- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocok111
tag
Üdv.
i5 2310 + 8GB DDR3 RAM + ATI 5770 + 2 vinyó-hoz elég lesz egy 4éves Zalman 360B-APS tápegység vagy kevés lesz hozzá? Gépújításon gondolkodom de a tápot még 1-2évig nem akarnám lecserélni csak ha nagyon muszáj.Asus P8B75-V+Intel i5 3450+Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHZ+MSI GTX 1050 2GT OC+SEASONIC ECO-430
-
Protein93
csendes tag
Hello.
Intel Core i7 920
GigaByte GA-EX58-UD3R
3GB Kingston DDR3 1333MHZ
VTX3D 6770 1GB DDR5
Ehhez a konfighoz melyik tápot ajánljátokaptoxx 600RT-600P vagy Xilence SPS-XP550 R3
vagy ha tudtok jobbat ilyesmi árba.
Előre is köszi. -
rob83
aktív tag
Sziasztok!
Tagan TG480-uo1 tápról mik a vélemények?
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
-
őstag
400W-os minőségi táp el fogja bírni(az enyémet kényelmesen viszi).
Ha olcsón akarsz,akkor 11-12k-ért chieftec táp újonnan az ajánlott. ennél lejjebb nem érdemes menni.(minőségben)TESCO-Zsömle: A boltosok már csak ilyenek.Nem számít a szükségleted,csak vigyed minél hamarabb azt,ami sz*r. És persze minél drágábban...
[ Szerkesztve ]
-
dbala
tag
Sziasztok!
Meghalt a gépemben a táp. Kb 4-5 éves volt. Kérnék egy kis segítséget, hogy milyet vegyek.
Nem szeretnél rosszat venni de nem akarok 20ezret se rákölteni. Lehetséges?Amihez kellene:
ASUS P5KC
Intel Core 2 Duo E6750, 2666 MHz
Gigabyte Ati Radeon HD 4670 1GB DD3
Geil 4GB DDR3 1333MHz ENCHANCE CORSA Dual Channel (2x2GB) CL09
Western Digital Caviar Green 1TB
Western Digital 250GB 16MB 7200rpm SATA2 WD2500KS
DVD író -
rob83
aktív tag
Sziasztok!
Tagan 480 W-os tápról mik a vélemények?
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz #92888064 #26888 üzenetére
Én is azt néztem amúgy, csak szándékosan nem írtam bele a kérdésbe ezzel esetleg befolyásolva a segítőket.
Ahogy azt sem, hogy a boltos akinél voltam felajánlott egy egész csokor M-Tech, HKC, Mercury és LC-power tápot. Azt persze nem tudta megmagyarázni, hogy minek nekem a 600W-os táp egy 200W-ot se evő konfighoz...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #26887 üzenetére
a legolcsóbb ajánlott táp az előző hsz-ben szerepel(fsp350-60apn), de az ~8000 ft újonnan. olcsóbban csak használtan találni, és ennyiért még garanciálisat is ki lehet fogni.
ha garancia nem feltétel, akkor én a személyes kedvencemet ajánlanám: fsp250-60hen.
bírja a strapát, húzott 4 magos llano-t és egy húzott 7770et is elbírt, és játék közben 200 wattnál kevesebbet mutatott a fogyasztásmérő. ezeket 2000-3000 között szokták árulni.(#26889) TESCO-Zsömle
azért várj meg pár szakértői választ is, én csak olvasom a topikot.[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
Üdv szakik!
Egyik kollégánál diagnosztizáltam egy táphalált. A primer kondi tetején szánkózni lehetne. Codegen
5-7k volna az újra.
Nagyon alap konfig. Valamilyen 775-ös proci, integrált VGA, egy vinyó, egy DVD.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Smani
senior tag
válasz Arthuro_Adam #26885 üzenetére
Normál tápot szeretnél vagy paneltápot? Keret?
Elsőre egy FSP 350-APN bőőőven elegendő lenne és olcsó is ráadásul halk.
-
Arthuro_Adam
őstag
Sziasztok!
Hamarosan új gépet szeretnék venni. 65 W-os Trinity APU-ban gondolkodom, és ha lehetséges, akkor teljesen passzív hűtésű házat csinálnék köré.
A gépbe még kerülne egy rendszer SSD, DVD író + értelemszerűen alaplap és memória.
Mekkora tápot javasoltok? Nem szeretném tuningolni se a videókártyát, se a procit. Cél a minél alacsonyabb fogyasztás is.
Köszi szépen.
-
KAMELOT
titán
válasz Aidan85 #26883 üzenetére
Azt már nem érdemes főleg a hatásfok végett sem. Meg már régi.
CHIEFTEC CTG 500-80P ezt vegyed. Jó táp és olcsó. PC alakatrészei végett nem javítatnám nehgoy valami ok végett elszálljon a gép. Vagy mehet a FSP HEXA 500 is.
Én azt nem értem hogy ha már valamilyen bolt tápot árul mért nem írja le a pontos infókat? Nehéz COPY+C COPY+V gombokat használni.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Aidan85
aktív tag
Hali!
Van egy CHIEFTEC ENH-0746GB 460W-os tápom, ami már jó pár éves, 5-nél biztosan több, és úgy néz ki megadta magát... Már úgy vettem, h garanciáztatást már nem várták meg, és ott hagyták a boltban, így áron alul kaptam. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek érdemes lenne-e megcsináltatni? Igazából sok infót nem találtam róla neten, se hatásfokról, se egyébről. Engem eddig megbízhatóan szolgált. Vagy érdemesebb egy újabb tápot venni, CTG-k közül vagy FSP-k közül egyet?
-
-
Sixty21
aktív tag
Játékra használom a gépet és inkább a jobb minőség/teljesítmény a fontosabb. És alsó tápos házba lenne.
Nem az számít, hogy hány Pirosom van!
-
Sixty21
aktív tag
Sziasztok. Melyik a befutó inkább?
http://www.pcx.hu/termek/fsp-hexa-500w-tapegyseg-91155
http://www.pcx.hu/termek/chieftec-ctg-500-80p-tap-48595
Köszönöm
Nem az számít, hogy hány Pirosom van!
-
aleister
veterán
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a táp azon csatlakozójánál, ami a cpu-t támogatja 1x4 vagy 2x4 csatlakozóval, ott a 2 ág vége ugyanolyan?
Kéne vennem hosszabbítót, de csak 1x4-est találtam.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Krissz5435
aktív tag
válasz Menthirist #26857 üzenetére
Naugye, majd egyszer kihívjuk egymást egy párbajra Mindig van egy ember, aki azt hiszi ért valamihez, a másik meg rácáfol. A hozzászólásodból meg minden második szót értettem csak
"Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."
-
veterán
válasz 04ahgy #26870 üzenetére
albiban lakok, de nem egyetemistaként már bérből és fizetésből élek, tehát persze fontos, hogy ne egy erőmű fogyasztását produkálja.
Szóval ha mégsem bírná, akkor nem veszélyes a gépre, majd max szól, hogy figyu má', elfáradtam...
jogos amit írsz, illetve teszteket más teszteket látva más a különbség is (kisebb)... szóval várhatóan az lesz, és akkor 3 generációt ugrik majd a kari
köszi a segítséget
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
04ahgy
nagyúr
válasz Menthirist #26869 üzenetére
Ha albiban laksz egyetemistaként, akkor van elég költséged így is, +1 voks a kisebb fogyasztásra.
A kondijai bizonyára nem örök életűek a GPS-nek sem, de még derekasan állják a sarat az általam használt kb. 7-8 példány 400-550W közötti GPS-ben. Sok éve. Ha esetleg az idők folyamán kiszáradnak, újrakondizod / újrakondiztatod low-ESR értékazonos kondikkal, és megint megy majd jópár évet. Fogja veled a táp nemakarokműködni módon, ha baja van. Gépre nem veszélyes.Amúgy a 7750-ben %-osan nagyobb a tuningpotenciál, mint a 6770-ben, szóval azt az 5%-ot is be tudod hozni vele.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
veterán
válasz 04ahgy #26867 üzenetére
a méréses állítás jogos (mármint a mérős-mérendős). De mindegy is, mert voltmérőm attól még nincs az albiban
Azt tudom hogy a gps400 jó cucc, csak abban nem vagyok járatos, hogy az évek mekkora kárt tesznek a belsőben, száradnak-e ki a kondik, stb... de örülök, ha úgy néz ki a 6770-et is simán bírja... kicsit utánaolvasok még a kettőjük kapcsolatának (mármint 6770 vs 7750), mert azért az a 5-7-10% difi lehet néha nem ártana bár fogyasztásban lehet hogy behozza... nem tudom...
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
04ahgy
nagyúr
válasz Menthirist #26865 üzenetére
Itt nem az a baj, hogy milyen szenzor mér, hanem hogy a mérés és a kiértékelés magán a mérendő rendszeren történik. Az meg nem elfogadott a méréstechnikában, definíció szerint nem tekinthető mérésnek. A többé-kebésbé-nagyon pontos indikáció persze rámondható.
A GPS400AA egy bitang jószág, olyan stabil a kimenőfesze, mint a beton, ha mérőműszerrel méred. Reggelire elfogyasztja a HD6770-t, a HD7750-t meg még bolhacsípésként sem érzékeli.
De a HD7750 javasolt, főleg ha tényleg csak az a kevés különbség van köztük árban. Villanyszámlán hamar behozza.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
balpis
őstag
válasz ghoszty #26859 üzenetére
Azt a trustot valóban nem árt lecserélni, de az említett tesztben egy húzott i7-965-ös proc mellet volt az a VGA.. És még ott is rendes ráhagyással írták az igényt.
"Normál rendszerben pl. egy i5 vagy egy nem erősen húzott Pheom mellett 400W@12V bőven elegendő.
Azaz, ha biztosan elegendő tápot akarsz a gépedhez relatív olcsón, akkor egy CTG500, Hexa500, GX450, WPM500 stb. közül választhatsz.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
veterán
ezért mondom, hogy szenzor kérdése de ha a szenzor egy profi szenzor, ami mér 11.96-ot mutat, és azt adja tovább a rendszernek, akkor az bizony annyi... egyetemen is külön szóltak, hogy jópár tíz és százezres National Instruments szenzorokkal (is) dolgozunk, szóval óvatosan...
[ Szerkesztve ]
-
Smani
senior tag
válasz Menthirist #26863 üzenetére
Biztos hiszek neki amikor nekem +12V-ra 7,5V-t ír
-
veterán
mérés az, csak nem olyan szenzorokkal, mint ami a gépekben van
(ezt csak azért mondom, mert egyetemen volt szerencsém mérés és adatfeldolgozásból c-ben méréssel kapcsolatos programokat írnunk, ahol az érzékelők elég drága műszerek voltak, és az érzékelt adatokat kvantálták és küldték át a gépre, aminek az értelmezését, feldolgozását, megjelenítését nekünk kellett megcsinálni ). no meg a szoftver amúgy nem is tud mérni, csak hardver tud, csak az nem mindegy, hogy az alaplapba épített mütyűr, vagy egy külső, nagyobb mérő teszi...
-
Smani
senior tag
Szoftveres mérés NEM mérés!
-
Sokee
aktív tag
Most megnéztem én is, és ha levan terhelve a vga, akkor a 12V van hogy csak 11.67V az baj? 450es chieftec van most átmenetiként.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Menthirist #26858 üzenetére
bár ha itt többen azt mondják, hogy semmi gond nem lesz a 6770-el sem táp ügyileg, akkor lehet hogy mégis a 6770 marad, mert itt a PH-n 7% difit mértek sebességben, és az ára is alacsonyabb...
-
ghoszty
tag
üdv mindenkinek!
tanácsotokat szeretném kikérné táp kérdésben vettem egy sapphire hd 5870 vga-t jelenleg egy Trust PW-5550 520w os tápra van rákötve gondolom ez biztos nem sokáig fogja birni alatta azt miután kérdezősködtem kicsit azt javasolták hogy egy ágas tápot kéne vennem mivel olvastam itt http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5870-review-test/13 hogy legalább 40amp kell a kártyának ezért kéne neki az egy ágas viszont nem nagyon értem hogy ez mit jelent szoval ha 2 18 amp os agat kotok ra az osszeadodik vagy az tovabbra is keves lessz neki mert lenne egy ilyen táp Be Quiet BQT E5-650W ami 3 ágas ahogy én látom de csak 18amp áganként akkor ezmost jó lessz nekem vagy muszaly lessz corsair tx vagy coolermaster gx lite szériából tápot vásárolni esetleg tudtok még jó egy ágas tápokat? előre is köszönöm a választ mindenkitől -
veterán
viszont épp nézem, hogy árban és teljesítményben is a környéken van a 7750 (28k vs 30k, teljesítményben pedig hol az egyik vezet, hol a másik, de összesítésben 5% alatt van a difi), viszont a 7750 kb felét eszi azt írják...
-
veterán
válasz Krissz5435 #26856 üzenetére
azért jöttem ide, mert nem értek hozzá ha majd 3d modellezésben gyakorolgattok, és nem mergeltek össze egy pár vertexet, és ezért lesz a smooth lyukas, majd én lőlek titeket tarkón vagy ha objective c-ben nem release-eltek egy változót
én nem hittem hogy jó vagy rossz, egyszerűen nincs más késznél, ami mutatott volna bármilyen volt értéket... ez van
-
Krissz5435
aktív tag
válasz Menthirist #26855 üzenetére
Hát mondjuk ne progival Az ilyent általában voltmérővel mérik, nyitott és bekapcsolt géppel. Aida nem ér semmit. Ha szar az érzékelő akkor mutathat neked 220-at is te meg fejreállsz, hogy robban a táp
Ja és néhány ember itt a fórumon tarkón lövi az ilyent(régebben én is azt hittem, hogy jó az).[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Krissz5435 #26854 üzenetére
igen az volt kéznél de frissítgettem
mivel nézzem?Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Krissz5435
aktív tag
válasz Menthirist #26852 üzenetére
Aidával mérted?
-
veterán
válasz Menthirist #26849 üzenetére
jah, a 250-es watt értéket mint teljes fogasztást fullra terhelt gpu és cpu mellett írták...
-
veterán
most futtattam egy intel burntest + furmark kombót, hogy megnézzem, mennyire ingadozik a fesz... hát a 12 volt az ingadozgat (a többi, beleérve a cpu-ét is beton), de nem többet, mint idle-ben
-
Krissz5435
aktív tag
Elég lesz az a táp. Én kb fél éve cseréltem egy noname-t de az is elvitt egy 955be + 6850-et és semmi baja nem volt. A tied meg azért mégiscsak chieftec
-
nagyúr
Szerintem a 6770 szinte termeli az áramot. Nem kell tápot cserélned. De valaki azért erősítsen meg
-
veterán
Üdv
kisebb dilemma előtt állok. Adva van egy jópár éves (legalább 4-5) Chieftec GPS400AA-101A tápom. remekül helytáll, már legalább a harmadik gépemet cipeli... eleinte volt rajta 3200+ Athlon, 4000+ Athlon X2, (mindkettő 8600GT-vel), és most a lent is látható 635-ös X4-es van egy 4670-essel, két vinyóval, pár usb-s eszközzel, stb...gondolkodom hogy be szeretnék ruházni egy 6770 1GB-ra... ehhez nekem szükségem lesz új tápra? nézegettem teszteket, a 635-ösre 2.9-en egy 5870-es társaságában is 240W körüli értéket mondtak, mint teljes rendszer fogyasztás... a 6770 azért kevesebbet eszik, mint egy 5870... viszont nem tudom, hogy mennyire esik az évek alatt a tápegységek teherbírása.
szóval ha lehetne, megspórolnám pl a Gigabyte Superb 12-14e Ft-ját, mennyire reális ez?. jah, a gépen játszanék (ergo cpu és vga is terhelve lenne), illetve elég gyakran renderelek is (tehát cpu még gyakrabban van fullon), viszont nem tuningolok...
előre is köszi...
-
04ahgy
nagyúr
Hangerőben kb. megegyeznek, viszont a TX650 V2 bele sokkal jobb, modernebb. A Seasonic gyártja amúgy a TX650 V2 belét.
(#26845) leonel: Az E8-E9 széria jó is és halk is.
HGyu
-
Sokee
aktív tag
Szerintetek melyiket válasszam? Most a CM GX650 2k-val drágább a GX550-nél, úgyhogy a választásom a GX650 (persze D3) és a Corsair TX650 közül fog kikerülni, de nemtudom melyiket válasszam, hang nagyon fontos lenne... Azt már tudom, gogy a GX Enhance belsős, a corsairről viszont nem tudom milyen belsővel szerelik.
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz leonel #26842 üzenetére
A TX650 V2 elbírja tuninggal.
A TX750 V2 meg akkor is némi tartalékkal, ha nagyon megcibálod.
Ugyanezek moduláris verziói, azaz TX650M, TX750M.
HX650, HX750 kicsit jobban moduláris, kicsit halkabb, mint a TX M széria, de minőségben kb. egyeznek. A HX650 picit jobb a négyesből a többinél.
És a krém, a leghalkabb, legjobb, full moduláris Seasonic belsős, 30% terhelésig passzív: AX650, AX750.Ez nyolc táp a semennyire moduláristól a kicsit modulárison és a nagyon modulárison át a totál modulárisig. Ebben a sorrendben csökken a hangerő is, de szerintem már mind halk, főleg két VGA mellett.
Minőségben mindegyik táp nagyon jó, hatásfokban meg egyeznek a Modu82+ hatásfokával vagy jobbak.
Mivel mind Corsair, illik a házba is.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz Energie X #26841 üzenetére
Azokat sem ajánlottam. Csak mondtam, hogy jók, de túlárazottak. Véleményem szerint ez minden, csak nem ajánlás. Max., ha sznobnak érzed magad és a túlárazott dolgokra izgulsz.
Ami modernebb, mint a SuperB 460 és olcsóbb, az az FSP400-60APN, Hexa 400W, CTG-400-80PB. Modernebb, de nem olcsóbb: FSP400-60GHN, CX430, stb.
Azt a TT-t nem merem nyugodt szívvel ajánlani. Gyanúsan olcsó.
HGyu
-
leonel
aktív tag
Sziasztok,
Vettem már pár tápot, de most több szem többet lát alapon kérnék tanácsot.
A cél konfig jelenleg: X6 1055t + 7870 + 8gb ram + 1 ssd + 2hdd húzva
ez a jövőben bővítve lesz egy további 7870-el és egy Vishera 3,5-4ghz körüli AM3+ procival.Lehetőleg fekete tápot keresek Midi toronyba (Corsair 400-500R)
Moduláris és Fix verzióra is kérnék tippet. Sajnos nagyon fontos a kedvező (pedig milyen egyszerű lenne venni egy Modu82+-t) ár de azért nem a minőség rovására. Halk működés elengedhetetlen.Köszönöm
www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
őstag
válasz 04ahgy #26805 üzenetére
Annyira erős azért nem kell
És milyen olyanra gondoltál ami modernebb és olcsóbb mint a Gigák?
Bár ha ilyen erőseket ajánlasz, akkor ezekre még a mikrót és a hűtőt is rá lehet kötni nem?Valaki erről tudna mondani valamit: THERMALTAKE TT-500PNEU 500W - 8840 Ft ?
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
04ahgy
nagyúr
válasz Mans20 #26838 üzenetére
Az alsótápos háznak épp az a lényege, hogy a táp és a ház légterét különválasszák, és a táp alulról, hideget szívjon, és azt kifele fújja. Szerintem.
HGyu
-
andrade
senior tag
válasz balpis #26835 üzenetére
Nekem felsőtápos házam van ahol a processzorról szív a tápventi.Én azt csnáltam hogy a processzorral egy magasságban betettem hátulra egy házventit így a tápra kevesebb processzortól szárrmazó meleg levegő jut.
Azért írtam hogy nem végzetes hiba mert alul eleve hidegebb levegőt kap a táp.
Láttam olyat már hogy alsó tápos házat süppedő szőnyegre tettek nem hogy nem kapott elég levegőt de tele szívta a tápot szőrrel.[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz andrade #26834 üzenetére
Végeredményben nem követtek el egy óriási hibát ami problémát okozna.Ha alul van hely és elég magasan van a ház alja akkor meg lehet fordítani.
Nem kötözködés, de szerintem sokkal hasznosabb megjegyzés lenn ehelyett az, hogy "akkor célszerű megfordítani"...
A ház hűtésébe így sokat nem segít be, sőt, talán még ronthat is rajta, mert a meleg levegő magától inkább felfelé szállna. a tápnak pedig mindenképp jobb lenne - minimum anyival, hogy alacsonyabb fordulaton járhatna aventije - ha hűvösebb levegőt szívna kintről...És ez szerintem egy elég komoly szerelési hiba ebben az esetben...
De hát ez megítélés kérdése, úgy tűnik...[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
-
cozykaa
csendes tag
Sziasztok!
Nem épp táp választással kapcsolatos kérdésem lenne ,de sajnos erre a problémára nem találtam megfelelő topicot.
Vettem egy új gépet nagy rész ipon-ról pár alkatrészt egy itteni számtech boltba.
A tápot itt vettem és sajnos nem voltam ott amikor össze rakták a gépet.
Nem kaptam róla se számlát se dobozt csak egy zacskót amibe volt egy (fekete) táp csati.
Úgy van bele rakva a házba ,hogy nem látszik a felirat csak egy chieftec matrica.Szét szedni nem szeretném ,mert nem értek hozzá ezért is bíztam rájuk az össze szerelést(mellesleg ezért is vettem tőlük egy 12.000ft-os tápot 14.000 ft-ért amivel lehet, hogy át vágtak) A táp elvileg egy Chieftec Ctg-500-80P.
Készíttettem róla pár képet ,remélem be tudjátok azonosítani.
Kép1
Kép2
Kép3
Kép4
Kép5+36303583775
-
fila
senior tag
Hello,
Van egy DTK ptp-4007p tápom:
http://www.dtk-computer.de/productpdf/PTP-4007P.pdf419a1e3004ef9.pdf
Ezeket hajtja meg:
G530, GIGABYTE GA-H77-D3H, CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9 , int VGA, 500 GB sata Samsung HDD, sata DVD író.Elég neki, vagy cseréljem le azt is?
20 tűs csatija van, az alaplap meg 24 tűs.
5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546
-
balpis
őstag
válasz ittakary #26815 üzenetére
nem tudom, ez a 450-es milyen, de hogy nekem csak alap előtt lehett elvezetni, VGA nélkül - azzal nem is biztos, hogy elért volna már - a 4 pines kábelt a CM430-as házban, az biztos. Ezért is cseréltem le 500-asra, nem a teljesítmény hiányzott...
Illetve lehet, hogy az, hogy rögtön a tápnál hátra tudod vinni, az ennyit számít...
Az FSP400-nak - papíron legalábbis - hosszabbak a kábelei. (pl. a tápajánó táblázat szerint)
(egyébként néha a CTG-nek más a kábelleosztása a specifikációnál, úgy tűnik: először én is egy 450-es kábelekkel és 500-as cimkével nyomott CTG500 (vagy 450?) kaptam, amit vissza kelett vinnem és másikat vennem - az ipon nem akart valamiért szimpla cserével foglalkozni, pedig minden más 500-as "normálisnak" tűnik, egyedi eset lehetett.)Ha a VGA-nak két 6 pines csati kell, akkor viszont az FSP400-60APN kevés lehet a 2-3 molexével, mert hát "illene" hozzá 2*2....
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
nagyúr
válasz Krissz5435 #26818 üzenetére
Jó azért így ebben a formában nem fér már bele hogy masnikat kössek rá, meg körbefutassam a ház körül Szóval kicsit necces, de elfér
-
Sokee
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Krissz5435 #26811 üzenetére
-
Boogie33
senior tag
Hali. Olvastam hogy több táp is tudja azt hogy leállítás után még valamennyi ideig járatja a ventit , a Corsair AX 650W tudja ezt ?
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
Smani
senior tag
válasz Krissz5435 #26811 üzenetére
Érdekesmód Haf 912+ ban el tudtam hátul vezetni
-
04ahgy
nagyúr
válasz Badtor #26806 üzenetére
Elbírná, de a VGA-hoz mellékelt Molex ---> PCIe tápcsati átalakítót kell használnod majd. Felsőtápos házba jó csak, alsótáposba rövidek a vezetékei.
HGyu
-
Pepe78
őstag
26800 hsz -> valaki?
-
Badtor
tag
Sziasztok!
Egy FSP FSP400-60APN elbírná ezt a konfigurációt?ASROCK H61M-GS
INTEL Core i3-2120 3.30GHz
PATRIOT 4096MB Signature DDR3 1333MHz
ASUS EAH6870/DC/2DI2S/1GD5/V2
WD 250GB Caviar Blue 7200rpm -
04ahgy
nagyúr
válasz Energie X #26804 üzenetére
Vannak jó tápjai is a Gigabyte-nak, az Odin sorozat teteje felé, de túlárazottak, mint állat. A két (900W és 1200W) Sumo Silverre is érvényes.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz Energie X #26802 üzenetére
A Gigabyte tápok, legalábbis az a kettő, amiket felsoroltál nem 460W illetve 470W-osak, ez csak a csúcsteljesítményük.
A SuperB 460 megegyezik az FSP400-60GLN-nel, tartósan 400W-ra terhelhető. Nem rossz táp amúgy, de vannak nála olcsóbban modernebbek. Biztonságosnak biztonságosak.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Az alaplapon minden 12V-os pin össze van egymással kötve, továbbá minden GND pin is. Mind a 4, a többi megfelelővel. Tehát az átalakítóval csak egy plusz kontaktust iktattál az áramútba.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest