- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugsyonic
tag
Megvettem a Be Quiet Straight Power E9-600W tápegységet, nem dicsekedni akarok, csak leírni, hogy kb milyen is, ha esetleg valaki ilyet akarna venni, és laikus, mint én. Ami fontos, hogy nagyon halk, jelenleg a másik két venti (video kártya és CPU cooler) is hangosabb. Hosszúak a kábelek, nekem túlságosan is, egy Asus midi towerben van és szinte alig maradt hely. A csomagolása igényes (bár lehetne ezen kicsit spórolni, hogy olcsóbb legyen.) Jár hozzá ugye a tápkábel, 4 db rögzítő csavar, 4 db kábelkötegelő. 5 év garancia van rá, bár nem minden üzlet adja ennyivel... Nem tudom mennyire volt hasznos ez a poszt, de remélem valakinek segít a döntésben
-
-
Cole86
senior tag
Még 1 kérdés Urak.
Ez itten milyen táp lehet, miféle belsővel?
-
Potzee
addikt
válasz
Cole86 #39091 üzenetére
...én is Seasonic párti vagyok...
Be Quiet! DARK POWER PRO 10 850W (Seasonic elektronika, 135 mm-es SilentWings venti 50%-on 10 dB zaj!)
Bár, a 600-700W feletti teljesítmény teljesen felesleges...
Mihez??? Minek??? -
Cole86
senior tag
válasz
Potzee #39090 üzenetére
Köszi az infókat..
Ilyen árkategóriában már inkább Sea Sonic P-1000XP Platinum Modular Semipassive - 1000 Watt
-
Potzee
addikt
válasz
Cole86 #39083 üzenetére
A Be Quiet! többnyire FSP és - a legfelső Dark Power Pro P10 kategóriában - Seasonic elektronikát használ!
Korábban volt egy gyenge szériájuk (Pure Power CM L8) ezekben HEC elektronika volt. A tápokba a saját SilentWings ventijüket szerelik! Típustól függően a zajszintjük 10 - 23 dB között mozog, tehát a leghalkabb tápok egyike! Valóban nem a legolcsóbb, de a Be Quiet! csak igényes, minőségi termékeket gyárt, legyen az cooler, táp vagy venti. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Cole86 #39081 üzenetére
"mennyire jó az fsp bele a többi elithez képest? " Ahogy én tudom jó belsővel rendelkezik a sima Aurum-ban kifogásolt CapXon kondik is eltűntek belőle.
"Jól látom ,h osztott 12v-os ága van?" Igen!
FSP Aurum CM Gold 750 W Power Supply Review -
Cole86
senior tag
válasz
bugizozi #39079 üzenetére
Tökéletes táp egy vga-s rendszerhez, a venti 14cmes ,nincs hangja még full terhelés alatt sem.. igazából ilyen kategóriában az 1ik legjobb (német minőség) ,de most feljebb váltok "pár" lépéssel
Fél moruláris, igényesen harisnyázott lapos kábelezés. Az egyetlen szépséghibája talán a 2év gari.
bluyoo : igen köszi, már én is láttam.. mennyire jó az fsp bele a többi elithez képest?
Jól látom ,h osztott 12v-os ága van?
-
Graphics
Jómunkásember
-
Cole86
senior tag
válasz
Graphics #39073 üzenetére
whehehe
értem Urak, tehát szar a bele.. ennyi
Esetleg tudnátok valamit ajánlani nekem gold vagy platina minősítéssel, kiváló belsővel, ami min 750w-os és 5év gari van rá legalább?
szerk: ha jön majd még 1 7970 ghz edition kicsike..
ott kell a craft..
Nem akarok később fejleszteni és a táppal foglalkozni... ott rohadjon el, sok garival! Jah és ne ciceregtessen semmit.. és soha ne is ciceregjen! Ez gondolom erősen függ a belsőtől.. sokszor mondják ,h bizonyos párosok nem szeretik egymást.. lap/táp, vga/táp , stb..
-
Cole86
senior tag
Köszönöm Urak!
Ha gold akkor mégsem lehet annyira hulladék , nem?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Cole86 #39068 üzenetére
Felejtős... Andyson belső, ha nem is hulladék kategória, de nem ajánlott.. Valahogy azért kapott egy 80 Plus Gold plecsnit
A hardver-teszt megint felejtős, fizetett tesztek... ,nem az első
@übiii: gyorsabb voltál
-
Cole86
senior tag
sziasztok! Véleményeznétek ezt a tápcsaládot?
1100w os gold lehet jó vétel lenne.. de ez az Aerocool orosz gyártó? A gariról nem sokat tudtam meg gyártó honlapján a 800ast megtaláltam, az silver minősítésű, az 1100as az gold a magyar tesztben látható bronzal szemben.
Az érdekelne ,h mit gondoltok. Milyen belsőt használhatnak és mennyire megbízható ez a márka? Eléggé új márka és még nincs igazán kialakult kép róla, igazán tesztek sem.. 1100w-os-ról ezt találtam.
Előre is köszönöm a véleményeket és válaszokat.
-
-
Malanrion
tag
-
M@rdel
őstag
válasz
fairline #39016 üzenetére
Kérdez rá a pc gear-nél, hogy ők megadják-e a garit, vagy az öt évet a gyártóira értik.
Ha ők megadják akkor megéri azt a pár száz forintot.
Minden XFX táp 5 év garis, az oldalukon kell regisztrálni a vásárlást követő 1 hónapon belül.
Ebben a tesztben pedig le vannak írva a kábel hosszok. --> link -
salieri.
őstag
Valakinek volt már FSP táppal kapcsolatban garanciális ügyintézése?
Már 14 naptári napja van ügyintézés alatt és semmi hír.
Azért ez több mint bosszantó. -
törölt tag
-
Graphics
Jómunkásember
Ez P4-es gépekhez való, ahol már megjelent az alaplapi áramellátás, külön 4pines csatin
Feltételezem így kép alapján, hogy bele se tudnád dugni, mert nem úgy vannak a sarkok vágva a kis négyzeteken
" 4 pin molex csatlakozóból csinál alaplapi P4-es csatlakozót"De a szín alapján is látszik, hogy nem oda való, ahova gondoltad
-
Casterke
tag
hali az lenne a kérdésem, hogy egy home szerverbe milyen tápot ajánlotok? 0/24-ben be lenne kapcsolva. 3db merevlemez van rajta.
-
KAMELOT
titán
válasz
ricshard444 #39047 üzenetére
Ha rendesek akkor pár nap alatt elvégzik a garit neked! Max addig nem használod a géped!
Vagy visszacseréled és veszel másik tápot! -
Sabre
őstag
Egy láma kérdés: adott egy régi chieftec táp, amin csak 20 pines csati van. Létezik olyan átalakító, ami az egyik molexre dugva ilyen kis kocka 4 pines lesz ami mellédugható - így egy 24 pinest kérő lappal használhatóvá válva?
-
pcsabat
őstag
válasz
ricshard444 #39044 üzenetére
szerintem próbáld meg gariztatni, abban nincs rendben valami a ventivel. Full terhelés alatt sem kellene 30db-nél hangosabbnak lennie annak a tápnak. Max ha esélytelen a gariztatás akkor cserélj benne ventit.
-
pcsabat
őstag
válasz
Archanon #39042 üzenetére
Én személy szerint jobbnak tartom az XFX-t mint a Raider-t. Lehet, hogy a hatásfoka magasabb a Raider-nek, viszont az XFX meg stabilabb cucc, legalábbis a tesztek szerint.
(#39041) ricshard444: gyanítom, hogy a venti szabályzással lehet a gond. Nálam a 650-es kistesót terhelés alatt is alig hallani. Egyébként ha felpörög utána már nem is megy lejjebb a fordulata csak ha kikapcsolod a gépet? Vagy később lejjebb engedi a táp, ahogy hűl?
-
ricshard444
veterán
A kérdésem nem pont a topik nevéhez kötődik,de ez a tápos topik pörög a legjobban, szóval:
XFX 850W-s tápom van,ugye anno az volt a gond, hogy hangos volt 1 vga-val így kivettem a gépházból azóta halk volt,most betettem még 1 vga-t és kb 2x hangosabb terhelés alatt a táp,mint a vga 3000-s fordulaton,ilyen hangos tápot még életemben nem éltem0,mintha egy hurrikán lenne a szobában, mi lehet a megoldás? Próbáltam már úgy,hogy ventikkel segítettem neki,de azzal csak 1-2 percet késleltettem a végén ugyanúgy felpörgött, ez már az a hang szint amit nem tolerálok,leszedni a burkolatát meg nem lehetséges megoldás,mert akkor ugrik a gari,valaki ötlet?
-
ViZion
félisten
válasz
Archanon #39037 üzenetére
OEM vs nem OEM
OEM táp: nincs doboz, csak zacsi. Kevesebb csatlakozó (pl. VGA csati nincs, de általában kevesebb mind), esetleg rövidebb kanócok. Elvileg ez nincs kisker forgalomban. Általánosan elmondható, hogy OEM tápot akkor vegyél, ha tudod hova kell, és nem szívsz a kábelekkel. Van mindenre elosztó, hosszabbító, de akkor már árban nem jó. -
-
smiti
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
-
Archanon
őstag
válasz
RootRulez #39031 üzenetére
Hát, szeretném elcsendesíteni a gépem, amennyire csak lehet aktív hűtéssel.
A nem OEM ctg-500 mellé mit adnak? Vagy mindössze annyi a különbség, hogy az dobozban van, nincs mellette semmi extra?
Árra szimpatikus, de ez az FSP raider még szép is.
Ha már 10ezer Ft fölött költekezek, van értelme a raidert megvenni? Elvégre nem sokkal drágább, és ahogy nézem, több dolog van rajta, meg harisnyázott is...
-
margithid
veterán
Szeritnetek egy fsp Hexa 400 elér mindenhova egy ilyen házban? [link]
Külön VGA nem lesz benne, csak egy ssd. Elég sok mindent lehet olvasni, hogy rövid a csatlakozója az fsp-nek, de egy VGA nélküli felsőtápos házban csak elér midnehova nem? -
fairline
csendes tag
Sziasztok!
Adott a következő tápegység: XFX 550W Pro Series (P1-550S-XXB9), amit már lefoglaltam.
Én nagyon úgy emlékszem, hogy a rendelés/foglalás napján még ez a bolt is 5év garit írt rá... (nincs egy hete)
Ma vettem észre, h jelenleg 2év garanciát írnak rá! (Még nem mentem el érte, nem lett volna értelme plusz nem is értem volna rá, hisz jó esetben is e hét vége felé, legkorábban pénteken jönne meg egy új konfighoz a többi cucc)
Ebben a bolltban viszont adott az 5év garancia. Az árkülönbség természetesen megérné ezt nekem. Ez esetben viszont jövőhét szerdáig nem tudnám összeállítani a konfig-ot, hiába kapok meg mindent ezen a héten...
Mi a véleményetek? Ti hogy döntenétek?
(Rögvest írok is a boltnak, hogy most akkor merre hány méter?!!Egyébként használ vki XFX PSU-t? CM 690 II Advanced házban lesz helye, ugye elég hosszúak hozzá a kábelei??!
Köszi a válaszokat!
-
RootRulez
félisten
Akkor úgy fest, marad... Lehet anyagilag se érte volna meg...
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Anno jópár éve vettem egy Corsair HX520-ast, akkor egy AMD Athlon 64 X2 6000+ (max 125W) és egy Sapphire HD4870 (max 150W) mellé. Azóta is tökéletesen elégedett vagyok vele, gond nélkül és halkan teszi a dolgát.
Most egy AMD Phenom II X4 955 Black Edition-om van, aminek szintén 125W-os a TDP-je és egy MSI Radeon HD5770-es van mellette a maga 108W-os max fogyasztásával. Azonban ez hamarosan lecserélődik egy HD7770-esre, aminek már csak 80W-os.
Szóval elgondolkodtam, hogy kell-e nekem ez az 520-as vagy jobban járnék, ha lecserélném egy újabb, korszerűbb tápegységre... Ahogy számolgatok, egy 400W-os is bőven elég lenne.
Ti hogy gondoljátok?
-
ViZion
félisten
ERRE valaki?
-
törölt tag
Sziasztok!Köszi a hozzászólásokat.És akkor annyi kérdésem lenne hogy az FSP Raider 550-ben akkor pontosan milyen kondik vannak,nem lesz velük gond?Köszi előre is.
-
Archanon
őstag
Sziasztok,
Lehetséges, hogy behalt a tápom, és újat kell vennem... konfigom az adatlapomon, később a gtx 460-at legalább egy gtx660-re szeretném cserélni (az még messze van, úgy fél év szerintem legalább). Szeretnék olcsón kijönni (költséghatékonyan), de azért legyen megbízható tápocska, és ne ordítson. Mit javasoltok?
-
Malanrion
tag
Sziasztok!
ehhez a confighoz szeretnék tápt vásárolni, feltétele legyen a modularitás, és hogy halk legyen
500W körül gondolkodtam FSP Aurum cm gold 550w-ra gondoltam, az megfelelő lenne-e, de csak max 20-22 körül szretnék rá költeni, miket tudtok ajánlani, előre is köszönömCPU: Intel core i5-3570K
LAP: Asus P8Z77-V LE PLUS
RAM: CML8GX3M2A1600C9
VGA: Asus GTX660 Direct CUII
SSD: Kingstron 120gb V+200szerk: illetve alsótápos legyen, corsair obsidian 550d-be lenne
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest