- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Potzee
addikt
válasz hitman, #39198 üzenetére
Az Aurum-nak 2x 12V-os ága van ami 18A-t bír (max.384W) és 80Plus Gold minősítésű. Az XFX Seasonic elektronikával szerelt, 1x 12V-os ága van ami 34A-t bír. Max. teljesítmény 408 W viszont "csak" 80Plus Bronze.
Én az XFX-re voksolok. ITT egy teszt a jonnyGURU.com-ról.
Szerintem elég a 450-es is de az XFX 550WPro (P1-550S-X2B9) csak 2.6k-val drágább...(1x 12V-os ágon 44A, max.528W)
[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
-
Potzee
addikt
válasz Banderos #39191 üzenetére
Szia!
...Gyakran átlátogatok ide a CPU cooler topicból...
A HKC helyett XFX 450WPro (P1-450S-X2B9)
Írtad ugyan, hogy 10k lenne a keret, de szerintem szánd rá azt a +3.5k-t! és vedd az XFX-et!
Nem csak erősebb, de hatékonyabb is mint az FSP 350 APN85+ (nekem ennek az FSP-nek a 400W-os változata van) ismerem, szóval ez is jó táp, de az XFX modernebb. Megbízható Seasonic belsővel rendelkezik...hosszú távon ez éri meg (80Plus Bronze minősítés, kevesebb áramfogyasztás és kevésbé melegszik)[ Szerkesztve ]
-
danati
senior tag
Sziasztok!
15k körül milyen tápot ajánlotok az adatlapomon lévő géphez? A fő szempont a csend.
Eddig az FSP Raider 550-t és az XFX Pro Series 550W-t néztem.Vagy esetleg kicsit drágábban van valami ami jobban megérné? 20k környékén.
-
törölt tag
válasz Banderos #39193 üzenetére
Akkor ez lesz a megfelelő neked a jelenlegi konfig mellé!
FSP 350 APN 85+
Az FSP-hez hozzátartozik, hogy páran panaszkodtak különböző típusokra, hogy sípolnak. Nem minden darab! Nem garanciális hiba.
Kicsivel a keret felett, egy kifogástalan Chieftec CTG 400-at tudnék ajánlani.Alsótápos házba rövid kábelekkel rendelkeznek ezek a tápok!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Banderos #39191 üzenetére
Milyen árban gondolkodsz?
XFX 450 Pro pl. egy megfelelő táp lenne számodra.
Ezalatt nem sokkal Chieftec CTG; FSP APN, ((HEXA)) lenne még. -
Banderos
tag
Hello tápot szeretnék cserélni ezen a konfigon tudna valaki ajánlani valami megbítható tápot?Köszi
Gigabyte GA-MA790XT-UD4P AM3
Athlon II X2 250 3.0 GHz
2gb ocz ram
HIS HD 4670 iSilence4 Native HDMI 1GB (128bit) 800 MHz-es DDR3 PCIe
2*200gb hdd
mostani táp:
HKC 430W USP-3430 PFhttp://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_4/keres.php?stext=banderos&submit=
-
MMIX
addikt
válasz PlüssMajom #39188 üzenetére
Semmi lényeges, a bronz (75-001666 / CP-9020046) egy kicsivel erősebb +12V-on, minimálisan nagyobb a hatásfoka, viszont ugyanannyiba kerül, vagy egy kicsivel olcsóbb, mint a V2.
Válaszd a bronzos CX-et, ha lehet ott, ahol 3 év garanciával adják.[ Szerkesztve ]
-
PlüssMajom
csendes tag
Esetleg a CX430 kérdésre valaki?
köszi!
-
CoolMan
MODERÁTOR
Uraim! A topicot kitakarítottam, és kérek mindenkit, hogy maradjon a kulturált forumozás keretein belül! Köszönöm.
-
bluyoo
nagyúr
válasz Graphics #39174 üzenetére
Köszi!
Bár az a 2db. hsz nem sok infóval szolgált tavaly.
Ennyit találtam róla: FSP700-50ARN 85+ mondhatni nem valami sok.Bazinga!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz bluyoo #39173 üzenetére
Ha minden igaz APN utódok /tipp/, volt már róla szó itt a fórumban is.
Azóta semmi viszont
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
Valaki nem tud infót ezekről az új FSP FSPXXX-50ARN OEM tápegységekről?
(#39172) jeni
Gonosz!Bazinga!
-
KAMELOT
titán
válasz Modst3R #39162 üzenetére
Minden alaplapon van 4+4 csatlakozó! Anélkül el sem indul a gép. Jó valamelyiknél csak 4-es van.
De a tápok mindegyikén 4+4 csati van és + 6 és 6 pin vagy 6+2 és 6 vagy 6+2 és 6+2.
Esetleg nagyobb táponál ezekből több is. Nem értem mi ezzel a gond. Gondolom azért tesznek rá olyat mert szükséged van rá!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Modst3R #39162 üzenetére
Mi értjük , hogy nem ma kezdted, de ez a probléma nem probléma.
Veszel egy olyan tápot amin nem így van a csatlakozó, ha esztétikailag ennyire zavar.
Illetve ezzel a nem ma kezdted írással nem jutunk előrébb..
És mi nem fogjuk tudni megmondani, hogy a Seasonic, az XFX mi a "mi a kutya ivarszervének van miden moduláris táp azzal elszexuálva "
@bluyoo: téged is kezdett zavarni ?
[ Szerkesztve ]
-
Modst3R
senior tag
válasz pcsabat #39161 üzenetére
akkor elmondom mégegyszer h 4+4 és még egy 8-as van a legtöbbön ami az általam ismert deszkákon egyedül csak az asus maximusokon van erre szükség abba meg akk már 3770k meg matrix 7970 és ahoz már 650w-os tápot veszek...azért nem ma kezdtem gyerekek!!!!!
️Anna (sajnos a felhasználó nevem nem tudom módosítani.)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Xmodule #39154 üzenetére
Ez az új CX430M már "csak" CWT belsőt rejt, ami nem rossz, de azért vannak ennél jobbak is.
Ha a modularitás nem szempont, érdemesebb mást nézni.
CTG-400 is elegendő, habár a kábelek rövidek.
Esetleg a XFX 450W Core Edition / Seasonic belsővel /A jelenlegi kis fogyasztású procik mellett még egy böhöm kártya se tudná lefogyasztani a 400W-ot / már amennyi hasznosul belőle /
De ha csak közepes kártya kerül, akkor is elég lesz[ Szerkesztve ]
-
Xmodule
őstag
sziasztok. uj gépet rakok össze és kinéztem egy tápot.
CORSAIR CX 430W, viszont az lenne a kerdésem, hogy ebböl az M azaz moduláris változat megéri-e a több pénzt? Csak annyi, hogy le lehet csatlakoztatni a kábelokat? Amugy ez jó táp-e? Amibe menne egy kisebb htpc, asus P8H77-M Pro alaplap, i3-3225 55W proci, egy ssd és egy hdd. késöbb talán valami középkategorias vga is. esetleg elegendö lenne egy 430W nál kevesebb is? Minél olcsobb nekem annál jobb de persze halk legyen és minöségi.köszönömAzért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Modst3R
senior tag
egyet magyarázzon el nekem vki mi a kutya ivarszervének van miden moduláris táp azzal elszexuálva h két cpu 8 pines kanóc otvarkodik kifele belöle. ha már vmi zseni kitalálta h annyira kell egy 650w tápra is akk a 2. miért moduláris????????????????????????
-
Gaben01
őstag
Sziasztok!
Megerősítést kérnék,hogy az adatlapomon szereplő konfighoz jó választás lesz: [link]
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
Sunny8003
csendes tag
válasz KAMELOT #39138 üzenetére
köszi a segítséget..
vélemény erről?
---http://www.fspgroupusa.com/aurum-gold-500-au500/p/830.html--
elég lehet a masinámhoz... jelenleg GTX 460 vanbenne de ha sikerül találnom okos áron akkor HD6970 lesz benne...
ahogy számolgattam 500Wnak elégnek kell lennie..szerintetek!? -
trixilw
csendes tag
Sziasztok. Ha úgyis előkerültek a CX tápok, akkor szeretnék én is kérdezni és tanácsot kérni, sokat, úgyhogy előre is bocs a hosszúért.
Jelenleg egy CX 500-as táppal hajtok meg egy lian-li q11-ben miniITX-en egy i3 sandyt, 1 hdd-vel és Saphhire 7770 vaporX-es karival. Csak mivel a Corsair-nek áldott hosszú kábelei vannak, a ház meg kicsi, ezért gondolom nem sok elég friss levegőt kapott a táp meg a gép, fél év alatt a táp ventije a haldoklás útjára lépett. Bekapcsolás után 1 percig berreg, sípol aztán utána elhallgat. Ezt minél előbb meg akarom szüntetni és jól akarom csinálni
Első lépésként arra gondoltam, hogy rakok bele egy moduláris corsairt. Gondoltam 500-asra, de jött az első kérdés:
Nem elég nekem a fenti konfigra a 430-as? Mert azon agyaltam hogyha elég, akkor elvileg kevesebb hővel, ergó kevesebb hűtési energiával kell számolnom. Vagy pont fordítva?
Másik kérdésem, hogy ha cserélem, akkor már cserélem benne a ventit is halkabbra meg megbízhatóbbra, gondoltam egy beQuiet SilentWings-re. Jól láttam, hogy ebből elég egy sima 3-pineset vennem, mert úgyis azt nyeli csak le?
Harmadik kérdésem pedig, ha valaki ismeri ezt a házat ( http://goo.gl/rt4PP ), akkor az alábbi: a táp pont szemben van a procival, amelyre csak fekvő ventit tudok rakni. Ha a táp ventijét befelé fordítom, akkor egy helyről küzdenek a friss levegőért. Ez így normális, mert a házban lévő első venti ad annyi levegőt, hogy a kettőnek jó legyen vagy fordítsam meg a tápot? De akkor ki kéne lyukasztanom a házam falát is, hiszen elvileg valahonnan szednie kell levegőt amit rátol a tápra. És itt leragadtam.Ha valaki még tud követni, annak minden segítséget köszönök.
-
KAMELOT
titán
válasz Sunny8003 #39137 üzenetére
FSP RAIDER 650 18K
Vagy 20K FSP RAIDER 750-es
Vagy 22K FSP AURUM GOLD 500WV1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Sunny8003
csendes tag
Sziasztok, pici segítséget szeretnék... van 1 MSI 990FXA-gd65 benne 1 FX8320 és valószínű haldoklik a tápom, sajna :S 3.3V helyett 3.2, 12V helyett ...11,7.. és eléggé ingadoznak a szintek valószínű azért is mert a tápom passzív, Raptoxx 600W.. 2 éves darab.. és a lényeg hogy olyan 500~600 W-osra lenne szükségem,természetesen AKTÍV feszes, 80+ stb... és a dolog pikantériája h. 24pines alaplapi csati + jó lenne ha a CPu+táp alaplapi pedig 8 pines lenne...ötlet? esetleg.. és azért jó lenne ha 20e Ft körül beszerezhető lenne... köszi a segítséget!
-
PlüssMajom
csendes tag
Hi!
A Corsair CX430 (75-001666) miben különbözik a CX430 V2-től?
Jól látom, hogy a V2-t már nem gyártják, csak ezt? Melyik a jobb?
Köszi,
PM -
Graphics
Jómunkásember
válasz Potzee #39127 üzenetére
Bizony, tényleg Sirtec a belső
Sok garival szerintem jó vétel lehet
-
MMIX
addikt
Corsair CX430 80+ anandtech.com
Corsair CX430 80+Bronze
computerbase.deCorsair CX500 80+Bronze teszt hamarosan a jonnyguru.com-on.
[ Szerkesztve ]
-
lukaszokni
aktív tag
válasz Malanrion #39126 üzenetére
Én -ha megcsinálom- mindenképpen a saját kábeleit csinálnám újra, mert a gyárilag egybefűzött és leharisnyázott köteg sokkal vastagabb így, mintha külön-külön lenne beburkolva; elsőre hülyén hangzik, de!
A vájringszpészem olyan kicsi, h egybe alig tudom rázárni azt az oldalt, ha meg külön lennének, egymás mellé tudnám fektetni őket.
Na de nem offolok többet.[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
hitman,
őstag
Az adataimnál lévő gépbe 7k-ért tudnék venni egy FSP Blue Storm II 500w-os tápot egyik ismerősömtől.
Mennyire számít az már régi és rossz tápnak? Keresek inkább valami másik komolyabb tápot boltból vagy jó lenne az is bele?
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
Potzee
addikt
válasz Cole86 #39122 üzenetére
OCZ Technology Group tagja...
tehát ezek sem gyártanak tápot de, ha Sirtec az elektronika...legalább jó helyről veszik...
Valóban Sirtec? Nem láttam sehol sem...Mennyibe kerül?
Hol veszed meg?
Hogyan érvényesíted a 7 év garanciát?...bennem ilyen kérdések merültek fel...
-
Malanrion
tag
válasz lukaszokni #39125 üzenetére
most hogy belinkeltem neked, és elkezdtem rajta gondolkodni de majd csak később (pár hónap múlva) csinálnék, jó minőségű vett kábeleken, nem az eredtivel, de nem biztos hogy fogom kockáztatni az FSP-m, csak azért hogy jó nézzek ki, a wiring space-be eltűntetek inkább mindent
-
lukaszokni
aktív tag
válasz Malanrion #39123 üzenetére
Igen, én is láttam NZXT-hez külön ilyen cuccokat, de ha összeszámolom, a végén jóval drágábban jönnék ki belőle, mintha magam csinálnám. Viszont ha magam csinálom, garit veszthetek. Ördögi kör, ne akarjak semmit.
Amúgy egy CX500-am van a gépben, kicsit csalódtam a Corsairban, mert sípol veszettül kikapcsolt állapotban...
És köszi a harisnyás linket!
[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
Malanrion
tag
válasz lukaszokni #39121 üzenetére
magasabb áron, pl amiket linkeltem is, ott minden cserélhető..
-
Malanrion
tag
válasz lukaszokni #39121 üzenetére
a minap néztem, hogy lehet venni így, a corsair ax szériájához, direkt hozzá készített kábeleket, gondolom ha úgy csinálod, akkor még ér a gari, persze az más dolog milyen árban vannak.. itt vannak
itt is van ph!-n kábelharisnya
[ Szerkesztve ]
-
Cole86
senior tag
Na Uraim! Azt hiszem találtam egy igazi gyöngyszemet, Ő lenne!
A véleményetek érdekelne. Sirtec belső az elég jó ,de vajon felérhet a seasonic vagy az enermax közelébe? A 7év jótállás eléggé sokat sejtett már.. Az pedig ,h hivatalos 950wos ,de a 12v os ágán képes leadni 24/7be 1000fölött , az már kicsit durva!
Nem moduláris ,de nagy házam van ,a kábeleknek lesz hely szerintem a lap mögött. Ez csak a szépséghibája. Ti mit gondoltok?
[ Szerkesztve ]
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
lukaszokni
aktív tag
válasz Malanrion #39120 üzenetére
Na igen, azért gondoltam erre a megoldásra, h ne járjon garivesztéssel a táp mókolása...
Viszont ahogy elnézem a modulárisokat, mind beépített 24 pines kábellel van szerelve, ergo az nem is cserélhető, tehát mindenképp bontani kell, ha azt akarom, h fehér legyen.[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
Malanrion
tag
válasz lukaszokni #39119 üzenetére
nem vagyok benne olyan nincs, csak külön lehet venni olyan csatlakozókat, gondolom moddingolni szeretnél, tehát veszel egy normális tápot, aztán külön kábeleket
-
lukaszokni
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani olyan moduláris tápot, ami fekete és fehér kábelekkel adják? 500W-tól fölfelé, de 1000-re nincs szükség.
Keresem, keresem, de nem találok ilyet. Létezik egyáltalán?mAtx4ever!
-
Potzee
addikt
válasz bimbilla09 #39113 üzenetére
Látom, időközben kiderült...VGA probléma...
Az általad linkelt "Cooler Master 600W Elite Power Black - RS600-ACABM-WB" tápot én nem venném meg... 10.5k-ért nem lehet új, minőségi 600W-os tápot venni!
-
bimbilla09
tag
válasz pcsabat #39114 üzenetére
Esetleg valami VGA tuning programmal nézd meg, hogy ha feljebb veszed a venti fordulatot (ergo. több fesztkapnak a ventik) elindulnak-e.
Nem mertem semmit csinálni. Épp, hogy betöltött a Win, ki is nyomtam gyorsan mert már tiszta forró volt a VGA. Épp, hogy hozzá lehetett érni.
-
pcsabat
őstag
válasz bimbilla09 #39115 üzenetére
az szép, elképzelhető, hogy ez lesz a probléma, de ez akkora is elég furcsa
-
pcsabat
őstag
válasz bimbilla09 #39113 üzenetére
ha indul a gép, kép van akkor nem a táp baja lesz az, hanem a VGA ventiké vagy a ventilátor szabályozásáé. Próbáld meg azért másik gépben is a VGA-t, de az átalakító miatt nem lesz ilyen hibád az biztos (számos kártyát használtam molex - PCI-E átalakítóval eddig, gond nélkül).
Esetleg valami VGA tuning programmal nézd meg, hogy ha feljebb veszed a venti fordulatot (ergo. több fesztkapnak a ventik) elindulnak-e.
[ Szerkesztve ]
-
bimbilla09
tag
Sziasztok!
A minap kaptam egy ATI 4870 HD grafikus kártyát. Beraktam a régi helyére, és csodálkozva láttam, hogy 2 PCI 6 pin-es kábelt kell rákötni. A tápomból csak 1 ilyen kábel jött ki, hát rákötöttem azt plusz kaptam hozzá egy ilyen átalakítót:
Belőttem a gépet, kép volt, minden oké, de a kártyán a ventilátor nem pörgött. Gyorsan ki is kapcsoltam.
Szerintem nincs más választásom, vennem kell egy másik tápot, amiben 2 ilyen kábel van. Az a vicces, hogy a mostani, az nem kis teljesítményű (persze nem is nagy) 550W-os.Erre esett a választás: klikk.
Jól gondoltam, hogy a kábel a baj, vagy esetleg a kártya hibás (ami szerintem lehetetlen) ?
Köszi a válaszokat előre is![ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
válasz karesz501 #39111 üzenetére
ár/érték bajnok moduláris táp amely jó alternatíva lehet a CTG500-ra, ha minőségi moduláris táp kell nem arany áron.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Assasin_ #39104 üzenetére
Sima: fix kábelezés
Moduláris: azt csatlakoztatod amit szeretnél használni.De azért ilyen kérdésben a google képkeresője hamarabb ad választ mint itt begépeli bárki
@pcsabat: de frissek vagyunk korán reggel
[ Szerkesztve ]
-
Assasin_
aktív tag
Bocsánat hogy ilyet kérdezek de valaki meg tudja nekem mondani hogy mi a külömbség a moduláris és a sima táp között? És hogy megérne lecserélni a mostani tápomat egy modulárisra. A mosttani tápom Chieftec CTG 500 80P. A konfig pedig amit hajtok vele i5 2500,4Gb,1terra, Asus Directcu II 580. Giga lap. Eddig nem volt gondom vele de csak 2 napja van 580an leteszteltem meg leterheltem maxon és elvilge birta a táp. Akkor késöbb is fogja ugy még kb 1 évig? Ja és hogy ez a konfig kb mennyit fogyaszthat netezés és játék közben?
[ Szerkesztve ]
-
Modst3R
senior tag
én még mindig k..vára nem tom mi a sz..t vegyek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- Egy korszak vége
- DIGI kábel TV
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 1050W Thermaltake TPG Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Seasonic Focus GX850 full modular
- Cooler Master XG-Series XG850 Platinum 850W 80 PLUS Platinum
- AKCIÓ! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest