- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ochocinco46
aktív tag
Sziasztok,
adott egy 4 éves Seasonic Focus GX 550W tápom, amit gépfejlesztés miatt gondolom le kéne váltanom nagyobbra?!
i7 11700
RX 7800 xt vagy rtx 4070
32gb ram
2x M2 ssdEgy hasonló minőségű 650W-os elég lenne az ajánlottak közül?
köszi
-
jeni
félisten
-
Egy dologra szvsz érdemes figyelni a Raijintek Cratosnál. Ennél a típusnál a DC-DC átalakító nem külön nyáklapon van beépítve, hanem a fő nyáklapba van beleintegrálva, ami azt eredményezheti, hogy jobban melegszik. Érdemes lehet benne folyamatosan járatni a ventilátort.
-
kirkri
addikt
Sziasztok!
850W-os ATX 3.1 szabványú tápot keresek a fiam gépébe, mivel a tegnap érkezett RTX 5070 kártyához kevés a jelenlegi 600W-os FSP táp. (illetve 12VHPWR csatija sincs).
A keret erősen behatárolt, 45k felé nem szeretnénk menni, így az itt sokak által ajánlott FSP VITA GM 850W már valószínűleg nem fog beleférni.
Az alábbi két kártyát néztem ki, mindkettő ATX 3.1 és mindkettőre 5 év gari van.
- Thermaltake 850W Toughpower GT 80 PLUS Gold
- RAIJINTEK CRATOS 850 BLACK 80 PLUS Gold
Vállalható a kettő közül valamelyik? -
diegho
nagyúr
Annyian írták itt a Raijintek Cratos-t, hogy végül azt rendeltem be. Kíváncsi vagyok milyen lesz, most újra van raktáron Alzán, ha valakit érdekel.
-
Rhino666
addikt
válasz
CriticalHit #158687 üzenetére
550W-os 40k-ert a 650W-os helyett, ami csak 33k es igy bele is ferne a keretbe?
-
-
Asdikhun
csendes tag
Sziasztok!
1.: Mennyit szánnál rá?
br. 30-35k
2.: Milyen gépre kötnéd?
R5 7600X
1 db RX 7700 XT
2 x 16 GB ddr5 RAM
1 db 1 TB m.2 SSD
Lehet lesz benne még 1 SSD
5 db 120-as ventilátor
Montech AIR 100
Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Olcsó és egyszerű legyen a beépítés.Kiszemelt típus, de nem ragaszkodok hozzá:
be quiet! System Power 10 tápegység 750 W 20+4 pin ATX ~33.000 FtUpgrade nem lesz mostanában, így nem kell semmi komoly future proof megoldás.
Előre is köszönöm!
-
Bossp
addikt
válasz
RobbyJr #158679 üzenetére
Én meg lesem cseréltem volna a Titanium tápom de sajnos az új buildembe picike kell
Feldobtam ide a 3 lehetséges opciót amik kényelmesen beférnek majd de nem jött rá ajánlás így tesztek alapján döntöttem. 230V-on ez elvileg eléri a platina minősítést és halk is ha nem vagy balszerencsés a ventivel. (Mondjuk nekem ezek a Corsair vezetékek nagyon gyengusnak tűnnek).
-
oroszLajos
aktív tag
válasz
CriticalHit #158672 üzenetére
Nem az elállásra írtam, hogy lehet szerencséje lesz. Hanem a csak a kábel vissza küldésre.
-
Rhino666
addikt
válasz
CriticalHit #158672 üzenetére
Sajnos ceges vasarlasok eseten nem ilyen egyszeru...
-
Bossp
addikt
válasz
oroszLajos #158671 üzenetére
Helpdesk szerint lehetséges. Írtak mailt. válaszban elküldtem a történteket és a képeket.
-
CriticalHit
addikt
válasz
oroszLajos #158671 üzenetére
Szerencsére az Elállási Jog gyakorlása nem "szerencse" kérdése, hanem a 45/2014. (II. 26.) Korm. kormány rendeletben rögzített jog.
-
Bossp
addikt
válasz
CriticalHit #158669 üzenetére
Eredeti folia volt rajta bontatlan volt a táp. Nem hinném hogy hazsnált lenne a kábel se. Belenyúltam úgylátszik. De ha megoldható nincs kedvem még 1* szétszedni a gépet megkérdem alzát hogy cserélik e csak a kábelt.
-
Bossp
addikt
-
-
Bossp
addikt
válasz
Bossp #158609 üzenetére
Meg is jött. Szombati rendelés vasárnap délben... Mik vannak
. Na de ilyennel már találkozott valaki?
Még jó hogy szereléskor mikor dugtam be hátrébb húztam a fésűjét.
1 rossz pont a Corsair nek. Elvileg nem felbontott termék volt az Alzából szóval... Első körben az Alzának szóljak vagy küldjem a képet egyből a Corsairnek? Remélem valaki ezt cseréli nekem anélkül hogy vissza küldjem a tápot mert gondolom az nem egy 2 napos kör lenne. Hálisten volt más opció a 4080 etetéséhez. (tudom egy kis szigszalag is bőven elég lenne de hát na... -
jeni
félisten
válasz
kedvesgabor #158653 üzenetére
Az elsőre 10 év és legalábbis ezt tudtam kihámozni,hogy ez a gyártó: de ez se 100%.
Viszont a legfrissebb. ATX 3.1.
Ellenben a bolti dobozán 5 év szerepel csak.
Thermaltake Toughpower GF (GT?) A3 750W
Manufacturer (OEM) CE-Link
A második elvileg SANR a gyártója-de ebben nem vagyok biztos.
A harmadikra kevesebb az itthoni gari,ez lehet a gyártója:
Raijintek CRATOS 850
Manufacturer (OEM)SANRVárd meg a többiek mit mondanak.
A 10 év garis biztatóbb a három közül. -
MMIX
addikt
válasz
Low Noise #158659 üzenetére
FSP Fortron VITA GM 1000W
Power Zone 2 kb. 70 ezer.
Nem úszod meg kevesebből, ami olcsóbb annak oka van.
FSP Advan 1000W GM 80 PLUS Gold
ADATA XPG Core Reactor II 1000W Black 80 PLUS Gold
Phanteks AMP GH 1000W -
Low Noise
senior tag
Nem tudom jól értem e a kérdésedet, arról van szó, hogy faterom örökölné tőlem a 750W-os tápot a leendő gépéhez, én meg vennék magamnak egy 1000W-ost, az adatlapomon lévő géphez, ez után jó darabig nem cserélnénk egyiket se.
Be Quiet kalkulátor 16%-ot ír, Sárga színnel jelölve.
Bár se ramot se alaplapot nem lehet hozzáadni ebben a kalkulátorban.Köszi
-
MMIX
addikt
válasz
Low Noise #158655 üzenetére
Kérdésem, hogy baj e, hogy a táphoz képest nagyon kis fogyasztású a konfig.
-Nem baj.Mindig cserélnéd? Nem olcsó az új.
-
Low Noise
senior tag
Sziasztok!
Tervezek egy gépet csinálni apámnak az öreg 12 éves, I7-es helyett.
Kérdésem, hogy baj e, hogy a táphoz képest nagyon kis fogyasztású a konfig.
Előre is köszönöm.1.: Mennyit szánnál rá?
Van egy Be Quiet 750W-os tápom, Kb 2019-ben vettem. (Használatban van jó)2.: Milyen gépre kötnéd?
Alaplap ASUS TUF Gaming B650M-E WIFI
Processzor Ryzen 7700
Memória Kingston Technology FURY Beast memóriamodul 16 GB 2 x 8 GB DDR5 6000
Videókártya: integrált.
DVD író/olvasó
1TB Sata SSD
Táp: Be Quiet 750W+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Moduláris legyen: az is.
Tuning nem lesz. -
válasz
kedvesgabor #158653 üzenetére
Raijintek CRATOS 850 tápot itt már többen ajánlották, megbízható minőségi darab.
-
kedvesgabor
tag
Sziasztok,
alábbi 3 tápon agyalok:
Thermaltake 850W 80+ Gold Toughpower GT
Thermalright TG-850
Raijintek CRATOS 850első 10 a másik kettő csak 5-5 év garanciával lenne. Gyártókat nem ismerem. Vagy van hasonló árban jobb választás?
-
diegho
nagyúr
Átnéztem a kínálatot, az alábbiak közül melyiket vegyem?
(7500f, 32GB, 3070, 1 SSD, 1 HDD, legyen benne némi tartalék a fejlesztésekre, de sosem fog top HW menni alá)
RM650e (ezt az ára miatt hagytam itt, 37k)
RM750e
XPG Core Reactor 2 750W
Vita GM 750WSzámomra ezek tűnnek a legjobb vételnek, ha fontos a hang is.
-
jeni
félisten
válasz
N.Szil #158650 üzenetére
Hydro K PRO ATX3.0(PCIe5.0) 750W/850W
A védelem típusa szerint nem bőkezű.
Védettségi foka: túlfeszültség védelem (OVP), túláram védelem (OCP), túlterhelés elleni védelem (OCP) és rövidzárlat elleni védelem (SCP). Más igaz drágább tápegységek jóval több védelmemmel rendelkeznek.
A 12VHPWR kábelről egyes egyedül a PDF manuáljában találtam infót.
Mivel amit kinéztél nem moduláris és kérdéses fixen be van-e kötve?
A kicsomagolós unbox videóban nincs is 12VHPWR kábel fixen sem,sőt a CPU EPS kábel 4 dugós de egyetlen kábelen lógnak.
Viszont kép van erről a gyártói oldalon ami félre vezető.
Azok szerintem a modulárisra vonatkozik és nem erre az általad kinézetre.
Az a PDF az egy SABLON a gyártó részéről.
Igazán az adott 12V-2x6 kábel adapter formájában az Asus 5070 OC kártya csomagjában benne lesz.
-
N.Szil
tag
Nincs nagyobb igényem ilyen téren, de ez most jó árban van 24 990 Ft-ért és ha megfelel, akkor bevállalnám a FSP Fortron HYDRO K PRO 750W ATX3.0 tápot 5 év garival.
Gyártó szerint Complies with ATX12V V3.0 & EPS12V V2.92
Vagy ez nem ugyanaz a táp? FSP Fortron HYDRO K PRO 750W ATX3.0 -
jeni
félisten
válasz
N.Szil #158645 üzenetére
A spec szerint a gyártó 750W-t javasol,de biztosra menve a 850W-t választanám.
ha nem szeretnél sokat költeni rá,nincs nagyobb igényed ilyen téren.
Azért a boltban kérdezzél rá ,tartalmazza-e a 12VHPWR kábelt?
Hydro K PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W -
Csandi
őstag
válasz
RobbyJr #158644 üzenetére
Így is halk tekintve, hogy full Noctua és a vidikari meg táp ventije be se kapcsol. Amikor megnyomod a bekapcsoló gombot nem változik semmit a hangja, nem is tudod, hogy megy, load alatt is épphogy van valami susogás, és ezekkel a ventikkel csapágy zaj sincs. Gépet meg asztalon tartom jobb a kicsi akkor
Asztal az elég nagy de minek foglaljon több helyet mint a hardverek amik benne vannak
-
N.Szil
tag
Segítséget szeretnék kérni a tápegység választásban!
Sziasztok!
Jelenlegi konfigurációm:
Alaplap: ASUS TUF GAMING B660M-E D4
Processzor: Intel Core i5-13500
RAM: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Aegis
SSD: Kingston KC3000 1TB PCIe 4.0 M.2 (SKC3000S/1024G)
Tápegység cserélném: Seasonic FOCUS GX-650W Gold (SSR-650FX)
Videokártya (jelenlegi) cserélném: NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti
Ház:Kolink Citadel Mesh (KOLINK-CASE-GEKL-075)
Most érkezik egy ASUS GeForce RTX 5070 PRIME OC 12GB GDDR7 (PRIME-RTX5070-O12G), és ehhez szeretném lecserélni a tápegységet egy FSP Fortron HYDRO K PRO 750W ATX3.0 modellre.
Szerintetek ez a táp megfelelő lesz ehhez a konfiguráciohoz?
Előre is köszönöm a segítséget! -
MMIX
addikt
válasz
diegho #158635 üzenetére
SF Combat FG 850W teszt is jó?
-------------
Lian Li EDGE GOLD 1200
-
Csandi
őstag
válasz
RobbyJr #158638 üzenetére
Ez nem ITX, csak mATX. Volt ITX-em is, de most nem akartam SFX tápot venni meg sandwich layout-os setupot sem akartam csinálni. Én pont a kicsi házakat szeretem, jó kompakt minden egyben van, nem foglal annyi helyet és nincs fura kihasználatlan hely a házban mindenhgol. Cserébe mondjuk 10 fokkal rosszabbak a tempjeim mint egy nagy házzal na bumm
És ebben a házban konkrétan ez a legpratikusabb megoldás. Bárhogy máshogy rosszabb lenne. Ott a vidi amit küldtem, tesztelt mindent az ember.
-
Csandi
őstag
Igen ahogy írod. Semmi gond nincs így tempekkel. Hűtő elejére nem tudok ventit tenni, magas a RAM.
Ebből a videóból tájékozódtem redditen ezt ajánlották ha valaki ilyen házat vesz.
9:16 nál látod a temp chartot. Nekem a "B" setup van, de ugye mint írtam nincs alul ventim, de azt néztem és akinek vanm szinte semmi nem javultak a hőfokok + ugye mint mondtam szintén ha a vidikari egyáltán valaha be is kapcsolná a ventijeit akkor az lenne az intake lentről. -
diegho
nagyúr
Köszi a tippeket.
Ahogy nézem nem sok jó opció van 50k-ig.
Modulárisat szeretnék, így az Adata kiesett.A SF Combat FG állítólag nem igazán halk, de konkrét tesztet nem találtam róla, pedig a 750-es elég jó áron van. Használ valaki ilyet?
Ami még játszik az az RM650e, szerintem nekem bőven elég lenne, de erről is vegyes vélemények vannak. -
Csandi
őstag
válasz
RobbyJr #158633 üzenetére
Szándékosan. Mivel elöl nincs venti hely ebben a házban, ezért hátul intake, és felül exhaust. A procihűtő ventije is balról jobbra nyomja, jobbról balra helyett.
alulra akartam még intaket de a vidikari alá nem fért be ez a sima Noctua, slimet vehetnék az beférne, de néztem temp teszteket erről a házról és semmi értelme nem lenne, a vidikari ventije ha felpörögne az lenne az intake kb., de még egyszer sem pörgött fel kicsit sem szóval jó így -
Csandi
őstag
válasz
Bossp #158631 üzenetére
Hát a kártyákon ugye nem pont a szélén van a csati hanem kicsit beljebb, szóval van helye a kábelnek, hogy kicsit kevésbé megtörten hajolni.
Nálam így néz ki, ide pl. 90 fokos kábel csak akkor lenne jó ha fentről jönn a kábel, lent ugye a 90 fok után rögtön megtörne mégegyszer 90 fokban, hogy ki tudjön jönni a kamera irányába ahonnan fotóztam ugye. Ha így érthető.
Itt látod esetleg amit mondok, hogy beljebb van a csati, nem a kártya szélén. -
Bossp
addikt
válasz
Csandi #158630 üzenetére
Mondjuk arra kíváncsi lennék hogy kivitelezhető amit írnak hogy a csati tövétől 3.5 cm-re kellenne hajlítani a kábelt. Azért még mindig a legtöbb kártya tetején van a csati hely. És a házak nagyrésze nem engedi ezt meg :D igazán rakhatnának már az új tápok mellé legalább egy opcionális derékszögben elforgatott minőségi kábelt.
-
jeni
félisten
válasz
diegho #158626 üzenetére
no?
ezek nem FSP márkájúak.
850W
ADATA XPG KYBER 850W
Raijintek CRATOS 850 BLACK
750W
ADATA XPG KYBER 750W -
Rhino666
addikt
válasz
kedvesgabor #158612 üzenetére
amit te írtál az a Maximum Turbo Power
Igen, ugyanis ez alapja kell a tapot meretezni. De ha mindenaron egy EPS-rol akarod futtatni, akkor tiltsd le a turbot es akkor talan jok is vagyunk. Erre irtam korabban, hogy vajon mi ertelme a 14900KF-nek, ha 14600KF szintre van butitva.
Egyebkent a 2x8 pin EPS belemegy a deszkan levo 8+4 pinbe, es ugy eleg is lehet a nafta (felteve hogy a tapon levo 8 pin EPS-ek valojaban 4+4-es csatik, vagy legalabb az egyik). Az meg mindig kerdes, hogy a deszkan levo VRM kiszolgalja-e a 14900K-t es hogy milyen GPU-t tudsz mellerakni a fennmarado nagyonmax 200W-bol, amire elegendo a tap.
-
válasz
syIex #158617 üzenetére
Ah rossz volt az előző linkem .
[hivatalos oldal] PRIME PX ATX 3.1 >The Seasonic PRIME ATX 3.0 Series power supplies were initially shipped with 12VHPWR cables. Following the update to the ATX 3.1 standard, we began replacing these with the new 12V-2×6 connectors.
During this transition period, customers may receive either 12VHPWR or 12V-2×6 cables in the box. We apologize for any inconvenience this may cause. Please note that availability may vary by region. Here is the planned schedule for the new version availability:
China: Available
Europe: During Q1 2025
North America: During Q1 2025
-
FoFR
kezdő
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Az alábbi konfigban szereplő táp elég lenne, ha lecserélném a vga-t egy Sapphire RX 7600-ra? Minden alkatrészt újonnan vásároltam 1 évvel ezelőtt.
CPU: Ryzen 5 3600
Alaplap: ASUS TUF Gaming B450M-PLUS II Alaplap
Vga: XFX RX 570 4 GB
RAM: G.SKILL Aegis 2x8GB DDR4 3200MHz
Táp: Seasonic G12 GC 550W
Monitor: Acer 24" IPS, 100 Hz
1 TB-os Samsung SSD 2.5"
4 db beépített 120 mm-es Zalman venti
2 db Arctic P12 PWM venti
1 db Arctic P14 PWM venti
Arctic esports CPU hűtőPSU ajánlás és TDP alapján elvileg működnie kell, de gondoltam megkérdezem hozzáértők véleményét is.
Köszönöm!
-
válasz
abridabri #158611 üzenetére
Abból én csak a 2200W-osat tudom, hogy van / lesz, de az nekem már nagyon overkill.
Nekem sem annyira szimpatikus, de vagy ez vagy pedig 250-ért van táp...Viszont most egy kicsit össze zavarodtam. Itt 60 hónap garancia van, de ezen van újfajta csatlakozó.. Wtf?
-
kedvesgabor
tag
válasz
Rhino666 #158592 üzenetére
Alzában volt akciós i9-14900+Asrock Z690 PG Riptide+SSD+stb...nagyon megérősnek tünt, így megvettem, most gondolkozok a továbbiakon ház is van már meg hűtés, tápom egy ASUS ROG 650W 80+ gold van a jelenlegi gépemben, azon van 2x8 pines csati, itt korábban azt mondták az elég,...
...Intel szeint Processor Base Power 125W, amit te írtál az a Maximum Turbo Power. -
válasz
syIex #158610 üzenetére
Na szuper . Legalább te tudtál dönteni.
Nekem továbbra sem szimpatikus a 2x8 pinben végződő 12(+4)pines kábel, így teljesen értelmetlen a +4 sense pin .
Amúgy érkezik a [ PRIME PX ATX 3.1] Ha nem lesz drágább mint a régi , akkor jó vétel lehet. -
-
Rhino666
addikt
válasz
oroszLajos #158598 üzenetére
Bőven sok a 850W is, egy normálisabb 650W is elég lehet.
-
válasz
oroszLajos #158604 üzenetére
Inkább Corsair
-
válasz
oroszLajos #158598 üzenetére
1000W bőven elég, de mivel az AMD proci nem zabál annyit mint egy Intel, így egy 850W-os is megteszi. Corsair RM850x Gold tökéletes, vagy ha később veszel erősebb kártyát, akkor ebből az 1000W-os verzió hosszútávon kiszolgál.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Motoros topic
- Borderlands 4 - Így harcol Rafa
- Tőzsde és gazdaság
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest