- Asztrofotózás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
Sziasztok!
Egy kis helpet szeretnék kérni. Az alábbi géphez lenne szükségem egy korrekt, megbízható tápra:
Giga EP35-DS4
Q9400@3.4GHz
2x2GB RAM
HD4870
2 vinyó, 1 optikai meghajtó
2 házventi15-25k közötti tartományban van-e valami értelmes megoldás? Az árlistákat böngészve választékban nincs hiány, csak már kezdek belezavarodni..
Kettőt azért kinéztem:Gigabyte Odin Plus 600W
Coolermaster Silent Pro 500WDe érdekel akármi, csak az FSP-t szeretném egy időre jegelni, épp most durrant el kettő Everest körülöttem...
Előre is köszönöm.
-
Pala
veterán
Hali!
Köszönöm azoknak, akik segítettek nekem korábban!
Végülis - hallgatva a javaslatokra - vettem egy dobozos Chieftec CTG-500-80P tápot. Minden tökéletes, elégedett vagyok vele, csak egyeten apró gondom támadt: sajnos kevés a molex csajti rajta. 3db van és nekem ennek kb. duplájára lenne szükségem. Lehetséges valamilyen módon (elosztó? ) kibővíteni a számukat? -
Pala
veterán
Hali!
Az alábbi masinához szeretnék egy megbízható tápegységet venni:
i5 2500K
HD6870 CrossFire
2db vinyó
1db optikai meghajtó
2-3 házventiTuning is lenne, ha a videokártyákat illetően nem is, de a proci esetében mindenképpen! És ezen felül még némi "biztonsági ráhagyást" is szeretnék, ha esetleg még belekerülne a gépbe ez-az (+venti, +vinyó, ilyesmi).
Ezeket nézegettem:
Enermax PRO87+ 700W
Enermax Revolution 85+ 920W (Ezt már kicsit drágának találom, bár az előző sem éppen 20 fillér)
Corsair tápokat nézegettem még, ezek azért olcsóbbak, de annyiféle típus van, hogy nem tudok kiigazodni rajtuk: TX750, TX850, ezekből van v2 változat is (??), HX750 (úgy látom, ez meg moduláris)Kérdés, hogy jó felé nézelődök-e!? Meg hogy van-e értelme a drágább Enermax tápok között nézelődni, vagy beleférnek ezek az "olcsó" Corsairek is!? Persze más márka is jöhet, minden alternatíva érdekel.
Előre is köszönök minden segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
Valaki nem tudja véletlenül, hogy úgy általánosságban a Channel Well Technology (CWT) által gyártott tápbelek milyen minőségi szintet képviselnek?
-
Pala
veterán
Köszönöm! Csak mert láttam ezt a listát, és itt azért van némi káosz! Vajon a Corsair miért ingadozik (még egy adott szérián belül is!) egyik gyártótól a másikhoz!?
CX400 = Seasonic
GS600 = CWT
VX450 = Seasonic
VX550 = CWT
TX650 = Seasonic
TX650-C = CWT
TX650v2 = Seasonic
TX750 = CWT
TX750v2 = Seasonic
TX850 = CWT
TX850v2 = Seasonic
TX950 = CWT
HX450 = Seasonic
HX520 = Seasonic
HX620 = Seasonic
HX650 = Seasonic
HX750 = CWT
HX850 = CWT
HX1000 = CWT
AX750 = Seasonic X
AX850 = Seasonic X
AX1200 = Flextronics -
Pala
veterán
Azt hiszem szépen lassan kezdek egy kicsit kikupálódni táp-ügyileg is. Az elmúlt napokban elég sokat olvasgattam a Jonnyguru tesztjeit, utána gyakorlatilag már álmomban is kondenzátorokat számolgattam bárányok helyett. Azt nem állítom, hogy elektronikai oldalról minden világos volt, asszem ezen a téren is jobb lesz kiképeznem magamat, legalább "hobbiszinten".
Tőletek is sok segítséget kaptam már, tőled meg Dyno-tól is, meg még másoktól (sajnos most ebben a pillanatban nem mindenkinek a neve jut eszembe, sorry emiatt ), köszönet érte!
Azért ilyenkor érzem, sokat számít, hogy az ember valaminek alaposan utanájár, vagy egyből berohan az üzletbe és "lesz@rom, csak gyorsan legyen valami"-alapon kihozza az első kezébe akadó HKC vagy Codegen tápot. Mondjuk életem legelső saját gépében nekem is Acorp tápom volt (akkoriban, 15 évesen még rábíztam magam a boltosra, bár szerencsére baj nem lett belőle), aztán mikor rá 1 évre kisebb utánajárással vettem egy Enermaxot, leginkább az tűnt fel, hogy ez utóbbi vagy háromszor olyan nehéz volt, de lehet, hogy négyszer-ötször is!Asszem köv. héten beruházok egy AX850-be!
-
Pala
veterán
Hali!
Csak kíváncsiságból / érdekességképpen kérdem: Egy rosszabb minőségű táptól, aminek kissé (vagy esetleg kicsit jobban) ingadoznak a feszei, képes megdögleni idő előtt pl. a videokártya!?
-
Pala
veterán
válasz Petzval #13481 üzenetére
Köszi!
Csak azért kérdem, mert egy ismerősömnél sorozatban szállnak el ramhibával (!?) néhány hónap után a vga-k, már vagy fél tucatot kinyírt, ha nem többet (mindegyik izmosabb, nagyobb fogyasztású vga volt, 8800 Ultra, GTX280, 4870, ilyesmik). A gépe többi alkatrésze az idő folyamán többször kicserélődött, egyedül a táp maradt meg, valami "550W-os" noname nemistudommi, és nekem gyanús, hogy esetleg az nyirbálhatja a karikat.
-
Pala
veterán
válasz Petzval #13489 üzenetére
Igen, ez a hírhedt HKC-s videó, ismerem.
A szóban forgó tápegység amúgy totál noname, legalábbis én mikor egy röpke pillantást vetettem rá, egy darab márkajelzést, se matricát nem találtam rajta. Igazából az is csoda, hogy 4 éve működik és "csak" a videokártyákat tette tönkre. Sokáig egy Q6600-at szolgált, most egy Phenom2 965-öt, szóval végig olyan proci+vga kombináció volt mellette, amelyek azért teljes terhelésen feladhatják a leckét egy ilyen nevesincs tápnak.
-
Pala
veterán
Szerintetek egy TX850v2 elvinne egy enyhén húzott 2500K-t + 2db GTX480-at? Vagyis... minden bizonnyal elbírná, inkább arra lennék kíváncsi, vajon mennyire izzadna alatta a táp, mert nem akarom a végsőkig terhelni folyamatosan.
-
Pala
veterán
válasz albert8 #13834 üzenetére
Van ennek moduláris változata is, a neve TX750M. Bár abban nem vagyok biztos, hogy ezt lehet kapni idehaza...
AX750-et azt tuti, az viszont 40k-tól indul. Esetleg HX750 valamivel olcsóbban. Azt nem tudom, hogy egy 650-es elég lenne-e, lehet, hogy igen. Mert ezeknek a tápoknak létezik 650-es változata is, mindegyiknek. -
Pala
veterán
válasz albert8 #13834 üzenetére
Jah, amúgy nekem TX850 van itthon, és tényleg iszonyat kábeldzsungele van. 2 óráig tartott normálisan elrendezni/elrejteni a házban a szabadon lógó végeket. Engem ugyan nem zavar egyáltalán, de aki érzékeny az ilyesmire, az mentem sokkot kapna és a klinikai halál állapotába kerülne.
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
Sziasztok!
20.000Ft-os keretből mi a legjobb, legmegbízhatóbb táp, ami stabilan elviszi a következő konfigot?:
i5-2500 (alapon)
GTX480 (alapon)
1db vinyó
1db optikai meghajtó
2 házventiÉn egy Chieftec CTG-600-ra gondoltam, ez most 16-17k körül mozog, de ha van jobb választás, ne kíméljetek!
-
Pala
veterán
Persze, ez nyilván jobb, de nekem ebből a listából kell választanom mindenképpen. Itt sajna nincsen OCZ... Ha 1-2 ezressel 20 fölé csusszanunk, az még belefér, de pl. 24-25 már sok lenne (egyik ismerősömnek veszem)
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
Erre éppen most figyeltem fel én is, de mi a különbség közöttük (az 5000Ft-ot leszámítva)?
h1n1_900: Értem. Én egyébként magamnak szoktam a PCGear-ban is vásárolni, de az illető kérte, hogy a Lambda legyen (amivel különben nincs baj, mert korrekt, megbízható üzlet, az áraik meg olyan átlagosak).
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz h1n1_900 #16727 üzenetére
Jól tette akkor (és legalább megtette!)
Egyébként az az XFX táp, amit ajánlottál...erre a szériára gondolsz? Most ártól eltekintve kérdem. Mert ha ez megéri a többletet, lehet, megpróbálom rábeszélni ismerősömet, hogy dobjon rá pár plusz ezrest
-
Pala
veterán
Sziasztok! Egy kis tanácsot szeretnék kérni. Egy kb. 550-600W-os, moduláris tápra lenne szükségem, mit érdemes manapság venni? Sajnos kb. 2 éve nem foglalkoztam a tápok világával, nem tudom, mi a jó vétel!? 20-25k között tudnék rászánni, ha ennyiből lehet megbízható darabot kapni ebben a teljesítménykategóriában. Illetve hát az sem biztos, hogy kell az 550-600W; egy i5-4460 lesz mellette (no tuning), R9 280X, 1db SSD, 1db vinyó, és kész. De szeretnék egy kis biztonsági ráhagyást. Corsair CX és CX szériát nézegettem eddig, illetve a Seasonic M12-t és a Revolution XT-t.
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
Sziasztok!
Kaptam itt pár tanácsot tápvásárlás ügyében, amit utólag is köszönök! Az újonnan épülő konfigomba berendeltem egy XFX Pro 650-et, de elrontottam a rendelést, és egy XFX TS 550 Gold lett helyette. Ez baj? Rosszabbul jártam, vagy jobban? A wattszám elég, csak a belsejéről nem tudok semmit..
-
Pala
veterán
Sziasztok!
Egy kis tanácsot szeretnék kérni tápválasztáshoz. Egy Ryzen 3600 + RTX 2060 + 1 SSD + 1 HDD kombóhoz szeretnék moduláris tápot venni úgy, hogy esetleg kisebb tuning se legyen probléma. A kérdésem, hogy egy Seasonic Prime Ultra Gold 550W elég lenne-e hozzá, vagy esetleg érdemesebb lenne egy nagyobbat (650, 750) venni? A másik, hogyha a Prime helyett a Focus Plus széria mellett döntenk, az járna valamilyen észlelhető minőségi kompromisszummal (mert nyilván okkal kerül kevesebbe)? Nem akarok spórolni amúgy a tápon, de feleslegesen (kihasználatlanul) se költekeznék szívesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest