- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Milyen széket vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
give3
tag
Sziasztok!
Tápegység vásárlás előtt állok.
Azt már tudom, hogy egy 450-500W- osat szeretnék.
Lényeg, hogy ne legyen hangos, és megbízható legyen (legalább 4-5 évig).Kinéztem két Chieftec tápegységet, a CTG-500-at, és a GPS-500A -t.
Mennyire hangosak ezek? és mi a különbség köztük?Egy CorsairVX450 sokkal halkabb ezeknél a Chieftec-eknél?
Tényleg annyival jobb a corsair, hogy megéri azt a plussz 4-5e Ft-ot?Köszi,üdv.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
fordfairlane #298 üzenetére
Terhelés alatt bizony megjön a 400CX hangja
-
Dyno
veterán
válasz
Lotusomega #291 üzenetére
Én is hasonló cipőben vagyok/voltam, én nagy valószínűséggel FSP Saga II 500W, vagy a corsair 400w-t fogom venni.
Azt hiszem ez nem kérdéses, FSP Saga jóval erősebb.Halkabb 1-2%-al jobb hatásfok.
-
Kucy
csendes tag
No ha a hibára nincs tipp, abban segítsetek, hogy a konfighoz:
Asus M4A78T-E + AMD Phenom II 955 + 2x2GB DDR3 + Asus EAH4770 formula + pioneer BDR-203B + Asus dvd író + 3 vinyó + 3 venti
melyik tápot válasszam? Chieftec CTG 500W vagy FSP Saga II 500W? Saga II technikai infókról tud valaki linket?
Köszi -
MMIX
addikt
válasz
Syracusa17 #292 üzenetére
A Chicony Power Technology Co., Ltd saját márkaneve a Hipro. Nagyrészt saját tervezés és gyártmány. Van Hipro táp Topower béllel, de a típus jelzésben meg vannak különböztetve a TOP betűkkel. Pl: HP-D4001EW Hipro, HP-TOP500P5 Topower
-
Syracusa17
tag
A Chicony milyen bélt használ a tápjaihoz? Vagy esetleg önnáló fejlesztés? Próbáltam a web oldalukon nézelődni, de nem találtam erre utalást. Tud valaki segíteni ebbe?
-
Lotusomega
senior tag
válasz
megint én #289 üzenetére
Én is hasonló cipőben vagyok/voltam, én nagy valószínűséggel FSP Saga II 500W, vagy a corsair 400w-t fogom venni. Az bőven elég lesz mindenre. Ezek árban sem vészesek, én modulárisat biztos nem vennék, meg drágák is. Esetleg még ha nagyon olcsót akarsz akkor a sima FSP 400W-osai között nézegessek azok a legolcsóbbak és minőségben is jók.
-
phoenix64
őstag
válasz
Lotusomega #288 üzenetére
Köszi.
Nem zavar csak nem tudtam mért ingadozik, mostmár ezt is tudom
-
megint én
őstag
Halihó!
Egy Phenom2 955 + Gtx 4601gb hoz, milyen Tápot javasolnátok?
Lehetőleg minél olcsóbbat, de legyen megbízható.
2-3 lehetőséget adjatok pls.
CHICONY Hipro 480W 8.500 Nekem ezt javasolták, és nem is rosz, De csak 1 pci(vga) táp van. Tudom, hogy ez nem gond, mert van a VGA-hoz kábel, ami 2 molexet gyúr egtybe...
De még pár alternatyva kéne... Lehetőleg valami olcsóbb moduláris tápot hosszú kábelekkel is javasoljatok!Gianni ezt javasolta: Stability Power 550W de szerintem ez egy hulladék.
-
Lotusomega
senior tag
válasz
phoenix64 #286 üzenetére
Az inkább nagy valószínűséggel a cpu energiamenedzsmentes cucca lesz, biosban kitudod kapcsolni ha ez téged zavar, mert amikor nő a cpu terheltsége akkor felnyomja max sebességre, tehát nem fogsz teljesítménycsökkenést tapasztalni, csak kevesebbet fogyaszt és kevésbé melegszik.
-
LZs?!
aktív tag
válasz
chrisnagy13 #278 üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
phoenix64
őstag
válasz
chrisnagy13 #285 üzenetére
Sziasztok. Az lenne a problémám hogy bekapcsolom a gépet és utána egy jó 20 percig csak 1500-1600Mhz-en megy a procim, pedig 1866Mhz-en kéne 20-30 perc után beáll 1866-ra, ez a táp problémája lehet?De van olyan is hogy 1-2 óra megint megnézem a CPU-Z-t és akkor is ugrál 1500-1800 között :S
-
chrisnagy13
senior tag
válasz
FireKeeper #284 üzenetére
Ja, én is erre utaltam volna, de lehet, hogy nem voltam teljesen érthető.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
chrisnagy13 #282 üzenetére
tudtommal nem a két végén fog 2-2 csati lelógni, hanem csak az egyik oldalán lesz egy lelógó 4-es tömb.
-
Izzé
őstag
válasz
chrisnagy13 #282 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást!
-
Izzé
őstag
válasz
chrisnagy13 #280 üzenetére
Aham. Szóval a két végén 2-2 csatinak nem lesz helye. Fél évig nem lesz új lap, addig azok ott fognak unatkozni?
-
Izzé
őstag
Üdv Urak!
Adott egy régi 20 pines alaplap, de a rendszert egy corsair vx 450 etetné aminek 24 pines csatija van, ami elvileg a 20-sal is kompatibilis. Kell ehhez valami átalakító, vagy hogy fog ez működni? 4 csati majd lelóg?
-
LZs?!
aktív tag
Hello,
Az alábbi konfighoz nézek új tápot, és érdekelne a véleményetek:
Opteron 165 @ 2.2-2.6, 1.5-1.55V
A8N SLI Deluxe
4x kétoldalas 1GB DDR 400 @ 2.6V
8800GT - no OC
2x Samsung HD080HJ 80GB RAID (esetleg még 2db...)
SB Live!
3x 12cm case fan (AC 12, AC 12 Pro, Coolink Swif2 120)Az alábbi két tápot néztem ki:
Chicony Hipro 430 OEM
FSP FSP400-60APN
Részemről az FSP felé hajlok. Elvinnék ezek stabilan a fenti gépet?
Köszi,
LZs -
czpitti
senior tag
válasz
chrisnagy13 #275 üzenetére
-
czpitti
senior tag
Sziasztok gps-550ab a típusú csifi van a vasamban.Főbb fogyasztóim:amd b50 procc(húzva)samu vinyó,pioneer dvd rom,és egy asus 5850.A kérdésem:jön a testvére a vga-nak cf-nek elég ez a táp?mértem a procin 170 watt fogyasztást is
-
Kucy
csendes tag
Sziasztok!
A számítógépem az utóbbi időben érdekes eseményeket produkál: Bluray írás közben "lecsatlakoztatja" a sata vinyót, vagy "csak" totál lefagy, nem is teljes terhejés mellett (kép van, nem reagál semmire). Egy ilyen után egy pár percig nem lehet újraindítani - bios betöltés lefagy, majd mikor sikerül elindítani, az bios overclocking failed-re panaszkodik, pedig semmi nincs benne húzva. Kicsit olvasgatva a témában a tápra gyanakszom, egy cooler master ~400W-os (pontos típusszámra nem emlékszem, de PMSP a vége) van most a gépben a következő konfighoz:
Asus M4A78T-E + AMD Phenom II 955 + 2x2GB DDR3 + Asus EAH4770 formula + pioneer BDR-203B + Asus dvd író + 3 vinyó + 3 venti
Reális, hogy a táp (12V-os ág) a gyenge? Amiket néztem helyette: Chieftec CTG-500-80P vagy FSP Saga 2 500W. A Saga2-nek nem találtam meg a specifikációját (12V-on mennyit bír, csatlakozók) tudtok segíteni? Árban hasonló, melyiket ajánlanátok?
Ha nem valószínű, hogy a táp a gyenge, van más tippetek?Köszi
-
Dyno
veterán
Ja, és a 600T nem gány, hanem kb. 40k-ért is best buy ház.
Írtam én olyat hogy gány?Rajongj érte, de olyanért rám ne förmedj már amit nem is írtam
Azzal vitatkoznék hogy bestbuy-e, dehát igen a Corsairral mindig ez a helyzet, neve miatt elkérhet többet, az a CM/Antec esetleg Lianliból nekem 40K-ért lenne egykét befutó, ami szíveseben vennék meg mint ezt a Corsairt, de hát örülnék ha ennyiért vehetnék házat, egyenlőre CPU-ra alaplapra költök el együtt ennyit....
(#265) magedla : Tartom magamat a korábbihoz, ha szerencsésen emgérkezik a házad nem foglalkoznék a garanciával, egy gondolom nem akarod eladni hónapokon belül, emg gondolom nem stresszelni akarod a házikót hogy mit bír ki, de amúgy egyet értek, a hiányos csomag nagy bukó.
Mellékesen megjegyezném a Csifi házam 1,5éves 3év garit kaptam rá, mindenemnek megvan a papírja de a házé nincs meg, de nem is törödök vele, vigyázok rá, de nem hiszem hogy eladom, főleg hogy már ki is béleltem szivaccsal, továbbá szeretem hogy van benne anyag is filmezés közbe jó lábtartónak, anélkül hogy meghajolna a lemez.(#266) agemate: Ha a tápot kevés lenne az nem így nyilvánulna meg.Rendben divat itt PH-n ez a fermi sokat eszik(sokszor elgondolkozok rajta hogy nem-e kap az oldal valami finanszírózást az amd-től), nem mondom én hogy keveset eszik,na de azért ennyit nem eszik főleg nem egy 460-as, furmark+prime95 alatt kapcsolnia kéne, ha lekapcsol akkor kevés de kétlem hogy ilyen bekövetkezne.
-
agemate
addikt
Üdv, az itt felmerült problémámra pincehely fórumtárs azt írta, hogy szerinte kevés a tápom. Szerintetek? Szerintem elégnek kell lennie bőven.. A tápegység fél éves.
-
magedla
tag
Igazából csak nem szeretnék számla és garancia (2 év) nélkül maradni egy 40-45 ezer forintos tételnél. Volt már kellemetlenségem külföldről rendelt csomaggal, a garancia érvényesítése nem is olyan egyszerű.
Fennáll a veszély, hogy a csomag nem tartalmaz minden alkatrészt, valami eleve törött, hibás vagy csak a szállítás során fellépő komplikációk miatt nem késik, meg sem érkezik... Ilyenkor nehéz helyzetben van az ember.
Ami a használt vs új dolgot illeti, egyet kell, hogy értsek. Hasonló/azonos áron az általad vázolt kontraszt valós: 10-15 ezer forintért kifoghat az ember egy megkímélt és minőségi használt házat, míg újból ennyiért jóval lejjebb kell adnia az igényeit.vzsryl:
Ami a Corsair Graphite 600T-t illeti, megvannak a maga hibái is. Egy review szerint a ventillátorok által keltett negatív légnyomás és a felső légkavaró rossz elhelyezése miatt (túl korán távozik a hideg levegő, nem éri el a VGA-t) a hűtés a házban nehezen (modding útján vagy 120 mm-es fan-ek beiktatásával) oldható meg. Ilyen magas ár mellett valóban elvárható lenne, hogy ezekkel már ne legyen gond. Mindenesetre a külső szerintem elegáns, megjelenése letisztult, a ház minőségi anyagokból épült és funkcionalitásában is eléri a CM házait. Egyelőre én is csak szemezek vele, de jó látni, hogy másoknak is tetszik. -
Dyno
veterán
A Corsair minőség ugyanúgy igaz a házaikra és a RAM-jaikra?
Beleszerettem a Corsair Graphite 600T-be, bár lehet várnom kell még, mire hozzánk is megérkezik. Lehet, hogy külföldről kellene beszereznem, viszont akkor kérdéses a garancia..Had ne legyek már kukacos, de egy házba mi romolhat el hogy ennyire fontos ez a garancia dolog???Én ha veszek is házat használtan, inkább veszek egy gari nélkülit frankó állapotba, mint egy garisat ami gáány.
-
14adam
addikt
Inkább az Enermax eco80+ 400w-t vedd meg,a magma venti halkabb mint a pro/modu széria
#261) magedla nyugodtan vedd meg a házát vagy ramját,nagyon durca cuccokat gyártanak de megis kell fizetni de megérik az áraikat
(#260) Agyas egy s-flex 800rpm-esnek alig van hangja maxon,de én inkább az 1200rpm-est használnám. De a legjobb az lenne,hogy a másik ventiről a csatlakozót levágni és ráforrasztani az új ventire így a táp szabályozza.
-
magedla
tag
Köszönöm, megfogadom. Kitartok a HX 650 mellett.
A Corsair minőség ugyanúgy igaz a házaikra és a RAM-jaikra?
Beleszerettem a Corsair Graphite 600T-be, bár lehet várnom kell még, mire hozzánk is megérkezik. Lehet, hogy külföldről kellene beszereznem, viszont akkor kérdéses a garancia... -
Agyas
aktív tag
"lényeg hogy min. ekkora légszállítású ventilátor kell neked"
Ez OK. De ha nem ilyen kis csatlakozós hanem a sima akkor azt alaplapra kell kötni és máris buktam a szabályozást. Ha meg fullon megy akkor hangos, ha egy 800rpm-est teszek bele azzal meg lehet melegszik.
Mi a "bevett" szokás ha tönkremegy a tápban a venti? Gondolom előfordul. -
bartucc
addikt
Ez hülyeség, mivel a jobb hatásfoknak és kisebb hangnak ára van, és ezek bőven 20ezer felett is jól skálázódnak. Nincs igazuk, és nem értenek hozzá, ezt tudom mondani. Nem igen van megbízható, HX650-es teljesítménnyel rendelkező táp 20 ezer alatt, már nem azért.
Agyas: pont ilyen csatlakozós nem biztos hogy lesz, lényeg hogy min. ekkora légszállítású ventilátor kell neked. (minimum a mostani 90%-át nyújtsa teljesítményben az új)
mpierre: A Zen nem rossz, bár szellőzést igényel. Szerintem jobban járnál egy Enermax Modu/Pro 82+-al, hangja nem lesz annak sem egy jobb házban, viszont nem lesz gond a melegedéssel.
-
-
Agyas
aktív tag
Beírom ide is hátha valaki.....
Van egy Enermax Liberty 500W-os tápom aminek a ventilátora már elég zajos.
Globe Fan B1202512M-3M 0.30 amperes venti van benne. Ilyet nem lehet venni és olyat sem találtam aminek ilyen kicsi csatlakozója van.
Milyen ventilátorra cseréljem ki? -
magedla
tag
Sziasztok!
@nuendo: Köszönöm a tanácsot! Éppen az a baj, hogy ismerősök szerint átestem a ló túloldalára, már ami a HX 650-et illeti. Elbizonytalanított, hogy többek szerint egy olcsóbb minőségi táp is ugyanazt tudja kevesebbért. Szerintük 20k felett csak a márkanevet fizeti az ember...
Erről mi a véleményetek?
@Qru: Magam is a későbbiekben tervezett fejlesztésekre és az 5 éves garanciára tekintettel szemeztem a Corsair-rel, köszönöm, hogy megerősítettél a választásban.
-
szijartg
őstag
srácok...
egy 2magos 8400es 6giga ram és 3TB sata2 winyóhoz milyen táp lenne jó? videókártya valami gagyibb lesz benne, mert semmi játék nem lesz rajta
superb 460 elbírja? -
MMIX
addikt
SilverStone ST30NF Etasis Electronics Hat éves tesztben szerepel. Szerintem túl régi. nincs 80+ plecsni. SilverStone ST40NF FSP 80+ Bronz. A kettőből ez a jobb, de be lehet beszerezni ezeket? Spéci HTPC házikóba melyik táp fér bele, azt én meg nem mondom. Az FSP ZEN újabb verzióiról azt mondják jó, az ára viszont horror.
-
-
MMIX
addikt
Találtam egy ilyet Gigabyte GE-C420N-C2 420W FSP E190414. Remélem nincs nekik többféle 420W-os.
(#236) mpierre: Be Quiet SFX Power SFX-300 W ~21A FSP
Chieftec DPS-300AB-9 C SFX ~22A E131881 Delta
CHIEFTEC SI-A300P3 270W mATX/ATX 270W PFC ~15A E144195 Sirtec
Valószínűleg a Be Quiet a drágább, de halkabb. -
brownus
veterán
Üdv,
GIGABYTE GZ-X2 Fekete 420W, ebben melyik gyártó tápja van? nem találtam semmi infót róla... köszi előre is! iponban 14k, most rendelném egy barátomnak, mert ha minőségi a táp akkor ennyiért megéri.
-
Pharaoh1st
tag
Sziasztok.
Segítségeteket kérném, erre a tápra lenne szükségem, vagy újonan, vagy használtan, 2 héten belül.
Maximum 13k körül van fedezet a dologra. A linken említett kereskedők közül csak a legdrágábbik lehetőség kínálja raktárról a tápot. Van itt a PH-n valaki, aki megválna Tőle, vagy tudja, hogy kitől kapnék egyet leges legkésőbb 2 héten belül? Kinél érdemes próbálkozni?
Előre is köszi, üdv!
-
Biliskmer
aktív tag
Sziasztok!
Elörre is elnézést az off-topic-ért
Hatalmas problémám akadt, légyszives segítsetek!
Bedöglött az LG Flatron L1953TR-as monitorom, ha akad köztetek valaki aki ért a monitorok szervizeléséhez, vagy ismertek valakit aki ért hozzá, légyszives írjátok meg privátban ha lehetséges.
Egy szervíz szerint táp/inverter gondja van, de ők horribilis összegért csinálnák meg.
Elörre is nagyon nagyon köszönöm!
-
Dyno
veterán
válasz
Recon666 #239 üzenetére
Elbírja.
4870x2-t nem fog elbírni egy 450-es csifi ami valszeg a régi Delta beles, tehát 14A-t tud a 12V-os ágán, ami édes kevés a 4870x2-nek, mikor csak simán játékok alatt kellene neki legalább 200W körül, hanem töb, tehát a 14A-es ág édeskevés.Valszeg bekapcsolna vele, de 3d-be lekapcsolná magát a táp.Meglehet probálni, de nem hiszem hogy betonstabil lesz.
-
Recon666
Közösségépítő
Nem valószínű, hogy elbírja, ha igen elég határeset, de attól is függ mi van még mellette.
Ha már itt vagyok, a jövőben gondolkozok gép fejlesztésen, kérdés a mostani Chieftec 550AB-A , el fog bírni egy Nvidia GTX 470-et+ Amd Phenom II 1055T-t, mellette van 2 dvd író+ egy vinyó + 1db uv cső. Szerintem csak el bírja,de rákérdek azért.
-
fonseca
tag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem hogy a most vásárolandó 4870 x2-höz (2gb) elegendő-e a 450-es Chieftec tápom? A proci Q9300 3ghz-en megy. köszi
-
mpierre
veterán
Htpc-be keresnék nagyon halk ventis, esetleg passzív tápot. 250-300W, de ez nagyon max, ennél jóval kevesebbel kéne beérnie a gépnek...
-
corba
csendes tag
válasz
chrisnagy13 #234 üzenetére
Igazad van köszönöm, a "system" nem szúrt eddig szemet...
-
Dyno
veterán
Chieftec CTG500-80P, vagy Chieftec GSP-500A de csak az A jó ami AB-A az nem!!!
Ezek a VGA mellé ajánlott tápok hülyeségek, meg ezis hogy 450W-t megeszik a kártya lehetetlen, hogy hűtenéd el????
(#230) phoenix64 : APN erősebb a szutyok HKC-nél.Konfigod 200W-nál nem eszik többet.
-
corba
csendes tag
Sziasztok, ma meg kéne hoznom a végleges döntést, hogy milyen tápot vegyek az új gépemhez. Elolvastam az első bejegyzést a teljesítmény igény helyes értelmezéséről, de nem szeretnék hibázni..:
i5 760 (nem lesz erős tuning) + gtx460 1Gb + 1x HDD + 4Gb ddr3 ram
Ami igazából zavar, az a gtx460 weboldalán írt követelmény "...minimum 450W PSU..."A kérdés: vehetek-e a fenti konfighoz egy nagyon jó minőségű (pl enermax) 500W-os tápot, vagy fel kell mennem 600W-ra mivel önmagában csak a VGA-nak "minimum 450W-os" kell (ekkor le kell adjak a minőségből kicsit az ár miatt) ?
Köszönöm -
phoenix64
őstag
-
magedla
tag
Sziasztok!
Új gép vásárlása előtt állok, szeretném a segítségeteket kérni a táp (és esetleg a ház) kiválasztásában.
A teljes konfigra 250000 forint a keret. Mivel jó ideig nem szeretnék házat és tápot venni, szívesen áldoznék minőségi darabokra.
Alsó tápos házra gondoltam, ebben a kategóriában:[Lancool K62 - 25300]
[CM 690 II Advanced - 28500]
[Thermaltake Element S - 31500]Ha van jobb ötletetek, nyitott vagyok a javaslatokra.
Ami a tápegységet illeti, a Corsair HX 650 nagyon tetszik, természetesen megkérik az árát. Moduláris tápot szeretnék hosszú kábelekkel, amennyiben lehet, harmonizáljon a fekete házbelsővel és jó ideig elég legyen akár fejlesztések/tuning esetén is.
A tervezett konfig fogyasztása gondolom nem indokolná egy ekkora táp megvételét, de Corsair-ből ez a legkisebb moduláris, ami kapható (új HX 620-at, HX 520-at és HX 450-et nem találtam).
i5 760 / Phenom II X4 955 / 965 BE, GTX 460 1 GB / HD 5850, 4 GB DDR3 RAM, 2 HDD, esetleg később egy SSD is, 1 DVD író, CPU hűtő + ház hűtés
Későbbiekben szóba kerülhet egy GTX 460 SLI konfig is.Hálás lennék, ha tudnátok egy megbízható márkából hasonló tulajdonságokkal/garanciával rendelkező, de olcsóbb tápot ajánlani.
Előre is köszönöm.
Üdv:
Ákos -
14adam
addikt
Gerisz és Babicsbalu: bőven
-
scream
veterán
Hali!
Kerdesem :
Eleg egy Corsair VX550 egy tuningolt i7 920melle + 5770CF + GT220 ?
-
Gerisz
addikt
Sziasztok 5670 és 955 mellé jó az FSP 400-60APN?
-
Dyno
veterán
válasz
Lotusomega #205 üzenetére
Felejtősek.Egyedül a Pint of Wiew Black Diamond 650W-osában van normális bél ami FSP, az összes többi felejtős.
(#214) bartucc : GPS-ből vannak ujjak, ah eddig nem tudtad olvass itt vissza a totyikba.
(#213) CoDWaW07: Ez egy fölös hsz. volt, hiába érzel cinizmust a hsz.-ben, de a Gigabyte(a superbet kivéve) minden csak nem olcsó, TT ugyan csak...
Olcsó kategóriában Hipro és FSP a nyerő, Chioeftec már egy szintel drágább, tehát fuss neki mégegyszer, ha meg nem vagy tisztábana piaccal, akkor inkább hanyagolandó.A másik ne névlegesteljesítménnyel dobálozzunk, az csak egy szám, inkább a 12V-os ágon leadott A a fontos tényező. -
14adam
addikt
válasz
szaszayanou #215 üzenetére
Mindegyik atx szabvány kompatibilis egymással
-
bartucc
addikt
válasz
CoDWaW07 #213 üzenetére
Gigabyte-ból csak a SuperB 460W jó, de már öregecske, és elég sok hibásat lehet hallani az utóbbi időben. Thermaltake nagyon vegyes. A Chieftechből pedig a GPS felejtős, a CTG ajánlott.
Nem azért írtam le, mert kötözködni akarok, csak ne általánosítsunk, mert annak soha sincs jó vége
-
bartucc
addikt
Ami jelenleg relatíve olcsó, és jó vétel: Chieftech CTG. A 400W-os is elég egy középkategóriás géphez bőven, ha nincs nagy tuning, akkor még felsőkategóriás kártyákhoz is sokszor. Az 500W erősebb, hosszabbak a kábelei. Ha nincs tervben alsó tápos ház, és nincs szükséged tartalékra (mert pl nem tuningolsz), akkor bőven elég lesz a 400W-os is.
-
icons
addikt
Hello!
A mostani tápommal gond van, és új tápon is gondolkodok, viszint ha már veszek egyet, akkor mindenképpen olyat szeretnék, ami viszi a következő konfigomat. Azzal számolok, hogy kb 3-4 év múlva biztosan váltanék, egy olyan középkategóriás gépre, aminek a legjobb az ár/érték aránya. Ezek szerintem olyan 140ezer körül (ebben csak az alaplap, proci, vidkari, memória lenne benne) vannak.
Ehhez milyen tápot érdemes vennni? (ezt kellene ellátnia árammal, illetve 1DVD írót és esetleg 2vinyót, persze az se baj, ha egy kevés ereje marad, de a túl sok tartalékért se szeretnék fizetni) Aktív PFCs 400 wattos? Vagy több kellene? 600 watt? Márka: Thermaltake, Chieftec? Van olyan márka, amelyik relative olcsó és ugyanennyire megbízható?
Köszi!
-
bartucc
addikt
válasz
szaszayanou #207 üzenetére
MIvel 478-as géped van, és AGP-s lapod, ha 3,4-es Prescott lenne és HD 3850, akkor is elég a 350W-os APN a gépedhez, ha nem kell sok kábel.
Pala: Everestek 500W felett nem ajánlottak, a többivel semmi baj nincs. Minden esetre a legjobban a gépedhez egy 500-as CTG-vel járnál, nem sokkal drágább mint a 400-as(~1-2 ezer), és hosszabbak a kábelei is, és jobb lesz a hatásfok is terhelés alatt. (közelebb lesz a tápod 50-60%-os kihasználásához a konfigod az 500-assal mint a 400-assal)
-
Pala
veterán
Sziasztok!
Egy kis helpet szeretnék kérni. Az alábbi géphez lenne szükségem egy korrekt, megbízható tápra:
Giga EP35-DS4
Q9400@3.4GHz
2x2GB RAM
HD4870
2 vinyó, 1 optikai meghajtó
2 házventi15-25k közötti tartományban van-e valami értelmes megoldás? Az árlistákat böngészve választékban nincs hiány, csak már kezdek belezavarodni..
Kettőt azért kinéztem:Gigabyte Odin Plus 600W
Coolermaster Silent Pro 500WDe érdekel akármi, csak az FSP-t szeretném egy időre jegelni, épp most durrant el kettő Everest körülöttem...
Előre is köszönöm.
-
Lotusomega
senior tag
Uhh, pedig ez a tagan nagyon durván jól néz ki
Csak a 8centis venti egyedül ami aggasztó, viszont nem tudom h mennyire minőségi nem nagyon halottam még róla.Point of view tápokról tud vki valamit? Annak volt az egyik iylen csavaros moduláris változata ami nagyon tetszett, bár azt is elég nehéz beszerezni sztem, azokban vajon miylen a belső?
Vhogy így nézett ki az is asszem:
[link] -
Dyno
veterán
Tagan nem igazán ajánlott táp, mert gyér minőségű bél an benne, főleg ebben a szériában és még öreg is...12v-os ágán kevéske.
Továbbá a védelme 0.(#203) Findzs : Ebben a TT-ben renes CWT bél van, ami volt hibás széria az a Sirtec beels dupla ventis TT volt, ugyan azzal a béllel ami a CHieftec HPC-kben volt.
Olvass utána legalább mielőtt valamit ennyire biztosra írsz.
-
Findzs
addikt
válasz
Lotusomega #191 üzenetére
neked akkor ez a tagan tg420-u02 ix-eye lenne jó
csak beszerezni nehéz, használtan esetleg a hardver aprón
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Lexus, Toyota topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- One mobilszolgáltatások
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gumi és felni topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Garancia
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest