- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
TechN7ne #138197 üzenetére
Nekem is Seasonic beles van, de még rendben van, puki nem volt. Most akartam körülnézni, hogy mit vegyek a másik gépbe, mert már lassan 10 éves lesz a táp, aztán látom, hogy nincs már XFX. :S Esetleg valami hasonlót tudtok ajánlani 25-30 körül? A mostani 450W, és igazából ez is elég, nem tervezek erőművet építeni, szerintem 600W-nál biztosan nem kell több (i5-4670k, RX580 vannak benne most). A moduláris előny, a fél passzív szintén. Illetve szeretem, ha van kapcsoló a hátulján.
-
inf3rno
nagyúr
Az XFX-el mi lett? Nem látom árukeresőn...
-
Chaser
legenda
válasz
Poloploid1 #138189 üzenetére
ha olcsón akarod megúszni akkor a fentebbi fps-ből az 550-es, 5 év gar, 22e ft
az s12iii nevében seasonic, én nem égetném magam ilyennel a gyártó helyébenddavedane
ne aggódj, sokkal drágább tápoknál is lehet venti defekt ( :
aki ért hozzá nem fogja neked azt mondani hogy biztos nem fog kerregni, cincogni, bármit csinálni a venti későbbiekbe
fractal 660 alzáról, 10 év gar, 46e körül
extra halk, nem legalja venti, platinum, full modu, minden full benne gyakorlatilag
sok vga járt nálam az 560-asban cw nélkül, csak egy 3070 suprim muzsikált, de az mint utóbb kiderült több táppal is muzsikálg@bo
500-as van még nekik
ák-s véleményeket olvasva tragédia az a bolt, ezért is hagytam inkább ki azt a seassonic sfx-etszerk:
és az már sgx, elvileg újabb széria is, 32e-ért korrekt ha esetleges garos gondnál nem kell rájuk borítani az asztalt -
ddavedane
csendes újonc
Sziasztok!
Van egy alig fél éves FSP HYPER 700 M tápom, amiben totál random elkezd sercegni/ciceregni a ventilátor. Próbáltam sűrített levegővel kifújni óvatosan,talán javított, de el nem múlt a dolog. Olvastam, hogy több embernél előjött már ez a probléma. Garanciális, de én másik márkát szeretnék intézni a bolttal, főleg, hogy nem egyedi esetről van szó.
Max 80-90, ha nagyon király és megéri.
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
i7-10700, Palit GameRock Premium RTX 2080 Super, 2x8 GB RAM, 2TB HDD, 250 SSD, CoolerMaster H500 RGB ház
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?Teljesen modulárisat szeretnék, illetve minimum Gold minősítésűt. Legyen halk, de legalábbis ne ciceregjen itt nekem fél év után
Kinéztem egyelőre kettőt, de tanácstalan vagyok melyik lenne a legjobb:
Seasonic 750W 80+ Platinum Prime PX
be quiet! Straight Power 11 750W GoldIlletve ha valakinek van még tippje, hogyan orvosolható a ventis dolog garanciavesztés nélkül az ne tartsa magában.
Köszönöm a segítséget!
-
Poloploid1
csendes tag
Sziasztok!
B450-es lap
Ryzen 5 3600
16 Gb RAM
EVGA GTX 1080 Ti SC2
2 db SSD
4-5 db ventilátor
Ezek mellé egy Seasonic S12III-650 80+ Bronze elég? Illetve vélemény a tápegységről? Előre is köszönöm! -
Chaser
legenda
válasz
scott_free #138186 üzenetére
nekem eddig olcsó(bb) evga tápjaimnak a hangjával volt gond, finoman szólva nem halkak
350-es táp is elég oda, pláe ha tolsz alulfeszt a vga-nak, akkor megáll 120w körül
ez az fps jó deal és újra van alzán 350-es, 5 év gar , dc-dc, bronz, full japán kondis, fekete flat kábelek nem mustát-kecsap' feeling, nem is túlzottan helikopter
ha kell egy kis tartalék akkor a 450-es 19e-ért -
scott_free
senior tag
válasz
scott_free #138186 üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztésből, de ez jó lehet?
EVGA 500 W2 -
scott_free
senior tag
Üdv,
tesóm gépébe keresnék megbízható, halk tápot:
● 10-15e
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
● Ryzen 1600, RX 570 4GB, 16GB ram, 1 ssd10e körül lehet használt is, de elsősorban újban gondolkodom.
Köszi
-
tbalint3
tag
Sziasztok,
Gépfejlesztést/újítást tervezek, és a kérdésem, hogy megfelelő lenne-e a most 6 éves CHIEFTEC 550W CTG-550-80P tápegységem, vagy már csereérett? 2015. 02. vásárlás.
Jelenlegi gépem:
Asus H97-Plus
i5-4440
8GB Kingston HyperX KIT
Samsung 850 Pro 256GB SSD
Nvidia GTX1050Ti GPU (Asus Strix)
LG BD-RE író
1db 2TB WD RED HDDA tervezett új komponensek:
Asus Prime H470-Plus
i5-10400
Kingston HyperX Fury 16GB KITA félkövérrel írt komponenseket egyelőre nem tervezem cserélni (kivéve, ha M. Lölő is beszáll a költségekbe
).
-
Chaser
legenda
válasz
palfitom #138180 üzenetére
nincs most alzán 750-es, ezért linkeltem 850-est
kell tartalék a 6800xt/3080-nak - és ugye azt mondta nem tudja még mit vesz - , nagyon kilengő karakterisztikával csipkedik az áramot, az megint más ha van alulfesz/tdp limit csökkentés, akkor akár 550-es is elég lehet(ne)
750-esre más boltokban kevés helyen adják meg a 10 év gart, ahol megadják ott már alig drágább az alzás 850-es - amiből felbontott is van 57,5e-ért - -
palfitom
félisten
válasz
Chaser #138179 üzenetére
Azt kifelejtette a kolléga, hogy nem akar tuningolni, szóval 750W bőven elég lehet számára.
(nálam a tuningolt 8086K + 6800XT kombót lazán kiszolgál egy RM750x, s miután egy kicsit alulfeszeltem a vga-t, már passzív üzemben is viszi a táp, ami azt jelenti, hogy 400W körül/alatt megy a gép) -
Chaser
legenda
válasz
Dobi 562 #138177 üzenetére
leghalkabb tápok egyike
Zalaym
ha corsair akkor rm2018x - rmx 2018 -
ha 3080/6800xt a terv 10700k mellett nem költői túlzás 750/850w, ez pl
nem olyan árkategória amit te néztél, de ilyen vga-k mellett ne viccelj hogy pont a tápon spórolnál ( :
sokáig passzívan jár, fejből passz, lehet 300w is, 10 év gar - nem írják de annyi -
egyébként jó összeállítás, a táp is legyen "uras" -
Zalaym
tag
Sziasztok!
Az alábbi gépet raktam össze, érdekelne a véleményetek!
VGA jelenleg nincs benne, de egy RTX 3070/3080 vagy egy RX 6700xt/6800xt van tervben. Képzeljétek oda!Alaplap: MSI MAG Z490 TOMAHAWK
Proci: Intel Core i7-10700K
Proci hűtő: Be quiet! PURE LOOP 240
Memória: Crucial 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Ballistix Black
SSD: Samsung 970 EVO PLUS 1 TB
Ház: Cooler Master MasterBox MB511 ARGBA kinézett táp: Corsair RM750
Szerintetek jó választás? Esetleg lenne alternatív ötletetek? Nagyjából 40K környékén örülnék ha megállna egy megbízható darab.
-
Dobi 562
addikt
Sziasztok!
A jelenlegi oregecske (5+ ev) XFX XTR 550W-es tapom ventije elkezdett kerregni terheles alatt ami elegge zavaro. A jovore is gondolva 650W-osra szeretnem cserelni.
A szamitogepem az adatlapomon. Fontos, hogy felpassziv, teljesen modularis, nagyon csendes es nagyon jo hatasfoku legyen, az sem baj ha a garancia 5-10 ev, mert hosszu tavra veszem (nalam egy jo tap kiszolgal 2-3 konfigot is). Penz igazabol nem szamit, tapon nem fogok sporolni (megtanultam mar a lecket
).
En elso korben ezt neztem ki: Seasonic Focus PX-650
De olvasgatva az ajanlasokat itt, tobben is irtatok hogy ennek a szerianak a ventije az nem tul jo, es 1-2 ev utan elkezd berregni...
Masodik korben ezt talaltam: Fractal ION+ 660P Kulfoldi review-k alapjan is nagyon halk a tap.
Szoval a kerdes igazabol az, hogy a Fractal ION+ 660P jo valasztas-e, illetve tudnatok-e mondani alternativat?
-
Gergo28
tag
Sziasztok!
500 watt körüli tápot keresek, tudok ajánlani valami megbízhatót elérhető áron?
Dióhéjban i3 8100-at meg egy r9 270x 4 gb-t egy ssd meg egy hdd-t hajtana. -
MMIX
addikt
be quiet! Dark Power 12 850W 80+Titanium, teszt.
www.eteknix.com
www.kitguru.net
www.ithardware.pl
-
Cs1csó
titán
válasz
Kzohun #138169 üzenetére
Seasonic FOCUS GX-550W Gold
A Pixel-nél 10 év garival - még 1db van azt írják - 32,5k -
Kzohun
tag
Sziasztok,
Asztali gép összerakás előtt állok és szeretném kikérni a véleményeteket, hogy milyen TÁP-ot érdemes bele vennem. Nem akarok spórolni a tápon, olyan brutto 35-40 körül lehet max.
Gép amit meghajtana:
i5 10400f
GTX 1650
1db m2 sdd
16gb mem
Nagyon gondolkodom ilyen ECO-s tápokon mert a játék elég ritka lenne és abból sem a legjobb grafikaiak. Munkára, böngészésre néha persze game, napi kb 12-16 órát menne a gép.
Mit ajánlotok ? A lényeg hogy halk legyen, azért gondolkodnék az ECO-n mert mikor épp nem játszom akkor gondolom nem menne a venti.
köszönöm előre is! -
Chaser
legenda
válasz
nobela #138165 üzenetére
fractal pl, de ugye árban már másabb most
viszont azt ne felejtsd ki, hogy esélyesen a vga-d üvölteni fog a táphoz képest terhelés alatt ( : lehet a cpu hűtő is, ha van hdd akkor ajaj' - 5700xt-ből kevés volt ami tényleg nagyon halk tud lenni, pl az ,msi gaming x amiről tudok -
akkor érdemes erre ráfeküdni ha minden komponensed extra halk/néma, egyébként nem sok értelme van, idle meg ma már bármelyik gép lehet néma - ha nincs hdd és 3-6db 800-1500rpm ház venti pluszban -
az a seasonic kb 200w-ig passzív, csak terhelés alatt fog menni a ventije -
Chaser
legenda
válasz
szab13 #138155 üzenetére
én szóltam ( :
nobela
extra halk a fractal ion 560, feletted/alattad épp "szidták"
a rossz hír az, hogy alzán egy darab maradt és 46e-re emelték az árát, annyiért adják most a 660-ast is - máshol pedig nincs, ha van is jellemzően megkurtított garral 10 helyett -
ez a seasonic viszont jó deal alzán - nincs kiírva de 10 év gar -
seasonicok ventije mondjuk úgy nem prémium, ezzel kalkulálj, idővel hangosodhat a venti és nem feltétlen cserélik
olcsó(bb) megoldásnak fsp hexa 85+ pro, az már más mint amit néztél hexa, 21-2e alzán 5 év garral, nem szuper halk és nem tud passzívan sem járni
bitfenixekkel is csak annyi a baj hogy nem top venti van benne, idővel hangosodhat, találsz erről is véleményeket
az a biztos ha a táp passzívan jár/minimálisat megy a ventije és az 30e+ árban -
MMIX
addikt
válasz
Tragger #138159 üzenetére
Azt lehet, csak drága.
-----------
#138156 nobela
Az FSP-k majdnem ugyanazok a tápok. Seasonic belépő tápok sose voltak halkak.
Bitfenix Formula
Be Quiet! Pure Power 11
EVGA 550 B5 félpasszív
A gyártók megkérik az árát hogy, halk is legyen. Látom hogy 20k alatt keresgélsz, nem fog menni. Őrülhetsz, ha tűrhető a hangjuk.
ADATA XPG Pylon, talán. -
Tragger
tag
Sziasztok!
Az normális, hogy moduláris táp esetén a táp felöli kábelvég más kiosztású a korábbi kábelhez képest? A régi tápom kábele nem kompatibilis az új táppal. A probléma az, hogy az új sfx táp, és a kábelei marha rövidek. A jövőre készülve vettem sfx-et, szóval ez szándékos volt, de úgy gondoltam, hogy a régi kábelek kompatibilisek lesznek.
-
nobela
senior tag
FSP 500W HEXA+ Pro helyett ezt ajánlottátok: Seasonic Focus 550W
Van esetleg a kettő között olyasmi ami szóba jöhetne egy 10400F / 5700XT kaliberű gépbe?
Seasonic S12 III, FSP Hydro Pro, FSP Hyper K Pro, ilyesmiket néztem...
Fontos szempont hogy halk legyen.
-
Chaser
legenda
válasz
SzabóTamàs90 #138137 üzenetére
az úgy megvan, hogy a táp felel a géped alkatrészeiért?
igen, %-osan sok az eltérés, forintosítva pár ezer ft, nem 10-20-30e, ami mellé kapsz 5 év gart, nincs 4e/ft év a táp ára
segjtőkészség megvolt, de ne haragudj meg, az ilyen mentalitásúak tényleg nyugodtan vehetnének vargánét ahelyett hogy idejönnek fillért b@szni -
Sinu
senior tag
Sziasztok,
Bár most nem venni akarok, de remélem elfér itt a kérdésem.
EVGA 850 Goldo tápon van egy asrock h110 pro, i5-ből valami hatodik vagy hetedik gen, 8 gb ram, 250 ssd, 5db 1660 super, 1db 3070 plusz ezekhez a riserek. ez jelenleg 570W a konnektoros mérő szerint. Mehet még egy 1660 Super, vagy ne erőltessem? Azzal lenne kb 640 körül...
Egyébként 2*850 evga-t vettem, de az egyik nem működik, kértem rá cserét, de az ugye idő...Köszönöm ha elfér, és tudtok segíteni
-
MMIX
addikt
Van olyan, a ventilapátok alapján is, CoolerMaster MWE Bronze V1. Az 5év nincs a dobozon.
------------
CoolerMaster Elite V4 600W 230V, www-ixbt-comCoolerMaster V750 Gold – V2, www.i2hard.ru
Már nem Chicony (V1) hanem GosPower, ha igaz.
Ace Ventura
, ezért vannak szütyőbe csomagolva a drága tápok.
-
válasz
SzabóTamàs90 #138133 üzenetére
Jól választottál a SP-el, de, azt a tápot linkeltem
Én csak beírtam google-be az iponos képen lévő "mpx-4501-acaab" kifejezést, és a CM oldalán arra vitt a kereső
De az SP9 jobb ajánlatnak tűnik annyiért. Egyébként ezek a jó beugró tápok, sajnos, a gyenge forint miatt a 20 az új 15, és a 30 az új 25
-
fasyrt
őstag
Azert azt ti is latjatok, hogy nem eppen a non-plus-ultra alkatreszeket valogatta össze a srac.
Nem azt kell savazni akinek nincs, hanem akinek lenne ra, de a fogahoz veri a garast.Voltak itt korabban hasznalt tapok is ajanlva, miert nem lehetett volna legalabb megkerdezni a kollegat?
-
MMIX
addikt
válasz
SzabóTamàs90 #138140 üzenetére
Az olyan, mint a CoolerMaster MWE Bronze V1, csak halkabb és rövidebb a garancia.
Jó minőség ennyi pénzért, sajnos a forint nem olyan jó.
GIGABYTE P450B
Corsair CV450
EVGA BR (ez is olyasmi mint, a bQ! System P.) és Chieftec Proton (2év) van még. -
MMIX
addikt
válasz
SzabóTamàs90 #138138 üzenetére
Azt írtam volna elsőnek, de azok drágábbak. System Power vagy Pure Power.
FSP Hexa+ PRO vagy Hyper Pro. -
MMIX
addikt
válasz
SzabóTamàs90 #138133 üzenetére
A második kiadás lehet az az 5év garanciás, nagyker elkavarhatta, talán ez az egyik oka hogy, külön kiadták az egyértelműbb V2 csomagolással. A sok alig eltérő elnevezésű termék elég zavaró. [link] Az MWE Bronze V1 a 3 év garanciás.
Nem halkak, ha az számít.
a V1 HEC a V2 meg GosPower. a venti is más. A V2 Hong Hua FDB.
700Wattos MWE Bronze (V2), ez van újra kiadva, hogy a dobozán szerepel a V2 is.Nem muszáj ezt venni, választhatsz másikat, amit kinéztél elsőnek SilentiumPC Elementum az inkább pótmegoldás ha nincs FSP vagy valami hasonló.
Dobozos, amin K450W van írva azt nem tudom, akár lehet hogy van. -
válasz
SzabóTamàs90 #138134 üzenetére
Felőlem aztán vargáné tápot is vehetsz.
-
válasz
SzabóTamàs90 #138129 üzenetére
Tehat 15k-d lenne ra, de 18 mar sok. Egy valamit megtanultam, a tapon sosem szabad sporolni. De ahogy erzed.
-
Chaser
legenda
válasz
SzabóTamàs90 #138129 üzenetére
erre nem tudok mit mondani
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Chaser #138126 üzenetére
Jah ,kifogtam rendesen ,meg is szenvedtem érte ,
előző Prime is halk volt ,csak szétperzselte terhelés alatt a vga tNem is akarom folyamatosan terhelni ventit ,hogy fél passzív módban tovább tartson a halk élettartalma ,de a jelenlegi házam katasztrófa ,2 napig még biztosan kell forognia egyfolytában ,míg nem jön az új kuckó.
Ebben a kikapcsolt állapotban is szabályozza gondolom a venti sebességét ,alapjáraton nem forog max. on ,alacsony rpm annyira nem gyilkos.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
UnSkilleD #138123 üzenetére
Levettem a pórszűrőt és átvilágítottam gépházon keresztül a tápegységet ,valóban pörög a venti benyomva a gombot ,és áll mikor ki van engedve ,ahogyan fel van tüntetve a tápegységen is.
Eszméletlen ,hogy mennyire halk venti van benne ,talán a RMx2018 volt ennyire halk ,hogy észrevehetetlen...Bocsánat csak megijedtem ,hogy nem megy egyáltalán a venti ,meg nem tartottam logikusnak ,hogy benyomva van kikapcsolva és kiengedve van be...
6 éves gépházamban eléggé elvan dugva és le van fedve szegény (Zalman Neo 9) ,szerdára jön házhoz az új házikó ,aktív ventivel használom addig ,nem akarom hogy túl melegedjen alapjáraton.
-
Chaser
legenda
válasz
SzabóTamàs90 #138116 üzenetére
ha alza akkor fps 85+ hexa pro, a 450w-os 18xxx ft
5 év gar, dc-dc, nem helikopter, full fekete flat kábelek, full japán kondik
a + két év gar apróért nem "csak" kategória
nemrég döglött be az 50e ft közeli top corsair sfx tápom kemény három hét után
bármit veszel ezt jegyezd meg:
minden megdöglik, kérdés csak a működő és nem működő állapot köz eltelt idő ( : de ezt előre senki nem tudja
a kamu mtbr vagy akármi hdd-nél is vicc, a két meghibásodás közti adják meg, az kimarad, hogy az első meghibásodás mikorra várható, nyilván, mert f_ngjuk nincs róla, bármikor jöhet
ki lehet fogni bármiből olyat ami 10 évet lazán elmegy, de olyat is amiről letelik a gar aztán 1-2 hét/hónap múlva kakukkolszerk:
ez, 10ft híján 19e ft, jelenleg ez jónak számít a nem elsumákolt 5 év gar mellett - kiírva nem látod de annyi - -
TechN7ne
nagyúr
Skacok ,segítsetek legyetek oly kedvesek....
Amatőr kérdésem lesz ,de annyira halk a tápegység ventije ,hogy nem hallom mikor pörög és mikor nem ,ahhoz meg már lusta vagyok ,hogy kiszereljem a gépházból és megnézzem világítással....
Jelzés szerint a ha benyomom a gombot ,akkor van kikapcsolva a fél passzív mód ,ha meg benyomom a gombot akkor gyakorlatilag végig kell pörögnie a ventinek amit nem hallok semmi esetben sem.
Érdekesnek találom ,hogy benyomva van kikapcsolva a hybrid mode ,és nem fordítva működik a dolog....
Köszöntem előre is , -
válasz
SzabóTamàs90 #138118 üzenetére
... jobb feszültségszabályozás (DC-DC konverter) jobb hatékonyság...
Vedd a CM-t [link] -
MMIX
addikt
válasz
SzabóTamàs90 #138116 üzenetére
COOLERMASTER Bronze K450W 16 789 Ft
A plusz pénzért vettél még két év garanciát. -
-
Amerigo57
őstag
válasz
Paxker315 #138109 üzenetére
Paxker315 .
A Kolink Classic Power 400 W áráért, már lehet jobb 80+ Bronze tápot kapni.
Thermaltake TR2 S 500W
be quiet! System Power 9 400W Bronze (BN245)
Thermaltake Smart RGB 500W (PS-SPR-0500NHSAWE-1)
Cooler Master MWE Bronze 450W (MPX-4501-ACAAB)
Zalman ZM650-GVII
Cooler Master MWE Bronze 550W (V2 MPE-5501-ACABW-BEU) -
battyan
csendes tag
Sziasztok, egyes játékoknál újraindul a gépem (újrapasztázás, memóriateszten túl vagyok, nem ez okozza. Furmark teszten a CPU és a GPU tesztet egyszerre elindítva viszont újraindul) Új GRID és a Detroit BEcome human mellett nem indul újra, de pl a Little Nightmares és a House of DaVinci mellett az új BF közben is újraindul.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek is a tápegység okozza a hibát, és ha igen, akkor milyen tápot ajánlotok a régi helyére, ami megfelelő áramot ad, de a konfig értékével arányban van? Sajnos nincs mód másik táppal kipróbálni a rendszert.
Konfig:
Alaplap: Gigabyte H61M-DS2 (BIOS 10a 4.6)
CPU: i5 2500k 3,3GHz
GPU: Gainward GeForce GTX 760 2GB GDDR5 SDRAM
RAM: 2x4gb DDR3
Monitor: Samsung Q80t
SSD: Kingston SA400S37120G 120gb
HDD: WDC WD10EZEX-08WN4A0 1TB
Tápegység : Chieftec CTG-500-80P
OP. Rendszer: Windows 10
Előre is köszönöm a segítséget. -
Cs1csó
titán
válasz
kedvesgabor #138110 üzenetére
Igen elég.
-
kedvesgabor
tag
Sziasztok,
egy i5-10600kf-et, egy SAPPHIRE PULSE Radeon RX 570 MINI ITX-et 2x8GB rammal, 2SSD-vel és 2 5400rmp-s winchesterrel a Be quiet! BN292 400W-táp elvinné amíg nem döntök nagyobb VGA-felől? Addig OC-se lenne.
Köszönöm!
-
Chaser
legenda
válasz
F.E.K.. #138106 üzenetére
mert vagy elcsesznek valamit a mérnönök, vagy nagyon biztosra akarnak menni
corsaireknél pl agresszív eco mód van ha lehet így mondani, azoknál nem pörög fel a venti amíg az x terhelést el nem érik, de anno seasonikkal is meg kellett küzdenem hogy bekapcsolja a ventit
ami akár lehet káros is, ha mondjuk adott táp 200w-ig passzív és te folyamatosan 180-190-en járatod aminél még nem kapcsol be
itt szólna be a hővédelem és kapcsolná a ventit, de ugye ha kiiktatják akkor nem kapcsol be - vagy valami nagyon szélsőságes értéknél kapcsol csak, de ugye jó elektronika keveset pazarol, jól méretezett bordák pedig elvezetik a keletkezett hőt -
az említett evga esetében nem tudom melyik történt, én biztos a fejéhez vágtam volna annaka gyökérnek aki szerint ez életszerű
emlékszem ott virított a grafikonon a b3-nál hogy meddig passzív...az nem volt ott, ha épp úgy gondolja ((( :
ez mondjuk éjszaka hatalma élmény lehet annak aki letöltő gépnek is használja a pc-t, de nappal is ocsmány volt miközben minden más vagy néma volt vagy ahhoz közelített -
chopin42
őstag
válasz
F.E.K.. #138106 üzenetére
Azért, hogy el tudd indítani, ha folyamatos hűtést szeretnél, hogy ne melegedjen fel a táp, ne pörögjön fel. Az eco módnak az az értelme, kevesebb por jusson be, a venti kímélje magát, stb, meg elvileg csendesebb is. Más kérdés, hogy ha van eco, ha nem, felpörög, és ha folyamatosan megy, hallható minimumon is
-
Chaser
legenda
válasz
snake1977 #138101 üzenetére
szívesen, ennyiért jó választás
chopin42
a b3 is ezt csinálta anno, a történelem ismétli önmagát?
valami utálatos, mikor a csend közepén a táp ventije fogja magát és felüvölt 1200-1500rpm körül a semmiből flk percre, percre, mikor hogy, aztán random ideig megint csend aztán megint venti ( : -
omfgk
veterán
Akit esetleg érdekel, most megint van Evga G3 több helyen is. Gondolom a G5 és a G+ (G1+? vagy mi a fene a neve) nem igazán robbant úgy be ahogy gondolták. Mondjuk nem tudom mit vártak... Elég spórolósak lettek az új verziók.
Edigital-nál a 750-es G3-as viszonylag normális áron van, így most akciózva. Mert amúgy kb ez lenne a normál ára. Még a Covid kellős közepén is.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- EAFC 26
- Anime filmek és sorozatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Battlefield 6
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest