- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Atesz
addikt
válasz SzlobiG #102256 üzenetére
Szia, max. 300W-ot jelent egy enyhén húzott i5-el, szóval elbírja. Ha nem volt szétszedve és kitisztítva, akkor lehet ráférne viszont. Kompresszorral, vagy száraz ecsettel neki lehetne esni.
Rabbitf_24Szia, az i7-el számolva max. 300W-os fogyasztással lehet kalkulálni, oda elég egy minőségi 450W-os, vagy nagyobb táp.
Corsair RM550X: full moduláris, 80+ Gold hatásfok, halk, 10 év garancia, félpasszív (nem kikapcsolható, jól szellőző házba érdemes csak rakni).
Corsair RM650i: full moduláris, 80+ Gold hatásfok, halk, 7 év garancia, félpasszív (szoftveresen szabályozható).
FSP Hydro G 650W: full moduláris, 80+ Gold hatásfok, halk, 5 év garancia, félpasszív (nem kikapcsolható, jól szellőző házba érdemes csak rakni).
[ Szerkesztve ]
-
-
syberia
veterán
válasz SzlobiG #120577 üzenetére
Ennyi pénzből ez a legjobb és legerősebb tápegység, VEGA 64 is mehetne vele.
(#120573) Pitterix: A teljes modularitás miatt a Cooler Master V550 egy kicsit jobb ajánlat, az RX 580 bizony 200 W környékén képes fogyasztani, szerintem hosszú távon jobb ha a tápban több tartalék marad.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
syberia
veterán
válasz SzlobiG #120690 üzenetére
A GE az nagyjából Raider II belsőre épül 80+ Gold hatásfokra feljavítva, tehát kicsit gyengébb minőségű mint a sima Hydro G. Az adatlapodon lévő géphez én inkább a Seasonic Focus Plus 550-et választanám 10 év garanciával.
Utolsó kettő felejtős, a be quiet! Pure Power 10 CM 500W jobb választás ilyen árban. A MasterWatt olcsó kínai kondenzátorokat kapott, a Hyper M pedig régi belsős.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
jovás
aktív tag
válasz SzlobiG #138948 üzenetére
Én bányába ezt ajánlanám. Nekem bevált.
-
Chaser
legenda
válasz SzlobiG #138955 üzenetére
most őszintén, szted mért mennek arany árában a nagy tápok és vga-k?
na látod pontosan azért
ti generáljátok ezt a baromságot, de az fájdalmas, hogy megdrágultak a sz@rok amik kellenek hozzá
pffffffffffffffszerk:
pont annyira értelmes, mint hogy itt sírsz hogy drága a sz@r amit venni akarsz
miközben azért drágult meg a vga-val együtt mert pénzt akarsz vele keresni mint melletted qrva sokan
ez itt a táp topik, nem bányászda[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz SzlobiG #138961 üzenetére
afeneapofájukat' és jól látod, elég valószínű, hogy a sok "bányász" felvásárolta azt is
komolyan unalmas, hogy feltoltátok sok minden árát, és még neheztelsz valamire hogy drága vagy nem lehet kapni? azért ne már
nem szóltam eddig szándékosan hozzá, ha valaki bányászdához keresett tápot, ha így akar pénzt keresni hát tegye, verjük még sz@rabbá a környezetet, úgy a jó
de az erős, hogy az panaszkodik árakra aki benne van az árak felverésében
jó lesz a bq amit néztél_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
robyg
senior tag
válasz SzlobiG #139002 üzenetére
Egy I7 11700 proci , Asrock Z590 EXTREME alaplapba meg egy EVGA 3080as kártya.
Tuningolni nem fogok. 1440P lesz a felbontás.A Titanium (94%) és a Platinum (92%) nem hiszem hogy olyan nagy különbség lenne a Goldhoz (90%) képest. 2 és 4 százalékról beszélünk differenciába.
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz SzlobiG #140891 üzenetére
Szerintem annak a tápnak és az így árultak 99%-ának csak a felírata "többágú". Azok bizony egy tőről fakadnak, eddig akárhányat néztem...
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
prmcsk
addikt
válasz SzlobiG #140911 üzenetére
Vagy 10-15 éve volt ez a "többágúságú" ökörség és akkoriban, de néha most is belenézek ezekbe. Bizony egy forrtömbjük volt mindnek...
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
MMIX
addikt
válasz SzlobiG #140978 üzenetére
Nincs összefüggés, csak a termék fizikai mérete. Mennyi hely van a gépházban amiben lesz, csak ennyi. Mostanság a táp rövidségét szokták kiemelni a büszke gyártók.
---------------
#140977 krisz77
Nem szoktuk ajánlani, belépő szint, futottak még harmad vonalbeli gyártóval, nem terhelném meg 700 Watt-tal. Ha már megvan, akkor használd. Ha még nincs, akkor ne vedd meg. 700W drágább, jobb minőségű táp ajánlottabb.[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz SzlobiG #140981 üzenetére
Minőségbeli, szerintem semmi lényeges. A tápok nem avulnak olyan gyorsan, mint pl. a Pentium 1-es.
A fekete fehér oldalcímkés Corsair HX nem olyan régi. Ha csak a belsőt nézzük, mindegy melyiket veszed.
-----
#140980 krisz77
Nem ég és föld a különbség, pláne hogy a CTG nagyon régi is lehet már, új korukban a CTG-t használnám. Használd a Zalmant, bízzunk benne hogy lekapcsol, ha valami baj lenne.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Dübörögnek a Black Friday akciók