-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
-
Potzee
addikt
válasz takessz #31645 üzenetére
450W két +12V-os ágon 21A ill. 18A...CWT belső.
Nem igazán ismerem az iArena sorozatot, de egy "CTG" sorozat (Sirtec) valamelyik tagjával lehet, hogy jobban jártál volna...pl. egy CTG 500 80P
Többiek?
Az lspower az LC Power lenne? Attól sokkal jobbPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
vzsryl
nagyúr
válasz takessz #33245 üzenetére
Mivel a védelmekkel is hadilábon áll a táp, ezért akár tönkre is tehet alkatrészeket. Ráadásul a ráírt teljesítményt sem adja le, így könnyen előfordulhat, hogy túláramba futsz, és akkor veszélyben lehet a gép.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
bluyoo
nagyúr
válasz takessz #33270 üzenetére
Táp "Szakértő"-nek írni ilyet!
(#33273) nubreed
Abba a keretbe belefér az FSP Aurum Gold 550W kb.29K vagy egy ezressel drágábban az FSP Aurum Gold 5650W .[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
04ahgy
nagyúr
Ember, hol élsz te?! Szerinted vzsryl pacsira kapta a Szakértő rangot a PH!-n? Megsúgom, hogy a tápos témakörben alkotott munkásságáért – többek között.
Az iArena tápokról meg ennyit: [link](#33267) t256: A GX Lite-ot ne. Kb. iArena szint (lásd feljebb), csak CoolerMaster címkével, és más gyártmányú belsővel. A többi táp között szín, kábelhossz, egy/többágas 12V, harisnyázottság, stb. alapján, no meg garanciaidő alapján válassz. A szimpátiádra van bízva.
(#33268) tisn: Ha a megadott keretet nézzük, akkor 12-13k körül egy CTG-500-80PB. Kábelei hosszúak, alsó tápos házba is megfelel, minősége normális, zajszintje nem magas. Csatlakozó van rajta bőven, többek közt 2 PCIe 6/8 tűs is, amivel egy VGA-s rendszerekhez megfelelő.
(#33272) pcsabat: fentebb a linkem. Én csak pár régi, elavult hardvert bíztam (volna) rá, de kis híján elsütötte, ami egyértelműen a megfelelő védelem hiányának tudható be.
(#33280) Tibi86: Az lehetséges, hogy magasabb szivárgású a te példányod, és mivel a táp kétágas, áramlimitbe futsz. Ha a táp lekapcsol, ráadásul csak a főkapcsolóval történő áramtalanítás után kapcsolható vissza, akkor biztosan valamelyik – célszerűen túláram – védelem oldott le. Ha csak elmegy a kép, lefagy, stb., de resetre reagál a gép, akkor az nem táp hiba, 98% valószínűséggel. A tápot műterheléssel tudod tesztelni, vagy ha az nincs, akkor Prime95 in-place large FFT és FurMark Xtreme burning mode egyidejű futtatásával tudod az adott géppel legjobban leterhelni. Ez a kombináció persze potenciálisan kimutat nem csak táp hibát.
(#33287) Speedhs: [link] Te hol voltál fizika órán? Ott van, feketén-fehéren a kombinált terhelhetőség, 360W. Az 12V mellett, kombináltan 30A-t jelent! A táp egyébként kevés ahhoz a géphez, a hatmagosítással, főleg járulékos tuninggal a CPU fogyasztása nagyon meglódul, a HD5970 pedig alapból 294W TDP-vel viseltetik. Azt már nem is mertem belevenni az egyenletbe, hogy a táp nem egyágas! A PCIe csatlakozói egyetlen 18A-es ágon ülnek, ami a HD5970 24A-es tuningolatlan maximális áramfelvételéhez képest édeskevés.
(#33288) dave93: Tőlem is egy voks a CTG500-80PB-re!
(#33254) attiati: Ha a régi, Sirtec/Sirfa/HighPower beles HiPro tápod van, akkor elég, ha bővítesz, akkor is. Ha már a kínai beles, akkor még addig lecserélném, míg minden eszközöd rendben van.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
vzsryl
nagyúr
Keress rá a topicban, hogy milyen védelem hiányzik belőle valójában. A ráírt adatok hamisak, és ezzel nincs egyedül. A tápok nagy részén hamisan vannak feltüntetve a védelmek.
(#33308) 7: De furcsa egy hibás táp tulajtól normális hangnemű élménybeszámolót olvasni. Ilyenkor általában kapjuk az osztást, de leginkább a tápgyártót bombázzák.
(#33309) ClayMore: Igen, sőt most már odasorolható a régi Enermax-ok, FSP PNF-ek, Bluestrom-ok (THN-P) és Delta (Chieftec) GPS-ek közé stabilitásban. Sok éve van piacon, és rászolgált a legmegbízhatóbb tápok közé sorolásra.
(#33315) hcs0924: Chieftec CTG-500-80P bőségesen elegendő lesz.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz takessz #33643 üzenetére
Az lehet, de nincs az a pénz,hogy én HKC tápot vegyek, vagy ajánljak bárkinek is. Csak rossz tapasztalatom van velük....
Azért mutass egy megbízható, elismert, megfizethető HKC-t?(#33644) Brutus880: A Hipro sem az igazi....nem ajánlott. Olvass már vissza....
[ Szerkesztve ]
-
petike2014
aktív tag
válasz takessz #33662 üzenetére
ismerős a cx széria, egy 430-as dolgozik a családban, de köszi, az nem kell ,ciripel a dög, nem vagyok előítéltes, de amióta a brazosos rendszeremet egy 85+ -os fsp hajtja azóta megfogadtam,h csak fsp vagy seasonic vagy amit a ngyok itt ajánlanak (használtam enermaxot,antecet de egyik se volt ennyire jó mint az fsp pl)
köszönöm a választ amúgy, de ezt most mint lehetőség kihagynám főleg,h nem az én gépem, az ár az max az aurum ára ami 18e de azért kérdeztem,h van e értelmes táp olcsóbban mint pl hexa 400 9e ért....
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
válasz takessz #116622 üzenetére
600 wattot biztosan nem, tehát felejtős kategória.
FSP HEXA 85+ 550W tápot nézted ki, maradj inkább annál.
Az adatlapodon látható géphez vennéd, igaz?https://howbad.info/
-
jeni
félisten
válasz takessz #117872 üzenetére
a teljesítménye alapján nagyon rendben van,márkás is.
előbb írva lett a márka ad magára,és nem egy gagyit gyárt. az lehetséges,hogy nem Japán kondenzátoros,de biztosan márkás alkatrészekkel van összerakva. lehet,hogy nem a leghalkabb venti van benne de biztosan 5éven belül nem lesz gond vele.a +12V ága elég erős ami 49A
másutt 18-21000Ft áron kapható.
Az EVGA W1 jó választás, ha valaki olcsó, de minőségi tápegységet vásárolna. Kompakt helytakarékos dizájnnal, jól elhelyezett bekapcsoló gombbal és hosszú kábelekkel rendelkezik. Tartalmaz minden védelmet és csatlakozást, ami szükséges egy belépő rendszerhez.
Tulajdonságok:
- 1 darab CPU 4/8 pin-es kábel
- 2 darab 6/8 pin-es kábel
- 6 darab SATA kábel
- 3 darab Molex kábel
- 1 darab Floppy kábel
- 140mm x 150mm x 86mm
- 120-es ventilátorVédelmek:
- SCP – Zárlatvédelem
- OTP – Túlmelegedés elleni védelem
- OCP – Túláram védelem
- OVP - Túlfeszültség-védelem
- UVP – Alacsony feszültéség elleni védelem
- OPP – Túlteljesítmény elleni védelem -
syberia
veterán
válasz takessz #117872 üzenetére
Nem volt túl jó vétel, a gépednek elég 400-450 W, ez itt már jó minőségű.
(#117878) TheHessian: Sosem volt olyan drága, de teljesen rendben van, Sirtec belsős megbízható tápegység. A kora és a fejlesztés miatt azonban jó döntés nyugdíjazni, egy teljesen moduláris 80+ Gold félpasszív Seasonic jó sokáig kiszolgálna, 10 év garis.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
mghltm
addikt
válasz takessz #118158 üzenetére
2018. jun 5. es 2018. dec 31. kozott vasarolt evga tapok garanciaja automatikusan es ingyenesen meg lesz hosszabbitva 2 evvel, lasd a felsorolast es a kiveteleket!
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest