-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ochocinco46
aktív tag
üdv, i5 4440, egy hdd, r9 270x mellé keresek tápot, ami pcx-en 15-16k, ha olcsóbb nyilván csak jobb. Nem kell most olyanra gondolni h későbbi fejleszthetőség miatt 600 wattos meg ilyesmik, hanem ami ehhez biztonsággal elég és megbízható olyan javaslatokat várnék.
köszönöm -
Ochocinco46
aktív tag
válasz Ochocinco46 #77017 üzenetére
(#77020) dewil666
köszönöm az ajánlást, azt sajnos elfelejtettem, hogy fekete színűt szeretnék ennyi megkötésem lenne, inkább legyen ennél drágább.
köszönöm szépen[ Szerkesztve ]
-
Ochocinco46
aktív tag
válasz Balathruin #77022 üzenetére
esetleg vmi 15 környékén inkább? Nem hiszem h ennek a konfignak olyan nagy étvágya lenne.
-
Ochocinco46
aktív tag
válasz Balathruin #77028 üzenetére
Akkor azt lehet megveszem lec-től, csak ő nem tud áfás számlát adni, de elvileg biztosan az újat adja, és az 12.5k-ér tényleg jól hangzik.
-
Ochocinco46
aktív tag
sziasztok,
4,5 éve használok egy thermaltake hamburg 530W tápot (Sirtec belsős).
Lassan cserélném, a következő konfighoz lenne:MSI b450m gaming plus
R5 2600 @4.0Ghz
Arctic esport 34 duo
RX 480, nemsokára egy RX 5700 vagy hasonló fogyasztású
(1 HDD, 2 SSD, 2x8 gb ddr4)
NZXT H500 vagy Phanteks Eclipse P350x házba menne.Egy megfelelő minőségű 500W körüli elég lenne ismét gondolom.
Félmodurális előny, de egyáltalán nem kötelező, félpasszivitást viszont eléggé preferálnám, vagy ha az nem is, akkor halk legyen a venti.Nem tudom mennyire lehetséges ilyen igényekkel beférni 20-25k(max) közé.
Amennyiben igen, kérlek ajánljatok párat.köszi előre is
-
Ochocinco46
aktív tag
Sziasztok,
r5 2600@4Ghz, rx 5700xt, 16gb ddr4, ssd-k, ventik, Phanteks eclipse P350X ház
keret ~25kVisszaolvasgatás alapján leszűrtem 3 tápra, ami a konfignak és az igényeimnek megfelel.
Super Flower Leadex 550W
Bitfenix Formula 550W Gold
EVGA Supernova G3 550W GoldEzek között nagy minőségbeli különbségek nincsenek ha jól gondolom, és ha eldöntöm, hogy a sok gari, a félpasszivitás, a modularitás vagy az olcsóság számít bármelyiket választhatom, igaz?
köszi előre is
-
Ochocinco46
aktív tag
Sziasztok!
Tavasszal cseréltem félkonfigot: R5 2600 @ 4Ghz, Sapphire RX 5700 XT Nitro+, Super Flower Leadex Gold 550W, G.Skill 16GB / 3000MHz Aegis KIT.
Leginkább Overwatch és CSGO alatt random újraindul a gép hibaüzenet nélkül. Semmi előjele nincs, hőfokok rendben, de ilyenkor általában újraindul, belépek újra gyors vissza a meccsbe, de már néha a map betöltés előtt ismét újraindul. Néha 1-2 hétig semmi és ezek a gamek is hibátlanul futnak, de mostanában sűrűbben előfordul ismét :(
3D Markot bármeddig tudok futtatni, RDR2-vel is Qhd minden maxon simán játszom több órát is egyben minden gond nélkül. Több driverrel próbálkoztam, állítottam SOC és cou feszt is, memória órajelekkel is játszottam, de a hiba ugyanúgy fennáll.
Gariztatnom kéne a psu-t gondolom, helyette egy ugyanilyen táp ezt a konfigot kiszolgálja vagy nagyobbak kellene keresnem? Anno azt az infot kaptam innen, hogy elég lesz.köszi előre is
-
Ochocinco46
aktív tag
sziasztok,
korábbi problémám ismét sűrűsödik ezért bemásolom:
Tavasszal cseréltem félkonfigot: R5 2600 @ 4Ghz, Sapphire RX 5700 XT Nitro+, Super Flower Leadex Gold 550W, G.Skill 16GB / 3000MHz Aegis KIT.
Leginkább Overwatch és CSGO alatt random újraindul a gép hibaüzenet nélkül. Semmi előjele nincs, hőfokok rendben, de ilyenkor általában újraindul, belépek újra gyors vissza a meccsbe, de már néha a map betöltés előtt ismét újraindul. Néha 1-2 hétig semmi és ezek a gamek is hibátlanul futnak, de mostanában sűrűbben előfordul ismét :(
3D Markot bármeddig tudok futtatni, RDR2-vel is Qhd minden maxon simán játszom több órát is egyben minden gond nélkül. Több driverrel próbálkoztam, állítottam SOC és cpu feszt is, memória órajelekkel is játszottam, de a hiba ugyanúgy fennáll.Vennék egy új tápot, amíg ezt gariztatom:
~30-35k
legalább félmoduláris
halk (nem muszáj félpasszív)
megbízható (bár ez elég relatív, főleg ezek után)köszi előre is
-
Ochocinco46
aktív tag
válasz csabika0001 #137696 üzenetére
Ment egyszerre a furmark és a prime 95 negyed órán át gond nélkül. De azt rosszul gondolom, hogy a stabil nagy terhelést bírja(komoly játékokkal is órákon át sima), de a hirtelen nagy teljesítmény ugrást nem valamiért?
Mindnképpen veszek egy újat és tesztelem mert nagyon idegesít, hogy nem tudom mi a baj.
Seasonic Focus GX 550W --> ez akkor korrekt lenne a konfigom alá ugye? -
Ochocinco46
aktív tag
válasz csabika0001 #137716 üzenetére
Tegnap vettem egy Seasonic gx 550-et.
Flight simulator pl mindig kifagyott betöltés után vagy egyből vagy fél perc múlva, most simán ment egy óráig, nyomom egy hétig, aztán ha továbbra is jó akkor másik megy gariba mert azzal azonnal rr flight simnél.#137717scott_free
Bolttól "kértem kölcsön" a tápot nem ismerőstől, de ha tényleg jó lesz akkor marad és másik megy gariba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest