- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gamer21
tag
válasz
CriticalHit #159198 üzenetére
Megnyugtató! AMD platformnál maradok még egy jó darabig.
A jelenlegi konfig
-Alaplap: ASRock X670E Taichi,
- Mmeória:G.SKILL Trident Z5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz F5-6000J,
- Proci: Ryzen R7 7800X3D,
- VGA : PowerColor RX 6800 XT Red Devil,
- CPU hűtő: DeepCool Assassin IV.
- 2 db HDD
- 1 SSD
- 2 M.2 SSD
- Gépház: Fractal Design Torrent TG (5db venti) -
Gamer21
tag
válasz
CriticalHit #159196 üzenetére
Áh értem! köszönöm a választ és a segítséget!
igen valóban nincs szükségem 1350W csak az azonos ár varázsolt el egy kicsit, de amit irtál arra nem is gondoltam ( alul terhelés sem optimál a táp számára) jó hogy bekérdeztem.
VGA csere lesz majd a következő hónapban, vagy RX 9070 XT vagy RTX 5070Ti, mostani rendszerrel+új valamelyik VGA gondolom jól el lesz a FSP HYDRO TI PRO 1000W.
-
CriticalHit
addikt
-
Gamer21
tag
Üdv!
Tápegységed nézegetek, a fő kiszemeltem: FSP HYDRO TI PRO 1000W 80 PLUS Titanium ATX3.1.
De szembe találtam magamat ő vele is : FSP 1350W 80+ Platinum Hydro PTM Pro ATX3.1Kb azonos árán vannak! ez a 1350 PTM Pro régebbi belső van az ért van egy árban HYDRO TI Pro-val?
Teszteket én nem találtam sajnos a hol a két terméket összehasonlították volna, vakon vagyok! Valaki tud nekem ebben segíteni?
-
gab1ka
senior tag
válasz
CriticalHit #159191 üzenetére
+Camelot
Köszönöm, átnyálazom őket.
-
demmer123
őstag
phanteks amp gh 1000w 80+ platinum tápegység ajánlott?
-
CriticalHit
addikt
válasz
gab1ka #159190 üzenetére
Kevésbé, mint az RMx. Átmatricázott HEC.
+Cybenetics Platinum hatékonyság
+ Cybenetics LAMBDA-A++ zajszint (< 15 dBA)
- Huzagolt gördülőcsapágyas 120-as venti
-17db Teapo kondi (a fő kondi is)Drágábbak a keretnél de jobb minőség:
Fractal Design Ion+ 2 Platinum 660W
ENDORFY Supremo FM5 650W
CHIEFTEC Chieftronic PowerPlay 650W 80
ADATA XPG Core Reactor II VE 650W 80
ASRock SL-650G 650W 80 -
gab1ka
senior tag
Sziasztok!
Tápvásárlás előtt állok, nemsokára tervezek egy gpu cserét (3060TI ~220W) amihez a mostani 400W-os BeQuiet tápom már kevéske. Mellette 65W CPU és a sallang van és lesz.
650W-ra gondoltam, hátha lesz a későbbiekben változás, számomra a legelső a hang, a jelenlegi tápom konkrétan néma.
Egyelőre a Corsair RM650X lenne a kiszemelt, a használtakat nézem (2018), ugyanakkor a kérdésem az volna hogy a boltban jelenleg kapható Corsair RM650e is ajánlott e?
Kb ez a 25-35e ft ársáv lenne számomra az ideális, akár használt akár más gyártó.
A segítséget előre is köszönöm. -
Rhino666
addikt
válasz
FragMaster #159187 üzenetére
Felteve hogy a type 4 modularis kabel kompatibilis a tapoddal.
-
FragMaster
addikt
Gondolkodtam rajta, de mivel ennek is két 8-pin kábel a vége, így elvetettem.
Még az jutott eszembe, hogy rendelek egy 6+2 PCIe kábelt [link] és kivezetem a tápról a képen látható módon: [kép]
Jelenleg a GPU és CPU feliratos helyek vannak használva és a kék kérdőjel által jelölt helyről vezetném a harmadik kábelt. Tudtommal a PCIe/CPU jelölésű aljzatok mind egyformák.
Vajon ez az út járható-e? -
Rhino666
addikt
válasz
Reinhardt #159180 üzenetére
Hagyd a francba a spontan ongyullado csatlakozot, hasznald fel a 3 hagyomanyos pcie 8pin kabelt a vga-hoz es egy molex pcie atalakitot az rgb hubhoz (gondolom ez ugyis rejtve lesz, szoval mindegy hogy feher vagy sem).
Azt sem ertem hogy minek van egy mezei rgb hubon pcie csati sata/molex helyett, de mindegy.
-
jeni
félisten
válasz
FragMaster #159184 üzenetére
én egy ilyennel előbb megpróbálkoznék de igazság szerint 3 külön kábellel biztonságosabb is lenne a használata.
a tápegység bírná is és az AMD gyártói oldalon is 750W-t javasol.
persze az új 850W 12V-2x6 kábelt tartalmazó RMx PCi 3.1 jobb is lenne. -
FragMaster
addikt
Sziasztok! 5070 TI-t raktam RM750x (2021) mellé a vga-hoz kapott adapterrel. Az adapter 3*8 pin, de a tápból csak 2 db 8 pines kábel megy a vga felé, mindkettő kábel végén elosztóval, összesen 4 csatlakozót adva. Elboldogul vele a táp ha két kábellel hajtom a vga-t és a harmadik adapter-ágba az egyik tápkábel elosztóját dugom harmadik kábel hiányában vagy problémás lehet és gondolkodjak cserén?
-
jeni
félisten
válasz
KAMELOT #159181 üzenetére
fordítva ez működne?
a VGA kártyához mellékelt adaptert bedugva a tápegységbe a 12V-2x6 felével és onnan a másik végét a VGA felé menne ami egy 3x8pin,persze így toldaléként menne tovább.
kérdés ez mennyire szabályos? ehhez rádugni a 3db 8pin PCI VGA kábelt ami rámegy majd a Sapphire kártyára.
amúgy az a tiszta ha 12V-2x6 kábel mindkét végét egyetlen kábellel a kettőt összekötni a VGA-t a tápegységgel és semmit se tenni közéje. -
Reinhardt
őstag
Ez nagyon durván frusztráló.
2008 óta Londonban élek, és most kezdem megkerdőjelezni, hogy beszélek -e még magyarul.
Csak az érdekel, hogy van -e olyan kábel vagy adapter ami a 16 pines csatlakozóból 3x8 pinest csinál. Semelyik másik csatlakozó nem érdekes most ebből a szempontból a PSUn. -
jeni
félisten
válasz
Reinhardt #159177 üzenetére
Milyen tápegységet vettél? Boccsi vissza olvasva úgy lett bemutatva,hogy a VGA kártyán 12V2x6 csatlakozás van.
Igy ezzel semmi teendőd nincs,a tápegységhez mellékelt 3 db PCIe VGA 2x6+2 kábellel kötöd össze a VGA kártyával. külön külön mindegyik a saját 1 kábelen levő csatival a VGA-t.
-
Reinhardt
őstag
Nem értem mi nem világos, de akkor megpróbálom még egyszer:
PSUezt a csatlakozóját szeretném összekötni a GPU ezen csatlakozóival
Van -e ilyen kábel vagy adapter?
-
jeni
félisten
válasz
Reinhardt #159174 üzenetére
A VGA és a tápegység megvételével több gondot okozol majd magadnak.
Förtelmes azon a 12V-2x6 csatlakozás kiépítsége.
A Sapphire 9070XT VGA-t összekötöd a 12V-2x6 kábellel plusz azzal az adapterrel és majd a 3x 6+2pin Pcie kábellel a tápegységedet?
Hát...
Az AMD-nek kellett volna maradnia a 3x6+2pin csatlakozásnál. -
Reinhardt
őstag
válasz
KAMELOT #159171 üzenetére
Holnaptol mar 3x8as lesz.
Full feher gepet szeretnek, lathato kabelek nelkul. Gondoltam, hogy osszeszedem a batorsagom es lefestem a NITRO+t feherre, de nem szedtem ossze. Inkabb vettem egy feher kartyat.
Es mivel szeretnem leegetni a hazat a 16pines csatlakozora szeretnem dugni, az erdekelne, hogy van -e ilyen kabel/adapter?Egy forditott ilyen is jo lenne.
-
jeni
félisten
válasz
Reinhardt #159170 üzenetére
Ha AMD kártyád van és azon 3db (van amelyiknek 2 csatis) 6+2 pin csatlakozó kell akkor a tápegységhez merllékelt VGA 6+2 pin 3 szál kell ahhoz.
HA pedig NVIDIA és azon 12VHPWR vagyis 12V-2x6 1 szem csatlakozó van akkor a mellékelt 16pin to 16 pin kábellel kell összekötni a kettőt együtt. -
Reinhardt
őstag
Van egy NZXT C1200 Gold ATX 3.1 tapom. 3 db VGA tap kabel jar hozza. De van rajta 1 uj 12+4 tus csatlakozo is.
A problemam az, hogy 3 csatlakozo kell az uj GPUnak es 1 RGB hubnak.
Meg tudnam oldani egy ketchup-mustar SATA to PCI csatlakozoval az RGBt, de szebb megoldast szeretnek.
Van olyan hogy 12+4 tus csati to 3x 8 PCI?
Ha lehet feher.
Amit neten talatam az a masik iranyban van, 3x8 to 12, vagy ez fogathato? -
Rewmac
aktív tag
Megnéztem a régi gépem fogyasztását az 5080-al. 5800x3d rendesen megterhelve játékkal 500w volt max. Erre nagyon elég a 850w még bőven marad a tápnak is.
-
BigBear
senior tag
Amúgy tök jó ez a kábeles keverés a gyártóknál.
Jelenleg egyetlen egy ~ szabványos kábel van, a 12VHPWR vagy 12V-2x6, ami mind a tápon, mind a kártya oldalon ugyanaz.
Az összes többinek csak a vége szabványos, ami a lapra / kártyába, vagy perifériába megy, a tápoldal olyan, amit a táp gyártója éppen elképzelt. Agyrém. Rég szabványosítani kellett volna az egész hülyeséget.
Az én jelenlegi MSI A850G tápomhoz adtak 2 PCI-E kábelt 2db 6+2-es véggel, egy 12VHPWR / 12V-2x6 600W-ost az új kártyákhoz, meg egy olyat, ami a tápba a 12VHPVR/12V-2x6 csatiba megy, de a vége 2db PCI-E 6+2-es csatlakozó. Katyvasz. -
jeni
félisten
válasz
RobbyJr #159157 üzenetére
akkor mellékeltek a Corsair dobozban vagy sem?
ha igen melyiket?
mindkét végén ilyen csati van?
12VHPWR vagyis 12V-2x6
vagy ez?
Akkor hiába kaptam az 1000-es tápomhoz 12VHPWR kábelt
akkor használd azzal amit a tápegységhez mellékeltek- teljesen mindegy az,hogy 12VHPWR vagy 12V-2x6 tipusú lesz. -
-
jeni
félisten
válasz
RobbyJr #159151 üzenetére
van ilyen-olyan:
Corsair-okhoz amelyek direktbe nem tartalmazzák a 12VHPWR kábelt.
a korábbi külön legyártott 2x6+2pin -12VHPWR az némileg lebutított kiadás.
nem azonos a végpontja mint ami a direkt így legyártót tápegységekhez adnak.
VGA mellé adott kábellel is használhatód mert az hivatalos verzió.
ellenben amit az Alza vagy más bolt kínál a Corsair mellé az csak a tápegység gyártó fogadná el hivatalosan ha gebasz lenne vele később.azt nem tudom,hogy a VGA gyártó is elfogadná ha ily módon összekötött kábellel esetleg valami oknál fogva leégne=Corsair régebbi RMx tápegység+Corsair 12VHPWR kábel
-
Rewmac
aktív tag
Sajnos azt írják, hogy a táp nem kompatibilis és egy Corsair RMe 1000w-os tápot javasolnak. Ezt
RMe szériáról azt hallottam, hogy nem annyira jók, mint az RMx.
Nekem elég lenne egy 850-es is elvileg, viszont akkor már jót szeretnék.
-
Diniboy
aktív tag
válasz
RobbyJr #159138 üzenetére
Talán annyira nem gagyi kategória, jókat olvastam róla
[https://www.fsplifestyle.com/hu/product/VITAGM850W.html] -
Diniboy
aktív tag
Köszönöm szépen. Azok a 623wos tüskék tönkretehetik a tápot, vagy csak lekapcsol majd szépen ha nem bírja?
Mi lenne egy biztonságos táp opció?
Már le van beszélve mára a 6900xt.
Így utólag átgondolva a dolgot , ha a tápot is cserélni kell, lehet jobban jártam volna egy drágább 7800xt-vel.
szerk. : tudom , hamarosan jönnek az xx60 kártyák, de én eddig mindig ráfáztam amikor kivárásra játszottam. Megbántam hogy anno nem vettem egy rx 480at,vagy 580at olcsón, meg azt is megbántam hogy tavaly összel nem vásároltam semmit mert jön az rtx 5xxx meg az uj Radeon kártyák, láthatjuk mi lett a vége
Egyszer nem vártam ki, mert akkor már nem volt mivel , a kripto örület végén, akkor lett vásárolva a jelenlegi 6600xt-m , jó drágán, 200k fölött volt. Szóval tök jó móka ez a gép fejlesztésDe mostanra belenyugodtam hogy akár várok ,akár nem, én mindig megszívom
-
BigBear
senior tag
válasz
Diniboy #159133 üzenetére
Erősöllöm azt az 1000W-ot.
[6950XT teszt] - teljes rendszer 500W alatt. -
Diniboy
aktív tag
Üdv. Érdeklődnék az FSP VITA GM 850W 80 PLUS Gold tápom elbírna e egy RX 6900xt-vel.
A honlapon 1000w PSU-t irnak hozzá.
És ha nem , akkor mit vegyek helyette, tönkretenni sajnálnám.
Kinézet, modularitás nem fontos. Megbízható legyen, meg minél olcsóbb
A gép egy Ryzen 5 5700x3d, 32 giga ram, 2 HDD, 1 NVME ssd. Szóval semmi extra fogyasztás nincs , úgy gondolom.
Köszönöm szépen a válaszokat. -
hangya7
tag
Ha a keret kb 80e Ft, akkor a jövőre is gondolva melyik a leggjobb:
- Seasonic FOCUS GX-1000W
- Super Flower Leadex VII XG 1000W
- MSI MPG A1000G PCIE5 1000W
- be quiet! Power Zone 2 1000W
- Corsair RM1000x
vagy valami más? -
3RROR
aktív tag
válasz
viperabácsi #159121 üzenetére
Ez a 4070 super lenne hajtva vele.
Korábbi posztoknál láttam, hogy ajánlottak 4090-hez 750W-os tápot. Elég lenne egy 750-est néznem akkor nekem is?
-
3RROR
aktív tag
válasz
3RROR #159099 üzenetére
Sziasztok,
Ahogy nézem ebből a tápból 3 verzió van:
MPY-8501-SFHAGV
MPY-8501-SFHAGV-3XX
MPY-8501-SFHAGV-3E**Lényeges, hogy ez a 12VHPWR / 12v - 2x6 csatlakozó legyen a tápon?
-
Srácok, melyik tápot válasszam ezek közül? Segítsetek plz, nem tudok dönteni.
Montech APX 650W - 20.090Ft
(vagy felbontott 19.090Ft-ért)Endorfy Vero L5 Bronze 500W - 22.990Ft
ADATA XPG PYLON 550W - 24.990Ft
Endorfy Vero L5 Bronze 600W - 25.190Ft
Be quiet! SYSTEM POWER 10 550W - 25.190Ft
(vagy felbontott 23.990Ft-ért)ADATA XPG PYLON 650W - 25.990Ft
Be quiet! SYSTEM POWER 10 650W - 26.490Ft
Corsair CX650 - 27.290Ft
(vagy felbontott 26.190Ft-ért)Az a Montach 650-es nagyon olcsó, nem találtam róla írást a topicban, tudunk róla vmit?
Ár/érték arányban keresem a legjobbat, ami fontos, hogy halk legyen idle állapotban.
Egy LGA1200-as lap és i3 proci, ssd és több hdd lesz párosítva hozzá és 24/7-ben, vagyis sokat fog menni. -
BigBear
senior tag
Khm...
Csak úgy itt hagyom, de már párszor ki lett vesézve:
A kábel ugyanaz a 12VHPWR és a 12V-2×6 esetén is, ahogy videokártyán levő csatlakozó is. Egy dolog változott, a táp oldali csatlakozó, de sok esetben még a régi 3.0 szabványúnak nevezett tápok is ugyanazok, azaz megfelelnek az újabb 3.1 szabványnak. Ráadásul a 3.1 kisebb követelményt jelent a gyártók ak, mint a 3.0.
Mivel látom, hogy nem egyértelmű, ismét egy jó cikk:
Should I get an ATX v3.1 PSU, or will an ATX v3.0 be fine? Everything you need to know!
De a lényeg:
- Changing an ATX v3.0 PSU to an ATX v3.1 one only involves changing the 12+4 pin header to the new one (given that the PSU already has one).
- If a PSU uses 2x 8pin headers on its modular board to power the 12VHPWR (or 12V-2×6) cable, it is automatically ATX v3.1 compliant (provided it follows the rest of the requirements).
- PSUs with native 12VHPWR (or 12V-2×6) cables can be ATX v3.1 compliant if they already meet the ATX v3.0 spec.
- ATX v3.1 PSUs allow for a lower hold-up time (12ms instead of 17ms in ATX v3.0), which, in my opinion, is a big step backward!
- ATX v3.1 PSUs are NOT ATX v3.0 compliant because of the lower hold-up time. This is a first for the ATX spec! A newer spec does not cover the previous one in all aspects!
- There can be ATX v3.1 PSUs WITHOUT the 12V-2×6 connector, which have lower transient response requirements (150% peak instead of 200%). -
jeni
félisten
válasz
Tamás31 #159114 üzenetére
szerintem rendeld meg a neten az Alza boltba bolti átvételként és készpénzben fizetve.
ha ott helyben kiderül ,hogy a korábbi kiadású a cucc amit kaptál ATX 3.0 ,akkor vissza is tudod adni egyből 14 napra hivatkozva és a pénzt rögtön vissza kapod.
a -10000Ft megér annyit,hogy ezt így kipróbáld.
vagy előbb linkelve a FIRSTSHOP boltból. -
Tamás31
lelkes újonc
Köszönöm. Már tudom hogy azt érdemes nézni. Egy discord csoportban írták is, van olyan bolt ahol 3.0-ként can írva, és figyelni kell ezekre. Csak hivatalos oldalot is oda linkelték, és ezért vettem biztosra, hogy csatolt kép is jó.
-
Tamás31
lelkes újonc
Sziasztok!
https://www.alza.hu/seasonic-focus-gx-1000-atx-3-2024-d12587429.htm – Szerintetek érdemes lehet ezt megvenni az 50-es szériás videókártyákhoz?
Észrevettem, hogy az iPon oldalán is megtalálható, ott a leírás szerint 12VHPWR / PCIe 5.0 csatlakozóval rendelkezik.
Az Alzán lévő verziónál viszont a leírás alapján 12V-2x6 szerepel.
A tápon azonban csak PCIe jelölés látható, nem a 12V-2x6. Számít ez valamit a tápegységnél, hogy nincs konkrétan ráírva a 12V-2x6, csak annyi, hogy PCIe?
https://www.alza.hu/corsair-rm1000x-atx-3-1-d12467698.htm – Ennél a modellnél viszont már a tápon is 12V-2x6 jelölés szerepel, de mellé 12VHPWR 16-pin kábelt adnak.
Melyiket lenne érdemesebb megvenni jelenleg?
Kezdek kissé összezavarodni a tápokkal és kábelekkel kapcsolatban…
A gépemhez már csak a videókártya és a tápegység hiányzik, de a tápnál most megakadtam. -
hangya7
tag
válasz
CriticalHit #159107 üzenetére
A https://www.bequiet.com/en/psucalculator alapján a fogyasztás maximuma 704W, szóval lehet majd nagyobbat választok, ha beigazolódik a probléma.
Ezeket adtam meg az oldalon:CPU: Core i5-13600K
GPU: Radeon RX 6800 XT
Drives: S-ATA 0x, P-ATA 0x
M.2 SSD: 2x
RAM: 4x
Fans: 6x
Water cooling: 1x Pump, 2x Fan
USB 3.1 Gen. 2: No
Overclocked: CPU: 0%, GPU: 10% -
CriticalHit
addikt
válasz
CriticalHit #159107 üzenetére
...vagy:
NZXT C750Gold
Montech Titan PLA 750W
Sharkoon 750W Rebel P20
Fractal Design Ion+ 2 Platinum 760W
ENDORFY Supremo FM5 750W
CHIEFTEC Chieftronic PowerPlay 750W
ADATA XPG Core Reactor II VE 750W
Cooler Master V750 Gold V2
ASRock SL-750G 750W / ASRock Phantom Gaming PG-750G
FSP VITA GM 750/ADVAN 750
be quiet! Power Zone 2 750W
PHANTEKS AMP GH 750W -
CriticalHit
addikt
válasz
Nikolausz85 #159103 üzenetére
[link]
hangya7
Könnyen lehet.
A fenti ajánlásom közül tudsz választani a keretnek megfelelően egy 750W-ost ( a max fogyasztásod 500W), ha bebizonyosodik a Cooler Master MWE ( Huizhou Xinhuiyuan, kínai Elite kondikkal) hibája. -
jeni
félisten
válasz
weres78 #159101 üzenetére
Mindkettő nagy étvágyú
ezek bármelyike 850W és 1000W közt
Corsair RMx
FSP Hydro Ti Pro
FSP Hydro PTM Pro
FSP Hydro G PRO
Super Flower Leadex VII XG
Super Flower Leadex VII PRO
Super Flower Leadex VII XP
NZXT C850 Gold
be quiet! Power Zone 2
Montech TITAN GOLD
ASRock Steel Legend SL-850G
Seasonic Prime GX/TX
Sharkoon Rebel P20
Fractal Design Ion+ 2 Platinum
FSP VITA GM Gold -
Nikolausz85
csendes tag
Sziasztok!
Tápegység vásárlása miatt kérem segítségetek.1.: Mennyit szánnál rá?
Amennyi szükséges egy jól működő, biztonságos táphoz.2.: Milyen gépre kötnéd?
alaplap: ASUS TUF GAMING X670E-PLUS alaplap
processzor: AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz Socket AM5 dobozos (100-100000910WOF)
videokártya: GIGABYTE Radeon RX 9070 XT AORUS ELITE OC 16GB (GV-R9070XTAORUS E-16GD)
hűtő: Be Quiet! Dark Rock Pro 5 univerzális CPU hűtő (BK036)
ram: 32GB 6400MHz DDR5 RAM Kingston Fury Renegade CL32 (2x16GB) (KF564C32RSK2-32)
m2: 1TB Kingston SSD M.2 NVMe KC3000 meghajtó (SKC3000S/1024G)
ház: Be Quiet Pure Base 500DX Black táp nélküli ablakos ház fekete (BGW37)+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
FSP-k voltak eddig, velük szemben nagy a bizalom, továbbá kicsit túlméretezett tápot szeretnék, nem kicentizve. Extra tuning az OC-n, turbo-n kívül nem lesz egyelőre.Köszönöm a segítséget!
-
hangya7
tag
Segítségre lenne szükségem.
Van egy Cooler Master MWE 750 tápom (nem a V2). Ez hajtja a következő konfigot :
- i5-13600k (nincs OC)
- Asus TUF 6800XT OC
- 4x16Gb DDR4 HyperX Renegade 3600Mhz (most 2400 fut)
- 2x1Tb m2 SSD (Samsung + Kingston)
- 6db 120-as rendszerventi
- Arctic Liquid Freezer II 280Tavaly szeptember környékén még Win10-et használva semmi gond nem volt, de valamikor nov-dec környékén Win11-re váltottam, és akkor vettem észre, hogy reboot-olják a gépemet a játékok (csak ritkán játszom, szóval eleinte nem tűnt fel). A legtöbb elindul de 1-2 percen belül reboot. A hőmérsékletek bőven a megfelelő tartományban vannak.
Furmark tesz hiba nélkül fut, de pl az OCCT combined tesztben reset-el (power/RAM/CPU tesztben ok)
Gyanakszom a tápra. Használtan vettem 2 éve. Lehet ez a hiba okat? Ha igen milyen tápot ajánlotok ehhez a konfighoz?Előre is köszi a válaszokat!
-
weres78
senior tag
Sziasztok!
14900k és 4090 mellé szeretnék tápegységet vásárolni, ebben kérném a segítségeteket!
Keret, amennyi kell. Moduláris legyen, legyen benne tartalék, más elvárásom nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest