-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cashback
őstag
Sziasztok.
Egyszerű, gyors kérdésem lenne...
Van egy ilyen gépezet:
AsRock 770DE+ lap
2*1Gb Hyperx ram
Asus 7950GT
2*40Gb ide +80Gb sata vinyóÉs van 3fajta tápom...
Deer 300W (DR-B300ATX)
Gaba 400W (8062D)
M-Tech 350W (KOB AP4350XA) - jelenleg ez van használatbanMelyiket célszerűbb használnom?
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
cashback
őstag
-
cashback
őstag
Elnézést... átfogalmazom...
Csóró vagyok, nem telik tápra (jelenleg cserével keres az apró részen megbízható tápot).
Az apró 2-3k nem mindenkinek apró.Közel 2éve használom a jelenlegi M-Tech 350W-os tápot... és eddig nem tett kárt... lehet szerencsém volt, vagy csak simán ez nem egy olyan nagyon vészes darab, de az is lehet hogy eddig nem volt annyira kihasználva hogy kárt tudjon tenni... nem tudom.
Azért kérdeztem meg hogy melyik lenne a legjobb a 3 felsoroltból, mert jelenleg nincs más, és kilátásában sincs a csere esélye.
1voks érkezett a Deer-re... (bár nem értem hogy ez miért minősül "veszélyes" tápnak... anno ezek is egész jók voltak... sajna nem találtam rá külön magyarázatot, csak fel van sorolva hogy ez nem jó, bár van olyan is ami minőségi darab, 15ezerbe kerül üzletbe, de mégsem ajánlott... érdekes)
-
cashback
őstag
válasz vzsryl #13250 üzenetére
Nincs viszonyítási alapom... felnyitom, belenézek... és?
2szer nehezebb, mint a másik két táp.
Kb 3szor hallottam már azt hogy: Tápnál az a jó minél több a súlya.
Ennek is kb annyi alapja van nálam mint hogy szedjem szét és nézzek bele.Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
cashback
őstag
C0d3r & vzsryl
Kondik... az a barna cucc ami ott izél rajta... az valami ragasztó... nem a kondi haldoklik.
Annyira azért értek hozzá hogy tudjam milyen egy haldokló kondi... egyik tápban sincs még a közelében sem. De más nem kiméregetem...vzsryl
Fotót igyekszem használhatót készíteni... 5mp a full... ettől jobb nem igazán lesz... a vaku rávillan és vége, szóval ki kell kapcsolnom... a lámpa fény meg megint csak bezavarja... szóval nem egyszerű a móka.Dyno
Hát nem a legkönnyebb... de rajta vagyok a témán...Illetve... logikus hogyha nem vágja haza a gépalkatrészeket a táp akkor az ember nem fogja ócsárolni, hisz azt tapasztalta hogy megállta a helyét...
Tudom hogy az M-Tech nem megbízható darab, de mivel nekem nem nyírta ki 2év alatt a gépet így nem mondhatom hogy rossz táp... hiszen működik.
Régebben nekem is volt egy 500W-os Deer tápom... és nekem az is üzemelt rendesen... vagy nem rendesen, de gondot nem okozott amit észre vettem volna.Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
cashback
őstag
Újabb találós kérdés...
Következő konfig:
Asrock 770DE+
Phenom FX5000 @3Ghz 1,4V
2*1Gb Hyperx 1066Mhz
Gigabyte SuperB 460W (GE-R460-V1)Most még egy Asus 7950GT vga-val.
De péntekre várok egy HD4850 Toxic-ot.Elég lesz a Toxic-nak ez a táp?
-
cashback
őstag
Sziasztok.
Újra írok nektek... sajnos nem örömmel...
A legutóbb egy gagyi táp váltásról kérdeztem. Most viszont a minőségi táp amit beszereztem megadta magát.
A delikvens egy Gigabyte GE-R460-V1 460W-os tápegység.
Egyszerűen nem kapcsol be vele a gép (másik gépben is tesztelve)... mielőtt tönkre ment egy halk "pattanás" hallatszott és a gép leállt. Szétkaptam (gondoltam hátha valami biztosíték - persze nincs benne), semmi elváltozást nem láttam benne.Szóval valószínű "új" tápot szerzek be.
A következőt kellene meghajtania:
Asrock AOD790GX/128M / AMD Phenom FX5000 @x4 3Ghz / EKL Alpenfohn Groß Clock'ner / 2*2Gb CSX 1066Mhz CL4 + 2*1Gb Hyperx 1066Mhz CL4/ HD4850 Toxic / WD Blue 750GBAz anyagi rész nagyon befolyásoló... szóval olcsó és jó. Valószínű használtan fogok vásárolni itt PH-n.
-
cashback
őstag
Sziasztok.
Úgy döntöttem nem igazán éri meg használt tápot vennem. Meglepő, de 1-2ezer forinttal adják csak olcsóbban a garancia nélküli ugyan olyan vagy hasonló tápokat (mivel garancia nélküli elég valószínű hogy a legtöbb 2-3évnél régebbi)
Szóval 8-10ezret szánnék a dologra. (minél olcsóbb annál jobb)
Az előző táp Gigabyte SuperB 460W - csatlakozók számával megvoltam elégedve.Elsőre erre a tápra gondoltam: Chieftec iARENA GPA-500S 500W 12cm Oem
Esetleg olcsóbb, más alternatíva van?
Ezt kellene hajtani:
Asrock AOD790GX/128M
AMD Phenom FX5000 @x4 3Ghz
2*2Gb CSX 1066Mhz CL4 + 2*1Gb Hyperx 1066Mhz CL4
HD4850 Toxic
WD Blue 750GBIstenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
cashback
őstag
válasz 04ahgy #19331 üzenetére
Hát úgy fest hogy csak meghalt. Halk pattanás és meghalt. Így hibásan viszik... szóval nem is foglalkozok vele tovább.
Igazából az ár a mérvadó. Szóval a plafon az 10ezer.
A két típusból 10 alatt max használtan tudnék venni valami használhatót. 1hét garanciával... a giga is ment egy hónapot és utána adta meg magát. Ezért is szeretnék most inkább egy újat. 2-3év garancia (tuti a garancia végén megy tönkre, de az 2-3év )
rumkola - tesztekből én is arra következtettem hogy elég kell hogy legyen. (illetve ha a giga 460W-os elég volt)
[ Szerkesztve ]
-
cashback
őstag
Magamat megcáfolva... úgy voltam most vele hogy veszek egy zsír új tápot. 2-3év garancia. 10-12ezer.
Elvetettem ezt az ötletet... mikulás, karácsony... etc. Sok kiadás lesz ebben a hónapban.
Ugyanolyan tápot veszek mint ami most 1hete tönkre ment. Gigabyte SuperB 460W (6ezer postával együtt) - /FSP belsős, szóval nem rossz a dolog... csak az elődjével nem volt szerencsém. Előferdül ez jobb helyeken is.
Számok törvényei szerint elég nagy esélyem van rá hogy a második nem hal meg egy darabig.
Ha tévednék akkor megint elszámolhatok egy hibás döntést, amit az olcsóság számlájára írok.
Illetve a Gigabyte leírja magát nálam teljesen. (második Giga cuccom ami elhalálozott... első egy Gigabyte HD4850 volt... ha 3. is erre a sorsa jut, akkor asszem bosszút állok a gyáron )[ Szerkesztve ]
-
cashback
őstag
Előítélet vagy tapasztalat?
Nekem majd 4évig ment Deer tápegység és soha semmi galibát nem okozott... előtte meg kodegány volt 2évig...
A Deer utáni első tápom egy Giga SuperB volt ami meghalt 3hónap után... és az megbízható.Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
cashback
őstag
Akkor kiéből?
A legtöbb ember csak szidja és szidja ezeket a tápokat, de a felének nem volt vele különösebb baja (ha egyáltalán volt neki). Az már más hogy majd minden esetben "user error" miatt van hiba és a legtöbbször nem hardveres.
Meglátnak valamit a neten és egyből arra fogják... "...belassult a gépem... 400W-os tápom van... veszek egy 700W-osat majd gyorsabb lesz..."[ Szerkesztve ]
-
cashback
őstag
válasz gyenesmartin #28957 üzenetére
Általában a tekercsek szoktak ciripelni terhelés alatt. (hallottam már olyat is hogy a kondik zajongnak)
Ha a kapcsoló ciripel az inkább kontakt hiba... annál vagy az érintkezés rossz vagy maga a kapcsoló... én azt sürgősen cserélném.
-
cashback
őstag
Sziasztok.
Kérdés...
Gigabyte SuperB GE-R460-V1 vagy Chieftec GPS 400 AA101 A
Melyik a megbízhatóbb, tartósabb tápegység?
-
cashback
őstag
válasz cashback #37321 üzenetére
A Gigabyte-ot most teszteltem... kissé ciripel.
A Chieftec nem csinál ilyet.Viszont ahogy néztem a neten a Giga a drágább és jelenleg is több helyen előforduló táp.
A Chieftec-nek ezt a típusát már kevésbé árusítják.Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
cashback
őstag
A 60W-os esetleges plusz nem okoz különösebb gondot?
Egy Asus lap, D915-ös proci, 1hdd, 1odd... vga egy 8400GS van benne, de idővel erősebbet szeretnének. (HD4850 esetleg újabb széria, attól függ mennyi lesz a piaci ára akkor majd)
-
cashback
őstag
válasz #92888064 #37330 üzenetére
Már úgy kaptam ezt a tápot, hogy a ventije cserélve lett egy Gigabyte f121225sl venti van benne. Illetve a sebessége le van csökkentve. Bár ez miatt egy kicsit tartok, de csak nem fog túlmelegedésben megmakkanni.
Előbb utóbb a vga cserélve lesz... de most a keretből erre tellett. (komplett gépként lett vásárolva)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gumi és felni topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest