- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Melyik tápegységet vegyem?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz
Lion81 #156599 üzenetére
A Gold és a Bronz közt a hatékonyságot jelöli.
A drágább Gold-ban általánosságban (bármi elromolhat) tartósabb alkatrészek a prímer és a szekunder oldalon és a minőségibb kidolgozás.
A Goldra jellemző a moduláris csatlakozás.
pl.: NZXT C750 jó belső takar és mégis Bronz kategória és FIX kábeles.
A drágább VGA kártyák párosításnál számít a gamereknél a Gold kiadás. -
_ocsisajt
őstag
válasz
Blaster #156592 üzenetére
Igen, igazad van.
Visszavettem 4060 TI-re (Ghost 8 csigás) és mellécsaptam egy 5700X3D-t. Igazából én POE-t nyomom sokat meg majd jön a kettő aztatat fogom orrba-szájba kb. Mellette még a dying light/dead island vonulat jön be.(Melóhelyen meg FM24 csillbe laptopon néha
) A bottleneck calc szerint a 4060 TI (nem tudtam csak a 16 csigás verziót megadni) és 5700X3d FHD-n DL2-vel okés.
EZ a páros most 245.XK HUF jelenleg, ha berakom a kosárba. Simán proci nélkül a 4070 meg 224.XK HUFA kérdés ide meg adott: Ehhez a pároshoz (meg két ssd-hez) elég lesz a CM G550M tápom?
-
jeni
félisten
válasz
Blaster #156592 üzenetére
Hello
Mihez mérten?
Lényegi dolgot nem írtál le.
Milyen VGA-z ,milyen Ryzen CPU és melyik tápegység lenne a másik amihez a Seasonic GX-750W kellene összehasonlítani?Lion81
Az RTX4080 VGA az 12V-2x6 csatlakozású,hogy ne kelljen adapterezni külön érdemes olyat választani ami az új csatlakozót tartalmazza a tápegység.koarter
Olcsó kevésbé ismert gyártó,erre én azt mondanám Vargáné tápegysége. Max irodai gépre és ott a pont. Annak se ezt javasoljuk.
Inkább ismert gyártót,márkát keresd.
FSP,Bequiet,Seasonic,Cooler Master,Asus,Corsair,Evga,NZXT.,akár a Deepcool vagy a Chieftec ha kevés a keret.stb...
25ezerig inkább ezeket:
FSP Fortron HYDRO K PRO 600W ATX3.0
FSP Fortron HYDRO K PRO 750W ATX3.0 (ez most olcsóbb-akciós-igaz 750W bőven elég de lesz benne tartalék jövőre nézve akár erősebb kártyát is tud majd fogadni.)
FSP Fortron HYDRO K PRO 500W ATX3.0 (ha semmi tuning nem lesz)
NZXT C750 Bronze (ha lesz ismét készleten igaz 750W bőven elég de lesz benne tartalék jövőre nézve akár erősebb kártyát is tud majd fogadni.)
Be quiet! System Power 10 550W
DeepCool PK550D 550W 80+ Bronze
Be quiet! System Power 10 550W
21ezer alatt
DeepCool PF600 80+ White
ha szűk a keret akkor az aprón márkásat garival. -
koarter
újonc
Sziasztok! Van egy I5 12400F processzorom, és egy rtx 4060-om. Papíron 361W-ot eszik mindennel együtt a gép. Új tápegységet kell emiatt vennem, és találtam egyet amit választanék, viszont nem ismerem a márkát.
Valaki ismeri ezt a céget/ esetleg tápot?
- nBase N650 PRO -
Lion81
tag
Sziasztok!
Egy Cooler Master G800W 80+ Gold táppal szemezgetek és az lenne a kérdésem, hogy mennyire ajánlható.Eddig meg voltam elégedve a CM termékekkel.
KB 5-6 évre kellene és max.i7-11400 és max.RTX 4080 alá gondoltam.Semmi tuning csak gyári beállítások.
Köszi -
Blaster
junior tag
Sziasztok! Olvastam itt az ATX 2.0 és 3.0 különbséget az ajánlott Seasonic Focus GX 750 tápnál. Ha ez egy ENDORFY Arx 500 ARGB-be megy egy ASRock B650M-HDV/M.2 alaplapra, akkor melyiket ajánlanátok?
_ocsisajt: Nem lehet, hogy egy kicsit túl van tolva az a kártya-választás a processzorhoz? Én legalábbis R5 3600 alá nem feltétlen tenném, hacsak nem a nagy felbontások a cél (minimum QHD és fölötte). Ha megelégszel egy Sapphire 6800-zal (XT nélkül, 10 GB rammal), akkor az egy eggyel kisebb TDP kategória és az 550 W-ba azzal tuti beleférsz. Még ezzel a kombóval is a legtöbb minden elfut 120+ FPS-en QHD-ban. 7800 XT-vel nem lennél sokkal előbbre.
-
_ocsisajt
őstag
Sziasztok!
Felteszem ide is a kérdésemet, remélem elfér, mert eredetileg VGA-t szerettem volna venni, de jött a kérdőjel, hogy a mostani tápom lehet kevés lesz?
Mostani tápom egy CM G550M ami egy R5 3600-at (nem tuningolok, ramok is "gyári" alap XMP-ben mennek 3200-ön egy B550M AORUS ELITE lapban) hajt meg. Egy Nvmes SSD meg egy rendes satás ssd van még.
Amit kinéztem az vagy egy SAPPHIRE PULSE 7800 XT vagy egy Gainward GHOST 4070 lenne, de hajlok az NV felé...
Szerintetek érdemes tápot cserélni?
Köszönöm.
-
Azért jó lenne ha írnál VGA-t. Meg költségkeretet.
Az 5600X-hez párosítható olyan VGA is aminél már az 550W kevés.
A két kinézett táp jó szándékkal is átlagosnak mondható.Ha beleférne az 550W-ba, mert mondjuk egy 1650 Super kerül mellé
, akkor Corsair CX550-et javasolnám ebben a betippelt árkategóriában.
A BQ tápokból pedig inkább a pure power sorozatból lenne célszerű válogatni. A System Powert low priority PC-hez lenne szívem ajánlani. Ha a tiedre így tekintesz akkor mehet. -
jeni
félisten
válasz
Poloploid1 #156588 üzenetére
Elvileg fehér úgy mint maga a ház . Ez lenne az alap.
Rosszabb esetben vissza küldöd. -
Poloploid1
csendes tag
Sziasztok. Meg tudja mondani valaki esetleg, hogy az Alzán árult Cooler Master MWE GOLD 850 V2 WHITE EDITION tápegység kábelei is fehérek? Mert google kép alapján igen, viszon a CM weboldalán feketével van feltüntetve a kábelkiosztás! Előre is köszönöm!
-
Ribi
nagyúr
Micsoda nem fog többet enni 120Wnál?
Miben? Hol?FR33: Attól függ mire váltasz. 4090-re akkor kevés az 550-es, ha kisebbre, akkor meg elég.
Sok ember elvan 500wot táppal, van akinek meg kevés.
Attól függ mire váltasz. Meg mire van pénzed.#156587jeni: Hát mihez képest, de inkább sokkal többet is tud enni.
-
jeni
félisten
Hello
A 5600x nem fogyaszt sokat kb 65w max.
Bármely amd proci esetén feljebb váltásnál nem fog többet fogyasztani 120W -nál ha a csúcs modelt veszed.
Pl.: 5900X,5950x
VGA esetén itt függhet a dolog.
Árban ha a kettő egyforma akkor én talán az FSP K Pro-t venném a nagyobb tartalék miatt.
Bequiet csendesebb kicsivel. -
FR33
aktív tag
Sziasztok!
Egy alap ryzen 5600x géphez ( nem lesz drága vga hozzá ) a kettő táp közül melyik ajánlott? ha fejlesztek jobb cpu-ra vagy vga-ra jobb ha az FSP veszem? Vagy kb egy teljesítményt tud kiszolgálni?
Be quiet System Power 10 550W
FSP Hyper K Pro 750W -
jeni
félisten
válasz
TigerDzsó #156580 üzenetére
1000W min 12V-2x6 ATX 3.0 (1) legyen
Firstshop,Foramax,Qaziscomp,Alza innen keresve a boltok megadják a 10 év garit is.
Ne kelljen plusz Nvidia kábelekkel bíbelődni vagyis adapterekkel foglalkozni.
Ha nem tévedek a legolcsóbb az 1000W az FSP Vita GM.
Ez sem rossz Bequiet Pure Power 12 M 1000W annyi ,hogy ebben Elite- Teapo kondik vannak de 10 év garis-
Picit drágábban
Bequiet ST Power 12 1000W
Asus ROG Strix Aura 1000W
HYDRO PRM Pro 1000W -
TigerDzsó
tag
Sziasztok!
Új konfighoz szükségem lenne tápegység ajánlásra.
1.: Mennyit szánnál rá?
Maximum 60.000 - 70.000 Ft.
2.: Milyen gépre kötnéd?
Intel Ultra 7 265k, ASRock Z890 Nova, 48GB DDR5, Arctic LF 360 AIO, Phanteks Eclipse G500A gépház, RTX 4070 Ti Super vagy RTX 4080 Super (ez még nem eldöntött).
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Legyen moduláris, legalább 5 év garancia.850W vagy 1.000W-os FSP Vita? Esetleg valami más?
-
MMIX
addikt
Hogy később ne legyen belőle "Vita", GM és GD nem ugyanaz a belső, nem csak a modulárisban más.
FSP VITA GM 1000WVITA GD 750W
----------------------
Seasonic Core GX ATX3 GX-850
7+3=?
-
válasz
Czimby #156569 üzenetére
Szia,
Hát, igazából az FSP-t kivéve szerintem ezek mind csoportos fesz. szabályozásúak. Részemről:
CHIEFTEC PROTON 400W 80 PLUS Bronze (BDF-400S) ~ 18k
be quiet! System Power 10 450W 80 PLUS Bronze (BN326) - 20k
ADATA XPG PYLON 550W 80 PLUS Bronze (PYLON550B-BKCEU) - 22k
Corsair CX550 550W 80 PLUS Bronze (CP-9020277-EU) - 23k
Szerk.: az RX 6600-hoz egyébként ~250 wattos tüskéket írnak a TPU-n ( [link] ). Biztonság kedvéért lehet inkább egy 550-est vennék, az még csendesebb is lenne. -
válasz
marharepa2 #156565 üzenetére
CHIEFTEC ECO 500W 80 PLUS Bronze (GPE-500S) ~ 18k
Belső: [link]
CHIEFTEC PROTON 400W 80 PLUS Bronze (BDF-400S) ~ 18k
Belső: [link]be quiet! System Power 10 450W 80 PLUS Bronze (BN326) ~ 20k
Belső: [link]
Ha engedi a büdzsé, akkor vagy a Protont vagy a System Power 10-et venném. -
Czimby
addikt
Sziasztok!
Mi most a legolcsóbb ~500W-os táp amit meg szabad venni?
Nincsenek extra igények, full alap, de megbízató legyen.R5 5600 + RX 6600 as gépet kellene ellátnia.
Deepcool PF500 500W
Thermaltake TR2 S 500W 80 PLUS
FSP HYPER 80+ PRO 450W 80 PLUS
ENDORFY Elementum E5 550W -
smisa
őstag
Sziasztok
Alábbi konfighoz szeretnék új tápot, mivel eldobja a gépet első 1-2 komolyabb terhelés után aztán mondjuk ua. terhelést elviszi egész nap akár 10 órán keresztül is
Ezért gondolom táp lesz a ludas.
Akonfig:
- ASUS ROG STRIX B450-E Gaming
- Ryzen 5 3600 - Cryorig H7 Quad Lumi hűtővel
- Kingston FURY Renegade-3600MHz 2x16
- ZOTAC GeForce® GTX 1080 Ti AMP Extreme
- Ház Xigmatek Midgard 2
- 2 SSD + 1 SATA HddNe legyen hangos és legyen benne tartalék a következő konfighoz is.
Ahogy elnéztem 40-50e alatt nincs használható jó táp de nem tudom melyik lenne a megfelelő, ebben kérném a segítségeteket. -
FireShadow
senior tag
Vagy egy 14 éves tápom "COOLER MASTER Silent Pro 700W Active PFC Mod" elkezdett haldokolni, indításkor így adja le az áramot, de van hogy sikerül neki és onnantól jó. Anélkül, hogy az egész gépet meg kéne újítsam emiatt most, még a kábeleket se szeretném újra kötni, van olyan CM táp, aminek ugyanolyanok a moduláris csatlakozói, mint ennek? Bár gondolom nem fogom tudni megúszni az újrakábelezést.
-
robber4
aktív tag
Sziasztok. Tápra kérnék egy ajánlást melyiket vegyem
A fő szempont a megbizhatóság,csendesség legyen. És nelegyen a rendszer kihegyezve maradjon azért benne tartalék is. 5700x3d,4070 ti super-t hajtana .
A keret rá olyan 150-200 euró.
-
marharepa2
csendes tag
válasz
Rowon #156564 üzenetére
Mi a keret és vannak-e igények? Pl. csendesség, garanciaidő, energiahatékonyság, stb.
Energiahatékonyság egyáltalán nem szempont, csendességben kb. mindenki tudja azt, hogy ilyen 100-150W alatt minimum fordulaton jár a venti, ez nekünk elég, felette pedig nem érdekel, mert sosem fog ott üzemelni. Garanciában elég standard a 2 év, aki ennél kevesebbet ígér, az gyanús, annyival több garanciát pedig nem tudnak ígérni, amekkora átlagos élettartamot elvárunk - ergó legyen rendben a piaci megítélése a terméknek/gyártónak, ez az elvárás.
Úgy általában az igényekről: azért hoztam fel a CTG-t, mert az a szint megfelelő, amit az képviselt anno (nevezhetjük etalonnak az elvárásaink szempontjából).
Keret: amennyi ehhez szükséges. Érzésre a 15-20k-s tartományban kéne tudjunk találni megfelelő terméket.
-
válasz
marharepa2 #156563 üzenetére
Szia,
Mi a keret és vannak-e igények? Pl. csendesség, garanciaidő, energiahatékonyság, stb.
a GPS Smart sorozatról láttam boncolós fényképeket, a kínai kondik nyilván eléggé elrettentőek
Mind kínai, még a japán márka üzeme is Kínában lehet. Tavaly vettem japán klímát, amit Törökországban gyártanak. A cégnél japán autót vezetek, amit Magyarországon gyártanak.
-
marharepa2
csendes tag
Sziasztok!
Tápegységeket keresek.
A cél: iskolai tantermi/irodai asztali gépek lecserélése, frissítése.
Honnan upgradelünk: 40+ db összerakott gép, nagyrészt Asus H81, Celeron G18xx, plusz pár 1-2-3 generációval korábbi gép, illetve 15 db brand gép, jellemzően Gen1/2 i5 cpu-kkal.
Az összerakott gépekben jellemzően 7-10 éves CTG-400-80P-k vannak, a pár régebbi gépben korábbi Chiftec. Ezekkel alapvetően elégedettek vagyunk, első körben nem cserélnénk tápot (eddig 0 db halt meg ezekből).
A brand gépek helyett viszont komplett új valamit kell összeraknunk, tehát fog kelleni 15 db táp.
A mostani elképzelés a gépek belére (szeretjük az egyenkonfigokat, mindenhova ugyanaz menne):Asus A520 alaplap
Ryzen 3200G vagy 4300G cpu
1xDDR4 8GB DIMM
Meglevő SSD-k (tipikusan Samsung 850 EVO vagy Crucial BX100/500)Azaz a gépek kb. 100W teljesítményt vesznek fel maximum. Az elsődleges szempont a kifizethető ár, a második a várható élettartam (ha valami azt tudja, mint a CTG-k - hasonló árfekvéssel, akkor már elégedettek vagyunk).
A CTG-k már eltűntek a piacról, ami helyettük van csilliárd féle Chieftec, ott nem egyértelmű, hogy melyiket szabad megvenni és melyiket nem (a GPS Smart sorozatról láttam boncolós fényképeket, a kínai kondik nyilván eléggé elrettentőek). Az látszik, hogy azért a 15-20k tartományban van bőven választék.
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok,
gondolkodom az épített nasom átalakításán. Amiért ide írok az azért van, mert most egy külső picopsu-s tápot használok 2 3,5 és 2 2,5 méretű lemezzel és egy 10W fogyasztású integrált procis lappal. Tehát nem kell nagy teljesítmény.
Lehet cserélném a tápot normál atx-re, viszont a kérdésem, hogy van-e erre a célra valami halk kis teljesítményű a piacon, ami a folyamatos üzem mellett is megbízható. Plusz pont, ha passzív hűtéses és moduláris és lehetőleg minél olcsóbb legyen az ára.Köszi!
Üdv.
spgabor -
scholl
tag
hello,
másik topokban volt egy kérdésem és elbizonytalanodtam, hogy elegendő lesz-e a táp az alábbi konfighoz.
ezt írja a pcpartpicker fogyasztásra:
AMD Ryzen 5 7500F -> 8W - 88W
Thermalright Phantom Spirit 120 SE -> 5W - 10W
Asus TUF GAMING B650M-PLUS WIFI -> 15W - 60W
Kingston FURY Beast 32 GB (2 x 16 GB) -> 29W
Western Digital Black SN770 1 TB 2W -> 10W
Sapphire PULSE Radeon RX 7800 XT -> 66W - 266W
Total:463W
+ház, Be quite 500dx vagy Montech AIR 903 MAX (a ház még nincs meg.)
ehhez vettem egy FSP vita 750w tápot.
később esetleg plusz 1-2 ventilátort tervezek a házba, esetleg plusz 1 ssd
a procit esetleg idővel cserélem 7800x3d vagy 9800x3d -ra.
a 7500f -re az írták, hogy lehet húzni az órajelén k(b 5ghz -ig), ezt esetleg megpróbálnám, de nem annyira fontos
itt a fórumon valaki úgy számolt, hogy fogyasztás * 1.2 és úgy választotta ki a 750w -os tápot. így akkor ~625w -os fogyasztásig elegendő lenne a táp.
elegendő lesz a táp szerintetek a fenti felhasználást figyelembe véve?
köszönöm előre is a segítséget. -
jeni
félisten
válasz
shapphire #156552 üzenetére
az első-két dolog az,hogy milyen VGA lesz és mennyit költenél a tápegységre?
az,hogy szeretnél 500W-nál erősebbet így egy 600W nem oly előre lépés lenne felfelé.
a 750W már igen,a 850W még inkább.
az egy dolog,hogy Bronz vagy Silver esetleg Gold minősítés vagy netalán Platinum. -
shapphire
aktív tag
Sziasztok!
Fsp Hyper M 500 a jelenlegi táp.
Ha fejlesztenék akkor valószínűleg már szűk keresztmetszet lenne.
Jelenlegi konfig:
Bazooka B450M
R5600
16 GB Ram
3060 12GB
2xHdd
2xSsd
Pci bőviton Dvdrom
4x FanMi lenne a budget kategóriába, de mégis aranyközép 1-2 generáció ugrásban, vga téren főleg.
Köszi -
jeni
félisten
válasz
kromatika #156550 üzenetére
Hello
A jövőt tekintve az FSP Hydro K Pro-t, a mai-t tekintve meg az NZXT C750.
12V-2x6 kábelt elvileg nem tartalmazza -
kromatika
veterán
Sziasztok.750W új tápra lenne szükségem normál ATX méretben. Sajnos a keret igen szük 25 000FT lenne rá. Tudom igazi minőségi táp ebben a méretben ennyiért nem nagyon van. A lényeg hogy megbízható legyen ,és ha gond van ne vágja haza a gépet. Ez a kettő közül melyik az ajánlottabb? FSP Fortron HYDRO K PRO 750W ATX3.0 vagy NZXT C750 bronz?
Sajnos az FSP ről nem találok sehol tesztet,a felé húzna jobban a szívem az ATX 3 besorolás miatt ,de természetesen ha azt írjátok hogy a NZXT a jobb akkor azt veszem.Köszi előre is. -
Lavar
aktív tag
Újra elérhető most alzán 10 év garival 38k-ért a Vita 750 ha kell valakinek.
Kövi legolcsóbb 46k. -
robber4
aktív tag
Hello. tápegységet akarok vásárolni egy 4070ti super mellé + 5700x3d . Ezt nézegettem [link] esetleg valakinek van vele tapasztalata?Támogatja a 4xxx szériás kártyákat.
Ami most van eléggé cwzik és ezt akarnám leváltani hogy csendes legyen.
-
A 3.X-re történő váltásnak erős GPU, illetve jövőbeni erős GPU-k esetén van értelme.
Ha valaki Gamer és főleg ott is Hardcore... akkor mindenképpen jobban jár egy ATX 3.x-es táppal, mert 5-8 évig jobban kiszolgálja a mostani csúcs GPU-t, de főleg a jövőbeni csúcsokat. Legalábbis ez volt a fő cél a szabvány megalkotásakor.Aztán simán lehet, hogy jön egy új GPU tápcsati szabvány és a mostani 3.x tápok semmire sem lesznek jók, csak átalakítóval... ami azért ekkora teljesítménynél nem a legjobb ötlet. "Az IT területén csak a semmi a biztos."
-
[link] + [link] . Második linknél az ATX power supply revisions bekezdés, ott felsorolja a típusokat és, hogy mik a változások/követelmények.
Szerk.: az ATX 3.* tápokkal elvileg védve vagy a tüskékkel szemben, idézem:The specification also has more strict requirements for handling spikes, two times the nominal output for 100 microseconds.
Az ATX 2.* tápokból szándékosan túlméretezett tápot kellett venni néhány erősen tüskéző videókártyához, az új szabvánnyal már ezt is kiküszöbölték.
-
Cheesy
őstag
válasz
Rowon #156539 üzenetére
Köszi, rendeltem egy Seasonic FOCUS GX-850W Gold (SSR-850FX3) tápot Oáziséktól.
Nem bírtam ki, hogy ne legyen benne egy kicsivel több tartalék, nem sokkal került csak többe. A kábelkiosztását elnézve ez még az ATX 2.0 szabványnak tűnik, nem kell még az ATX3.0.bluemirage
Így volt, kerestem arra is, több oldalt visszaolvastam, összefoglalót is, arukereso, newegg, amazon értékeléseket is, talán a GX-850-el nem jártam annyira rosszul.
Döbbenet, hogy felmentek a tápegység árak (is)... -
-
Cheesy
őstag
Sziasztok! Ma hajnalban a gép kikapcsolt állapotában, de persze a hálózatba dugva arra ébredtünk, hogy leverte valami a biztosítékot. A ház 3 éve lett felújítva, az elektromos hálózat új. A köröket és az eszközöket kiejtve a gépem volt a ludas, több, más körön lévő dugaljban is kipróbáltam, a tápegységet ha bekapcsolom, akkor levágja a biztosítékot.
A táp egy 2017.11. hóban vásárolt Corsair HX1000. Életének első kb. fél évében egy 4 db RX570 -ből álló kis bányászriget hajtott, ez fontos adalék. Utána az akkori, majd még 2 generációnyi asztali gépemben lakott.
A gépet most szétszedve nem éreztem égett szagot. Mivel egy komoly és minőségi tápegységről van szó, remélem van benne védelem a belső alkatrészek felé...Viszont most tápegységet kell vennem.
A főbb fogyasztó komponensek a gépemben: 12700KF + RTX3070. Ezeken kívül csak SSD-k, meg 1 db WD Red van. Tudom, hogy az eddig használt táp overkill, de úgy voltam vele, hogy nem baj ha túlméretezett és már eleve megvolt.Megnéztem a 2023-as ajánlott tápok listáját az összefoglalóban.
A kérdésem az lenne, hogy hány wattos változatot vegyek a konfigomhoz?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
-
válasz
WhiteAngel89 #156533 üzenetére
Nyilván egy 750W-os optimálisabb lenne, de szerintem is vinni fogja a 650W-os tápod. Idővel majd cseréled, ha hangosnak találod, vagy mondjuk 12600k-ra vagy feljebb váltanál kb. a +20 fps miatt.
-
jeni
félisten
válasz
WhiteAngel89 #156533 üzenetére
Vinnie kellene ez alapján.
Bár itt 700W-t ír.
Ha meg lesz a 6800XT karid letesztelve is kipróbálva kiderül majd. A proci sem fog sokat enni, szorzózár mentes.
Ha fullban lekapcsolgat vagy hangos lesz a venti akkor még mindig tudsz nagyobb tápra váltani. -
WhiteAngel89
aktív tag
válasz
bluemirage #156532 üzenetére
udv
jelenleg egy seasonic b12 650w tapom van, egy i5 12400 + 3060ti-t hajt
a kérdés hogy ez a táp el bírna e a 6800xt vel ? -
válasz
zozek #156531 üzenetére
- Asus Rog Strix, japán belsős Tier A tápegység
- Chieftec Powerplay szintén japán belsős Tier A tápegység, egy alap CWT belsővel.
Mindkettő jó táp.
A későbbi fejlesztési terved pl. AM4 x3d proci vagy másik VGA +100W-os Chieftec-et választanám, ha a kettő közül kell dönteni.Ha az ASUS is 750W-os lenne, akkor az ASUS választanám.
Ha vennél VITA-t, akkor pedig a 750W-os FSP VITA-t -
jeni
félisten
válasz
zozek #156528 üzenetére
Kizárólag moduláris tápegységekre rákeresve.
A hosszabb gari miatt előnyösebb az Asus Strix 650W megvétele amennyiben nem
ragaszkodsz az ATX 3.0(1) szabványhoz.
Chifi 750W PowerPlay
Ha mégis az újabb szabványos ATX 3.0(1) kellene akkor az FSP VITA 650W (itt a legolcsóbb de kevesebb garival) előnynősebb ilyen téren. Itt a 750W verzió.
Természetesen plusz pár ezer Ft többlettel a Vita GM1000W is megvehető az Alzában igaz most ott kifogyott. -
marcellx
csendes tag
Sziasztok,
Ehhez a géphez milyen tápegységet ajánlanátok olyan 40-50k szánnék rá.
ASRock B650M-HDV/M.2 Alaplap
Ryzen 5 7600X 4.7GHz
SAPPHIRE Radeon RX 7800 XT NITRO 16G GDDR6 -
wish96
csendes újonc
tegyük hozzá,hogy nagykerből vett mindent, elm eléggé járatos egy ilyet is kaptam tőle mikor kérdeztem,hogy elég lesz-e ez a táp... Ami fontos egy tápban, hűtőborda mérete, kondik 105 fokosak legyenek és minőségiek, dc-dc inverter, hőmérséklet szabályzott ventillátor hogy csendes legyen, jő hatásfok és jó védelem.
-
jeni
félisten
-
zozek
tag
Sziasztok,
Szeretném cserélni a jelenlegi BQ pure power 11 500w tápom modulárisra.
Ezekkel szemezek:
- Be Quiet! Pure Power 12 M 650W(BN342)
- Corsair RM650 650W (CP-9020280-EU)
- Chieftec 750W Proton (BDF-750C)Asrock B550M Phantom gaming 4
Ryzen 5600x
G.SKILL 32GB Ripjaws V DDR4 3600MHz
Sapphire RX 6700XT Pulse
Apacer AS2280P4U Pro 512GB
250GB Crucial SSD 2,5" SATA MX500
WD Green 480 GB 2,5 SATA
Ház: chieftec CI-02B-OPKésőbb cserélnék 7800xt-re és lehet nagyobb cpu-ra is.
Vagy esetleg ATX 3.0-as tápot nézzek a jövőre gondolva? -
wish96
csendes újonc
nem is az ajánlásra irtam,hanem alapjáraton ezt a választ kaptam a kollegától aki rakja össze nekem,kicsit néztem,mikor irta ,hogy 450w tápot kap, akkor a lényeg,hogy elég lesz, tehát játékot nyomhatom ultrán meg mindent maxra felvéve se lesz probléma semmivel?
-
Sundesz
addikt
válasz
wish96 #156517 üzenetére
Gagyi tápot nem is ajánl senki, ez a be quiet a fentiekhez hasonló minőségben. Ha megvan már és utólag a kérdés, akkor a válasz, hogy nem lesz vele gond a mostani géphéz. Későbbiekben nagyobb fogyasztású VGA mellé már szűkös lehet. Proci a H610-es lapban úgy is TDP limites lesz.
-
wish96
csendes újonc
azt az infot kaptam,hogy Egy gagyi 600w táp nem tud leadni 300w sem stabilan. Egy minőségi 450w táp csak 12v leadja a 450w feszültségingadozás nélkül, ezért kapott egy 450wos tápot a gép
-
-
jeni
félisten
válasz
wish96 #156513 üzenetére
Hello
Asus
El kell bírnia azzal is.
Annak ellenére ,hogy a procit nem írtad.
Bár a gyártó szerint 650W tápegységet javasol.
Amennyiben tápegységet tervezel megvenni akkor inkább az alábbiakat javasolnám.
NZXT C750 Bronze
FSP Fortron HYDRO K PRO 750W ATX3.0 -
wish96
csendes újonc
Sziasztok!
Msi pro H610m-g alaplap
A CPU hűtő Aerocool 4 hűtőcsöves darab 12cm pwm venti
16gb 3200 Gskill aegis kit
Kingston 1tb Nvme SSD
asus dual 4060 ti
Be quiet BN326 450w ezzel a táppal megfelelő lenne a kombó? -
ReSeTer
senior tag
válasz
bluemirage #156469 üzenetére
Kicseréltem focus 750-re. Eddig jó.
-
Helyzetjelentés: hosszas olvasgatás után egy Corsair HX1000i-re esett a választásom (az év elején kérdezősködtem
), az immár 9800X3D + 4080 Super konfigom alá.
Mindenképpen monitorozós tápot szerettem volna, nagyon megszerettem ezt az RM750i-ben, de lassacskán 6 évnyi, napi 16-24 órás használat után, úgy döntöttem jobb biztosra menni, ha már amúgy is platformot váltottam, ilyen drága konfighoz.
Nagyon jól üzemel, megszűnt a 4080 Super üresjárati coil whine-om vele, ráadásul a legtöbb játék alatt egyáltalán nem kapcsol be a táp venti, 50-55 fokos táp hőmérsékletek mellett -
válasz
Nuada herceg #156509 üzenetére
5800X + 6700XT a konfigod és ehhez ajánlott egy 750-es táp, hogy halk legyen.
Igen, a BQ 12M szerintem jó döntés... ha fontos, hogy halk legyen. -
Nuada herceg
őstag
válasz
bluemirage #156506 üzenetére
Köszi szépen ezt a bőséges magyarázatot!
Köszönöm Rowon kollégának is a javítást, meg az infót.
Hát ez sem egyszerű. Az ember csak tápot akar cserélni, és egy tanfolyamot el kell végezzen, hogy egy normális döntést meg tudjon hozni...
Viszont nálam még mindig a csendesség az elsődleges szempont.
Arra még mindig a BeQuiet tápot ajánlod? Mert szerintem maradok annál.
Tényleg köszi a segítséget!Nem fárasztalak tovább.
-
-
válasz
bluemirage #156506 üzenetére
Corsair RM650 Chemicon prémim kondi
Corsair RM650x Sus'con tier3, tier4 kondi
Ez fordítva. Az RMx képvisel magasabb minőséget, az RM inkább egy olcsósított verzió.
Szerk.: Tom's Hardwaren jelent meg régebben egy kondi rangsor is: [link] -
válasz
Nuada herceg #156501 üzenetére
A Tier1-es jellemzően japán kondik megléte az csak egy minősítő szempont. A kondik idővel öregednek és ezeknek a fő alkatrészeknek fontos a megbízhatóságuk. Egyik másik gyártó egy-egy olcsóbb szériánál ezen alkatrészen spórol.
Az itt gyakran ajánlott tápok közül jó minőségű tier 1-es kondikkal pl.:
- FSP Vita (Nippon Chemi kondival)
- Seasonic Focus GXÉs néha egy betű is elég a tápegységnél:
Corsair RM650 Chemicon prémim kondi
Corsair RM650x Sus'con tier3, tier4 kondiAsus menő hangzású Tuf Gaming félpasszív tápja (ilyen van nekem) Lelon kondis, ami tier4-es.
Az Asus Rog Strix tápjaiban Hitachi márkájú tier1-es kondi van.
És mindegyik ASUS... az egyik olcsóbb, a másik drágább.... és szerintem sejted, hogy melyik.Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a tier besorolás egy 'múltbeli élményből' táplálkozó lista, ami egy gyártási minőségi előítélettel bír. Általában a két szélső értéke azért mérvadó. A Tier lista végén lévő kondi nem kerül prémium tápba és a tier lista élén lévő kondival szerelt tápok minimum középárasak, de inkább a drágábbak közé tartoznak.
Vannak akiknek a kondi márkája az iránymutató, másoknak a garancia hossza. Aztán vannak ventivel kapcsolatos bugok, meg CW (coil whine, azaz sípoló hang) problémák.
Tehát egy prémium, tier1-es kondis tápnál is jelentkezhet az idegesítő elektromos sípoló hang. Ezért érdemes körbeszimatolni, hogy a táp a lehető legtöbb szempontból jó legyen.A régen az oroszok mát a spájzban voltak, de most a kínaiak vannak ott. A kondik terén is öles léptekkel haladnak és úgy gondolom, hogy egy kondikkal foglalkozó tier listán több kínai gyártó az élre fog törni, mert jelenbeli kondijaikat a jövőben(!), a jövőbeni listán már elismerik.
-
MaddeNNNN
addikt
-
sony309
őstag
Üdv mindenkinek!
Tápegységet keresek:MB: ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II
CPU: AMD 4600G
1 db M.2 2280 SSD és 1 db 2,5" SSDVentik nincsenek a házban, csak 4K filmlejátszásra használom. Bővítés nincs tervben hosszútávon sem. Nem bánnám, ha minél halkabb lenne a táp.
Szeretném megúszni 20.000 Ft-tal bezárólag.Mit ajánlotok?
-
Nuada herceg
őstag
válasz
bluemirage #156474 üzenetére
Köszi szépen az infókat!
Így legalább erre is van némi rálátásom.
Egyébként mely tápok azok amikben tier 1-es kondi van? És az miben jobb? Hatékonyság, élettartam?Egyébként igen, gaming alatt pont nem számít a hang. Akkor pörögnek a gépben a ventiket is, cpu hűtőn 140-es benti, elől a házban is 2 akkora venti, 2 db 12 centis fúj ki hátul, meg persze a vga-n a 3 venti. Olyankor van hang, ami tök oké. De alapból, ha csak netezek, vagy csak megy a gép használat nélkül, akkor viszont számít a hang. És olyankor nagyon hangos a táp.
Van rajta passzív mód is, kapcsolóval. Akkor egy darabig csendes, de 4-5 percenként meg úgy felbőg a venti, és pörög vagy fél percig, hogy az sem jobb.
Inkább akkor forogjon állandóan.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia