elég hosszú a mazzag.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
tvamos
nagyúr
Hello!
Ezzel a Morex nevu ceggelmik a tapasztalatok?
(Mert en eddig sosem hallottam rola.)
Ebben tudnatok segiteni esetleg?
Kosz! Udv // Tomi"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Mahrenburg
őstag
Megerősítem, hogy nem átlátszó, amit írsz, pedig nálam egy fekete-fehér Junoszty-TV tölti be a monitor szerepét...
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
vzsryl
nagyúr
válasz Lipton #40494 üzenetére
Próba-cseresznye. Ezt így nem lehet sajnos megmondani.
Szerk.: Ez itt a probléma. Konkrét párosításokra keress rá külföldi fórumokon is, és hátha valaki a Te szünetmenteseddel is próbálkozott...
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
-
Lipton
őstag
válasz Lipton #40436 üzenetére
Mivel egy darab ajánlás sem érkezik így inkább kérdezném, hogy alap géphez "legkisebb" táp kellene:
- jó hatásfok
- max olyan cca 15e Ft
- nem kell nagy teljesítmény, "legkisebb modell is elég" mivel nem lesz nagy terhelése (diszkrét VGA nem lesz)
- működjön back ups szünetmentessel
- nem kell moduláris
- hosszú garanciaAmit néztem:
- XFX 450 pro
- Corsair CX430M
- Seasonic S12 380WEsetleg valami más?
[ Szerkesztve ]
-
Tejes Pite
aktív tag
Sziasztok! Kérem segítsetek.
Gép vásárlás előtt állok és valószínű ezt a konfigot fogom megvenni.
Ház: Desktop
Processzor: AMD X2 LE-1210, magonklént 1800 Mhz Socket AM2+
Memória: 2048 Mb DDR2 (4 RAM slot, max 8 Gb)
Merevlemez: 80 Gb (SATA)
Optikai meghajtó: DVD-RW (sata)
Chipset: NVidia MCP78PV
VGA: GeForce 8200 , max 256 Mb
Audio: Realtek ALC262 HD
LAN: Gigabit Ethernet controller (100 / 1000 Mb)
Az a kérdésem hogy ha ehhez a konfighoz még hozzárakom az ati radeon 9800 pro videókártyámat, akkor milyen tápot érdemes vennem? Lehet hogy a benne lévő nem rendelkezik elég wattal, vagy nem elég minőségi. Elvileg minimum egy 350W-os kéne, de javítsatok ki, ha nem! Viszont nem tudok eligazodni a sok táp típus között. Minél olcsóbb minőségi legyen, kevés pénzem van rá.
Köszönettel:
Oliver8 Hobbits = 1 Hobbyte ### cool guys don't look at explosions!
-
somasz
addikt
válasz ZozzHUN #40488 üzenetére
Mint már írtam, 24+8+8+4 pinre van szükségem, linkeltem az alaplap képét is, bekeretezve sárgával a csatlakozók helyét. Amiket ajánlottatok, azokon a plusz 4 pin nincs meg.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
somasz
addikt
válasz ZozzHUN #40473 üzenetére
és bogyo112
De ezen nincs a kiegészítő 4 pines, ami a többiről is hibádzik. Átalakítóval vegyem az egyik 8pines pci-e-ről?
Ha az enermax platimax széria egyikét választanám (van kieg. 4pines), ér hátrány a szétosztott ellátás miatt a Seasoniccal vagy a Corsairrel szemben, ahol egyben van az ág, vagy sem?
"pénz nem számít alapon" választanék tápot, hosszú távra van tervezve, bírja, legyen elég fasza, és pár év múlva akár fejlesztést is jó lenne, ha bírna, akár proci, akár vga...
[ Szerkesztve ]
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
szasanyi
félisten
válasz CoolBoy323 #40481 üzenetére
Corsair VS sorozat CWT beles (nem a legjobb) és ezeknek nincs 80Plus minősítése sem. CX is alsó kategória, szintén CWT belső (nem ám Seasonic mint a VX450 esetén, no meg extrahalk ADDA venti) viszont a V2 sorozat már megkapta a 80Plus minősítést.
[ Szerkesztve ]
-
M@cika
őstag
válasz CoolBoy323 #40481 üzenetére
Még sehol nem láttam itthon 450-est sajna.
Nasit a kis fehér medvének!
-
szasanyi
félisten
válasz CoolBoy323 #40479 üzenetére
Az FPS Raider táppal nagyon nem tudsz mellé nyúlni, de sztem bőven elég egy 450W táp. Veheted a nagyobban az sem rosszabb, csak ha lenne kisebb olcsóbban... az is bőven elég lenne a konfigodhoz.
Annak nézz utána Te mit, hol, mennyiért lehet kapni - vagy nem.[ Szerkesztve ]
-
ZozzHUN
addikt
válasz CoolBoy323 #40477 üzenetére
Sajnos a beszállítójuk mindig késik
-
szasanyi
félisten
válasz CoolBoy323 #40475 üzenetére
Hehe... csak éppen nincs! Az nem tűnt fel? Ma beszéltem velük. De van az Oázis Computerbe vagy a Merlin hardverbe - kicsit drágábban.
MOD - ha lesz. Mondom, ma beszéltem velük és ezeket már régóta meg kellett volna kapniuk. A dátum - mint az előző 8-ai is - tipp, talán, lehet, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz CoolBoy323 #40471 üzenetére
Az FSP HEXA 400 a nagyon rövid kábel miatt eleve kiesik.
-
szasanyi
félisten
válasz CoolBoy323 #40471 üzenetére
Nem tudom pontosan milyen hosszúak a kábelei, sem azt a Midgard II alsó vagy felső tápon. HA alsó, lehet nem jó, mert ahhoz ~50cm kábelhossz kelleni szokott.
Már látom, alsó tápos kialakítása van. Nézd meg a kábelhossz mekkora. Egyébként az XFX PRO 550W kábé ugyanannyi mint a Raider 550W de jobb minőségb en készül és a Seasonic belső is jobb picit, cserébe nehezebb beszerezni (esetleg drágább lesz).
[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz szasanyi #40466 üzenetére
És vajon a kábelhossz elég a Midgard II-höz?
Nem muszáj a listámról ajánlani srácok, csak pár "általánosan ajánlottat" összeírtam hirtelen, hallgatok a szakértőkre...
de az lenne a legjobb, amit Sanyi mond, ha nem kell cserélnem bár lehet garis csere lesz, mert furcsán "zúg/gerjed" vagy nem tudom hogy mondjam mit csinál... nagyon halkan, magas hangon sipolgat (90% h a táp)
[ Szerkesztve ]
-
M@cika
őstag
válasz CoolBoy323 #40464 üzenetére
Én a Raidert ajánlanám a listádból. És attól, hogy mennyit tud leadni nem nő a villanyszámla. :-)
csibba: Ajtókitámasztót nem szokott itt senki ajánlani, ha nincs keret, akkor inkább apróról keress FSP, vagy Delta tápot. ITT van is 1.
[ Szerkesztve ]
Nasit a kis fehér medvének!
-
ZozzHUN
addikt
FSP Raider 550 50%-on nyújta a legjobb hatásfokát (közel GOLD, sőt némely példány gold-ot is tudja 220V-n)
-
csibba
csendes tag
Sziasztok. Táp vásárlás előtt állok, de a határaim limitáltak. Nagyon limitáltak. Kolink KKCHS450S4F12-re gondoltam, nagyon gány? Előző egy Codegen 400w-os volt, 1.5 évig húztam vele. A max keret 6000 Magyar Forint.
Köszi előre is. -
szasanyi
félisten
A jelenlegi tápod megkapta az alap 80Plus minősítést, és a teljesítménye sem indokolja a cserél. Túl nagy táp (550W) nem ajánlott, mert egyrészt fölösleges, másrészt sok táp csökkent hatásfokkal dolgozik ha nagyon nincs kihasználva (mint sztem ebben az esetben is).
-
somasz
addikt
válasz somasz #40462 üzenetére
Ax1200 és Ax1200i közt van vagy 60€ árrés, megéri?
Továbbá most találtam, hogy van Enermax Platimax szériából 1200-1500W-os variáns is, mind a kettő rendelkezik a 24+8+8+4 tűs elvárt csatlakozószámmal. Nem para, hogy szét van szedve 6 felé a tápellátása?
Avagy tegyük föl, ezek közül melyiket ajánlanátok?
-
CoolBoy323
nagyúr
Adott egy konfig, ami az infómban van, és lesz egy (nagy valószínűséggel) Midgard II házikó...
milyen tápot javasoltok? Minőség, sok gari a fő szempont, és h mondjuk 5-6-7... év múlva is kiszolgálja a gépet (úgyis a fogyasztás csökkentés mindenhol a cél, szóval 10 év múlva 200W-os tápok lesznek )
FSP Hexa 400
FSP Raider 550 (ez már túl sok, nem? sok lesz a villanyszámla)
CTG-500Ezeket néztem, h ezeket ajánljátok leginkább...
Vagy jó lesz a jelenlegi tápom? Gigabyte Superb 470 (C4)
Keret: minél olcsóbb , 15k körül
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz BreeZeRr #40461 üzenetére
Pontos infóm nincs zajszintre. Én még az elsőt hallottam, az csak addig volt halk amíg Quad + GTX570 nem szívta meg rendesen. Viszont a legjobb ár/érték aránnyal az XFX PRO 550W rendelkezik (én is éppen ilyenre várok) , mivel majdnem ua. a Seasonic S12 II 520W belső van benne ami egyébként kapható szintén, csak drágábban. Ez nem is hangos, meg hát én sem cserélném a hangtalan VX450-et egy zajosabbra.
-
somasz
addikt
válasz pcsabat #40456 üzenetére
2011-es Xeon procit tudtommal nem lehet tuningolni, nincs is tervben. A Corsair AX1200 ~ugyanazt tudja (van rajta 2 EPS), mint az FSP Aurum 1200W, nem? A kis 4-tűs kiegészítő tápcsatit hogyan oldjam meg?
Nem furmarkolva lesz, hanem 3ds maxolva, meg bunkspeedezve, stb.. És nem 24/7-ben, de ha használva lesz, akkor nagy terhelésen, akár napokig is.
(max télen, ha kevés a fűtés, mehet a linx+furmark )
-
BreeZeRr
tag
válasz szasanyi #40460 üzenetére
és hangilag hol helyezkedik a listán kb?
Mert az első hozzászólásban lévő listán a 4. helyet foglalja el a corsair csak pont a GS széri nincs benne. Hogy ez is besorolható a 4. helyre vagy ez hangosabb a többi felsorolt cosair tápnál?
Mert haver akar venni tápot és ő nagyon érzékeny a házból kiszűrődő zajokra. Mondjuk én is.
Halkságilag és teljesítményt összevetve mit ajánlanátok neki?
Én nézegettem xfx, illetve seasonic tápok között is. A Corsair CX500 V2-őt is néztük. 15-20k-t szán tápvásárlásra. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz somasz #40455 üzenetére
"...Render-munkaállomás lesz.." - Már megijedtem, hogy ez lesz a Crysis 4 minimum gépigénye.
(#40456) pcsabat: szerintem meg a szervertápok körül kellene szétnéznie, mert az általad ajánlott táp is - nagy teljesítménye ellenére - véleményem szerint alkalmatlan arra, hogy 24/7-ben adja a kilowattot. Vérpistikének, 10 perces Furmarkra persze jó lehet...
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
válasz somasz #40455 üzenetére
Szerintem egy Corsair AX1200 (i) elviszi. Persze ha nem szénné tuningolva Furmark + LinX kombózod. Utóbbi esetben erősebb táp kell neki. Az AX még akkor is évekig ki fogja szolgálni, ha folyamatosan maxra járatva hajtod. Bár lehet, hogy ott nem megoldott a két db 8 pin EPS csatlakozó
[ Szerkesztve ]
-
somasz
addikt
Üdv!
Van olyan táp, amin van 1db 24-es, 2db 8-as és 1db 4-es alaplapi tápcsatlakozó? Utóbbi tűnik szűk keresztmetszetnek, átalakítóval gondolom meg lehet oldani, ha arról van szó.
Ebben a lapban kéne megbízhatóan működtetni 4db gtx680 (~220W) vagy hasonló fogyasztású kártyát, pl. k5000 quadrot, illetve 2db e5-2680 (~130W) xeon procit. Ehhez melyik tápot válasszam?
FSP 1200W nagyon ki lenne rá centizve? Thermaltake ToughPower XT Gold 1475W-ot néztem még, de ketté van szedve a 12V-os ága.
Lian Li PC-P80N-be épülnének, ezért a hosszú kábelezés előny...Minden javaslatot szívesen várok!
Render-munkaállomás leszEladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Diniboy
aktív tag
helo , Ehez a procihoz abból a boltból mi lenne a legolcsóbb megvehető táp? Nagyon úgy nézem semmi jó de olcsó tápjuk nincs ??
LC Power PSU- LC500H-12 ezt akarja hozzá megvenni ismerősöm, már lebeszéltem az LC-p. , hkc, -meg nem tudom mik vannak itt - tápokról, de nem tudok neki mondani helyette semmit ...
nem lesz diszkrét vga a gépben , meg semmi extra[ Szerkesztve ]
-
HUNPablo
tag
Az lehetséges hogy a gyenge táp miatt indul áll le a gépem? FX-8150,4gb 1333 mhz ram, GTX 550 Ti . A táp egy Chieftech CTG 550 W-os táp 8-10-szer használt vagyis újszerü . Szerintetek mi a baja?
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
MarQs
senior tag
Sziasztok!
Lehet ergya kérdés, de még sosem foglalkoztatott a téma: microATX-es házba belefér egy normál ATX-es táp?"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
X@b3e
addikt
FSP Aurum Gold 750W hangügyileg milyen lehet? Ez a venti van benne, elvileh Fluid dynamic bearing, 24-45dB, FSP szerint37dBA-t kelt
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
Khaosz55
addikt
Ahogy nézem a be quiet straight 400 és 450-es tápokat nagyon sok különbséget nem látok.
Mindegyiknek 3db 12V ága van és 18Amperral terhelhetőek.
-
ZozzHUN
addikt
Egy tapasztalat:
Van itt az irodában egy gép amit én raktam össze. Minden alkatrész minőségi, kivéve a ház. Az egy olcsó papírfém ház. A kolléganőm dugott bele pendrive-ot ami gondolom a silány minőségű előlapi usb miatt zárlatot csinált a gépben és resetelt a gép. Letiltott az SSD újraindítás után. Tápegység FSP 350 APN. Gondolom rövid zár védelem bekapcsolt a tápban és megvédte az SSD-t is ezzel. Egy táp kikapcs-bekapcs után minden helyre állt. Ne vegyetek noname házat vagy ne használjátok az előlapi csatlakozókat
-
szasanyi
félisten
válasz Potzee #40423 üzenetére
Igen, én is erre a következtetésre jutottam. Sok üzletet és sok tápot megnéztem, de vagy ugyanennyi és gyengébb vagy jobb de jóval drágább tápok vannak. Ezzel annyi a gondom, hogy a HardverKER-nél -2k az OázisComputer-ben is -1k az ára, tehát a Merlin árulja a legdrágábban.
Asszem várok kicsit, hwkerben azt mondták csütörtökön érkezik pár darab. -
Lipton
őstag
Sziasztok!
Back UPS 650 "mögé" keresek valamilyen "kisebb" tápot ami jó hatásfúkú mert 7/24-ben megy NAS-ban.
Mit ajánlotok?
Elvileg egy "legkisebb" modell is elég lenne szerintem (lap+proci+4xHDD, diszkrét VGA nélkül).
Néztem a seasonic s12-380w modellt, de milyen alternatíva van és mennyire viseli ez a szünetmentest?
Ár 15 (maximum 18-20ig de akkor tényleg "jobb" legyen).köszi
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz odinempire #40433 üzenetére
Ez a leghalkabb a kategóriában.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Khaosz55 #40430 üzenetére
A gyártók által megadott zajjal kapcsolatos adatok általában nem tükrözik a valóságot, tehát felesleges ezt nézni. Bár a BQ-nál tényleg elég közel állnak a valósághoz.
(#40431) odinempire: Üdv!
Csak párat kellett volna feljebb olvasni még. Be Quiet Straight Power E9 400W.
[ Szerkesztve ]
-
odinempire
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Újoncként elolvastam igensok Hsz-t a témával kapcsolatban, de... nem tisztult le a kép teljesen.
Jelenlegi konfigom említésre sem méltó étvággyal rendelkezik (E4500, GF 8600 Gt, 2Gb hyperx1066, Giga P35-ds3 + ssd + 1,5T Wd Green), de közeljövőben upgrade lesz egy közepes i5 konfigra (részletek nem tiszták még).
A jelenlegi Codegány 450w tápomat dobnám jó messzire, ezt gondolom megértitek.
Milyen tápot ajánlanátok 20-22k környékéig, ami megfelelne az alábbiaknak: Alsó tápos házba ok,és ami a legfontosabb EXTRA HALK legyen.Segítséget előre is köszönöm!
-
Khaosz55
addikt
Bequiet hang db aldatok:
Pure Power L8 430W 20ezer
dB(A) at 20% load
16.2
dB(A) at 50% load
16.8
dB(A) at 100% load
20.1Straight Power 400W 20 ezer 450W -23 Ezer
dB(A) at 20% load
13.7
dB(A) at 50% load
13.8
dB(A) at 100% load
14.6Dark Power 550W Ez már túl drága.
dB(A) at 20% load
11.7
dB(A) at 50% load
11.7
dB(A) at 100% load
12.9Első körben azt mondom Straight Power 450W.
-
Khaosz55
addikt
válasz Khaosz55 #40412 üzenetére
Nos halk táp gyanánt én a bequiet tápokat nézem.
Ezen bellül a
pure power
straight power
dark powerJelenlegi gépem:
GTX275 (Tervezem 660TI vételét ami kevesebbet fogyaszt)
I5-750 felhíúzva 3,8GHz-re.
1 vinyó
1 ssd
Gépben 3 db 12-es AC venti. Programmal szabályozva a sebessége.Alap helyzetben 800-at pörögnek nincs semmi hangjuk. Lejjebb is tudnék menni.Jelenlegi Tápom: Blue Storm 2 400W (nem tudom milyen hangos db-re)
Nincs baja az FSP-vel csak halkabbat akarok. Kell nekem egyáltalán 400W feletti táp? Mostanában az a tend hogy 500W-os legyen legalább , csak nem tudom, van-e értelme főleg ha 660TI még kevesebbet eszik.
-
Kirir
tag
A Be Quiet tápegység Straight családjában néztem ki két terméket:
1. STRAIGHT POWER E9 500W
[link]2. STRAIGHT POWER E9 580W / CM
[link]A másodiknak a leírások szerint magasabb a zajszintje. Ennek ellenére eme fórumban ezt szokták javasolni. Kerestem az interneten, de nem jöttem rá, hogy mi az a CM jelölés. Valaki le tudná írni?
-
veterán
válasz solfilo #40421 üzenetére
Lehet mégis inkább egy használt gépet veszek:
A tápról lehet valamit tudni? Keresőben nem nagyon találtam róla semmit.
lap: ASRock H61M-S
cpu: intel G840 2x2800mhz LGA1155
ram: 4GB Kinggston DDR3 1333mhz
vga: ATI Radeon HD5450 512MB PCIE
hdd: 250GB Samsung HD253GJ SATA2
odd: DVD-RW DL Samsung SH222 DVD/CD író/olvasó
ház: noname
táp: 350W FSP350-60THA-PMegbízható ez a táp?
solfilo
-
Potzee
addikt
válasz solfilo #40421 üzenetére
Egy ugyanilyen paraméterekkel rendelkező gépet raktam össze az unokaöcsémnek, ő egy Chieftec CTG 400 80P tápot kapott (11k) A kábelei miatt alsó tápos házba nem jó...akkor +2k és CTG 500 80P.
Ha számít a modularitás akkor Corsair CX430M 15k...de ennyiért már elgondolkodunk egy nem moduláris, de Seasonic elektronikás XFX 450 Pro-n is...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
veterán
Sziasztok!
Egy low budget új gépet készűlök venni.
Tápok terén nem vagyok otthon.Abban kérném a segítségeteket, hogy mi az a legolcsóbb táp, ami még ajánlható egy A4-5300, 4GB ram, 500 GB hdd és egy odd hajtására?
A gépbe nem lesz vga és jövőbeni procicsere sem.
A segítséget előre is köszönöm!
solfilo
-
szasanyi
félisten
Tápvásárlás előtt (már megint ) vagyok, és a kiszemelt példány egy XFX Pro 550W. Először azt kérdezem tőletek, hogy van-e tapasztalata vkinek ezzel? Aztán meg, hogy hol lehetne beszerezni? Hátha tudja vki mert egyedül a HardverKER-ben láttam, de ott sincs perpilla.
Néztem ezt is, csak ez már kicsit sok lenne. Esetleg 20k alatt(szállítással együtt, kvázi ~17k áron) lenne-e XFX kaliberű alternatíva?[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz seederking #40416 üzenetére
Chieftec CTG-500-80P.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok! Megint... Bocs, hogy nem hagyom annyiba!
Szoval, ide, ebbe a pici hazba kene nekem az uj, es csendestap:
// Tettem oda fel kepet a mostani taprol is.
Szoval, jo lenne ide valami kis aranyos, ami lehetne akar passziv is, ha menne ejjel a gep.
(Ha home server-kent akarom uzemeltetni, vagy valami egyeb izgis feladata akadna.)
Egyenlore azt sem tudom, hogyan kereshetnek olyan tapot,ami befer ide....
Elore is koszonom a segitseget! Udv, Tomi[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
seederking
őstag
válasz ZozzHUN #40415 üzenetére
Szerinted ha 15k tápot nézegetek akkor 50ezerest akarok venni
Ez Fsp hexa 500W vagy ez FSP 500W Saga II melyik a jobb választás?
Az a gondom,hogy az említett hexa-m van és néha olyan hangot hallok mintha a venit "zörögne" kicsit.
De pl most nem is hallom.Félek befog sz@rni.Lehet ezekben ventit cserélni vagy javítani valahogy nehogy bekrepáljon és vigyen magával valamit a gépből?Vagy többe kerülne a javítás/venti csere mint amit megér?[ Szerkesztve ]
-
ZozzHUN
addikt
válasz seederking #40414 üzenetére
Akkor Corsair TX 760i
-
vzsryl
nagyúr
válasz seederking #40411 üzenetére
Üdv!
Jó táp. ha megvan már, akkor maradhat, elég lesz.
(#40412) Khaosz55: Szia!
Keret?
-
Khaosz55
addikt
Hali Jelenleg egy FSP Bluestorm 2-es 400W-os tápom van. Ha igazán halk tápot akarok miket nézegessek ?
Ez sem hangos de ha van halkabb ...
-
seederking
őstag
Üdv
Fsp saga II 500w tápról vélemény?
Egy phenom 955-t és egy 7870-et hajtana. -
aktív tag
FSP Raider 550W tápról mi a véleményetek? 5 év garanciával vettem 15k-ért.
-
zsombor22
aktív tag
válasz M@cika #40403 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Akkor ilyet veszek azt nem is írtam hogy hosszú kábelek kellenek mert egy régi ibm server x225-s házba megy a cucc.[ Szerkesztve ]
Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Most raktam össze a gyereknek egy gépet.
A konfig q9300 + 4 gb ram egy 5770 1 hdd
Ehhez a géphez szeretnék vmi olcsó de normális tápot.
Én ezt néztem ki:
-Chicony Hipro HPA 500W
-Chieftec iArena GPA-500S8
-FSP Hexa 500W
Lenne még egy kérdésem,nézegettem most itt a tápos topicot és csomó gépbe láttam hogy sokan "szerintem" fordítva rakták be a tápot,az alsó tápos házakba.
Nálam a táp alulról szívja be a hideg levegőt, ha megfordítanám mit sokan akkor a vga-ról szívná a meleg levegőt,ami nem túl jó.
Vagy én gondolom rosszul?
Nekem így van:[ Szerkesztve ]
Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest