- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speedy86
aktív tag
Tudnátok nekem írni pár dolgot ezzel kapcsolatban? CHIEFTEC CTG-450-80P 450W BOX Legjobban az érdekelne, hogy mennyire halk? Alsó táphelyes házba menne, elég hosszúak a kábelei? Esetleg tudnátok ajánlani jobb vételt? 15k a plafon. egy 6870es vga-t meg egy 3550-es ivy-t dolgoztat majd
-
Sokee
aktív tag
Na kipróbáltam, és nem a táp volt kevés sajna
Vga hibázik valamiért. Tudom nem ide tartozik, de miért nem tudom tuningolni a vga-t fesz emeléssel? tök mindegy hogy több feszt adok, órajelet nem tudom tovább emelni mert hibázik... 820-at bír és néztem róla tuning eredményeket 900-950 simán kihoztak belőle
-
MMIX
addikt
Van-e élet a 40 dollár alatt? www.fcenter.ru 2012.04.02
Chieftec GPA-500S
Codegen QORi 450CG
Codegen Real Power CG500B26
Delux ATX-450W P4
FSP ATX450N
InWin PowerMan IP-S450HQ7-0
Linkworld LW2 430W
Thermaltake XP550 PP -
juhiati
aktív tag
-
MMIX
addikt
válasz
04ahgy #27279 üzenetére
Csak annyit fűznék hozzá, hogy Corsair vonalon belül a CX500 v2 és CX600 V2 helyett, inkább GS500. A CX600 v2 helyett mindenképp. 38 Ft. a különbség mai áron.
A GS500-ra 3év a garancia és 14 cm ventilátor. A CX-et 2 évvel adják itthon valamiért és 12 cm ventilátor. 12W a különbség +12V-on vs CX600
Egy pár napja elérhető az Ipon boltban a GS500CX500 v2 15.367Ft. +12V 408 W 2év garancia CWT DSAII
CX600 V2 18.034Ft +12v 480 W 2év garancia CWT DSAII
GS500 18.072Ft +12V 468 W 3év garancia CWT DSAII vagy "CWT DSA-III"(képet a GS500 belsőről nem tudtam előtúrni hónapok alatt sem, csak nálunk újdonság. Corsair nem küldött ki mintákat tesztelni, talán azért mert ez a GS nem CWT PSHII, mint a többi GS, hanem DSAII, állítólag DSAII átalakítva, DSAIII-at emlegetnek, hiszem ha látom.
Rácson keresztül csak annyi látszik, hogy CWT DSAII) -
juhiati
aktív tag
Sziasztok!
Ismét idepofátlankodok egy kérdéssel
Lapot-procit-ramot cserélnék erre:
INTEL Core i5-2310 2.90GHz
ASROCK H77 Pro4-M
KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9
Ez mellett lenne a gépben egy 4870x2 meg két merevlemez+dvd
Kérdés: Elég marad a Corsair CX500asom a feladatra? -
04ahgy
nagyúr
válasz
s.s.j.goku #27278 üzenetére
Ha a Carbide-ra esik a választásod, akkor a Corsair TX550M (moduláris), vagy a CX500-CX600 duó egyik tagja (nem modulárisak). Ha a HAF922-re, akkor Coolermaster GX 550W (RS-550-ACAA-D3 - nem moduláris), vagy a Silent Pro M500 (RS-500-AMBA-D3 - moduláris, de a 600W-os alig kerül többe).
Persze sok egyéb jó táp van a piacon (pl. FSP Aurum).
HGyu
-
s.s.j.goku
tag
Hali
Lassan összeáll a gép:
Gigabyte Z77X-D3H
Intel core i5 3570K
Sapphire HD 7850 2Gb
Corsaire Vengeance Lp 8Gb
Ház és táp még nyitott kérdés.
Ház Haf922,Corsair Carbide 300R valszeg.
Ehhez a konfighoz kellene egy jó táp, érdekelne egy megbizható halk valamint egy modoláris felépitlsű is,csak szerintem annak az ára nem tetszene nagyon
Nem vagyok otthon a témában melyik tipus most a legjobb vétel.Segitsetek!
Előre is köszi -
balpis
őstag
válasz
szasanyi #27275 üzenetére
esetleg egy ház csere? Hogy ha nem a meleg levegőt szívja be a táp, akkor nem lenne lényegesen halkabb?
Ha a venti vezérlése elsősorban a hőmérséklet függvénye - ami erősen függ a terheléstől természetesen, akkor az jóval magasabb lehet ha a házból szívjaa levegőt - hisz ez a VGA most melegíthet odabent rendesen -, mintha kintről.most látom, ugyanez már felmerült, hogy kicsit számíthat csak. Egy próbát a nyitott házzal mindenképp megérne!
Egyébként biztosan a táp a leghangosabb ebbe a gépben? Nem lehet inkább a VGA a fő zajforrás?
-
szasanyi
félisten
válasz
04ahgy #27274 üzenetére
Igen, ahogy számolgattam az össz-fogysztást (a két fő komponenst alapul véve max. 315W de javíts ki ha tévednék) azt el kell vinnie. Ami nem tetszik az a tápegység jelentősen melegebb üzemi hőmérséklete és mindemellett nagyon hangos is (értem én, valahogy hűteni kell) de még csak most jön a nyár!
Így nem fogom tudni használni, ha a környezetemet zavarja játék közben a zúgó hang (még ha engem nem is, mert többnyire fejhallgatóval játszom). -
04ahgy
nagyúr
válasz
szasanyi #27273 üzenetére
Ha az új konfig az adatlapodon levő, akkor no para, a VX450 lazán megbirkózik vele. 50°C hőmérsékleten is leadja a névleges teljesítményét. A táp ventije ellen nem dolgozik a házventi, mert lényegesen gyengébb a tápban levőnél.
Alsó tápos házzal nem valószínű, hogy sokkal halkabb lenne a táp, de egy kicsivel valószínűleg.
HGyu
-
szasanyi
félisten
Konfigot cseréltem, és az eddig hangtalan tápom terhelés alatt (játékok, no tuning) nagyon hangos, és melegszik is. Hozzáértők véleményére lennék kíváncsi:
- érdemes lenne tápot cserélnem, vagy nem kell aggódnom? (elvileg ez a kategória legjobbja vagy mi)
- esetleg javíthat-e a hűtésén ha a házat alsó táposra cserélem, és a ház hátsó ventije nem dolgozik a tápventi ellen? Mert most szvsz ez a helyzet, de meg is mutatom miért gondolom ezt: -
04ahgy
nagyúr
válasz
Nczvik #27268 üzenetére
200 GBP értékben már 80+ Platinum tápot is vehetsz (abszolút a kínálat csúcsa, legalább 5 évig nem kell ezen gondolkoznod utána), mint pl. a Seasonic Platinum 860W (a 220$ szerintem bőven 200 font alá jön ki). Vagy az Enermax Platimax 850W, érdemes megnézni, nálatok mennyi (van Platimax 750W és 600W kistesója is, neked a 600W-os is bőven elég lenne).
Jó alternatíva még az Antec EarthWatts Platinum 650W, de neweggen épp nem kapni. Az ára viszont fantasztikus (a bele egyezik az FSP Aurum Gold szériával).HGyu
-
SkS7891
tag
Egy ENERMAX LIBERTY 400W táp megvételén gondolkozok. 6500Ft, természetesen használt.
Az eladó azt mondja, hogy már ő is használtan vette, s tartalék tápnak tartotta, de sosem volt rá szüksége, előéletéről nem tud semmit. Kihasználatlanság miatt adja el. Működik, hibátlan, fesz értékeket stabilan adja.
Két kérdésem lenne:
1; Mennyire okos dolog megvenni ezt a tápot. Tudom ez elég szubjektív kérdés...
2; Mi az a konfig amit még elvisz ez a táp?
-Phenom II b55 4*3200Mhz - alulfeszelve 1.2v
-2*4Gb/1600Mhz ram
-1 HDD
-160w TDP-s VGAmegj. Egyetemista vagyok, anyagi erőforrások szűkösek...
-
evans123
csendes tag
-
Nczvik
csendes tag
A kérdés a tápvásárlás, Rengeteget olvastam az összes forumot beleértve idegen nyelvü
oldalakat is és teljesen be vagyok kavarva .
A lényeg h gépet épitek minden komponenst megvettem csak a táp hiányzik
Az alaplap : Msi 990Fxa GD 80
Proci: Amd Buldoser 8150 Fx
VGA: R7850 Twin Frozr 2GD5/OC , most 1 majd késöbb 2.
Szal miyen tápot vegyek h késöbb se legyek zavarba a két karival sem.
+1 ssd meg pár venti de gondolom ez hanyagolhato. mellozom a dvd irot is.
Tehát milyen power supplyra van szükségem ami also tápos mert a ház phantom 410.
anyagiak annyira nem de a biztonság elég fontos. mondjuk kb 200font körül gondolkodom,de még is milyet. PLS -
semetka
őstag
Ha gépet fejlesztek akkor GTX670 vagy 680 lesz. De akkor legalább tudom, hogy elég az 500W-os. Lehet hogy megpróbálom megjavítani a régit, de ha nem kel életre akkor tudom hogy milyet vegyek, nem akkor kell keresgélnem. Köszi a segítséget mindenkinek.
-
Szotyi25
tag
válasz
semetka #27257 üzenetére
Szia! Igaz nem tartozok azok közé akik profi segítők itt, de ennél kicsit több paramétert kéne megadnod pl.: mennyit szánsz rá, moduláris vagy sem, mekkora lenne a gépfejlesztés (690 SLI-nél kevés a 600W), alsó v. felső tápos a ház. Az első oldalon levő ajánlott tápok közül válogass, szerintem. Esetleg itt:[link]
-
semetka
őstag
Kellene egy kis segítség. Meghalt a 400W-os FSP tápom. Ha javítás helyett csere mellett döntök akkor milyen ajánlotok? Esetleg ha a közeljövőben lenne gépfejlesztés akkor ha veszek egy 600-sat akkor nem baj hogy ennyivel nagyobb ugye?
-
esde
tag
Köszönet Smani, még egy megerősítő visszajelzést kaphatok mástól is erről hogy biztosra menjek?
Kérdés elbírja-e 300w-os fsp táp.Részletesebb konfig:
Alaplap: Asus P5VD2-X
Proci: Core 2 duo E6300 (1,86Ghz, de húzva lesz jócskán 2 fölé)
GPU: Ati VTX3D 6750 512MB (86 Wattot írnak rá)
Ram: 2GB (esetleg 3gb)
HDD: 500gb + 180gb
1 Cd/dvd író/olvasó
1 Lan kártya
1 Tv tuner (ha már így is sok ez kivételre kerülhet) -
esde
tag
válasz
Krissz5435 #27229 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Igazából csak arra nem kaptam amire kérdeztem.
De megfogadom tanácsot és utánanézek ha találok 2k-ért az ajánlott fsp/chieftec/delta márkát. Bár még úgy is postával drága lesz. Egyébként volt egy Trust márkás tápom ami veszélyes listán van mégis bírta több mint 6 évet. Utána elfüstölt de nem tett kárt a gépben. -
moha21
veterán
válasz
andrade #27241 üzenetére
Leírtad, hogy egy lap 20 V felett száll el. Szerintem erről nem érdemes vitatkozni, mert semmi értelme sincs. A 20 V meg a 15V közt azért van egy kevés különbség.
Output Min. Nom. Max. Unit
+12 V1DC & +12V2DC 13.4 15.0 15.6 Volts
+5 VDC 5.74 6.3 7.0 Volts
+3.3 VDC 3.76 4.2 4.3 Volts -
Smani
senior tag
Srácok ez az andrade gyerek ilyen nagy szakértő?
-
andrade
senior tag
válasz
moha21 #27239 üzenetére
De arany szíve anyjának a +-5% a táp által szolgáltatott feszültségre vonatkozik semmi köze a túlfeszültségvédelemhez.Itt van a kezemben egy Hexa könyve a túlfeszültségvédelem táblázata
fesz........ kikapcsolási pont
3,3V......... 4,3V
5V............ 6,5V
12V........ 15,5VMellesleg teszek közt a két érték közé mi a francnak írja egybe nem tudom! Kitolok vele kipontozom!
-
andrade
senior tag
válasz
Általában egy tápban túlfeszültség túláram és rövidzárvédelemnek illik lenni!Ha elviszi a lapot akkor nem lehet benne.Egy lap 20V felett száll el 12V-ra értve, a túlfeszültség 15-16V elérésekor kiold! ha van.
-
Tarill
őstag
van esetleg valami baj ezzel a táppal? CHIEFTEC iArena 500W GPA-500S, ilyenem van fél éve kb de szerintem teljesen jó. Csak több helyen olvastam hogy ezt ne stb stb...
-
Blue@X
senior tag
Nem tudom mi van ezekkel az FSP400-60APN tápok ventillátorjával, de a múltkor cserélt új tápban (garanciában cserélték teljesen újra) is előjött a kattogó hang. Most kivettem, megfordítottam a tápot, így abba hagyta a kattogást. Visszafordítottam és most nem kattog, de a múltkori is csak időleges megoldás volt, így szerintem idő kérdése és újra kattog. Szerintetek hagyjam így azt egy idő múlva elhalkul (bekopik), vagy pedig cseréljem be egy másik fajtára (nem tudom hogy ilyenre van-e lehetőség az AQUA-ban)
-
04ahgy
nagyúr
válasz
"A védelme eléggé jónak tűnik, habár az alaplapokat eszi. De az meg amúgy is garanciális."
Tévedsz. A jótállással a kereskedő jótállást vállal azért, hogy átadáskor a termék mindenféle, akár rejtett hibától mentes. Ha a tápod teszi tönkre, arra nem érvényes semmilyen garancia. Maximum a károd a táp gyártójától / forgalmazójától polgári peres úton követelheted, már ha bizonyítható.
HGyu
-
Krissz5435
aktív tag
-
moha21
veterán
válasz
". A védelme eléggé jónak tűnik, habár az alaplapokat eszi. De az meg amúgy is garanciális."
Hát ha eszi az alaplapokat, akkor valóban fantasztikus védelme lehet, illetve kimeneti értékei..
-
Krissz5435
aktív tag
Szíved joga, hogy melyiket veszed, de egy kis élménybeszámoló:
Hugom gépében egy Mercury 420 wattos táp ketyegett, és egy alap 2 magos 1 kártyás rendszert hajtott. Terhelve nem evett 200 wattot. Nos 1 év alatt 2 alaplapot vágott haza a táp. Végül egyszer csak fura szagot adott ki és elhalálozott a táp. 1 ventit rádugva úgy tűnik, hogy jó a táp, de életben nem teszem vissza gépbe. Az elhalálozásával ölte meg a 2 alaplapot. Jelenleg másik táp van benne, azzal jónak tűnik. Igaz az is mercury, de ennél a konfignál kb mindegy hogy viszi-e a gépet vagy sem. A védelme eléggé jónak tűnik, habár az alaplapokat eszi. De az meg amúgy is garanciális.
Szóval, ha 1 év alatt lesz pénzed másik konfigra nyugodtan veheted bármelyik tápot
-
esde
tag
válasz
Krissz5435 #27223 üzenetére
Sajnos vagy nem sajnos ez így van.:]
Jelenleg tápra már csak ennyit tudok költeni. 230-as tápom van ami nagy valószínűséggel nem bírná ezt a konfigot. -
Smani
senior tag
válasz
Krissz5435 #27223 üzenetére
Pedig sajnos így lesz...
-
-
Milán13
tag
Sziasztok!
Az Enermax oldalán lemértem egy általam összerakott PC alkatrészeinek az áramfogyasztását.
A következők voltak benne: 1 db SSD, VGA: 7870 AMD, CPU: i7 3770k, 1 db HDD, Z77 1155 lap, néhány vent, USB-s cuccok.....
A fogyasztás 375W-ként alakulna a honlap szerint.
Egy Seasonic Fanless X460 elég lenne a rendszer meghajtásához, illetve nyáron nem sülne meg?Köszönöm a választ előre is!
Üdv
-
Smani
senior tag
Sajnos most ezek a márkák állnak pénzileg a keretbe
Egy hozzászólással előbb leírtam, hogy vegyél egy használt fsp/delta/chieftec tápot.
6k-ért normális új ibm táp. -
esde
tag
válasz
Krissz5435 #27213 üzenetére
Sajnos most ezek a márkák állnak pénzileg a keretbe. Vajon elég lesz? Lehet nem teljesít fullra de legalább eldöcög egy ideig.
-
esde
tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne hogy elég-e ehhez a konfighoz egy 400w-os táp?Proci: Core 2 duo E6300 (1,86Ghz, de húzva lesz jócskán 2 fölé)
GPU: Ati VTX3D 6750 512MB
Ram: 2GB (esetleg 3gb)
HDD: 500gb + 180gbNem lesz topmark a tápegység ezek közül valamelyik 400-as: DTK Computer, Maxpower MS, Industrial MS.
-
Sziasztok! ASUS P5P41T/USB3 alaplapon Core2 Duo 3.06GHz E7600 proci mellett Asus 6770 (esetleg 6790) videokártya lesz. Milyen teljesítményű tápot vegyek, ha legfeljebb minimálisan akarom túlhúzni őket? köszi
-
Sokee
aktív tag
Most kipróbálok egy olyat, hogy 1 PCI-E tápcsatira 2db molexet rakok, így összeadódik a csifi 2 ága, ha ígysem jó akkor biztos hogy a kártya hibája...
-
Sokee
aktív tag
Azért gyanakszom a tápra, mert elejinte a chiftec gyárilag beépített vga táp csatija volt rádugva a kártyára, és játék közben szétesett a kép, képernyőillesztő nem válaszolt, azután dugtam rá átalakítóval az egyik 12V-os ágra és azóta hibátlan
Kicsit utána néztem, ezt találtam:
Radeon HD 5750 (single GPU)
The card requires you to have a 500 Watt power supply unit at minimum if you use it in a high-end system. That power supply needs to have (in total accumulated) at least 40 Amps available on the +12 volts rails. -
vzsryl
nagyúr
Szia!
A leírtak alapján 99%, hogy a feszemelés következtében a VGA hibázik, és nincs köze a táphoz. Azért nem 100%, mert a számítástechnikában nem létezik 100%-osan biztosra kijelenthető dolog.
Egyébként egy 14A-es és egy 15A-es 12V-os ága van a GPS-450AA-101A-nak. Ez bőven elegendő kell legyen a HD5750-nek, mert kb. dupla fogyasztást kéne kisajtolj belőle, hogy az egyik ágat maximálisan leterhelje. -
Sokee
aktív tag
Sziasztok kéne egy kis help! Létezik hogy egy Chieftec GPS 450AA 101A Nem bír el egy HD5750 vga-t tuning melett? Sikerült adnom egy kis + feszt a kártyának, de viszont ha 1.1V helyett mondjuk 1.135 re rakom órajel emelés nélkül, már akkor kifagynak a 3d alkalmazások, szét esik a kép képernyő illetsztő nem válaszol... ha visszaveszem alapra, és órajelet emelek bírja egy darabig aztán ugyan ez a jelenség... a táp egyik 12V ága 12.5A a másik pedig 14.5A létezik hogy több kellene a karinak?
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Kompakt vízhűtés
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Garancia
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest