-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
szcsaba1994 #26398 üzenetére
Korrekt választás ahhoz a géphez a CX430 (CPU csere után is, és később egy kissé erősebb VGA-val is), nem tudok vele ellenkezni!
Ha lehet, akkor a CX430 v2-t keresd, jobb a hatásfoka.
HGyu
-
szcsaba1994
tag
Sziasztok.
Elővigyázatosság miatt a jelenlegi M-Tech 450W-os tápegységet szeretném leváltani, de nem tudom, milyet éri meg venni. 10-15.000 Ft-om lenne rá.
Konfigom
ASRock N68C-S UCC alaplap
AMD Athlon 64 X2 3800+ CPU
HIS HD 5770 VGA
2*2 GB Kingmax DDR2 800MHz RAM
160GB winchesterA procimat majd nyáron lecserélem egy AMD Phenom II X4 960-ra
Milyen tápegységet ajánlatok, hogy a leendő procival is működjön?
Én egy Corsair CX-430-ra gondoltam 12.000ért -
ZozzHUN
addikt
-
Algenib
csendes tag
köszönöm a gyors választ ! Hangerővel , hogy áll? ventilátora bírni fogja a strapát ?
-
Algenib
csendes tag
Költség keretem kb 12 k lehetséges alternatívák fsp hexa 400, corsair cx 430 w v2, chieftech ctg-450-80p melyiket ajánlanátok ami viszonylag halk is tartósan??
-
Algenib
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Tápot keresek a következő paraméterekkel rendelkező masinához :
Athlon2 x2 250 2x3GHz Sapphire Radeon 5570,2x2 gb kingmax egyenlőre 1 dvd író 2 merevlemez 1 160gb-os és egy 500gb-os wd caviar green bővíteni szeretném a továbbiakban Egyenlőre egy hkc 430w -s hajtja meg egyenlőre gond nélkül... -
Blue@X
senior tag
A múltkor írt kattogó FSP400-60APN tápomat garanciában cserélték egy teljesen új darabra (a bevitt 2 hetes volt). Remélem ez már jó lesz...
-
04ahgy
nagyúr
válasz
MacskaBusz #26388 üzenetére
Az a helyzet, hogy egy 400W-os minőségi táp is elég lenne, de a legtöbbnek rövidek a kábelei a Carbide 300R-be. A CX430W meg drágább, mint a CTG-500... Vagy legalábbis nem olcsóbb.
Szerintem maradhat a CTG-500.
HGyu
-
Jim-Y
veterán
válasz
MacskaBusz #26388 üzenetére
Egy elég fontos infó lemaradt: mennyit szánnál rá? Mert az is jó ami most szerepel a konfigban..
-
04ahgy
nagyúr
Én is egyet értek Veled... A CWT is csak olyat gyárt, amire megbízást kap.
Magas büdzséből még szép, hogy tud korrektet gyártani. Ha meg kis pénz, akkor kis foci...
A PSH III meg véleményem szerint meghaladja a PSH II-t minőségben, és a PSH is jobb volt valamivel a PSH II-nél valamivel (ergo a PSHII kicsit spórolósra sikeredett, kevesebb az ovarall túlméretezés benne).
HGyu
-
Krissz5435
aktív tag
válasz
Mans20 #26380 üzenetére
Így hirtelen fejszámolásban alig van 1-2 érték, ami 2%-os eltérést mutat. Igaz nem olvastam utána így nagy hirtelenbe, hogy mennyi ideig járatták, de gondolom nem 5 percig ment. Az meg csak hab a tortán, hogy jóval a max terhelés felett is használható volt még. És így valami 50 watt körül volt túlterhelve. És csak itt voltak 2.3%-os eltérések. Az meg bőven belefér, ha megnézzük azt is, hogy milyen hűvösen tartotta a venti a tápot.
-
Mans20
addikt
válasz
Krissz5435 #26378 üzenetére
[link] itt a WPM 600 stabilitástesztje,ez mennyire jó értékek?,a végén írják hogy stabil.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Krissz5435 #26378 üzenetére
Itt is azt írják, hogy mennyire király, csak nem valami jó a bele, hosszabb távon nem biztos hogy bírják a magas terhelést... Bár nem tervezem 550W-on használni, csak ilyen 300-350W-on, gondolom akkor jó pár évig kiszolgálna. Corsair VX450 is max ilyen fogyasztásokat kapott 3.5 évig, persze Seasonic bél, de %-ban magasabban volt járatva. Meglátjuk, lehet 1 évig lesz csak nálam, lehet addig sem, de tuti jó lesz
-
MMIX
addikt
válasz
ZozzHUN #26374 üzenetére
A Corsair-ről van lista, a többi tápról a tesztekben le szokták írni, vagy a teszt fórumában, hogy gyártón belül melyik belső. Az árán meg szokott látszódni. CWT PSHII 20 ezer fölött kezdődik, a 20 ezer alatti új 80+ CWT mind DSA és DSAII.
Ilyen lista dolog nem ugrik be, hogy van-e. (gyártón belüli belsők típusáról)Ha nem lesz hobbi ez a tápbelső beazonosítás, akkor ne foglalkozz vele, inkább kérdezd meg.
-
MMIX
addikt
A régi TX-ben 12 cm, az utána jövő TX-C és V2-ben 14 cm. Yate Loon és a TXM-ben Yate Loon D14BH-12 és Hong Hua HA 1425H12B-Z (14 cm) vegyesen. A Corsair régi TX950W szintén Hong Hua HA 1425H12B-Z. Akármelyikben is előfordulhat ez a Hong Hua márkájú ventilátor.
Az XFX is 14 cm, de ADDA. Mégse nagyobb, csak jobb. (elsőre a régi TX ugrott be)
(ADDA ADN512UB-A90) -
-
MMIX
addikt
válasz
ricshard444 #26369 üzenetére
Az attól függ, melyik TX850W
850TX < XFX PRO 850W
850TX-C < XFX PRO 850W
TX850W v2 = XFX PRO 850W. Ugyan az a belső, egyéb tulajdonságok alapján kellene dönteni. XFX-ben jobb és nagyobb ventilátor van. -
Máté94
addikt
#26317-re valaki?
-
Melyik lenne jobb srácok?
Corsair TX850W vagy XFX PRO 850W
-
MMIX
addikt
válasz
Babetta-X #26365 üzenetére
Szerintem az csak hasonlít az AT tápdugóra. Azt hiszem AUX csatlakozónak hívják. Csak hasonlít az AT-s korszakra.
"Létezik olyan, hogy egy alaplapon ATX és AT tápdugalj is legyen..."
-ilyen biztos, hogy van. (volt)"...és ebből mindkettő bele is legyen dugva?"
- Én nem próbáltam, és nem is hallottan, hogy bárki egyszerre használja.
Az AT házban az AT táprészt használták (AT-s táppal), ha ATX házba volt rakva a lap (ATX táppal), akkor az ATX tápcsatlakozót. És egyszerre csak egyfajta táp van a házban.
AT-s tápnak más a bekapcsoló gombja. -
MMIX
addikt
válasz
04ahgy #26364 üzenetére
Egyet értek, a CWT mint gyártó egész jó, de nem hibátlan.
Az én hsz-emben, amire rákapcsolódtak, csak CWT DSAII beles tápokról van szó (Corsair CX v2 és Sharkoon WPM). Ez alsó kategória a CWT gyártmányon belül.
CWT PSH és DSG-ről szó sem volt. A PSH és PSHII a közép, a DSG és PUC meg a felső kategória. A platina CWT PUO meg ezek fölött.
A CWT gyártmányú, ISO néven szereplő tápok meg a gagyi CWT. A CWT GPA és PUFP meg a "rezgő léces" alsó kategória. -
csanad09
csendes tag
Sziasztok!
Nem értek a tápokhoz. Ezt a konfigot néztem ki magamnak ezzel a házzal. Ti melyik tápot ajánlanátok?
ASROCK H77 Pro4/MVP
INTEL Core i5-2500 3.10GHz 1155
VTX3D HD 6850 1GB DDR5 X Edition
KINGSTON 8192MB DDR3 1333MHz
Arctic Cooling AC-F12-PRO-PWM
Bitfenix Merc AlphaAjánlották az FSP Hexa 500W-os tápot, viszont azt olvastam róla, hogy alsótápos házakba nem jó, mert rövidek a kábelei. Még ajánlották a Corsair CX430V2 430W-os tápot. Vélemények?
-
Babetta-X
senior tag
Létezik olyan, hogy egy alaplapon ATX és AT tápdugalj is legyen, és ebből mindkettő bele is legyen dugva? Egy dell optiplex gx110-esről van szó, az oldalának levétele után szembesültem ezzel a problémával. Mi lehet ez, muszáj mindkettőt bedugni? Az új tápomon csak atx van, nem is nagyon láttam ilyesmit, hogy kombinálnák a kettőt.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ZozzHUN #26358 üzenetére
Véleményem szerint a CWT bél minden, csak nem alsókategóriás. Ilyen tápokat szolgált ki:
- Thermaltake Toughpower 600W és felette.
- Chieftec CFTXXX-14C(S).
- Corsair VX550, TX750-850-950, Corsair HX1000, Corsair TX XXXM széria.
- És még nagyon sok nagyon jó táp, amik bizonyítottak is.HGyu
-
TGWH
őstag
Sziasztok, milyen tápot ajánlotok egy ivy bridge (77w), vagy 2500K (húzva) vagy 2400 mellé, vga meg kb. egy hd7850-es. Sok dolog nem lenne benn, egy sdd, egy hdd, egy dvd író, esetleg egy memóriakártya olvasó, netán később egy hangkártya a gépbe.
Lehetőleg minél olcsóbb, de minőségi tápot szeretnék, ami kellően halk is, az sem árt, ha a fordulatszámot tudja szabályozni (vagy ez egy másik kategória???).Kérlek titeket, többet írjatok, aztán felállítok egy listát, és kezdem az első helyezettel, be tudom-e szerezni, ha nem, megyek tovább...
Azt hiszem mindenre gondoltam. legalábbis remélem.
-
petata
őstag
válasz
04ahgy #26350 üzenetére
Nem is tudom, talán MMIX írta, hogy szerinte nem jobb az Aurum 400 bele, mint a CTG400, ésatöbbi...
de lehet félreértettem.
Akkor használtan, 30k-ért lesz a CM Gold 750.Köszi a segítséget, és további szép napot!
üdv.szerk: már emlékszem, azt a hatásfokkal kapcsolatosan írta
-
petata
őstag
Újra itt
Az FSP Aurum CM Gold 750W 30k-ért jó vétel? Úgy látom, ajánlott táp...vagy van 38K-ért AX850, ami már túl megy a lélektani határaimon, de az AX, az AXVagy mit ajánlotok max ~30k körül?
Szerk: aprón, ez kimaradt
-
robesz87
tag
Sziasztok!
Ez a tápegység:
Gigabyte 460W (FSP belsős) SuperB GE-R460-V1 3Elegendő a következő konfignak?
FX6200+HD6870
Köszönöm.
-
MMIX
addikt
válasz
04ahgy #26339 üzenetére
jonnyguru.com és a többi minőségi tesztoldal is azt mondja, hogy Sirtec. CWT trafó szokott lenni más gyártmányokban is, Topower, Superflower, de ennyire lekoppintott belső nem.
A jól olvasható transzformátor felirat, meg ugyan az, mint például a Chieftec CTG-ben, ami Sirtec. A Fatal1ty-ből meg hiányzik a CWT minőség ellenőr matrica. A piros nyáklap se mindennapos. Valami közös munka a CWT-vel, vagy csak átdolgozás a Sirtec gyárban az OCZ megrendelésére?
Én simán elhinném, hogy CWT. -
MMIX
addikt
válasz
04ahgy #26332 üzenetére
Egy kis érdekesség, ha már szóba került a Corsair HX1050. CWT belső.
Az OCZ-nek az új Fatal1ty 1000W nevű tápja a kimeneti részt leszámítva egy az egyben ugyan ez, és ennek ellenére azt mondják, hogy nem CWT, hanem Sirtec gyártmány.
Nagyon furcsa egy Sirtec ez. A transzformátor felirat alapján tényleg Sirtec, de olvasható alatta a CWT felirat is halványan.
Fatal1ty 1000W
A halvány CWT felirat. -
04ahgy
nagyúr
válasz
prokxy #26330 üzenetére
A fémes, kattanó hangot az alábbi képen kb. középen látható relé (kis kék téglatest) okozza, ez húz meg bekapcsoláskor és ejt kikapcsoláskor. Abszolút normális.
Ez a relé kapcsolja rá az APFC áramkört a táp bemenetére, ha a bekapcsolás megtörténik. Magas hatásfokú tápban általában van jelfogó e célból.
Jonnyguru tesztből származik a kép: [link].
ZozzHUN válaszát tehát figyelmen kívül hagyhatod, mert nincs a tápnak semmi baja.
HGyu
-
prokxy
veterán
Üdv, egy kis segítség kellene:
Múlt héten vásároltam egy Corsair HX1050-es tápot iPonban.
Van egy olyan jelenség amikor be- és kikapcsolom, hogy hangot ad, nem is tudom, hogy írjam le, mintha pattanna egyet.
Ez normális?Tehát hallani, amikor kikapcsol a gép és amikor bekapcsol. Tuti a táp adja a hangot.
Egyébként hibátlan, hangtalan, erős, stabil, csak van ez a hang.iPon szerint nem kell parázni, vmi árnyékolási dolog lesz.
Szerintetek? -
Ribi
nagyúr
válasz
#46372352 #26315 üzenetére
Inkább az alaplappal lehet valami. Mondjuk még sosem hallottam ilyet, hogy elszáll az egér és a bill. És csak ezek. Szerintem ha a táp a hibás az inkább kékhalál és teljes rendszer újraindulást okozna. Esetleg nézd meg, hogy mennyire van meleg a gépben, lehet valami túlmelegszik. Mennyire szellőzik a rendszer?
-
Máté94
addikt
Sziasztok!
Mennyi lehet hinni a német kollégáknak ebben a tesztben? Főleg a dB adatok miatt
Nagyon kívánatos a 13 dB, nem is találtam ebben az árfekvésben egyáltalán halkabbat.
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Egy igazán retró kérdésem lenne! Passzív hűtésű, de jól szellőző, fali gépet építek. A táp is egy ilyen darab, 90W-os passzív hűtásű, egy régebbi FSC gépből. Kérdésem az, hogy a következő konfiggal elbírna ez a csoda?
Dell optiplex 110
P3 677mhz (talán kis tuninggal)
2*128MB 1*256MB SD ram
alaplapi VGA
alaplapi hálókártya
Egyedüli plusz egy 5.1-es régebbi hangkártyawinyónak egy 80GB-s kerül bele, vagy pendriveról egy linux.
-
Peddy789
őstag
Hi, 4táp között szeretnék dönteni, nem tudom melyik lenen a legjobb vásár, jelenleg felső tápos gépbe szeretném berakni, de nemsokára váltanék egy cm haf 312+ -ra (i5 + hd6850)
GX550
BQT L7 530
BN107
TT SP-550MPCBEUNagyon hálás lennék a segítségért esetleg megindokolva is
-
petata
őstag
Sziasztok!
Milyen táp az Enermax Modu82+ II 625W? 30k-ért megéri?
Ha nem, akkor mondjatok már vmi 25-max 30k körüli modulárisat apróról.thx.
-
Pyro05
tag
Hali!
400W-os tápra lenne szükségem. Kicsi mATX házba menne, fontos lenne a magas hatásfok és a halk, hűvös működés. Eddig az FSP Aurum 400W-t néztem, de érdekelnének más olcsóbb kategóriás tápok is, amik jó hatásfokkal működnek és megbízhatóak. Milyen tápot ajánlanátok?
Esetleg tudtok ajánlani 300W-os tápot is, aminek ilyen magas hatásfoka van?
Köszi.
-
szacsee
nagyúr
Üdv Urak!
Érdeklődnék, hogy 2008 áprilisában vásárolt Corsair HX 620-as tápegységem érdemes-e lecserélni, vagy sem?
X58-as konfiggal még cicergett, LGA1155-el már elhagyta ezt a mókát szerencsére.
Játékok alatt a VGA ciripel ezerrel, viszont 4 éves táp lévén gondolkozom a cserén, mielőtt megadja magát. Csere, vagy valami szakival újrakondiztassam?Ha cserét ajánlotok, akkor pár elvárásom lenne:
-alsó és felsőtápos házban is megállja a helyét (jelenleg chieftec dragonom van, de moddolva lesz alsótáposra)
-halk legyen
-lehetőleg Eup / Erp ready legyen, ha már a deszkám tudja és digitális fogyasztásmérőt szeretlek fel a múlt nyáron.
-Elbírja az alábbi konfigot (később csak kisebb fogyasztású lesz):
-i5 2500K
HD 6950 2Gb és az aprólékok 2 HDD 1 Optikai meghajtó, 2 140mm-es venti.Válaszokat előre is köszönöm!
-
Ribi
nagyúr
válasz
ZozzHUN #26250 üzenetére
Nem azzal kell játszani, de ha nem bírja ki a max terhelést, akkor a táp alap körülmények között is szinte 100%on megy, mivel a tápok bírnak valamennyi túlterhelést. Szóval ha furmark alatt elhal a táp, akkor normál körülmények között is csak idő kérdése és megpusztul.
Fu ezt most nemtudom miért írtam erre
-
degec
senior tag
-
andrade
senior tag
válasz
Kiralybali #26302 üzenetére
A 8 pines a processzor tápcsatlakozója ami tunningnál kell mert anélkül a régi 4pines is elviszi.És itt az a feneség hogy az aljzatok nem egy helyen vannak a lapokon tehát nemcsak a házhoz kell igazítani a csatlakozókat hanem ahhoz is hogy az alaplapon hol vannak.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Kiralybali #26302 üzenetére
Ez az a 4 vagy 8 pines csatlakozó ami a cpu környékére megy, rendszerint legfelülre, vagyis alsótápos háznál át kell húzni a teljes alaplap felett / alatt. A ház amit linkeltél nem nagy, szóval akár bele is férhet, de ha rossz helyen van, a csatlakozó, akkor nem tudod odahúzni és bukta, amit esetleg valami hosszabbítóval meg lehet oldani, ha nem nagyobb összeg mint egy másik táp.
-
Kiralybali
tag
válasz
04ahgy #26288 üzenetére
Nost, a ház ami lesz az a [Commander MS-I].
Eddigi hozzászólások alapján az FSP 400W FSP400-60APN nem jó, mert rövid valamelyik vezeték valahová, aztán a Chieftec CTG-400-80P sem jó, ha jól értem. Korábbi hozzászólások közt azt láttam, hogy a Chieftec CTG-500-80P viszont már jó, mert valamelyik kábel hosszabb.
Megnézve a Chieftec olalon a speciket a 400-as és 500 közt azt a különbséget látom, hogy a 8PIN EPS / 4PIN 12V vezetékre az egyiknál 40cm, míg a másiknál 55cm van megadva (450-es esetén is csak 40cm).
Mi ez a mágikus 8PIN EPS / 4PIN 12V csatlakozó, ez hová megy, hogy ilyen hosszúnak kell lennie? Bocs a béna kérdésért, de most már érdekel...
Amúgy meg a táp az utolós összetevő, amit konkretizálnom kellene egy gép rendeléséhez, úgyhogy konkrét típust kell tudnom a bolt kínálatából kibökni.
-
Male
nagyúr
válasz
gyenesmartin #26300 üzenetére
Köszi!
Ezek most nem szempontok, ugyhogy akkor nagyon hajlik a dolog a GHN felé
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- Ingatlanos topic!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged