- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
akela91
addikt
válasz Ace Ventura #26699 üzenetére
Én is használtam az asztalon boot-testnél és hangtalan volt.
-
Ace Ventura
addikt
válasz Krissz5435 #26698 üzenetére
Bocsi, 210 a ház tipusa, de nem volt még beszerelve a táp.Ott pihent az asztalomon, ott hangoskodott.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Krissz5435
aktív tag
válasz Ace Ventura #26695 üzenetére
Szerintem is rossz darabot fogtál ki, esetleg gariban megoldják(bár nem biztos). Én pl terhelve direkt úgy hallgattam meg, hogy lenyitottam a ház oldalát, hogy halljam és odatettem a fülem kb 5 centire. Hangja nem volt terhelve(kb 300 wattot vett fel a konnektorból). Egyébként hol helyezkedik el a táp? Nekem alsó tápos házam van és a ház alól szívja a levegőt. Néztem az adatlapodon lévő házat(NZXT Source 310, de gondolom 210-re gondoltál, mert nem találtam 310-et) és ha alsó tápos is és bentről szívja a meleg levegőt, akkor lehet, hogy van hangja. Valszeg a videokártya hőjét szívja el. Ha viszont lentről szív, akkor passz.
"Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."
-
tomcsi23
veterán
Hali!
Szünetmentes téren valami ajánlat?
Lenne itt egy szimpatikus: APC Back-UPS. Vélemény, esetleg ellen/más javallat? Egy projektort kellene "hajtania"....de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
tompi113
csendes tag
Sziasztok, van valakinek tapasztalata a következö táppal:
Be Quiet E7 600WAz egyik ismerös az egész gépét eladja, mert újra cserélte, az elmondása szerint a táp kb. 2 éves. Holnap tudnék menni meglesni a tápot, azt hiszem olcsón hozzá lehet jutni.
Mit figyeljek oda, mit nézzek meg mindenképpen? Egyáltalán mennyiért érdemes 2 évesen megvenni ezt a tápot?
Interneten kétféle verziót találtam, csak az egyik 80+-os, ahogy láttam. Annyit tudott a srác még mondani a tápról, hogy nem moduláris.Az élet csak úgy szép, ha őrült is egy kissé.
-
őstag
válasz bélanéni #26691 üzenetére
Igen,erre én is rájöttem.Csak pénzügyileg se vagyok a toppon,fiatal korom miatt.Idén érettségi,utána munka. Akkor majd veszek magamnak egy 650-es AX-et.
(A jelenlegi sharkoon-t ősszel vettem,scak 11k-ért,1 hónapos volt.Nagyon jó vétel volt számomra )
Szerk: Igen,de a CX600 nem moduláris,ami nekem fontos lenne.
[ Szerkesztve ]
-
bélanéni
őstag
-
bélanéni
őstag
válasz Kiki18 #26688 üzenetére
Rendben, de ez csak júliusban lesz esedékes. Addig ilyesmire nem tudok költeni, eleve örülök, hogy Diablo3 előtt összejött az új gép
A Corsair AX750 és AX850-ről csak jókat olvasok. Eleve 30% körüli terhelésig az amúgy is baromi jó Sanyo Denki San Ace 120-as venti 30% körüli tápterhelésig el sem indul. Windows desktop alatt magyarul passzív tápként üzemel. De pörgés mellett is azt olvasom, hogy fullterhelés alatt is csendes marad. Be fogok számolni a személyes tapasztalataimról ha meglesz, valószínűbb hogy 750W-ost veszek az anyagiak miatt, esetéeg 850-est használtan, meglátjuk.
Arra viszont erősen figyelj, hogy egy full leterhelt táp (400-500W-os) rendesen zajosodik, akármilyen a venti benne. Pl. nekem VX450 volt. Egy X2-es proci + 1950pro VGA-val semmit nem lehetett belőle hallani (szó szerint), aztán megvettem 2009 elején az új gépem, PhenomII X4 proci + 4870-es kártyát, szó szerint elviselhetetlen hangja lett. Azt cseréltem TX650-re (első szériás), az pont olyan volt mint a VX450 korábban, kitűnő.
Tehát nem érdemes "centizgetni", már csak a későbbi esetleges VGA-proci csere miatt is érdemes szerintem már minimum 650-es de inkább nagyobb tápot venni.Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
andrade
senior tag
válasz Ace Ventura #26685 üzenetére
" közepes erősségű susogás hallatszott"
Lapátok melyek belehasítanak a levegőbe hogy lennének zajtalanok?A kisebb turbolenciájú lapátok kisebb zajt keltenek de teljesen hangtalan hogy lenne?Látni sokszor hogy érdes a lapátok felülete nyilván ott nagyobb a súrlólás mint tükörsima lapátoknál.
-
Ace Ventura
addikt
-
őstag
Ugyanez a véleményem a Sharkoon Rushpower M (WPM elődje) 400w-os tápomról. Jó táp és moduláris (ilyen kis wattoknál ez már egy jó pont,ezért is vettem),csak hangos. Játék közben nem érdekes,nem zavar. De IDLE hallani a hangját. Majd szerintem lecserélem ,az utód agy AX Corsair lenne.
bélanéni: Ha majd meglesz az új tápod,mondj véleményt róla kérlek,mert ha neked megfelel,akkor nekem is meg fog.
[ Szerkesztve ]
-
Mans20
addikt
Pedig írták itt hogy milyen halk,Én is ezt a tápot tervezem.
-
akela91
addikt
Esküszöm nálam semmi motor/szélzaj nincs. Kerregő meg pláne. Lehet kifogtál egy hibás darabot. Nagyon halk gépem van idle, és hangosabb nála a 600rpmes 20cm-es venti is.
-
Ace Ventura
addikt
Tegnap megvettem én is a Sharkoon WPM 500-at.
Hát nem voltam elájulva a hangjától.IDLE közepes erősségű susogás hallatszott, és furán kerregő motorhangja van.
Persze ezért az árért nem rossz vétel, de sajnos ez a táp egyáltalán nem halk.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
bélanéni
őstag
válasz Kiki18 #26683 üzenetére
Kb. olyan hangja van mint mondjuk egy átlagos Chieftec tápnak, tehát nem hangos, de nem is olyan halk, mint amihez szoktam. Szerintem marad a Corsair táp csere, tényleg kár lenne buherálni, majd eladni se fogom tudni. Nagyon sajnálom amúgy, mert szerintem nagyon minőségi. És a csomagolás, körítés is tökéletes.
Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
wowpegazus
tag
Sziasztok!
Táp vásárlás előtt állok, és három befutóm van, segítenétek eldönteni a kérdést?
A tervezett konfig 1-es verzió:
intel i3-2120 cpu
Asrock H61M u3s3 alaplap
2x4 Gb Ram 1333mhz Patriot, vagy Corsair
VTX3D Radeon HD 6850 X-edition videókártya 1 Gb Gddr5 800 Mhz
Ide winchester 5200 rpm 160 Gb
Sata winchester 7200 rpm 500 GbFSP 400-60 APN - 400W - 10.000,- Ft - ezt ajánlották
Chieftec A-80 CTG 500-80P -- 500W - 13.070,- Ft
FSP Hexa 500W - 13.540,- FtElvileg az első elvinné a teljes rendszert, de még nem vagyok biztos, hogy nem várok-e pár hónapot, és ruházok be egy i5 3450-re, másik alaplappal, vagy ha úgy alakul és az AMD feltámad, valami jó Amd procira.
Az 500W elvileg későbbi konfigokban is jobban használható lenne.
Mi a véleményetek?Előre is köszi!
-
bélanéni
őstag
Sziasztok.
tegnap vettem egy zsír új Seasonic M12 II 750W tápot.
Az új gépemet, amit tegnap este sikerült összeszerelni a teljes csend jegyében vettem, minden alkatrész szinte hangtalan.
A táp viszont kissé csalódás. A ventillátora indokolatlanul gyorsan pörög mind IDLE mind terhelés mellett (ezt arra alapozom, hogy igen hűvös kiáramló levegőt érzek a hátulján mindig). Windows desktop alatt még elfogadhatóan halk (de pl. a Corsair TX650-nél azért érezhetően hangosabb), terhelés mellett viszont már nem annyira jó a helyzet.
Ez egy 35.000 Ft körüli moduláris és igen magas minőségű táptól szerintem nem elfogadható.
A gépem a leírásomban. Az i7 procit ha húztam fesz.emeléssel, akkor volt igazán hangos, most húzás nélkül megy, ráadásul minden energiatakarékos mód bekapcsolva. Csak így tudtam elfogadhatóan halkra hozni. De terhelés (játék) alatt még így sem az igazi. (VGA-t sem húzom.)
Több fórumban is olvastam, hogy ezzel a típussal másnak is ilyen gondja van.Kérdésem:
lehet ezzel valamit kezdeni, pl. leszabályozás, vagy még jobb lenne venti csere? Gondolom esélytelen, de azért hátha. Ha nem lehet buherálni, akkor pár hónap múlva csere lesz Corsair AX750-re asszem.Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
NOD
senior tag
válasz KAMELOT #26671 üzenetére
Corsair Warranty Periods
Effective 31 August, 2011, the following warranty periods apply:
Power Supplies
Professional Series™ Gold (Models AX1200, AX850, AX750, and AX650) have a 7 year warranty
Professional Series (Models HX450, HX650, HX750, HX850 and HX1050) have a 7 year warrantyAz más kérdés hogy mennyit adnak a kiskerek rá. Értelemszerűen ha kevesebbet akkor regisztráltatni kell , és ha lejárt a kisker gar akkor marad a gyári.
-
staccato
tag
sziasztok .azonos áron melyiket a két táp közül,melyiknek jobb a hatásfoka,illetve a teljesítménye?Gigabyte SuperB 460W vagy Chieftec GPS-450AA-101A. használtan lenne havertól olcsón.Mind két táp hibátlan,2 évesek.Köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
üdv
-
Hanok
senior tag
-
ddameinx
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem az alábbi géphez:
asus p5kpl vm (jelenleg az integrált vgaról megy)
e2160 processzor 1,8ghz (no tuning,alapfesz)
2*1gb ddr2 800kingmax
320gb sata hdd
dvdrom
spire 420w (sp-atx-420-wtn-pfc) vagy fsp 350w pfcEgy próba erejéig(azaz hétfőig, amíg a nagy gépem meg nem lesz) szeretnék egy gigabyte 4850 zalman hűtős karit belerakni, a kettő közül valamelyik táp elegendő lenne hozzá?
Előre is köszönöm.
-
Boogie33
senior tag
De van ennek a X-szériának kisebb tápja is 560W az is Gold szvsz elég lenne az is . bár az ára ugyan annyi mint a 650W Corsair-é . Melyik-é a jobb vajon.
Bár ha Corsair bele a X-660-é akkor nincs min gondolkodni.[ Szerkesztve ]
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
NOD
senior tag
válasz Boogie33 #26664 üzenetére
Az X szériára 5 évet ad.
A Corsair AX650 bele a Seasonic X660-é.Az M12 620-as jó táp de ezekhez képest már kevés.
Külföldi fórumokon ilyen kategóriában főleg a Corsair AX650 és a Seasonic X660 között vacilálnak. Na de itthon nem egy ezres a különbség a kettő között hanem 7 ezer (X660 46-ért van, az AX650 39-ért).
Az AX-en 7 év gari van és full fekete a vezetéke.
A Seasonic 'csak' 5 év gari és a csatlakozó végeknél kilátszanak a színes vezetékek viszont vannak rövid Sata-Molex ágak (2-3 csatisak).Ha ugyanannyi lenne akkor én gondolkoznék a helyedben de így AX.
[ Szerkesztve ]
-
Boogie33
senior tag
Tiszteletem. A kérdésem az, ha lenne max 40k-m tápra , akkor vajon melyiket venném ha valami nagyon faszányos , bitang megbízható , max 500-600W ( több nem kell ), full csendes, modurális tápot keresek. ( esetleg jöhet több verzió is ) .
Köszi."Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
KAMELOT
titán
válasz kiralyvagyok #26657 üzenetére
FSP hexa 500 vagy Chieftec CTG-500 80P Olcsó / minőségi.10 -12K közötti ár. Olcsóbbat találni ,de azok életveszélyesek!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
kiralyvagyok
csendes tag
sziasztok
core 2 duo e8400 3ghz
asrock g41m-gs3
4gb ddr3 ram
sapphire radeon hd 4870 toxic OC gddr5 512mb vapor-x hűtésselehhez linkelnétek egy olcsóbb tápot?
amim van, az egy m-tech kob ap4450xa, nem hinném, hogy jó lenne. mivel forró az egész gép. -
KAMELOT
titán
válasz 04ahgy #26627 üzenetére
Sorry ,de nem tudtam ,hogy a Sharkoonban ugyan az van mint a CX-ben. Kösz a javítást!
(#26628) MMIX: kösz az infókat.
(#26639) tompi113: aurum szériából bármelyiket veheted 400-750W-osig.
(#26646) krx21: ha leírod a konfigodat akkor megmondjuk ,hogy a tápod pont jó e vagy nagy.
De ha lesz CF akkor 1000W-os pont jó főleg hogy a procit is fogod húzni. Na meg persze elég sokat játszol akkor kell is a nagy minőségi táp.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Ribi
nagyúr
Nem teljesen értem mi az a pontosság, de ezeknél már elég viszonylag konstans a fesz tartás, de szokott esni kicsit ahogy egyre megy felfele a terhelés, de ez normális. Amíg nem tér el nagyon az alap értékektől mindegy, hogy épp mennyit ad. Elég extrém tuning kellene 2 VGAval, hogy kevés legyen az HX1050.
-
forras2
őstag
Sziasztok
1 kis segítség kéne nekem.
M-tech tápok megbízhatóak?
5k-m van egy 450-500w-os tápra, és ilyen márkában találtam 450w-osat.Köszönöm
-
Asbee
veterán
Bocs hogy megint írom valaki segtísen pls fontos lenne. Alapfeszes 4,0Ghz-es Fx6100+480 gtx + 8 gb ram+1 vinyó-hoz elég lenne a ctg500?
-
MMIX
addikt
Magyarországon is beszerezhető kb. 18500 Ft. Nexus Real Silent Value 430 mai tesztje HardwareSecrets. Azt mondja nagyon halk. Feszek nagyon jók, nem zajosak, viszont OPP (Over Power Protection) nincs benne, nem érdemes "megcibálni a bajszát" mert nem kapcsol le, megpusztul a tesztben 562.4 W. ATNG belső.
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Én most teszek össze szép lassan egy csúcs gépet...
Corsair HX1050-es tápot vettem! Egy jó táp, a gép alapja!
Itt nem lehet gondom 4-5 HDD és SLI esetén sem...és a tuning is mehet, tartalék is van benne...
Az AX1200-es tartottam túlzásnak, de cserélnék ingyen!
Bár van aki azt mondja, hogy a túl nagy táp sem jó, mert ezek a tápok 70-80%-os terhelésnél a legpontosabbak!
Vagy ez hülyeség? Valaki aki nagyon ért hozzá? Vélemény?[ Szerkesztve ]
-
DJDudi
csendes tag
Sziasztok!
ASUS Z77 V-PRO+2550k(OC)+ATI 6850+ 8GBmem + 3 vinyó+wifi+DVD RW+ USBs cuccokhoz keresnék tápot. Szeretném ha maradna tartalék a húzáshoz illetve a későbbi upgrade-hez is. Szerintetek mekkora tápot vegyek? Én Aurum 650-re gondoltam. Túlzás?
Előre is köszi -
tompi113
csendes tag
válasz 04ahgy #26627 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Azon filóztam, hogy inkább egy erösebb tápot vennék, mivel az alaplap tudná az SLI-t, a videókártya is, úgyhogy késöbb lehet két videókártyát kellene hajtania a tápnak.
Ebben az esetben legalább 650-es táp kellene, vagy még ennél is nagyobb?
Egyébként azóta megnéztem az FPS Aurium tápokat, nagyon profiknak tünnek.Az élet csak úgy szép, ha őrült is egy kissé.
-
Ribi
nagyúr
válasz pschio #26642 üzenetére
Mennyire?
Ez egy javaslat. XFX is Seasonic belsőre épít. Sok nagyon jó táp van még, de nem 1 ágasak. Legjobb mondjuk Enermax / Seasonic. Szerintem.
Ottvan mondjuk Enermax 425 82+-os táp, ami igen minőségi csak 3 ága van. Az igazán minőségi tápok meg 500W felettiek rendszerint. Kisebbet nem éri meg csinálni belőlük, mert mocskos drágák lennének és senki sem veszi meg.[ Szerkesztve ]
-
pschio
őstag
-
balpis
őstag
válasz pschio #26634 üzenetére
és azt a 450W-ot a tápról olvassák le vagy a konnektorból mérik?
Mert ha fullra kihajtod a 450-es tápot, felvehet az 500W felett is, vagy ha beteszel egy 500-ast, de félig terheled, akkor se fog 300W-nál többet felvenni....notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Asbee
veterán
-
[ Szerkesztve ]
-
Sokee
aktív tag
Úgy néz ki a CORSAIR CX 600 V2-re esik a választás, szerintetek, jó döntés?
-
-
pschio
őstag
hi all!
450w-os tápot keresek. ennél sem gyengébb, sem erősebb nem jöhet szóba. 1 12V-os ágat szeretnék. hatékonyságban pedig gold vagy platinum. létezik ilyen táp?
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
Sokee
aktív tag
Esetleg ez? Antec Basiq VP550P 550 W? van róla valami tapasztalat,?
Vagy inkább maradjon a CM-ből a D3 verzió? Az jó táp?[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
Fx6100 4,0-án (alapfesz 1,275)+ gtx480 lightos tuningot tervezek hozzá+ 1 vinyó -ra szerintetek elég a ctg500? Ha a vga tényleg annyit eszik mint amennyit mondanak hozzá, akkor ahogy nézem gázos lehet. főleg a 2 12V-os ág miatt is. -
04ahgy
nagyúr
válasz hackeeeee #26613 üzenetére
A CTG-500-80P nem 80 Plus minősítésű.
(#26626) KAMELOT:
"Inkább FSP hexa 500 vagy Chieftec CTG 500 vagy Sharkoon WPM 500"
Miért is? A CX széria ugyan messze elmarad a VX / TX / HX / AX, no meg még a GS szériától is, de azért a CTG-500 és a Hexa 500 szintjét megüti. A Sharkoon WPM-ben meg ugyanaz a bél van, mint a CX-ben. Ha a CX-et nem ajánlod, a Sharkoon-t se...(#26624) Winne: TX650 V2 bőven elegendő, meg amiket a kolléga is javasolt drágábbakat, azokat is nyugodt szívvel veheted.
(#26623) tompi113: GX-600 Lite helyett inkább egy GX450. Jobb minőségű és Enhance a bele, nem ATNG.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
-
Ribi
nagyúr
-
Winne
nagyúr
Apropó ha már itt vagyok, akkor megkérdezem, ti most melyik tápot ajánljátok egy 7850cf alá? 2500k + 2 hdd + 4 venti + 1 odd +1 hangkártya.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
tompi113
csendes tag
Sziasztok, a következö confighoz keresnék egy jó tápot:
Abit Fatality FP-IN9 SLI + Intel Quad Core q6600 4x2,4GHZ + 16 GB Kingston HYPER-X RAM, Gainward HD4870 512MB DDR5.
Elsösorban Cooler Master tápokat nézegetek, a GX-650W vagy GX-600 Lite között vacilálok.
Tény, hogy ebben a configban a videókártya az, ami nagyobb tápot igényel (leírás szerint min. 500 W-os kell).
Lehet ezekkel a tápokkal valami gond, elég a 600 Lite is?
Köszönöm a segítséget!Az élet csak úgy szép, ha őrült is egy kissé.
-
gyuromoj
veterán
CORSAIR Builder Series CX430W v2
CORSAIR Builder Series CX500 V2Két táp közül melyik kellene az alábbi konfighoz:
asrock h77m
i5-2400
2x4gb ram
hd7850 (húzva lesz)
60gb ocz ssd
500-1000gb hdd
odd
bitfenix shinobi windowPSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
KAMELOT
titán
Erről a tápról mit lehet tudni? Belső ,minőség ,venti??
ANTEC HCP-1000 PlatinumV1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Cobra. #26618 üzenetére
Nem tudom, hogy mire kellhet még, lehet későbbiekben akar még még egy kártyát beletenni.. Nem tudom, ez volt a kérés. Ezért is kérdeztem meg, hogy a két lentebb említett táp közül melyik az amelyik érdemesebb megvenni.
Plusz a 400-as Aurum drágább mint a Chieftec CTG500.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
lsc
nagyúr
válasz hackeeeee #26610 üzenetére
Ahhoz a géphez a 400-as is sok, annak viszont a kábelei nem a leghosszabbak, lehetnek vele emiatt gondok. Egyébként jó táp.
Mod : Legyen a chieftec. A 3870 eszik 100 W-ot, a 6770 110-et /a 7770 kevesebbet/, a többi cucc meg mondjuk 50 W-ot akkor még mindig 260 W-nál járunk, a chieftec meg lead 400-at [link] a 12 V-os ágán.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a CHIEFTEC CTG 50080PB 12 CM PFC táp mennyire jó, nemjó?
A vas ami alá esetlegesen kéne:
AMD 3870K
Gigabyte A75-ös lap
2*4GB ram
1 HDD, 1 optika
HD6770 Vapor-x vagy HD7770Vagy még ami játszana, az 500 W FSP HEXA PFC 80+ 12cm , vagy egy 580W-s Hipro.
A lényeg annyi, h ne határon mennyen, legyen benne tartalék, ha esetleg kellhet.
Előre is köszönöm az infókat.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
akela91
addikt
válasz Krissz5435 #26608 üzenetére
Ultrahalk!
-
Sokee
aktív tag
Esetleg OCZ ZS 650W-ról valami vélemény, tapasztalat? Vagy a Thermaltake tr2 rx 550 ről? Ahogy néztem a Tr2 moduláris, jónak tünik 18K ért.
-
Sokee
aktív tag
Sziasztok, éppen most haldoklik a CM GX550 E3 tápom, igazak a leírtak, nem akartam elhinni, de ez télleg egy szar táp, olyan hangos terhelés nélkül is, hogy nem lehet melette memaradni, csodálom hogy füldugót nem mellékeltek hozzá, mert játék közben szükség van rá. Mostanában pedig ujra indításnál, kikapcsol a gép, de viszont vissza már nem kapcsol valamiért.... Kiváncsiságból visszaraktam a kis Chiftec GPS 450AA tápomat, kb fele olyan hangos és megszüntek vele az ilyen ujrainditási problémák... Azt tervezem hogy garba visszaviszam és hozok ebből a cooler masterből egy D3-ast az valamivel drágább de olvastam hogy ENHANCE belseje van, vagy egy corsair CX 600-at, melyik a jobb? ti mit ajánlanátok 550, 600w környékén ami jó árarányban?
[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
válasz 04ahgy #26604 üzenetére
Jól van na, csak féltem a cuccot..van akinek az én gépem egy gagyi sz@r, de én sokat dolgoztam érte,és számomra drága volt...
Épp ebben a topikban szoktam olvasni, hogy nem jó,ha a táp hosszútávon a maximum közelében van terhelve. ezért is aggódok.Ha azt mondjátok, hogy a CTG-t nyugodtan használhatom benne hosszú távon, akár tuningal,nyúzhatom amíg le nem kapcsol, akkor benne is marad sokáig, ha nem, akkor veszek mást,mert a GPS nagyon hangos...
-
04ahgy
nagyúr
válasz BRIKLY #26603 üzenetére
Hiába ír amperben többet áganként, attól még összesen 300W a terhelhetőség, az 12V-ra visszaszámolva: 300/12=25A.
Tehát a CTG lekapcsol, ha a 12V1-et 18A felett terheled.Lekapcsol, ha a 12V2-t 18A felett terheled. Lekapcsol, ha a 12V1-et 13A és a 12V2-t 14A árammal terheled, mert a kombinált terhelésmaximum is figyelembe veendő. (Mint mikor a lakásban 25A-es a központi fő-kismegszakító, de 6 külön körre osztod a lakás hálózatát, egyenként 10A-re biztosítva).
Tehát egyáltalán nem érdekes, hogy amperben melyik mennyit ír, mert az csak egy plusz figyelembe veendő faktor a nem egyágas felépítés miatt.
A GPS egy régi, megbízható kapcsolás. Hatásfoka alacsony, 75% körül, ezért melegszik. A ventiszabályzása meg közismerten hamar beavatkozó. Abszolút úgy viselkedik, mint egy GPS-nek kell.
Már a másik topikban is megmondtuk: mindegy melyik tápot használod. Mindkettő jó, mindkettő lekapcsol, ha baja van, egyik sem teszi tönkre a gépet. Nem kell ennél jobban túllihegned a témát.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
-
andrade
senior tag
válasz hackeeeee #26596 üzenetére
A ház powergombja egy benyomásra rövidrezáró nyomógomb nem kapcsoló mert elengedésre a rúgó miatt nyitott állapotba kerül.A PSON-t GND-re zárja egy pillanatra és a FET átbillen így indul be az egyenáramú kimeneti rész.A RESET ugyanilyen gomb csak ott egy ki be billentés van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Asus ROG Strix 850W G (850W,GOLD)
- AKCIÓ! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Cooler Master V1100 SFX 1100W Platinum SFX / ITX Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- Zalman Watttera ZM1200-EBTII 1200W GOLD moduláris tápegység
- Garanciális ÚJSZERŰ Deepcool PX1200G 1200W 80 PLUS Gold
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest