- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LowNo1sE
csendes tag
válasz KAMELOT #29699 üzenetére
Köszi a választ! Megnyugtattál, hogy nem szívtam meg (nagyon). Volt több hozzászólás itt a fórumon amiben ajánlották (de azt a verziót, amit megrendeltem), meg olvastam, hogy Seasonic S12II bele van, azért választottam ezt. Nem kalkuláltam bele, hogy nem azt kapom amit megrendeltem... De akkor megtartom, nem szenvedek tovább vele.
A sün egy nagyon makacs madár. Nem akar repülni, csak ha belerúgok...
-
LowNo1sE
csendes tag
válasz KAMELOT #29695 üzenetére
Én is meglepődtem. Írtam nekik, nem válaszoltak, felhívtam őket és egy tök flegma hang közölte velem, hogy küldjem vissza akkor visszafizetik az árát. Namost fizettem kiszállításért- fizetek a visszaszállításért-visszakapom a termék árát. Igaz, így nem lesz tápom és fizettem a nagy semmit.... Tehát azért kérdezem, hogy jó-e ez a fajta, mert akkor nem csinálom végig ezt a hercehurcát. Akkor max. vettem egy tápot túlárazottan...
-
KAMELOT
titán
válasz LowNo1sE #29693 üzenetére
Ezt most nemértem. Rendelsz valamit aztán nem azt küldik??? ez milyen hozzáállás?
(#29692) dfsz34: valami olyan tápot vegyél amiről már sokat írtak és van tapasztalat.
Én inkább ezt a kettőt ajánlanám neked.
Enermax NAXN 82 + 650W Bronze
be quiet! Pure Power BQT L7-630W BronzeV1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
LowNo1sE
csendes tag
Sziasztok!
Az XFX Core Edition 80+ Pro Series 450W P1 - 450S - X2B9 tápegység jó lehet? Megrendeltem az XXB9 végűt a Lambdától és ezt küldték helyette...[ Szerkesztve ]
-
dfsz34
őstag
Mi a véleményetek a Xigmatek Tauro, 80Plus Bronze - 600 Watt tápegységről? 18,5k az ára
Alsótápos házba menne és egy erős vga-t meg i7-2600 procit kéne elbírnia
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz pnagy7 #29686 üzenetére
Abból indultam ki, hogy pár hsz-el feljebb egyik kolléga írta, hgoy pont a kábelek hossza végett váltott FSP-ről Chieftec-re. Ezért mertem ajánlani neked ezt.
(#29687) D1Rect: ettől jobb nincs és olcsóbb sem. Régebben nekem is ilyen volt. Nagyon jó táp: Nekem FSP 350-PNR volt.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
félisten
Ár/értékben van ettől jobb?
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
pnagy7
aktív tag
Alaplap. asrock a55 pro3
proci. amd athlon II X4 641
ram. KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/8G
vga. hd 6870Elég hozzá az fsp hexa 400?
Mr. Hóember
-
M@rdel
őstag
válasz Árjaharcos88 #29675 üzenetére
FSP bél. 2x18A 12V ág.
12EUP lehet, mert a 8P-s verzió megszűnt.
Itt az adatlapja.És van benne anyag, mert 13kg.
-
Árjaharcos88
aktív tag
Senki többet harmadszor a Sharkoon SHA450 450W 80Plus tápról?
Megköszönöm a válaszokat, információkat -
kissz84
tag
Akasa Venom 750w modulárisról mit lehet tudni?
Érdemes?Jobb tűzben égni mint húgyban ázni...
-
XP NINJA
őstag
ITX házakban mijaza paneltáp?
-
ecchi42
csendes tag
Helló!
Tudom, hogy nem sok esélye van, de megkérdezem:
Szerintetek egy két éves Chieftec GPS-450A elbírna egy 6950-et egy vinyó és egy athlon II x4 mellett? A két 12V-os ágon állítólag 396W jött ki max anno.
-
noby
aktív tag
köszönöm skacok FSP Aurum Gold 600W elgondolkodtam rajta nagyon jókat írnak róla valóban.azt a + pár ezrest lehet megérné.egyébként azt a konfigot látná el ami az adatlapomon van.
Megbízhatóságom:noby felhasználónak 55 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!a régi rendszerben+az új :)
-
noby
aktív tag
és gondolom a chieftectől azért jobb választás lenne?
Megbízhatóságom:noby felhasználónak 55 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!a régi rendszerben+az új :)
-
noby
aktív tag
értelek és ha úgy kérdezem ,hogy kicsivel 20k alatt hozzá tudnék jutni egy ujjhoz?így már megérné?
-
KAMELOT
titán
Nem a belseje a gond, de van minőségibb, de picit drágább táp. Inkább olyat vegyél.
SEASONIC FSP jobb választás lenne. CORSAIR AX sorozat meg ahogy rémlik nekem seasonic belesek.
És még ez is ide tartozik be quiet! Straight Power BQT E9-600W GOLD minősítésű 90%-os hatásfokú táp. 30K környékén van. És 5 év garanciával![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
noby
aktív tag
valaki tudna segíteni? kinéztem egy corsair gs700as tápot érdemes megvenni jó táp?valakinek tapasztalat?
-
Asbee
veterán
válasz Árjaharcos88 #29646 üzenetére
Pontosan típusszám nincs?
-
Asbee
veterán
válasz Árjaharcos88 #29644 üzenetére
Szerintem ez az FSP belsős sha széria, de az szerintem nincs 80+-ra hitelesítve.
-
Árjaharcos88
aktív tag
Sziasztok!
Erről a tápról tud valaki valami okosat? Sehol nem találtam semmit róla
Sharkoon SHA450 450W 80Plus
-
KAMELOT
titán
válasz Steelmanus #29642 üzenetére
Természetesen én is csak információ képpen írtam be a véleményemet. Csak a FSP SAGA II tápomat szerettem volna bemutatni semmi mást.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Steelmanus
addikt
válasz KAMELOT #29571 üzenetére
En egy szoval sem mondom hogy nem lenne jo a Te tapod, csak ha visszaolvasol akkor lathatod hogy WonderCSabo tapot cserelne, es FSP tapot preferal, de ajanlottak Neki a Chieftec CTG-500-80P-t. En pedig csak megerositettem abban hogy jo tap, ezt sokszor olvashatod is a topikban, es ha kesobb videokarit cserel vagy hazat, akkor mar nem lesz gond a csatlakozokkal. En is ezert valtottam FSP-rol mert kellettek a hosszu kabelek vm. a 2 db PCIe csati, nameg olcsobb is valamivel a mai jo minosegu FSP tapoknal.
Szoval nem leszolni akartam az FSP tapokat, mert jomagam is szeretem oket, de most jobb vetelnek szamitott a chifi. -
fagylalt
senior tag
-
übiii
tag
Üdv!
Sharkoon tápokról tudtok valamit?Konkrétan a WPM 500W-os érdekelne.
-
őstag
válasz janihunk #29624 üzenetére
Az alaplapodon van ilyen speaker csatlakozó?(csodálkoznék,ha nem lenne)
Ha van,akkor szerezz valahonnan ilyen hangszórót,vagy egy donor házat(bármilyen régi lehet) amiben van ilyen speaker.Még kivenni se kell a házból,elég ha a kábelt bedugod az alaplapodba(feltéve,ha elér odáig) -
janihunk
senior tag
-
fagylalt
senior tag
válasz janihunk #29617 üzenetére
Ezen a képen van egy olyan címkézett rész, hogy előlapi kivezetések. Ott kell lennie a SPK (avagy SPEAKER) nevű kivezetésnek.
A kép lemarad.
zsolthee: Én tuti nem vennék olyat.
Mihez kellene?[ Szerkesztve ]
-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
Az Akyga tápegységek mennyire megbízhatóak?
-
janihunk
senior tag
-
janihunk
senior tag
válasz tornas #29614 üzenetére
Nincs a házban hangszóró:S kis piros ledek vannak a lapon, de el is alszik ahogy kell és csak a zöld marad "égve". Az a piros is a ram-nál van de indulás után el is alszik. Havernál megnéztük biosba felismeri a ramokat úgy hogy működnek.
Battlefield 3 Origin/Battlelog: janiHUNK464 , Need For Speed World: BRIAN66
-
tornas
őstag
válasz janihunk #29605 üzenetére
Csak a BIOS miatt ez nem fordulhat elő! Meg aztán akkor fulladna le a tápod (pl. gyenge lenne W-ban), ha a proci és a VGA egyszerre menne full-on. Lefulladás alatt értem azt, hogy egyszerűen kikapcsol és csak az áramtalanítás után tudnád újra elindítani a rendszert! Elolvastad a fentebb linkelt cikket?
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
janihunk
senior tag
válasz fagylalt #29606 üzenetére
G850 van jelenleg abban a gépben amiről szó van. Az meg 65W Vagyis ennyit ír az intel oldala.
tornas: Lapnak nincs baja hisz akkor havernál sem ment volna. Ramok is mennek meg a cpu is.
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
válasz Grave_444 #29604 üzenetére
A Chieftec 400 W-os és nem 450 W-os, de egyébként ettől eltekintve a csifi leadja a ráírt teljesítményt. Jelen esetben 400 W-ot (450W-ot). De írtam is, hogy vinnie kéne, csak nem vagyok biztos benne 100 %-ig. Meg aztán, ha más a hiba forrása...
-
janihunk
senior tag
válasz Grave_444 #29604 üzenetére
430w táp volt ismerősnél, Annyi hogy ott ugye monitoron ment.
tornas A mostani 400-as tápom a profilomnál látható konfiggal tökéletesen megy. Igazából én is csodálkozom azon hogy a táp miatt nem jön be bios. De ez szerintem lehetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
-
tornas
őstag
válasz janihunk #29594 üzenetére
Úgy is jó és nem lesz neki baja. Meg aztán, ha szerencséd van a VGA-hoz is kaphatsz átalakítókábelt is! Általában szoktak adni. Viszont a 400 W-os Chieftec-kednek is vinnie kéne a konfigodat, annak ellenére, hogy nem mai darab! Bár... határeset, lehet,hogy mégse elég. Szerintem az lehet a baja amit, az alábbi linken is leírnak. Olvasd el, talán segít rajtad!
Vagy alaplaphiba is lehet. A táp másik gépbe működik, illetve a konfigodat próbáltad esetleg másik (kölcsi)táppal is?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest