- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Na megérkezett a silentiumpc supremo fm2 750w. Az miért van, hogy induláskor vagy újraindításkor add egy hangos kattanó hangot? Mintha valamilyen relé váltana.
-
gaben88
őstag
válasz Paxker315 #137593 üzenetére
Ha egyszer lehet kapni VGA-t, akkor jönne egy 6800-as vagy 3070 és később a 3700x is lehet cserélve lenne 5800x vagy 5900x-re és ha már PSU-t veszek, akkor erre készülnék, ha már az öreg 550-es FSP-m ventije hangos, mint az állat és muszáj cserélni...
Hibrid ventikből nem adnék lejjebb, nagyon "hasznos" számomra (család számára) éjjel, böngészéskor, stb.iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
syberia
veterán
-
bszabi89
csendes tag
Sziasztok!
Ajánlást kérnék Táp ügyben a konfigomhoz, mert a jelenlegi szerintem a végét járja.
A keret 20-30 között lenne akár hardverapro hirdetesek közül is. Örülnék egy fél moduláris darabnak de nem ragaszkodom hozzá. A gép:
Aorus B450 alaplap, ryzen 5 2600x processzor, gskill trident 2x8 GB ddr4 3000 mhz ram, sapphire radeon rx 5600 xt vga, nzxt kraken x62 aio vizhutes, be quiet pure base 500dx ház 3 db 140es ventivel, 1 m.2 ssd, 1 sata ssd, 2 sata hdd 7200 RPM.
Előre is köszönöm a segítséget!
Udv: Szabi -
-
syberia
veterán
válasz robotzombie #137589 üzenetére
Így nem lehet kiszámolni, ráadásul a tápod 12V-on inkább 300 watt körül lehet, szóval nagyon nem kéne kísérletezni, még próba erejéig sem!
FSP Hyper 80+ Pro 650w ha sok tartalékot hagynál a tápban, vagy későbbi fejlesztéshez
(#137587) Qtya123: Passzív módban is hagyhatod, akkor kevesebb port fog begyűjteni, ha eléri a kalibrált hőfokot az elektronikája, akkor az aktív hűtés intézkedni fog. Nálam is lefelé néz a félpasszív tápegységem, ráadásul felső-tápos házban.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
robotzombie
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy chieftec cyclops 405w táp, nem mai darab.
Szerintetetk elviszi az alábbi configot:
Intel i5-4460 ( 3.2 Ghz TDP: 84W)
Radeon R9 380 - TDP: 190 W (suggested CPU 450 W)
+ egyebek ( 2x4 GB DDR3 Ram, alaplap)A képlet szerint (84+190+40)*1,2 = 377 < 405 , tehát igen
De ha nem, akkor mennyire nem? Úgy értem, kipróbálhatom, de ha nagyon fagy (csipog, durran, füstöl), akkor gondoljam újra?
[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
Super Flower Leadex III GOLD 750W (SF-750F14HG): Emag 30 napos elállási lehetőségével élve (nagyon profi, futár jött érte, elvitte és pár nap múlva utalták is vissza a pénzt) újra táp nélkül vagyok. Kérdés, milyen 700-850W-os hibrid ventis, HALK tápot ajánlanátok most, ami kapható is? RM750x jó vételnek számít (fekete és fehér között a színen kívül van különbség?)
Hangra a 120mm-es ventis tápok jelentősen hangosabbak, mint a 135-140mm ventis tápok? Seasonic tápok úgy látom 120mm-esek csak...
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Össze lett kalapálva a korábban említett i9-es konfig. Végül Seasonic Prime PX-850 lett beszerezve. Nagyon más nem is volt elérhető a webshopokban, ebből is csak egyetlen darab az alzánál. Reméljük beváltja a táp a hozzá fűzött reményeket.
Amúgy látványosan nincsenek 650 watt feletti tápok a piacon, gondolom ezt is a bányászláznak lehet betudni...
A használati utasítás szerint amennyiben normál, folyamatosan működő ventilátor módban van a használat, akkor ventivel lefelé kell beszerelni. A gyártó hibrid módban viszont azt javasolja, hogy ventifel felfelé legyen beszerelve, mert a hő felfelé távozik.
Ez így logikus, de azzal jelen esetben számolni kell, hogy ez a táp egy Phanteks Enthoo Pro TG házba került: [link]Itt a tápot takaró burkolat a táp tetejétől néhány mm távolságban van, tehát kizárt, hogy félpasszív módban felfelé nézzen, mert ennyi erővel egy sütőbe is lehetne tenni.
Marad a lefelé néző venti és itt jön a kérdés. Érdemes állandóan működő ventilátorral használni (azzal számolva, hogy optimális esetben nagyon hosszú évekig nem lesz lecserélve a táp, így évekig bírnia kell a ventinek), vagy mehet hibrid módban és nem gond annyira, hogy a passzív állapotban a hő nem tud felfelé kiáramolni?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz jozefgucci1 #137583 üzenetére
Inkább az rm750x [link]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
jozefgucci1
addikt
Sziasztok !
Ezt a tápot néztem ki az adatlapomon szereplő konfighoz [link] van ebben az árban jobb választás ? A lényeg , hogy csendes legyen és félmoduláris-moduláris 80+-os
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
rooobert
csendes tag
Sziasztok,
Ryzen 5 3600-hoz (alaplap még bizonytalan), két NMVe-s SSD, 2 HDD, öreg gt640 2GB-s konfighoz milyen tápot ajánlanátok max 25-30e Ft környékén? (Ez alá szabad menni árban?) Nem játszok a gépen, húzva sem lesz. Előre is köszönöm!
-
Paxker315
addikt
válasz Istvan2020 #137574 üzenetére
Igen [link]
csak ne terjesszük nagyon, hogy az osztott ág inferior, me' nem az.
-
gubisadam
aktív tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani tápegységet az alábbi konfigra?
Új tápegységet szeretnék vásárolni.
1.: Mennyit szánnál rá?
25.000-35.000Ft maximum
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
Z390M UD, i5-8600, GW 2060S, pár winyó és SSD meg hűtők. Később lehet erősebb proci és vga, szóval legyen tartalék
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Moduláris legyen
550-650W környékén gondolkodtam
Jó lenne BeQuiet, Corsair vagy Seasonic hármasból (szivem feléjük húz)
jelenleg Corsair CX450 van, viszont mintha hangos lenne-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
Paxker315
addikt
válasz Istvan2020 #137547 üzenetére
Rosszul hallotad . Ha megfelelően konfiguráltak, az osztott ágas egységek jobbak lehetnek. Gond a beteg gyári OC-s zabagép VGA-knál van, amik képesek túláramvédelmet aktiválni egy-egy tüskéjükkel még egy prémium osztott ágas tápnál is (BF Whisper sorozat pl..)
A kilowatt környéki tápoknál teljesen megszokott a multi-rail 12v kivitel, kisebb wattnál inkább az osztatlan ágas. De így kijelenteni, hogy jobb az osztatlan ág, nem egészen állja meg a helyét : ) -
nesa
veterán
Gyerek gépében tápot kellene cserélni jelenleg Gigabyte superb 460 van benne ami egy FSP400w.
Ennek a helyére gondoltam Chieftec Element 400W 12cm ATX 85+ bronz vélemény?Alaplap: giga 990fxa ud3
Cpu: FX8300
Vga: R7 260X
2db HDD
1db SSD
1db xonar hangkártya floppy táp csatival.Úgy gondolom hogy ehhez eddig is elég volt a 400w most is az lesz.
Vagy inkább legyen: Chieftec-iARENA GPC-600S 600W PFC 80+ nekem is ilyen van, csendes.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz lsebestyen #137566 üzenetére
érték arány szerint a nagyobbat érdemesebb megvenni.
-
lsebestyen
addikt
Bár a pontos konfigot nem tudjuk, de nem lenne elég egy 300W-os? És akkor ~beleférne a 11-es széria a be quiet!-ből.Bár csak egy ezressel drágább amit linkeltél a végén az Oázisban, ott meg több a gari, szóval nem szóltam.
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz Szabikaa20 #137557 üzenetére
Hűtés terén nézelődünk még akkor.
Egyelőre a táp kérdéses még (meg persze, hogy honnan akaszt le egy 3080-at, de az az ő feladata ).
Amúgy később biztos vagyok benne, hogy 11900k-ra fog átlépni, illetve szerintem egy 3090-et is fejleszt, vagy majd a 3000-es szériát követő új széria csúcs, vagy csúcsközeli kártyája is meg lesz véve, szóval én már azon is elgondolkoztam, hogy nem-e lenne jövőállóbb ilyen éhes konfigra egy 1000 W-os táp.
Szóval a fentebbi RM850x, Seasonic Prime PX-850 mellett még esetleg a Seasonic Focus GX-1000-re is gondoltam. Vagy egy Prime "pariban" van egy ilyen ezres Focussal?
[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
Követem a kompakt hűtés topikot...Magyarországon az Arctic LF2 360 beszerezhetetlen mostanában.Amit linkeltél 2hét szállítást írnak.Konkrét esetet olvastam.November 9-én megrendelte Bluechipnél és December 28-án kapta meg! Gondolom 1,5-2hónapot senki nem szeretne várni.Szlovák Alzán kapható,ha valakinek van ismerős SK-n vagy megrendeli valamelyik határmenti Alzabox-ba.
[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
atirag
őstag
Tápegységet keresnék egy teljesen átlagos gépbe. MInden dolog alaplapi benne. Viszont napi 14-16 órát megy némileg zártabb helyen. Milyet érdemes keresnem?
-
jeni
félisten
válasz Szabikaa20 #137557 üzenetére
[ARCTIC Liquid Freezer II 360]
nemmááááá
melyik léghűtés vinné a 10900K procit?
Dark Pro Rock 4 sem lenne jó? -
Szabikaa20
őstag
válasz Qtya123 #137556 üzenetére
Jó az a Noctua NH-D15,de nem lesz elég a 10900K-nak főleg ha tuningolni is szeretné!Oda már AIO kell vagy épitett viz. A másik dolog,hogy a Noctua 37kFt egy Arctic LF II 360 AIO pedig 35kFt... Igaz most M.O.-on elég hiánycikk...
Kérdezz rá itt vagy itt...nem akarom OFFolni a topikot...Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Egyik ismerősömmel tervezünk összepakolni neki egy elég erős gépet.
Az eddigi tervek:
processzor: 10900k (tuningolni is akarja majd)
hűtés: Noctua NH-D15
alaplap: valamilyen Z490-es ATX
háttértár: 2 db NVME SSD és 2 db HDD
videokártya: RTX3080
ram: 2x16 GB 3600 Mhz
a házban 5 darab 140mm-es ventilátorEhhez szeretne valami jó tápot. Én az RM850x (2018) típust ajánlottam neki.
Ő nézte a Seasonic Prime PX-850-et is.Néztem a specifikációkat, ahogy látom az RMx kondenzátoros kábeleket tartalmaz (nem gond amúgy az elvezetésnél, jelenleg is kondis kábelek vannak neki), a PX-850-nél ezek már kondi nélküliek.
A másik különbség, amit találtam és számomra meglepő, hogy az RMx-nek van nagyobb "ereje" áramerősség terén (20A kontra 25A), mint a Prime-nak, pedig én úgy tudom, hogy a Prime a hiperszuper felső kategóriás tápegysége a Seasonicnak, mégis annak kisebb az értéke:Szerintetek van értelme a Prime-nak? Jobb egyáltalán bármiben, mint az általam javasolt RM850x, vagy csak nagyon minimális a különbség? Ha szigorúan nézzük a minőséget van bármi a Prime javára?
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz Istvan2020 #137534 üzenetére
Hali, nekem kb fél éve van meg Itt kaptam ajánlást rá.
Ami nekem zavaró az a jól hallható kattanás be és kikapcsoláskor.
Amúgy zajmentes, nem melegedik, eddig megbízhatóan működik.
Hajlott több kártyát, cpu-t nem kellemes oc-val, eddig nem volt nyűgje.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Istvan2020
aktív tag
válasz ScomComputer #137551 üzenetére
Amit én nézni szoktam tápnál, 1db 12v ág, és min.80+Gold minősités, persze a márka sem mindegy, én az Fsp, Seasonic, Evga tápokat szeretem, persze van több jó márka is de most nem jut eszembe.
-
syberia
veterán
válasz ScomComputer #137529 üzenetére
10 év gyártói garanciás, bőven jó minőségű kondenzátorok vannak benne, bátran megvásárolhatod. Nekem a Corsair RM650 van a gépemben, semmi panaszom nincs rá.
(#137546): Ezek közül az RM-re voksolnék, legmodernebb elektronikájú, kis terhelésen is magas hatásfokot tud biztosítani.
"Csak az az 1db 12V-os tápsín idegesít...jobb lenne 2"
12V-on 1 ágas, de két EPS kábel van, ha nagyon éhes processzor kerülne alá.
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz Istvan2020 #137547 üzenetére
Upsz...én anno azt olvastam,hogy azért meg egyre kevesebb terhelés jut,és ez a jobb,illetve megoszlik a terhelés....de lehet,hogy tévedek...
[ Szerkesztve ]
-
Istvan2020
aktív tag
válasz ScomComputer #137546 üzenetére
Miért jobb a 2-tő? eddig úgy tudtam, az a jó táp aminek a 12V ága nincs szétosztva, hanem 1db van csak.
-
jeni
félisten
válasz ITrex #137539 üzenetére
akkor vettél egy selejtes FSP tápot amelyen el lett varázsolva az 1x4 pin csati kábellel együtt.
csinálj ezekről fotót!
az 1x4pin CPU kábelt sosem osztják meg fizikailag,az mindig egybe van.
csak a 2x4pin van megosztva egy kábelen,ezek modernebb ,drágább tápegységen vannak.
137541
azt tessék bedugni az alaplap CPU 8 PIN egyik helyére.
vagy MENJ biztosra és veszel 500Ft-ért 1x4 pin to 2x4 pin bővítő kábelt ,ebből bajod nem lesz ha kettő van rádugva az alaplapra.
lásd a korábbi linkelt képet[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz ScomComputer #137535 üzenetére
Corsair RM850 kevesebb gari (7év) olcsóbb kiszerelés.
-
benito898
friss újonc
Sziasztok hozzáértök,
Tegnap éjjel lefüstölt a tápom és a segitségetekre lenne szükségem, hogy milyen tápot vegyek. Sajnos nem sokat konyitok a tápokhoz ezért fordultam hozzátok.
Annyit zárojelben jegyeznék meg hogy a táp 2.5 évet birt, kb napi 16 orat ment a gep.
Nincs húzva sem a proci sem a VGA és kb 80eruo lenne rá a keret.
A konfig
Cooler Master MasterBox Lite 5
Be quiet! System Power 9 600W (ez füstölt le)
MSI Z390-A Pro - Mainboard
CPU Intel Core i5 9600K
CPK Intel/AMD Kühler be quiet! Pure
Rock, 150W
RAM DDR4-3000 16GB
SSD 240GB
HDS 1000 GB Toshiba P300 SATA3 7200upm
NVIDIA GeForce RTX 2070 8GBelöre is köszi
-
zooliii
tag
válasz ITrex #137530 üzenetére
Biztos? A gyártói oldal leírása szerint ott kell virítani rajt a 4 pin EPS-nek. Azt elég önmagában bedugni, nem kell a másik 4, a processzor nem fog annyit kérni. Azt el tudom képzelni, hogy valaki levágta róla a kábelt, és úgy vetted.
ScomComputer
A kondik valóban nem a legjobbak, ettől eltekintve összességében jó minőségű táp, nem tilos megvenni.[ Szerkesztve ]
-
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok, kérdésem az lenne, ismeritek e ezt a tápegységet? RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold ha valakinek van, mi a véleménye róla.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz ITrex #137530 üzenetére
akkor most mi van kábel korbácson?
ne azt írd,hogy mi nincs.az alaplapra kell egy kell 24 pin ATX csati és 2x4 pin csati a CPU-nak,ezeket kell csatlakoztatni.
1x CPU 4 Pin-ennek tutira ott kell lennie! ha nincs akkor kukázzad a tápegységet!
a kábel korbácson 2x6pin van az a VGA felé megy
kell ott lennie egy 1x4pin csatinak amit meg lehet többszörözni egy 1x4pin to 2x4 pin re (8pin)
4-8 tűs alaplapi tápkábel átalakító
[ Szerkesztve ]
-
ITrex
tag
Sziasztok!
Anyósnak raktam össze a következő konfigurációt:
-MSI Z97 GAMING 3 alaplap
-i5 4670k
-Corsair Vengeance 4GB DDR3 1600 Mhz RAM
-FSP 350W SP400-A tápAzon sajnos elcsuklott a figyelnem hogy a 20/24-es táp csatlakozó mellé 2x3(6) pin helyett, 2x4(8) pines csatlakozó ad áramot az alaplapnak/procinak. A tápon viszont csak 2 db 2x3(6) pines csatlakozó van 2x4(8)-es nincs. Kérdésem hogy létezik-e olyan átalakító ami a 2x3(6)-at alakítja át 2x4(8) pinessé vagy felejtsem el és teljesen új táp?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
ScomComputer
veterán
Aszongyátok,nem jó ez a táp ennyiért,mert kínai a kondi ami benne van....se kinai kondi se kinai vakcina nem kell,mi lesz már itt...
Ennyi pénzért most megéri? -
syberia
veterán
válasz Alpachino #137513 üzenetére
Modern belsősre van értelme lecserélni a tápodat.
Paxker315: Nincs seasonicos csengése a nevének.
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz #68216320 #137518 üzenetére
Chieftecre úgysem adnak 2 évnél több garanciát.
Akár AEROCOOL AERO Bronze is lehet.FSP PRO-k (2-5év)
FSP 51AAC
Kolink v2 Classic Bronze vagy a modular Bronze
Ha van 20k alatt, ADATA XPG Pylon, Tt BM2
Chieftec Proton, ECO, GPE, GPC, Core (alsó tápos házba nem mind jó)
Corsair CV
EVGA BR
Seasonic S12III is elmegy (kiszervezett az RSY gyárhoz, belépő szinttel nem foglalkoznak már)Alza, Ipon , PCX, Aqua ezeket néztem.
5-600W elég vékony a 20K.[ Szerkesztve ]
-
zooliii
tag
válasz Create. #137499 üzenetére
Szia
Igen, kiváló vétel, 30-ért majdhogynem ajándék ez a táp, annyira felmentek az árak mostanság.
Persze választhatsz olcsóbb típust is, de erről a minőségről akkor le kell mondani.Peachman: BQ System Power 9-et nézd meg. Szerintem 400-asban is bőven elég.
[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
válasz DanielLong #137517 üzenetére
Tulajdonképpen igen... a gari és a kábelezése miatt, cserélnék, de akkor elvetem ezt a projektet, és marad az evga 600w 80+
[ Szerkesztve ]
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
MMIX
addikt
válasz kabibara41 #137516 üzenetére
FSP , Delta, Lite-on, Hipro (nem mind PS2 méret, márkás gépeké) használt.
PCi-e tápkábel ritka, ha kellene, ezeknél.
Vezetékeket át kell nézni, hogy milyen kellene és mennyi. TDP-t nem számolom ki. 400W-nál erősebbet nehezebb találni, de nem lehetetlen.
Ha osztott ágas, akkor az i7-est bírja el.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni. Olyan 500W-600W körüli tápegységet szeretnék vásárolni.
A gép egy 6600K+1660Ti, a cpu overclock-olt. Ram, 2 ssd, 1hdd. Chieftec iArena 500W (GPA-500S8) amit néztem, ez jó olcsó is. Viszont elég régi típus, picit tartok tőle, hogy esetleg kiszáradhattak benne már az elkók. Meg merjem venni? Esetleg van valami más ajánlott típus ami gyorsan beszerezhető? -
kabibara41
újonc
Sziasztok!
[link] Lenne egy szakmai kérdésem.
[link] Eddig a 2U házba ezt a Gembird CCC-PSU7 550W építettük be, mert egy i7 proci és egy 1650 OC VGA, illetve 16 Db RAM-os gép van összerakva.Viszont ezt a tápot már nem gyártják és kellene nekem helyette valami más, ami ez a konfigot kihajtja és nem alól vagy felül van a tápon a ventilátor, mert az nem jó a 2U ház miatt.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
Segítség kellene
Kérdésem a következő lenne: érdemes a jelenlegi EVGA 600w 80+ kb.2 éves tápomat lecserélni egy vadi új Gigabyte P450B 80+ Ra ? Csak ez a konkrét cserlehetőségem lenne, más típus nem jöhet szóba.
Konfigom az adatlapomon, de ide is leírom nagyvonalakban .....i5 10400, GTX1660TI ....konfig fejlesztés nem lesz."Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Szabikaa20
őstag
válasz DanielLong #137504 üzenetére
Én sem vennék 1-2éves garisat,lehet bármilyen jó a táp...Inkább az 5-7-10év szinpatikusabb!
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
addikt
Megnéztem a tesztet, akkor ez felejtős.
egyébként most egy zalman zm650-ebt gold van a gépben, csak a kábele nem tetszik, arra nincs megoldás esetleg? Próbáltam fonott toldót már, de azzal volt, hogy nem bootolt a gép (alzáról vettem), anélkül nem volt még gond vele 3év alatt.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz weres78 #137507 üzenetére
Corsair RM850
7év gari
ár teljesítményben jó vétel
Corsair RM850X
10 év gariCreate
Supremo FM2 650W
Japán Nippon Chemi-Con
DC-DC converters for both the +3.3 V and +5 V lines.[ Szerkesztve ]
-
addikt
És akkor ez a SilentiumPC Supremo FM2 tápegység, 80+ Gold, 650W jó táp? mert erre aztán nem jött válasz. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
weres78
senior tag
Sziasztok!
Egy MSI Z490 A PRO lapon i7 10700, azon Be Quiet Dark Rock Pro 4, EVGA 3070 ULTRA, illetve Kingston 16GB /3200 HyperX Fury Black DDR4 RAM KIT (2x8GB) amiről szó van. 3db ssd, 2db hdd, 5db ventilátor egy Fractal Define r4 házban. A táp egy Corsair Rx 750. Egyedül a táp nem új, sőt Ő már vagy hét vagy még több éves. Azért nagy Ő, mert szeretem.
Pár napja voltak problémák indításkor a géppel. Bár nem tudom mi miatt, csak sejtem, hogy táp probléma lehet, emiatt cserélném,illetve nyugdíjaznám.
Később valószínűleg cserélem majd az alkatrészeket, olyan két évente "modernizálok", ami marad az a ház és a táp.
Amikor a 750es tápot választottam is totál overkill volt, de mára már nem tűnik nagyon túlzónak. Most is inkább nagyobb teljesítményű szerkezetet szeretnék, ami "félgőzzel" is elmegy szép csendben...
Félmoduláris megoldás teljesen jó, ha van ilyen még. Kimondottan megbízható tápot keresek, lehetőleg hosszú távra, csendes működéssel.
Árat olyan 60000ft-nál húznám meg, de rugalmas vagyok mindkét irányban...
Köszönöm szépen az esetleges ajánlatokat![ Szerkesztve ]
-
Rhino666
addikt
válasz DanielLong #137504 üzenetére
Szerencsére árammal működik, nem garival.
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról!
-
Roba
tag
Üdv!
Két tápegységet néztem ki: a Chieftec 1250W Power Smart Series GPS-1250C és a EVGA 850W SuperNOVA G3 220-G3-0850-X2.
Véleményt kérek mindkettőről vagy tudtok-e jobb alternatívát (legalább 850W és 13-14-es ventilátorral szerelve legyen)?
Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.
-
Rhino666
addikt
Nem nagyon találtam infót vagy ajánlást róla, de hogy megkönnyítsem mások dolgát, aki olcsó és combos tápot keres: az AeroCool AERO Bronze család nagyon meggyőző és eddig be is vált.
- 80+ Bronze
- DC-DC
- minden védelem IS
- bitang erős, szimpla 12V-os ág
- japán kondik
- hosszú kábelek
- 85% terhelésig halk (felette meg NE HASZNÁLD egyébként se, vegyél nagyobbat )Ehhez képest a legnagyobb 750W-os verzió is csak 24k, a kisebbek (500W-tól felfele) meg 20k körül vannak.
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról!
-
addikt
Majd 11700k lesz a cél, ha kijön, ennél nagyobb procit tuti nem rakok bele. Igen, ezért is kérdezem, mert az a maximális tervezet mindenből, de szerintem vga szinten majd egy sima 3060-al is be fogom érni, de a nagyon max az a 3070/6800 szint, nagyobb fogyasztású sose kerülne bele. És amit linkeltem táp az jó?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest