-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Atesz
addikt
válasz Zsiráfnyál #143807 üzenetére
Oszcilloszkóp a műszer, amire gondolsz. A linkelt tesztben van mérés, persze szérián belül lehetnek eltérések.
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz Zsiráfnyál #143805 üzenetére
Ott van a doksiban, elmész jobbra, ott az ÁK link, ha egyezik, akkor ugyanarról beszélünk. (írunk)
Hogy kábel is lehet, ezt nem tudom. Én inkább az elektronikára tippelnék, hogy nem elég szűrt a tápból kimenő egyenfesz.
Mint írtam, előtte azért próbáld ki másik táppal, mert lehet a kártyán van a gond.[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz Zsiráfnyál #143803 üzenetére
Teszt róla: [link]
Néztem korábban, de tekintve, hogy az előbb emlegetett RMx széria árában van, nem tettem be a doksiba. Amúgy ha jobb áron lenne, akár ajánlanám is.
Hogy aztán a táp-e pontosan a hunyó, azt csak egy másik táppal tudod kideríteni. Lehet a VGA kártya is.
Az említett 2021-es RMx-et ajánlanám helyette, annál elég pici az esély, hogy zenéltet. Nem kell nagyobb 650W-os tápnál. -
palfitom
félisten
válasz Zsiráfnyál #143112 üzenetére
Ne ülj ezeknek fel, még 500-as is simán elég hozzá! (nálam BQ Pure Power CM 400 etetett i7-8700 + 3060 Vision OC kombót gond nélkül, a teljes rsz fogyasztása 300W alatt volt)
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
_Atesz
addikt
válasz Zsiráfnyál #143112 üzenetére
BQ PSU Caltulator: [link]
Kb. ez a 480W a max., 450W felett a valóságban aligha fog kérni a géped.
Tehát simán elég a 650W-os tápA VGA oldalán a biztonság kedvéért írnak nagyobbat, hátha gyengébb tápot veszel, illetve ott nem tudják milyen proci, milyen egyéb alkatrészt, perifériát kell meghajtson a géped.
-
_Atesz
addikt
válasz Zsiráfnyál #142956 üzenetére
A Corsair lapon amit linkeltél, ott van alul, hogy 10 év garancia.
Tehát mindegyikre 10 év van. Az FSP esetében a korlátozottat nem teljesen értem, és nem is fejtik ki, mi az, amire nem vonatkozik a 10 év.Minőségre mindegyik nagyon jó. Normál használat mellett mindegyik el fog menni jó eséllyel 7-8 évet.
Hogy melyik a jobb, az pici részleteken múlhat, nézz róluk teszteket.
A Corsair tápon nincs kapcsolója a félpasszív módnak, másik kettőn van, talán ez a fő különbség.Ami az itthoni garis helyzetet illeti: [link]
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Zsiráfnyál #142948 üzenetére
A korabbi szemelyes tapasztalatod statisztikailag teljesen irrelevans, arra kar barmit alapozni.
A kinezett tapoknal szerintem vannak jobb ar/ertek aranyuak, es meg a 650W is feleslegesen nagy a 3060 melle.A tulmeretezett tap felesleges penzkidobas, es felhasznalastol fuggoen lehet rosszabb a hatasfoka, de ez meg 5 eves tavlatban is parezer forint kulonbseget ha okoz. Tehat azon kivul, hogy feleslegesen kiadsz 10-15 000 forintot, mas bajod nem lesz.
Ugyanakkor ha Z-s lapot vennel, a kesobbiekben egy 12700k-t raknal bele es meg egy fogyasztasi kategoriaval feljebb valtanal vga teren is, akkor nem kellene tapot cserelned, de ezen alkatreszek jelenlegi ara mellett a tapcsere kerekitesi hiba volna.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Cs1csó
félisten
válasz Zsiráfnyál #142948 üzenetére
Szia nem tudom mit számoltál de ez a konfig megáll 300W körül, Technikailag egy 450W-os is elég lenne persze érdemesebb egy 550W-osba beruházni és a "jövőre" (amire igazán nem lehet tervezni mert ha nem lépsz szintet a középkategóriából - a 3060-as középkategória - akkor elég lesz a jövőre nézve is egy 550 vagy 650)
Amúgy ahogy nézem nem adnak rá 10 év garanciát mint a Seasonic Focus GX-re. Meglesném a Corsair RMx 550-650-et és a Seasonic Focus GX 550-650-et. (árban kb. ott vagy)
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Zsiráfnyál #138936 üzenetére
VGA hiba, akár még javítható is. BGA gép megoldaná, kezdésnek kipróbálhatnád a sütős megoldást, röviden: beteszed a VGA-át a sütőbe és X hőfokon benn tartod egy adott ideig. Utána kell nézni van leírás a neten, a lényeg, hogy valami forrasztás elengedett és a hő segít újra "tapadni"
Amúgy hőlégbefúvó is jó lehet a célra, vannak videók, leírások a témában a lényeg, hogy mielőtt kukáznád próbáld ki veszíteni nem veszítesz. ITT egy PH!-s cikk a témában.
Vagy videó: [link]Érdemes keresgélni a témában esetleg a VGA-s topikba, vagy a Hobbi elektronika topikba is benézni és csak utána nekiveselkedni.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Zsiráfnyál #138936 üzenetére
Leírtuk már többször ,az egy megbízható tápegység volt a maga idejében ,most is annak számít ,így nem valószínű hogy ő tette volna tönkre a vga d ,videokártyád felett egyszerűen meg eljárt az idő (ők döglenek a leghamarabb).
Viszont ,tápegységet illik cserélni 5-6 évenként ,ha csak nem vlmi SS Prime vagy hasonló tápról beszélünk amire alapból 10-12 év gyári garancia jár.
Belenézhetsz a tápegységbe ha szétcsavarozod ,van e púpos kondi ,de nem hiszem ha rendesen szellőzött.Jelenleg ha veszel új vga t akkor ajánlott mellé új tápegységet is már venni ,ITT tudnak ebben az ügyben segíteni neked a választásban.
Mostanit meg szépen elrakod ,jó lesz az még tartaléknak vagy bármire a későbbiekben.Hirtelen azt hittem már megint a milyen videokártyát topikban írsz ,de a válaszom számodra itt is aktuális.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest