- Asztrofotózás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Chieftec 450W tápegység APFC (CTG-450-80P)
Mi a véleményetek? Chieftec az van olyan jó mint a Corsair?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
balpis
őstag
válasz ViZion #23949 üzenetére
AZ FSP400-on hogy lenne 2*4pin? Azon egy darab 4 PIN-es és egy 20+4 pines kell, hogy legyen. (hacsak nagyon nem néztem valamit félre, de még a 400GHN-en is így van.) De az a 20+4 együtt kell. A másik 4 pinest a 8 pines egyik felébe tudod csak bedugni - erőltetés nélkül - úgy van lesarkazva. Komoly, feszemeléses tuning nélkül az elég is, nem kell 8 pines.
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
vzsryl
nagyúr
válasz ViZion #30178 üzenetére
Szia!
A Chieftec-ben található táp biztosan GPS-350S, ami sajnos nem túl megbízható. A Gigabyte-ban elvileg Gigabyte PowerRock KX 370-es táp van, ami egy elég gyenge CWT kapcsolásra épül. Én egyiket sem tartom túl vonzó cuccnak. Ha lehet, akkor inkább egy olcsó ház + FSP 350-60APN, vagy APN helyett valami jól bevált, használt táp (FSP, Chieftec, Delta stb... Ennek kiválasztásában segítünk, ha keresel néhány megfelelő árral rendelkező darabot).
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
fagylalt
senior tag
válasz ViZion #30180 üzenetére
Szia!
Gyorsan írok, mert látom kilépett a mester.
Úgy látom abban a házban egy LC-Power tápegység van, ami a kerülendő, veszélyes, nem ajánlott kategóriába tartozik.
Egyébként a táp épp az az alkatrész a gépben, amin nem igen szabad spórolni.
Ha most vennél egy erősebb (minőségi 400 vagy 500w-osat), akkor azt nem kell hozzányúlnod 3-4 évig.Itt egy lista inenn válogass. Ha nagyon olcsó szeretnél kijönni belőle, de egy normális tápegységet szeretnél, akkor: minimum. FSP FSP400-60APN (10eFt újonnan), ami még mindig az legalsóbb kategóriájú tápok közé tartozik, de csak innen kezdődnek az ajánlhatóak.
Szerintem inkább vadássz jobbat az apróról. 6eFt-ért már vannak normális tápok [FSP, Chieftec, (talán még a Delta?)].
Üdv: Divi
[ Szerkesztve ]
-
fagylalt
senior tag
-
fagylalt
senior tag
válasz ViZion #30185 üzenetére
Ezért kell egy megbízható felhasználótól vásárolni (ennek a segítségével).
Így van, az FSP a legjobb választás (ugyanaz a fajta, mint amit följebb linkeltem, csak 350w-os).
-
copyme123
csendes tag
válasz ViZion #30235 üzenetére
Akkor ha azt mondod, hogy vegyem meg, ezt én is tudom, A KÉRDÉSEM EZ VOLT AZ ELEJÉTŐL : MEGVANNAK VELE EZEK A CSATLAKOZOK ? : kell a videokártyámba egy dugasz, a HDD-be, a DVD rom-ba, es az alaplapba is kell. a második Táp, egységben, amit az első hozzaszolasomban tettem be, a másodikban megvannak vele ezek a csatlakozok ?
Csak ez az egy kérdésem van ! Igen vagy nincsen meg az egesz !
-
TGWH
őstag
válasz ViZion #30429 üzenetére
És ezek a félpasszívak hány ezer körül kezdődnek? Gondolom cirka 20 körül, jól tippelek?
szerk.: valahogy gondoltam, hogy nem egyszerű usernek valók mindegy, ctg500 legalább halk? asgard pro házban csak nem lesz meleg...
[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
tornas
őstag
válasz ViZion #30429 üzenetére
Köszike!
Találkoztam már ezzel a jelenséggel, mind a tápoknál, mind a CPU-knál. Csak nem tudtam, hogy így hívják ezt megoldást. Viszont olyan táppal is találkoztam, ami a PC kikapcsolása után még egy ideig (típustól függően) forog a venti, hogy elvezesse a maradék hőt és ezáltal lehűtse a tápot.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Potzee
addikt
válasz ViZion #38380 üzenetére
Nem, nem jó mind...
Ipon-ról 12k alatt a CTG-400 / CTG-450 / BE QUIET! System Power 350W 80+ a vállalható...a többire én nem adnék ki pénzt...talán a HEXA 400-on még elgondolkodnék de aztán bevillanna az XFX 450 Pro (P1-450S-X2B9)-es 13.5k-ért máshonnan...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Integrale
veterán
válasz ViZion #38531 üzenetére
Minden megérkezett, a táppal és a ramokkal van probléma (illetve rammal mert egy 8Gb-osat küldtek 2x4 helyett) de emiatt már fel lett véve velük a kapcsolat, az új ramokkal küldik a garancia leveleket is, na azóta is és ennek már egy hete. Tehát a 8 nap már lejárt sajnos
"Bad reklám is reklám too"
-
Vesztor87
senior tag
válasz ViZion #38709 üzenetére
Mennyivel lehet több a fogyija? A régi gép: E3400-2x2GB DDR2 - 2 hdd integrált vga. Az új gép G530-1x4GB-1 HDD meg mindkettőben dvd rw.
Az új gép fogyija az fogyimérő (konnektorból mérve) 60-90 W volt. Ha +200W-ot felvesz óránként a régi táp, az napi 8 órában 1,6 kWh, 30 nap alatt 50kWh, az 2.500 Ft. Ez nem lehetséges? -
ViZion
félisten
válasz ViZion #42508 üzenetére
Jah, más márka is jó lehet, csak Gigabyte, Chieftec, Codegen meg ilyesmik ne
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Potzee
addikt
válasz ViZion #42508 üzenetére
FSP-nek szinte alig van egybe hagyott 12V-os ággal tápja... a Raider széria, Aurum Pro-k és az ERN 600/700/750
A Fractal Design nem gyárt tápot csak matricáz. Korábban volt két FSP belsős tápja (Integra 400 ill. 500) ezeket leszámítva hulladék ATNG ill. HEC beles tápjai vannak, ami nem ajánlott!
A Thermaltake szintén...ezek közt is csak elvétve találni használható tápot.
A Be Quiet! - leszámítva a felejtős Pure Power L8 sorozatot/HEC elektronika - szintén FSP elektronikára épít. Nincs egybe hagyott 12V-os ággal rendelkező tápjuk csak osztott.
Az Enermax az alsó kategóriában CWT belsőt használ, nem saját Enermax fejlesztésűt...pl.NAXN, GX, Tomahawk sorozat. Nem rossz cuccok, de nem az igazi Enermax minőség.15k környékén az XFX Pro 450 ill. 550 az ajánlott vétel!
(Seasonic elektronika, egybe hagyott 12V-os ág, 80Plus Bronze minősítés, ADDA venti, ami halkabb, mint a Yate Loon)
450W - max.408W teljesítmény-34A [link]
550W - max.528W teljesítmény-44APICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ViZion #59323 üzenetére
Seasonic S12II-620 és kész. 20 ezer, de 520-as is elég
Amiket irtál: Enermax nem Enermax belsös, kihuzhatod...
Thermaltake CWT, azt hiszem...
BQ 630 HEC hulladék belsö..
FSP-k jok EGN ritka, hol találtál, szlovák boltos akkor hagyjuk
Seasonc jobb és halkabb sztem
Esetleg XFX 550 még, ami olcsóbb
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
ViZion
félisten
válasz ViZion #59330 üzenetére
Kimaradt még a Seasonic S12 II 620W, az 24,7k... de az FSP nekem nagyon tetszik, árban szinte ua. csak lehet az már túl nagy is, még húzott FX-8350 és 7870 mellé is, nem?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Potzee
addikt
válasz ViZion #70278 üzenetére
GIGABYTE GE-C420A-C2
Ez is egy két ágas FSP belsőre épül...(talán GHN vagy HNN)PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
MMIX
addikt
válasz ViZion #73605 üzenetére
A régi szép időkben sem volt 10k alatt 500W-os. Mára a 400W-os tápokat is el lehet felejteni.
350W-os van 2db. Az FSP APN és a GIGABYTE GE-C420A-C2 OEM.
Inkább minőségi használt tápot vennék 10K alatt.Kívánok mindenkinek jobb forint árfolyamot, alacsonyabb ÁFÁ-t és lassan boldog új évet is !
A 3-ra látok esélyt.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ViZion #73619 üzenetére
Ahogy a forint is a béka segge színvonalon játszik királylányost... Sajnos ez van. mivel függünk a dollártól, így itthon is emelkedik mindennek az ára.
@ViZion: Az lehet, de nem sok esély van rá, bizonytalan cég termékébe meg nem invesztálunk forintot, főképp a hulladék tápjaiba . szerk.: GLX - Sirtec belsős, de már régi fejlesztés.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest