- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
balpis
őstag
-
Steelmanus
addikt
válasz
gyenesmartin #28957 üzenetére
A haverom eseteben a venti volt a hibas, eloszor csak halkan majd egyre erosebb hangot hallatott magabol ezert az E-Bay-en vetetten vele egy masikat es jo lett. Lehet nem ugy kellett volna fogalmaznom hogy "ciripel", mert tapok eseteben sokszor felreertheto.
(#28966) 04ahgy Igen meggyoztel, azt a ( haveromet ) gepet en szereltem ossze, es magamnak is olyat szerettem volna, de jott egy jo alkalom es a BS II fele araert tudtam venni a anno egy FSP 350 PNF-et. Szoszerint akkor raklaprol arultak.
(#28948) rob83 Bocsanat a rossz tippert, akkor a chifi mehet a piacra.
-
balpis
őstag
válasz
lmaresz #28985 üzenetére
pl. Chieftec CTG500, Sharkoon WPM500
A teljesítményük bőven elegendő, a csatlakozók száma is. Árban is beleférnek.
Ha nagyon túl akarod méretezni (de felesleges, mert ha nincs nagyon durva tuning, akkor bőven 400W alatt marad a terhelésesed) akkor CTG550, WPM600(#28990) Silentfrog: bőven elég lenne. Itt is kereshetsz, a ház alsó vagy felső tápos?
Ha felsőtápos, akkor pl. CTG400, Hexa400. Ha alsótápos és nem akar hosszabbítózni, akkor CTG500, CX430v2 -
Drizzt01
őstag
-
Silentfrog
veterán
Egy kérdésem lenne. Egy I3 procihoz és egy 7770 kártyás konfihoz kellene egy táp az egyik ismerősömnek
Teljesen elég lenne neki egy 400wattos minőség táp,szerintem
Tudnátok nekem ajánlani egyet 10-15 k között? -
lmaresz
aktív tag
A konfig:
-Asus M4A77T/USB 3,
-Amd Phenom 2 X6 1055t,
-Asus Hd 6950 2 Gb,
-Kingston HiperX 1600Mhz
-8 Gb ddr3 RAM;
-Western Digital 1 Tb 7200rpm Hdd,
- Agility 3 60 Gb SSD,
-Cooler Master Elite hàz
Milyen tápot ajánlotok? -
BogyóBP
addikt
Sziasztok mivel nem találtam megfelelő témakört így ide irom: Adott egy pár hetes Chieftec 450W iarena táp. Azt csinálja hogy időközönként elkezd irdatlan zúgni és darálni és majdnem de annyira hogy az egész házat rázza. Lehetséges hogy felkapcsol benne a venti maxra? Ha igen akkor ha kicserélem benne a ventit egy jobb minőségüre akkor megoldodhat a gond? ezeken milyen konnektor csatlakozású ventilátor van? Lehet hogy bele van forrasztva az alaplapba?
-
Teaway
veterán
1. hsz utolsó két kép-linkje nem található.
-
Steven88
tag
válasz
gyenesmartin #28971 üzenetére
Köszöntem
-
Steven88
tag
Sziasztok
Most lehet kifogtok röhögni de ez az első komoly configom
Nos adott egy Asrock Z77 Pro3 alaplap és egy FSP Aurum 500w-os táp.
Azt kérdezném,hogy ezek a csatik ide mennek?A választ előre is köszönöm.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
gyenesmartin #28967 üzenetére
Attól még nem lesz jó minőségű. Ha tutira az serceg... Áram alatt kicsit billegtetve tudsz erről meggyőződni, hogy az-e a ludas.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
A Bluestormokban a kék, világítós kapcsoló a sok kapcsolást nem bírta, az ív kiégette. Sima, mezei 150Ft-os, nem világítós feketére cserélés megoldja a problémát.
(#28956) Gigi01: FSP Hexa 400W.
(#28955) Steelmanus, (#28948) rob83: A Chieftecet kevesebbért tudod eladni, de 12V-on gyengébb és a ventilátora alapból hangosabb. A mostani gépek tekintetében a halkabb, 12V-os ágán erősebb, harisnyázott kábeles Bluestormot tartanám meg.
(#28954) Plasticbomb: Ahogy a többiek is írták, inkább innen a fórumról az apróban keress hozzá 250W körüli Delta vagy FSP típust. Újonnan az FSP-350-60APN bőven jó.
(#28953) Vídar: FSP Hexa 400W.
(#28952) breezer88: FSP Hexa 400W vagy erősebbek, ha az árba beleférnek számodra. A Chieftec CTG-400-80PB is jó, vagy az erősebbek.
(#28943) takessz: FSP Hexa 400W vagy erősebbek, ha az árba beleférnek számodra. A Chieftec CTG-400-80PB is jó, vagy az erősebbek. Felső tápos ház esetén. Ha alsó tápos a házad, akkor a CTG-500-80PB a legolcsóbb megfelelő alternatíva, de az is csak a kábelek hossza miatt. Teljesítményben még a 400W-os táp is sok. LC Powert véletlenül se (a kis teljesítményű kategóriában). 800-1000W körül vannak korrekt, még 80Plus Gold tápjaik is.
HGyu
-
törölt tag
válasz
Plasticbomb #28954 üzenetére
jelenleg egy 200 wattos delta táppal hajtok egy a6-3670k processzort, szóval gyakorlatilag bármi megteszi. az igp 775mhz-en megy (nálam ez a max), a cpu-t 3ghz-en járatom úgy, hogy 0,1 volttal alulfeszeltem.
viszont ebben a topikban már valaki panaszkodott egy régebbi bq tápra (s7), és a tied az árgépes link szerint s6-os, így vásárlás előtt várd meg egy szakértő válaszát az adott táppal kapcsolatban.
ha nem ragaszkodsz az adott típushoz, de mindenképpen fekete tápot szeretnél, akkor FSP Hexa 400W-ot tudnám javasolni. ha nem lényeg a szín, a csatlakozók hossza és mennyisége, akkor fsp350-60apn. az előbbi 10000 környékén kapható, az utóbbi 8000 körül vásárolható meg.
[ Módosította: 7 ]
-
M@rdel
őstag
válasz
gyenesmartin #28961 üzenetére
Engem nagyon zavarnak az ilyen kh-s dolgok!
Ha nem vagy biztos, hogy az égő az szerintem cseréld!
Nehogy a cirripelés helyett, zsssssss..... legyen! :-) -
cashback
őstag
válasz
Általában a tekercsek szoktak ciripelni terhelés alatt. (hallottam már olyat is hogy a kondik zajongnak)
Ha a kapcsoló ciripel az inkább kontakt hiba... annál vagy az érintkezés rossz vagy maga a kapcsoló... én azt sürgősen cserélném.
-
tornas
őstag
válasz
Gigi01 #28956 üzenetére
Ajánlom a FEKETE OROSZ-t!
Na a viccet félre téve:
A 400 W FSP (pl. APN széria) vagy a Chieftec CTG széria 400 és 500 W közötti darabjait ajánlom 10 ezer környékén. Az FSP 400 W APN kb. 8000 - 9000 froncsi. Az 500 W-os csifi kb. 12 000 - 13 000 froncsi. Legtöbbször több úgyse kell egy VGA kártyás rendszer esetén.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
Steelmanus #28955 üzenetére
Nem a venti ciripelt benne, hanem a kapcsoló. Vagyis nekem az kezd el néha, de nem tudom miért.
-
Gigi01
őstag
Sziasztok!
Olcsó,megbízható tápot keresek.
Jelenleg Athlon X4 640,HD5770,később lehet egy vga csere is lessz.
Olyan 10ezer környékére gondoltam max. -
Steelmanus
addikt
En pedig a FSP BlueStorm II. 400W-ot adnam el, annak ellenere hogy harisnyazottak a kabelei, nagyjabol egy ev utan a haverom gepebe elkezdett ciripelni a ventija, ezt fentebb is irta valaki, jo tap az biztos, de a ventija hamar elkopik. Radasul a haverom 85%ban netezesre hasznalta a gepet egy 2 magos E2xxx Intel procival, 4650-es ATI karival, szoval azt sem lehet mondani hogy nagyon terhelve lett volna. A srac nem jatszik.
-
Plasticbomb
addikt
Hali!
Egy A8-3870k APU rendszer alá nézek tápot. Az APU Grafikus része húzva lesz, a CPU-n lehet visszaveszek, ez még nem eldőlt kérdés.
Azt szeretném megtudni, hogy ez a be quiet! System Power 80+ 300W táp megfelel-e?THX
-
Vídar
csendes tag
Olcsó és megbízható tápot milyet tudnátok ajánlani?
CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+
VGA: ATI Radeon HD3850
Köszi -
breezer88
tag
válasz
philoxenia #1 üzenetére
Sziasztok!
A régi gépembe meghalt a táp és a segítségeteket kérném, hogy milyen (leginkább használt, mert régi a gép) táppal pótoljam azt. Egyáltalán nem értek a tápokhoz, ezért csináltam a régi tulajdonságairól egy képet Tehát melyek azok a tápok amiknek megfelelnek a tulajdonságai és ajánlanátok?
-
M@rdel
őstag
Sziasztok,
Ez a XFX PRO650W, tényleg olyan jó, mint ahogy tesztben írják?
Seasonic belső, csak nem lehet gagyi! -
rob83
aktív tag
Sziasztok!
A helyzet úgy hozta,hogy van 2 db jó minőségű tápom!
Az egyiket eladnám,de nem tudom melyiket!
1: Chieftec GPS-400AA-101A
2: FSP BlueStorm II. 400W
Melyik maradjon!
-
Asbee
veterán
-
takessz
senior tag
nem tudom és a videokártyárol mi a véleményetek mit tudhat a kártya 128bites 4000mhzen ketyeg a egyik orajele a mai gameket elviné 1600x1200 on vagy nagyobon?
-
takessz
senior tag
Sziasztok kezdö vagyok ebben a témádban most veszek amjd uj gépet
Konfig
Alaplap: Asus M4A78LT-M LE
CPU: AMD Athlon II X2 260 processzor
VGA: MSI 6670 1GB GDDR5 R6670-MD1GD5
RAM : Geil Enhance Corsa 4GB DDR3 1333MHz CL09 GEC34GB1333C9SC
HDD: Samsung 300 gb + Samsung 40 gb
ODD: DVD író 20x Dual Layer LightScribeElég lenne ehez egy Lc power 420 as táp vagy ink ruházak be egy Thermaltake 500W TT-500PNEU tápegységre és ha esetleg a termáltake re nem futná lc power elég lenne e neki és valaki nem tudna likelni egy prohadveren az Videokártyárol valami topicot hogy jó e vagy mit tud a kártya a mai gameket vini e!!
várom a választ üdv -
kukulec
őstag
hi, fsp 400-as bluestormom kerreg, vélhetően a ventivel van baj. 12 cm-ben tudnátok ajánlani valamit? (a másik topicban már érdeklődtem, de ott nem sokat tudtam meg)
-
Drizzt01
őstag
válasz
gyenesmartin #28938 üzenetére
Köszi , most már látom.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
LackoMester #28935 üzenetére
Amúgy elírtam, az AU-700M az AU-750M-akart lenni, csak nekem itthon 700-as Aurumom van (az AX1200 mellett.
), és az AU-700 kifejezésre nagyon rááll az ujjam.
HGyu
-
Drizzt01
őstag
esetleg valaki erre ?
-
Csaby25
őstag
Koszi mindnenkinek a valaszokat!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
LackoMester #28929 üzenetére
Az Aurum CM Gold minőségben van olyan jó, mint bármelyik az említett másik kettő közül. A TX750M azonban csak 80Plus Bronze, a HX750 pedig 80Plus Silver (Corsair szerint, 50 fokon, amúgy Gold). Ezekkel szemben az Aurum ugyebár 80Plus Gold.
Gariidőben az Aurum összemérhető a másik kettővel. (Aurum 5 év, TXM 5 év, HX 7 év.)
A két corsair CWT beles, az Aurum értelemszerűen FSP. A kondik mindegyikben frankó minőségű japánok. A modularitás is a HX esetén a legnagyobb, a TXM és az FSP kb. egy szint.
- HX750: HWSecrets, ECOS 25°C-on épp Gold, 50 fokon már nem, sok moduláris kábel, 7 év gar. Drága (42-43e Ft). Nagyon halk. Egyágas.
- TX750M: HWSecrets, ECOS Csak 80Plus Bronze, cserébe olcsó (~35e Ft), a legkevesebb moduláris kábel, a legtöbb fix. A háromból a leghangosabb is, de a teljes mezőnyben halknak számít. Egyágas.
- AU-700M: HWSecrets, ECOS Magabiztosan Gold, melegben is, 38e Ft, a legjobb hatásfokú a 3-ból. Kevesebb moduláris kábel, több fix. Nagyon halk. Több ágas, de nagyon jó az elosztás, nem lesz semmilyen konfiggal gondja. Rugalmasan állapítja meg a védelmi áramkör az áramlimitet.Én úgy látom, mindenhol kell kompromisszumot kötnöd, a TX750M meg alapból kiesős. Ezért javaslok még egy alternatívát, éppen 40e Ft felett kicsivel: AX650. ECOS, HWSecrets nem tesztelte. Hatásfokban éppen Gold ez is, de Seasonic bél, egyágas, sok csatlakozó, full moduláris, koromfekete mindene, 7 év gar, félpasszív üzem kis terhelésen. Szerintem ezt vedd, vagy az FSP-t.
Az árakat az i*on-on néztem.
HGyu
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Egy olcso es megbizhato tapegyseget szeretnek a kovetkezokhoz:
CPU: Core i5-2310 vagy Core i5-3450
VGA: Radeon HD 6870 vagy GeForce GTX 560(Ti).
Mit ajanlotok?
Koszi! -
LackoMester
addikt
cs,
Most már biztosan nem kerülhetem el a tápcserét ( minél hamarabb be kell szereznem ), de viszont most meg nem tudom eldönteni, h. melyiket válasszam. Minél többet filózom rajta egyre rosszabb, a múlthéten már rábólintottam az FSP- re, de most egy cimbi bizonytalanná tett, h.inkább a Corsair- ok közöl válasszak mert minőségesebb. Szerintetek jól döntök, h. ha az Aurumot ( magasabb a hatásfoka ) választom?
Erről volna szó, AURUM CM 750W vagy Corsair TX 750 M, HX 750 M.megköszönném az észrevételeket
-
Steelmanus
addikt
válasz
Falcon C. #28927 üzenetére
Jelenleg egy regen vett Noctua 120 mm-es venti elotet ellenallasaval.
A SWiF2 1200 ami 800-at forogna ez BIOS-bol 600-ra, ez van hatul a hazon, elol egy SWiF2 1201 ami 1200-at forogna, de elotettel csak 800, es van a vidokarin egy 80 mm-es Noctua venti a passziv bordara csavarozva 1250-et forog de annak nincs hangja mert eredetileg 2200-at forogna. Igy a videokari huvosre van teve, a haz szellozik, felsotapos, igy a tap huvos levegot kap, mert a procihutorol javareszt a hatso haz venti szivja el a levegot. -
Falcon C.
aktív tag
válasz
Steelmanus #28926 üzenetére
Mivel szabályozod a ventilátorokat?
-
Steelmanus
addikt
válasz
Falcon C. #28925 üzenetére
Nekem is ilyen van par honapja, es vettem melle egy SWiF2 1200 es egy SwiF2 1201-et, a ketto szelzaja nagyobb mint a tapome, annak ellenere hogy le vannak szabalyozva. Igaz nem harisnyas, es nem is fel vagy egesz modularis, de majd ha lekerul egy alsotapos uj hazba annyira nem latni. Szerintem jo volt a valasztasod, foleg ha az arat is nezzuk.
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
válasz
villles #28919 üzenetére
Nekem volt Chieftec CTG-450-em, utána egy XFX C.E 450W-om, majd lett az E8, és ez a leghalkabb a három közül, de pl a Csifi sem hangos, legalábbis nekem nem volt az. A BQT csak akkor javaslom, ha a többi alkatrészed is hangtalan, mert amugy nincs értelme a plusz halkságért fizetni, tehát ha vga is lesz a gépben, akkor nem kell ezt venni, csak azért mert halkabb mint a csifi/corsair...
-
04ahgy
nagyúr
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok , olyan tápot keresnék , aminek a legrövidebbek a kábelei , csendes és elvisz egy i5 2500k esetleg húzva is , GTX 260-at 2 Hdd ,SSD
-
villles
csendes tag
Még néztem a Corsair TX550M-et. Melyik lenne jobb választás ez vagy a Be Quiet?
-
villles
csendes tag
Sziasztok!
Új gép a következő lesz: I3570K vagy 3770K+ HD 7950 vagy 8770 + 3 HDD.
Szerintem ennek elég a következő: Be Quiet Straight Power E9 480W, ez 29K boltban (5 év gar).
Viszont tudnék egy két hónapos Be Quiet Straight Power E9 680W 34000ért (majdnem 5 év gar.)
Nagyon fontos lenne, hogy halk legyen. Látom csend szempontjából ezt is szoktátok ajánlani: Corsair HX650 32,5K(7 év gar.).
Nem lesz két kártyám, szerintem a második kettő kicsit nagy. Ti melyiket ajánljátok? Vagy esetleg van kisebb is ami igazán csendes(modulos előnyben)? Ár 30K,max 35 de kevesebb jobb. -
Zsolt_974
tag
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek erről a tápról Thermaltake tr2 420W.
Véleményeiteket előre is köszönöm.
Zsolt.
-
tornas
őstag
válasz
mclaren-d #28901 üzenetére
Ha jól látom az 580 GTX-edhez kell 1 db 6+2 pin és 1 db 6 pin PCI-E kábel kártyánként. Vagyis a 2 db 80 GTX-hez összesen 2db 6+2 pin és 2 db 6 pin PCI-E kábel kell hozzá. A Corsair TX650W V2-n csak két PCI-E kábel van, és ráadásul nem is moduláris. Az ADATA HM-650W táphoz is csak két VGA kábel jár, viszont 4 moduláris csatlakozó aljzat van a tápon, tehát ha ezt választanád, akkor szerezned kell még +2 VGA kábelt hozzá! Nekem házilag, de korrekt minőségben sikerült csinálni hozzá +2 VGA kábelt. 25 000 Ft. alatt nehéz jó minőségű és korrekt 4 db PCI-E csatival rendelkező tápot találni.
Alternatíva:
Thermaltake SMART 750W SP-750MPCBEU kb. 27 000 Ft. - CWT belső - egyben hagyott 12 V (62 A) - 80+ Bronze - 14 cm venti.Teszt róla:
http://www.techpowerup.com/reviews/Thermaltake/Smart_M_750W/1.htmlInfó róla:
http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001829 -
pocok1970
tag
Tornas, köszönöm az FSP tápot amit ajánlottál nekem. Megvettem és eddig semmi baja nincs a gépnek.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xbox Series X|S
- Viccrovat
- iPhone topik
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest