- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
eight
senior tag
Tiszteletem a Hölgyeknek és az Uraknak!
Szeretném megkérdezni, hogy van ennél jelenleg (holnap-holnapután átvehető)) jobb ár érték arányú tápegység a piacon?
EVGA 650 B5(5800x+2080s - mindkettő mérsékelt OC - mellé kellene s.o.s, a mostani táp elkezdett haldokolni, ilyet produkál load alatt: "Asus anti-surge was triggered to protect system from unstable power supply" , szóval nem merném tovább terhelni)
szerk: nem fontos az ár, nem gond ha drágább, tehát az ár érték arány volna a fontos, minél többet kapjak a pénzemért (pl.: láttam olyan véleményeket, hogy a 750W-os verziónak jobb a belseje, azt jobb választás lenne?)
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Cs1csó #138997 üzenetére
a pontos típus a lényeg, nem a gyártó
ha direkt gyártó, ha matricázó akkor is, az adott típus
és persze az ár/érték és a garancia ideje
sok matrcizázó lett, orrba-szájba nyomják a modelleket, nagy árverseny van
nagyon oda kell figyelni gyártón belül is, hogy miért szabad pénzt adni_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
robyg
senior tag
Üdvözletem Uraim!
Erről a tápról mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
CoolerMaster Silent Pro Gold 800 -at cserélnék CoolerMaster MWE Gold Modular 750 -re, pusztán esztétikai okokból (teljesen fekete kábelek miatt). Adatlapomon lévő konfigot hajtaná (ezt elbírja még egy 550-es is, efelől nincs kétségem). Az lenne kérdésem hogy minőségben, illetve csendességben visszalépés lenne e az MWE ?
https://tinyurl.com/phnas
-
Chaser
legenda
válasz Cs1csó #138987 üzenetére
meKcsináltam' a néma gépet, ami fél méterről is az most épp 3800x+1650, de vga is lehetne combosabb, jó hűtés plusz le kell venni a tdp limitből kicsit - van akinek persze sok már 1% is :d -
cpu-n ráadásul lp bq! hűtő van, azon max 500rpm-es venti, az 4ghz-ig már csak avx-nél engedi 70 fok fölé a cpu hőjét
egyébként a fractal 560-as a táp most, néma, de a kis corsaierek is némák voltak - passzívak, cw nélkül -
erre csak tényleg kíváncsi vagyok, ez lesz a 3. evga táp ami nálam jár első kettő amúga faca' volt adott áráért, de a ventivezérlésük egy kalap sz@r, már bocsánat
nyilván azért a 15xxx ft-ért ebbe sem lehet majd belekötni, 3xxx ezer ft-ért már nyilván más a helyzet ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Cs1csó
félisten
válasz Chaser #138986 üzenetére
szerk:
épp most gondolkoztam eladok minden pc-s sz@rt, de egy ilyet akkor még kipróbálok :d
sztem nem lesz halk és ennek is hülyén működik az eco módjaMondtam már, neked olyan gép kell ami a fal túloldalán található egy másik szobában és ott ahol vagy csak a billentyűzet, monitor, egér, hangfal és esetleg egy ki-be kapcsoló meg USB port, és jack/mikrofon csati található. Minden más hangos.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz nobela #138984 üzenetére
semmi gyanús nincs benne, alzánál ez így megy
néha irreálisan alacsonyra áraznak be egyes termékeket, máskor meg irreáisan drágáracsicso82
te pedig ne egy grafikont nézz, kivéve ha nem tudsz idő-utazni, akkor nem szóltam ( : a múltba nehéz visszamenni vásárolni - pedig látom, sokan szeretnének -
de, ők ezt most fele áron adják mint a többi üzlet
a legolcsóbb következő ajánlat is több mint kétszerese az ő áruknak
a minimum ár grafikonja pedig esélyesen az övék volt zömébenszerk:
épp most gondolkoztam eladok minden pc-s sz@rt, de egy ilyet akkor még kipróbálok :d
sztem nem lesz halk és ennek is hülyén működik az eco módja[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nobela
senior tag
válasz Cs1csó #138983 üzenetére
Ezek a "Hydro"-k mivel tudnak többet?
Amúgy nem feltétlenül csak az Aqua játszik, csak így könnyebb összehasonlítani a cuccokat...
koxx: EVGA 550 B5 ezt majdnem fél áron adják, ez hogy lehet?? Az ilyen mindig gyanús
[ Szerkesztve ]
AZ ÉV AJÁNLATA! Szinte új Sennheiser HD650 ezüstözött KáCSa szimmetrikus kábellel eladó: 99.900.-
-
nobela
senior tag
550W körül viszonylag halk / megbízható / nem baj ha félpasszív vonalon van valami ami az alábbi kettőhöz képest jobb vétel lehet?
AZ ÉV AJÁNLATA! Szinte új Sennheiser HD650 ezüstözött KáCSa szimmetrikus kábellel eladó: 99.900.-
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
megrendeltem a "Fractal Design ION+ 860P" tápegységet amíg lehet látni 51k-ért. Ki a belső gyártója?
csupán kíváncsiság ha mindenki ennyire csodálja -
veterán
Dettó. alza.de-n is 40€ volt. Hogyan viszonyul ez minőségben az RM550x-emhez?
Mert volt olyan ház amit a táp mérete miatt vetettem el és ez kisebb.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Ferke77
aktív tag
Sziasztok!
Akinek kellene értelmes áron értelmes táp, akkor ne habozzon: EVGA 550 B5 a "zöld ufónál" 15.690 Huf.
-
palfitom
félisten
Van erre hivatott topik:
Nem indul és mi a baja a gépemnek topikLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
dala
tag
Sziasztok! Kicsit off de megkoszonnem ha tudnatok segiteni.
Vettem hasznaltan egy Corsair TX 650M Bronze tapot
ami egy Gtx 1080 ti karit futtat.
A gepem random nem indul be, lefagy jatek alatt, van hogy ritkan csikoz is, de van amikor orakig mukodik tokeletesen.
Amikor megfagy a kep, a vga ventijei forognak, de abban a pillanatban a tap ventije megall. En elsosorban a tapra gyanakodnek vagy a vga haldoklik?:S
A gep tobbi komponense tokeletes, szoval erre a kettore gyanakodnek. -
3800+
őstag
Sziasztok!
Cougar GX v3 1050W megbizhato darab? HEC belsos viszont japan kondikkal. Vannak vele tapasztalatok esetleg? Mert nem nagyon talaltam rola semmit.
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
veterán
A mostani CM G750M tápomat szeretném lecserélni ,mert szerintem emiatt indulgat újra a gép amikor valami VGA intnzív dolgot futtatok (gyenge a Ripple supressionja ).
55k körul szánok a dologra . Amit hajtania kell : Ryzen 5900x / RTX 3080 / 2db D5 pumpa / kb 18venti . Minden tuningolva természetesen
Ezeket találtam amik tetszenek :
[COOLERMASTER V850 Gold V2 850W] 46k
[FRACTAL DESIGN ION+ 860P 860W 54k
Melyik lenne a jó választás ? De bármi más is jöhet iponról.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Végül én is beszereztem egy Wortmann AG tápot
Remélem jól szolgál majd, hisz nem egy Akyga
-
Chaser
legenda
válasz SzlobiG #138961 üzenetére
afeneapofájukat' és jól látod, elég valószínű, hogy a sok "bányász" felvásárolta azt is
komolyan unalmas, hogy feltoltátok sok minden árát, és még neheztelsz valamire hogy drága vagy nem lehet kapni? azért ne már
nem szóltam eddig szándékosan hozzá, ha valaki bányászdához keresett tápot, ha így akar pénzt keresni hát tegye, verjük még sz@rabbá a környezetet, úgy a jó
de az erős, hogy az panaszkodik árakra aki benne van az árak felverésében
jó lesz a bq amit néztél_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
SzlobiG
félisten
Olvasgattam a Kolink Continuum 1200W Platinum is egész jó típus, csak sajna nem kapni sehol, biztos a sok rohadék bányász felvásárolta.
-
Cs1csó
félisten
válasz Norb3rto #138957 üzenetére
FSP HEXA PRO350 350W
Alza-nál 17k szállítással 5 év garival. -
Chaser
legenda
válasz SzlobiG #138955 üzenetére
most őszintén, szted mért mennek arany árában a nagy tápok és vga-k?
na látod pontosan azért
ti generáljátok ezt a baromságot, de az fájdalmas, hogy megdrágultak a sz@rok amik kellenek hozzá
pffffffffffffffszerk:
pont annyira értelmes, mint hogy itt sírsz hogy drága a sz@r amit venni akarsz
miközben azért drágult meg a vga-val együtt mert pénzt akarsz vele keresni mint melletted qrva sokan
ez itt a táp topik, nem bányászda[ Szerkesztve ]
-
Norb3rto
őstag
Sziasztok!
Milyen tápot ajánlotok ?
20000 Ft ig + 10%
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
AMD R3 2200G
1db SATA SSD
1 db SATA 2TB
1 db SATA 4TB
Óvakodj a csavarhúzóval közlekedő programozótól!
-
SzlobiG
félisten
válasz jovás #138951 üzenetére
Lakásba vagyok itt nincs ilyen opció hogy ki a garázsba. Jobban mondva majd ellesz költöztetve nyárra, de addig se akarok megsüketűlni. Egy szobába van nyitott ajtóval jelenleg nem hallatszik át máshova, de félek egy ilyen táppal ha mondjuk megküldöm 1000W-os terheléssel ez üvölteni fog.
-
jovás
aktív tag
válasz SzlobiG #138948 üzenetére
Én bányába ezt ajánlanám. Nekem bevált.
-
SzlobiG
félisten
Sziasztok!
BE QUIET! Straight Power 11 1200W Platinum
Ez szerintetek bányászatra alkalmas az osztott ágai miatt, vagy felejtő?
-
Chaser
legenda
válasz TwentyFour #138946 üzenetére
180w-ig passzív a 600-as, ez rémlik - kb mint a 450-es -, tehát film alatt néma a táp
viszont a 750-es 300w-ig passzív, és utána is 4-500w-ig extra halk, azt már a 600-as nem tudja
kábelei rövidek és viszonylag merevek, erre készülj fel_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz TwentyFour #138942 üzenetére
corsair sf750 2018 platinum, ha azt akarod hogy nagyon halk is legyen, ha kevésbé halk is jó akkor a 600-ast - én előbbit venném -
szerk:
csicso82
alzától egy atx-et linkeltél ( : ák rosszul listázza, erre gondoltál
az sfx fractal pedig nem túl halk jószág, az atx verzióval ellentétben - már ha számít -
600-as corsair 45e, 750-es 55, ezek is nyilván alzán lesznek a legolcsóbbak[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz TwentyFour #138942 üzenetére
Fractal Design ION+ SFX-L 650W Gold (ez is az ALZA-nál a legjobb: [link] )
Corsair SF750[ Szerkesztve ]
-
TwentyFour
tag
Sziasztok, 11400F + RTX3080 (+léghűtés+2ssd) alá milyen SFX tápot ajánlott venni?
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
válasz Anonymus23 #138940 üzenetére
Egy ilyen vajon megfelelne az igényeimnek?
Seasonic FOCUS GX-650W Gold;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
Üdv,
Tápot szeretnék (kell?) vásárolni, viszonylag sürgős lenne...1., Amennyi szükséges, de jó lenne 30e Ft körül megúszni max, de 40 a lélektani határ
2., EVGA 3060Ti, i7 8700, 2 PCIeSSD, 2 Winchester, 6 db venti. 32 GB RAM, Fractal Design Define S ház
3., Jó lenne moduláris, 5 év gar, minőségi belső legyen. Nem lesz tudning, de az esetleges későbbi konfig magasabb energia igényét nem ártana ha elbírná.
persze az is jó lenne ha idle (netezés stb) halk lenne)
FSP/Seasonic/Superflower beles táp érdekelne elsősorban...Jelenleg egy (sicc) Chieftec GPS-750C van, de le kellene cserélnem, mert anomáliák vannak...
Köszönöm a segítséget[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
Cs1csó
félisten
válasz Zsiráfnyál #138936 üzenetére
VGA hiba, akár még javítható is. BGA gép megoldaná, kezdésnek kipróbálhatnád a sütős megoldást, röviden: beteszed a VGA-át a sütőbe és X hőfokon benn tartod egy adott ideig. Utána kell nézni van leírás a neten, a lényeg, hogy valami forrasztás elengedett és a hő segít újra "tapadni"
Amúgy hőlégbefúvó is jó lehet a célra, vannak videók, leírások a témában a lényeg, hogy mielőtt kukáznád próbáld ki veszíteni nem veszítesz. ITT egy PH!-s cikk a témában.
Vagy videó: [link]Érdemes keresgélni a témában esetleg a VGA-s topikba, vagy a Hobbi elektronika topikba is benézni és csak utána nekiveselkedni.
-
senior tag
válasz TechN7ne #138937 üzenetére
"Viszont ,tápegységet illik cserélni 5-6 évenként..."
Miért? Ezt szeretnék a tápgyártók: fogyassz, fogyassz, fogyassz!
Illik mindig a konfighoz méretezett és üzembiztos tápot használni - ez egy értelmes szabály!"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Zsiráfnyál #138936 üzenetére
Leírtuk már többször ,az egy megbízható tápegység volt a maga idejében ,most is annak számít ,így nem valószínű hogy ő tette volna tönkre a vga d ,videokártyád felett egyszerűen meg eljárt az idő (ők döglenek a leghamarabb).
Viszont ,tápegységet illik cserélni 5-6 évenként ,ha csak nem vlmi SS Prime vagy hasonló tápról beszélünk amire alapból 10-12 év gyári garancia jár.
Belenézhetsz a tápegységbe ha szétcsavarozod ,van e púpos kondi ,de nem hiszem ha rendesen szellőzött.Jelenleg ha veszel új vga t akkor ajánlott mellé új tápegységet is már venni ,ITT tudnak ebben az ügyben segíteni neked a választásban.
Mostanit meg szépen elrakod ,jó lesz az még tartaléknak vagy bármire a későbbiekben.Hirtelen azt hittem már megint a milyen videokártyát topikban írsz ,de a válaszom számodra itt is aktuális.
[ Szerkesztve ]
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
A 6.5 éves GTX 760 VGA-m pár napja működés közben meghibásodott, azóta [ilyen] képet ad (már a BIOS-ban is, de aztán képes vele a windows bootolni, csak 43-as hibára hivatkozva "félig" letiltja a VGA-t, és persze végig durván szemcsés / zavaros a kép). Próbáltam kifújkodni, másik slotba átrakni, de a hiba változatlanul megmaradt.
A VGA valszeg meghibásodott, ez a része nem erre a topicra tartozik. Ide azért írok, mert (pusztán ötletként, mindenféle alap nélkül) felmerült, hogy esetleg nem magától hibásodhatott meg, hanem valamilyen külső tényező játszhatott ebben közre, ami akár éppen a tápegység is lehetett. Erre semmi bizonyíték nincs, egy ilyen öreg VGA (ha jól tudom) simán tönkre tud menni magától is.A tápom egy szintén 6.5 éves FSP Raider 550W (PPA5502314), anno egyszerre vettem a két alkatrészt. A tápra a gyártó 5 év garanciát adott, ezen a táp életkora már túllépett.
A PC-ben semmi egyéb problémát nem tapasztaltam, hardver hibákra semmi sem panaszkodik, a táp se zörög, nincs fagyás, végeztem memória tesztet, semmi sem melegszik, stb... hibáról nem tudok, hiba látható jelét nem látom. Jelenleg is ezt a PC-t, ezzel a táppal használom (csak átmenetileg az alaplapi VGA-val).
A kérdésem, érdemes ezt a tápot vakon, pusztán elővigyázatosságból cserélni, vagy mindenféle félelem nélkül nyugodtan használhatom tovább ? Ma érkezik a csere VGA-m, azt nyugodtan bele rakhatom, vagy érdemes előtte a tápot megvizsgálni / cserélni ?
Előre is köszi a segítséget ! -
Chaser
legenda
válasz TechN7ne #138933 üzenetére
gar után oké, ha csak annyi a baj
de mivel sok táp 10 év garos, ha utána elfáradt benne valami akkor elfáradt, én olyanra már nem bíznám a gépem szívesen - gyengébb konfighoz attól még simán elég lehet, nem mintha a mostani olyan zabás lenne, de nem is 2ft kategória -
én is cseréltem pár seasonicot, amidőn arra jutottam, hogy kösz, elég volt ( : lehet a következő már tökéletes lenne, de igazából van "tökéletes" tápom már a fractaltól_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz TechN7ne #138933 üzenetére
cserélje a tököm' - már bocs, nem azért veszek drágán dolgokat, hogy a gyár hlyeségét én oldjam meg -
egy fsp pro-nál talán, de egy drágább tápnál biztos nem
pont ezt mondtam, csillagok állása helyzet, tömeggyártást már nem említem, tény, AS ( : gyártás van, éppen mit dob a gép
és általában minél drágább valami, annál több vele a zűr is - nem mindig, de általában -
no ilyen apróság miatt nem veszek már gar nélküi cuccokat, pedig régen - 2010 előtt -, nem volt azzal gondom
nem finnyás lettem, csak nagyon elqrvult a világ..._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Chaser #138932 üzenetére
Egy jó tápegységben hamarabb döglik meg a venti ,amit majd kicserél az ember ,vagy idővel púpos lesz pár kondi ,amit szintén kicserél bennük...
De ezek a mostani tápok botrányos tömeggyártás alapján készülnek ,és szerencse is kell hozzá ,hogy kifogjon egy normális darabot.
Régi Corsair CX450M em megvan még mindig ,halk ,hibátlan ,ömlesztett Japan sapka ,nem mostani hulladék ,nem adnám sok napjainkban ajánlott tápért sem oda ,bronz meg paltina plecsni ide vagy oda...FSP tápok maradtak meg a régiek ,megbízhatóak ,csak az átkozott Yate loon ventiket kéne már elfelejteniük ,meg a többi traktor kavarót és nem lenne semmi gond velük.
Jelenlegi SS Prime tápom tökéletes és halk (jelenleg 2db vga t hajt Cross Fire ba) ,de ahogy írtam fentebb ezért is megszenvedtem ,konkrétan őt is 2x cseréltem (ismeritek a storym itt páran).
(#138934)
Venti és kondi cserét természetesen garancia időn túl értem ,azon belül nyilván megy vissza...
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz TechN7ne #138931 üzenetére
másnál meg a seaonic döglik meg, megint másnál a be quiet, harmadiknál fractal fog, negyediknél megint más, ez ilyen
ott van az 5-10 év gar, azért van - persze nem élmény ha x ideig nélkülözni kell valamit, de nincs pénzbeli bukta és esélyesen új termék jön újraindult garral -
de ezt nem lehet kivédeni, aki ért hozzá nem fogja azt mondani egyikre sem, hogy az _biztosan_ nem hibásodik meg x éven belül_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz boskorelli #138929 üzenetére
mint mondtam bármelyik megdögölhet, bármikor, arra senki nem ad neked garanciát
van itt bőven tulaj 10-100e kategóriában akinek döglött meg tápja, arra ott a garancia
nekem múltkor egy 50e közeli corsair murdelt meg, benne van a pakliban, garoztattam, kaptam újat, ennyi
lehet a linkelt fps 10 évig ment volna, de lehet az is az fél év múlva makkan meg ( :
nem lehet ezt tudni, ezért kell sok garanciával venni a tápot - és amit csak lehet -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
boskorelli
tag
válasz Chaser #138928 üzenetére
Köszönöm. Hozzáteszem én nem a márkára megyek. Az a lényeg hogy megbízható legyen. Ez egy másodlagos gép amiről most szó van, az elsődlegesen használt gépemben egy Hyper M táp van, csak egy kicsit megrendült a bizalmam a hexában ( régebben volt az is gond probléma nélkül működött).
A sikeres üzlet után illik értékelni!
-
Chaser
legenda
válasz boskorelli #138927 üzenetére
bedobhatja az unalmast 100e ft-os táp is bármikor
az s12iii-at személy szerint hanyagolnám, még ennyiért is - pláne, hogy még a garanciát is "elfelejtette" kiírni az emag, esélyesen egy évet ad rá -
ez ugyan hexa, de dc-dc, full japán kondis, frankó kábeles és mind fekete, nem is helikopter, 5 év gar
te gépedhez még a 350w is bőven sokszerk:
de ha megnyugtat hogy 500w és seasonic, akkor vedd azt - alzán mondjuk drágább 3,5e ft-tal, de nem "felejtették el" kiírni az 5 év gart amit a seaconic ad és ők vállalnak ( : -[ Szerkesztve ]
-
boskorelli
tag
Sziasztok.
I5 4570 (Nem húzgálom)
ASRock Z97 Extreme 3
2x Kingston HyperX 8Gb
Asus Gtx 750Ti
1db Sata SS
1db 1Tb Hdd
Zalman Z12
Ehhez a setuphoz kellene nekem egy táp 15k - 20k körül (Hexa-k abszolút kizárva... Most dobta le az ékszíjat.)Esetleg ez: [link]
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
A sikeres üzlet után illik értékelni!
-
Sipasanyi
tag
Üdv feltűnt hogy szinte teljesen eltűntek a kínálatból a Seasonic Prime 650/750/850/1000W tápegységek, még találtam egy helyen érdemes megvásárolni (SSR-750TR) vagy már jön az újabb széria ?
LUXURY IS A CHOICE
-
Chaser
legenda
válasz Norb3rto #138923 üzenetére
még esetleg ez
de ilyen értékű vga-nál - és a régi árat nézve, nem a mai teljesen elszálttat, +/- 10e ft sztem nem oszt vagy szoroz kategória
a fractal tuti csendesebb lesz nagy terhelésen is lesz, és seasonic táppal nagyobb eséllyel szaladhatsz bele meghibásodó ventibe_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Norb3rto #138921 üzenetére
3080-nál ne a tápon akarj spórolni szerintem, oda nyugodtan mehet egy 650-es
abból minőségiek zömében 40e+ - persze vannak olcsóbban is, ha más tud ajánl, de z alá azért nem raknék be egy 85+ pro fsp-t pl -
alzán fractal 660 pl 45e, de a 760-as 47,5e
mindkettő 10 év garos, szuper halkak nagy terhelésen is
azt a 2600-ot meg ha rám hallgatsz cseréled, maga nemében jó, anno amennyiért dobálták jó volt, de már egy 3600 is ég és föld hozzá képest - sokkal jobb smt, jobb ipc, jobban gamere optimalizálva -
nemrég tesztelgettem forzát az új 3800x-emmel csak 1650 mellett, hadd ne mondjam 3600-ra is ráver, 3060-70 mellett nem volt olyan fluid a game 60 fps-nél 4,4-es 3600-nál, mint ennél ha akará 3600-on járatom
tesztekben a számok egy dolog, de ha már egy ac. od-val játszol is látszik mennyivel jobb már egy 3600-is, akár 1440p@60-on ahogy anno használtam, 2600-tal 4g-n használhatatlan volt az a game_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Norb3rto
őstag
Sziasztok!
Milyen tápot ajánlotok ?
30000 Ft ig + 10%
AMD R5 2600
RTX 3080
1db SATA SSD
2db SATA 3TB
CM Stryker
Ha fél Moduláris az jó de nem feltétel.
Tuning R5 2600 @4.0GHzÓvakodj a csavarhúzóval közlekedő programozótól!
-
MMIX
addikt
Seasonic SFX
Haladás, fent vannak a 80+ oldalán.
FOCUS SGX 750/650/550W 80+Gold
FOCUS SPX 750/650W 80+Platinum
Fehér SFX-L SGX650Fehér SFX SPX750
Sajtó "tam-tam" még nem volt (Computex), bolti megjelenés még odébb lesz, talán még idén.
Forrás: Google
---------------
Antec NeoECO Gold Modular 650-850W(fehér is)
Seasonic G12 -re hasonlít. Csak ez full moduláris , félpasszív és 7év. A többi stimmel.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
mondtam fentebb mit képvisel az sf750
és nekem volt, és baba nem csak tesztekben
great wall beles, de teljesen mindegy, profi munkát végeztek
azt is mondtam jók a kábelei, de rövidek - sokan panaszkodnak rá, hogy nem elég itx házakba sem a hosszuk, hát tényleg rövidek, ennyi gyíkja van -
egyébként szépek, de nem csak rövidek, hanem nagyon merevek is a kábelek, ezt ildomos belekalkulálni_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Kirir #138909 üzenetére
Géphez ajánlunk tápot . Leírod a konfigod, és majd az alapján lesz javaslat
Gondolhatod , hogy az Njoy egy hulladék
Ha az adatlapon lévő gép, akkor a banán majom esete alapján egy normális táp járna hozzá. Nem pedig alsopolcos román hulladék.
Nem a tápnak van fogyasztása, hanem a gepednek
[ Szerkesztve ]
-
Kirir
tag
Szeretnék vásárolni egy 850 Watt teljesítményű tápefységet.
Minél olcsóbb legyen, munkagép.
2.: Milyen gépre kötnéd (az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
850 Watt teljesítményű tépegységet szeretnék.
Ne legyen nagyon hangos.
Ha félmodulásis vagy teljesen moduláris az nem lenne rossz, de ha nem, az sem probléma.
Fogyasztása mindegy.Az árukereson ezt a kettőt néztem ki:
nJoy Alpha 850W [link]
Kolink KL-850M 850W Bronze [link] -
Kobe
veterán
válasz BB9000 #138907 üzenetére
Csak a CM re panaszkodnak, hogy eszetlenul osszevissza porog a ventije illetve az elso batchet egeszben vissza kellett hivni + eleg otvar gyari kabeleket adnak hozza.
A corsair voltakepp egy rebrandelt Titan TF750, aminek lesz majd utodja TF850 szemelyeben de az csak annyiban mas hogy a MOV ot kivettek belole de gyak azonos a TF750tel
Ezert nehezkes a dontes mert nincs info a CM rol meg
-
BB9000
senior tag
-
Kobe
veterán
Na vki hozzaertobb segitsen donteni
CM V850 SFX Gold 10 ev gari (+gagyi gyari kabelek)
Corsair SF750 7 ev gar (+normalis gyari kabelek) -
sagesz93
addikt
Sziasztok,
Nyugodt szívvel vehető az alábbi táp ennyiért?
[EVGA 750BQ]
Vagy van jobb vétel 25k körül? Rx5700xt, 10gen Intel I5, 32gb ram 2db sata meghajtó[ Szerkesztve ]
-
Brug
csendes tag
Üdv!
Jelenleg egy Berlin 630W táp üzemel a gépben, ami 2012-ben lett véve. Egy gyanús "áramszakadás" következtében a gépben tönkrement a gpu és mivel nem tisztázott, hogy szimpla gpu hiba vagy random táp hiba volt (röviden: játék közben hirtelen leállt a gép mintha lekapcsolták volna az áramról, pár sec múlva magától újraindult és a gpu már halott volt. előtte sose történt még ilyen), úgy döntöttem nem árt ebből is újat venni biztos ami biztos, eléggé öreg már.
600-700W FSP tápok között kezdtem nézelődni, de elég nehéz kiválasztani az optimálisat.
Ha tudtok valamit ajánlani köszönöm!1.: Mennyit szánnál rá?
20-30k
Ház: CM 690 III
CPU: i7 4770k
Alaplap: ASUS Z87-A
GPU: GTX 1050 Ti 4gb (későbbiekben upgrade lehetséges)
RAM: 4db stick, Corsair Vengeance 2x4 és 2x8 gb
SATA: 2db HDD, 1db SSD, 1db Optikai meghajtó, (+1 tervben lévő bővítés)+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Félmodurális/moduláris előny, de nem feltétel. Lehetőleg ne vigyen magával semmit, ha tönkre megy. A gép kb napi 10 órát megy, overclock nincs, de az idő nagyrészében terhelve van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest