Hirdetés
- A Corsair kontrollere egységesítheti ventilátoraink és világításunk szabályzását
- A Thermalright kicsit szolidabbá tette a Frozen Horizon szériás vízhűtéseit
- Komolyabb hálózati igényeknek is eleget tehet az OWC Thunderbolt 5-ös dokkolója
- A britek kormánya megnézte, hogy mire jó a Microsoft M365 Copilot
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Micro Four Thirds
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Komolyabb hálózati igényeknek is eleget tehet az OWC Thunderbolt 5-ös dokkolója
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
polcsa
aktív tag
Igen, 120 fokkal elfordulva, az alja felé áll pl a blendeállító. Gyanús a 120 fok, mert az obi hátsó részét is 3 csavar tartja, de ahogy néztem, az obit nem lehet elfordítva összerakni. Sajna az adapterem (Fotga) nem csavaros, hanem simán 3 helyen be van ütve a külső része.
De ha csavaros lenne és szét tudnám szedni, vissza tudnám állítani a pontos bázistávot? Mert gondolom tizedmilliméterek is számítanak. -
Elektrosokk
veterán
most azt hiszem pár évig nagyon racionálisan fogok vásárolni. egyedül az a7s izgatja a fantáziámat, de talán majd jövőre. a felbontás miatt meg azért nem áldoznám be a 7est, úgyhogy ez valszeg álom marad. szerintem jelenleg a legjobb váz manuálozni, de leginkább a fujival fogom majd a manuál üvegeket használni.
Érdekes, és a képek színvilága is elég egyedi ugye ?
-
Elektrosokk
veterán
ez segít az önigazolásomon.
a fuji elvileg holnap ideér, utána majd írok arról is, egyenlőre csak a 35 lesz af optika rá, a manuálokkal fogom hajtani.
A pancolar nagyon tetszik, de ugye Én már hónapok óta vágytam rá, heti szinten vadásztam és csodáltam azt a kevés vele készült fotót amit neten találni. Nagyobb és nehezebb mint a normál pancolár, a bokeh gömbjeit imádom. Ha van hátulról vagy oldalról jövő fény akkor döbbenetes dolgokra képes, ha nincs akkor jóval puhább és diszkrétebb a háttér, olyan krémesen összefolyt. A thoriumos bevonat miatt kissé színezi a képet sárgán, ez alapból hatalmasat dob a színeken szerintem, ha nincs fent a napellenző és sok fényt kap szemből távoli témánál akkor nagyon sárgás fakó a kép, vagy nem is tudom, de elképesztően analógos. szóval egy elég érdekes optika. ki kell ismerni. de egyenlőre fülig ér a szám, ma nagyon fáradt voltam már a városban, de folymatosan ki-ki vettem a táskából és lőttem valamire. ja és nyitva elég éles.
-
Elektrosokk
veterán
Köszönöm!
A7 + Carl Zeiss Pancolar 1.4 55. fél évig küzdöttem mire szereztem egy ilyen optikát, nagyon boldog vagyok vele, ma hoztam el. Majd lesznek vele még fotók, kicsit lövöldöztem a városban vele, de korrekt teszt még nem volt.
a fuji nem az enyém, de majdnem megvettem, de végül Madgie feketéjét vettem meg aminek a Szuperiorságáról haikuakat zengett!
meg mellé egy 35 1.4-et.
azért az olympus színek kissé összezavartak... talán mert alapból nagy kedvencem a kék, de most jó ez így.
-
GU-81M
tag
55 lenne az xm1. Sajnos pana g3-at itthon nem találtam eladót. Ebayen láttam, csak akkor már a postaköltséget inkább a gépbe raknám.
"... a peaking hanyagolható, fotóra szvsz nem elég pontos,..." ebben az esetben viszont átgondolom az egészet.(#6758) iRico: Elhiszem, a peaking nekem is nagyon tetszik.
-
Elektrosokk
veterán
sajnos a kezdeti keretbe nem fért volna bele a fuji XE1. de ma voltunk a barátnőmmel a városban fotózni és bár a samsung lcd-je piszkosul jó, amikor odatűzött a nap az kellemetlen volt. Tegnap meg pár percre használtam egy XE1-et, nagyon bejött. egyedül a fogása zavar, de közben találtam neten egy profi markolatot hozzá. Úgyhogy most meghirdettem a Samsungot, ha elviszik jöhet az XE1. Nekem van A7 vázam, de mindenhová sajnálom cipelni, nem is a súlya miatt, hanem mert féltem. a Fuji színei tényleg bitang jók..
-
masterful87
senior tag
A belépő Nikonok szándékosan le vannak butítva, élességvisszajelzés alapból van, jelez egy zöld leddel amikor pont éles, villogtatja ha már majdnem éles, de csipogni már nem hajlandó!
Tud fénymérést, hiszen ma már minden váz az obin keresztül méri a fényt, és ez manuállal is így van, csak éppen ha a váz nem találja az elektromos kontaktot az obival, akkor azt mondja irány az M mód, és oldj meg mindent magad! Én ugyan látom mekkora zár kéne a beállított rekeszhez, de mivel "olcsó" gép vagyok, így nem mondom meg, találd ki magad - mondja a váz...
De ha veszel chipes adaptert Nikonra, akkor már lesz kontakt, a váz felé mutat egy fals értéket, pl. f2.8 50mm, és máris működik az A mód, dobálja a záridőket a manuálisa beállított rekeszhez! (nem próbáltam, de így még talán csipogna is élesre állításnál, meg így M módban tuti odaadná a fényskálát, amin láthatod, hogy közelítesz a helyes expó beállításokhoz)Canonom nincs, de úgy tudom, ott alapból jár a fénymérés, tehát működik az A mód, viszont az fázisérzékelős AF modul aktiválásához szintén elektromos kontaktot követel meg. Tuti, hogy ott is tudja a váz, hogy most éles, most életlen, most jóóóó, csak kontakt hiányában titokban tartja, elrejti, és cseszi közölni! Oda meg ezért kell a chipes adapter, és máris mutatja mikor éles. (hogy ő tud-e csipogni szintén nem tudom)
További poén, hogy a drágább Nikonokban nincs letiltva a fénymérés, tudtommal egy D7000 már dobálná a záridőket A módban!
Ez van, Canikon megteheti! Így is veszik őket, akkor meg minek kényeztetnék a kedves usereket, ilyen haszontalan, buta, őskövület dolgokkal?
Különben is, aki ennyit költ gépre az igazán megvehetné a több százezres, modern, automata obikat, gondolják ők. -
Novics
senior tag
Bár nem vagyok szaki, de szerintem is inkább becsillanás. Ha az gomba, akkor az elég brutális lenne.
Más: Középformátumú obikat használ valaki fel - vagyis le
- adapterezve? Nézegetem ezeket a Mamiya obikat, és hát azért a nagyja középformátumú. Azt gondolom, hogy a képszéli lágyulással nem lenne gond.
-
konyi79
addikt
-
Elektrosokk
veterán
nyitva az A7-en sajnos a képszélek eléggé lágyulnak, de igazából érdekes, nekem az is tetszik. ezeket amúgy sem azért veszi az ember hogy optikailag tökéletes legyen.
. szerintem apsc vázon jó lesz, most Laci Bácsi takarítja éppen. de majd teszek fel vele képeket, 1-2 van amit akkor csináltam amikor kipróbáltam, délután keresek és teszek fel.
közben rájöttem az nx20 lenne az amit keresek. sajnos az ára nagyon borsós.
még egy nx 1100-at megnézek ma. bár külsőleg annyira nem tetszik mint az nx10. de a szenzor sokkal jobb. meg akkor megnézek egy e-p2 vázat is.
-
Elektrosokk
veterán
12.000.- forintért vettem egy olyan sráctól aki rengeteg fotós cuccot ad vesz, főleg régieket, oda adta hogy tegyem fel. pont akkor jött meg az exa adapterem. felraktam és ámultam, nagyon durván csavar.
belül nagyon poros volt, de a lencsék szépek, és durva hogy milyen kicsike. szóval elég jó deal volt
ebay ? hát tudod milyen ha az ember venni akar valami fotós holmi nem szívesen vár
de akkor az e-pl2 vázat ajánlod ?
-
Elektrosokk
veterán
Panasonicot nem nagyon találtam most árban ami jó lenne. a fuji-k bejönnek, de árban nem ez a kategória sajnos
tavaly beszereztem egy amúgy egy meyer 100mm 2.8-ast, nem trioplán, de nagyon tetszik a képe, és döbbentesen kicsi. az lesz a kitobi. meg valami 1.4-es fixet keresek rá
Chris: nem biztos hogy elviszem, de kipróbálom ma
-
Elektrosokk
veterán
Mlaca azt írta a tesztben hogy kimondottan jók a színei!
a leica színvilágát próbálja koppintani a samu, valamiért a nagy szenzor vonzó számomra. még talán az olympus lenne az ami érdekelne. de a plafon a projectre 40.000.- forint. ami fontos hogy kicsi legyen és lehetőleg evf megoldható legyen. olympus pen-re amúgy a régi manuális oly üvegek simán felmennek vagy adapter kell ?
Chris: leginkább az A7 vázat használom most, sajnos nem egy tank felépítésre. emlékszem mikor még nikon d300-al fotóztam, na az mindent túlélt!
)
-
MrChris
nagyúr
-
mumk1
addikt
Majd Edina portré jöhet vele.
Kíváncsi vagyok mit tud, valami jóféle 135-t vagy 200-t még én is beszereznék mire jön tavasz.
Én nem álltam meg hogy, szombaton kivigyem egy kicsit az új Meyert, pedig vacak borongós idő volt.
Viszont nagggyon beteg ez az üveg, még ilyen lapos fények mellett is![link] [link]
-
mumk1
addikt
Valamire emlékeztet.
Van már valami "demó" képed a 200-al? -
masterful87
senior tag
Ez mind szép és jó, meg igaz is. Elfogadom, hogy sokan bele vannak habarodva a MILC-ekbe, és hogy manuálra kiválóak! (tudom focus peaking, EVF, nagyítható kereső, meg vázstabi!)
DE! Ez a gombhoz kabátot esete! Én a tükrösre voksoltam, erre próbálok építkezni, ezzel kell főzni. Akár használt MILC-et, akár újat vennék a manuál üvegekhez, mindenhogy plusz kiadás lenne, két rendszert meg nincs értelme fenn tartani, annyira nem megy jól, a kihasználatlanságot meg nem szeretem! Addig amíg a D5100 tudását, fogását nem dobják utánam potom pénzért, addig hallani se akarok a m4/3-ról! (legyen legalább belépő tükrös méretű váza, beépített kereső, beépített vaku, 5-600 képes akku idő, és legalább d5100 képminőség, 300 ezer lett, maradhat? öööö, inkább felejtsük el) -
pana0017
senior tag
Nem volt egyszerű, de megfejtettem
viszont ezek szerintem egy f11-es rekeszméretet nem tudok pontosan beállítani? Mivel ha 11-re blokkolok, akkor ugye ott lesz a legnagyobb a rekesz nyílása és a f2-es felé haladva szűkül, azonban a beosztások közti távolság nem egyenlő. Tehát a f.11 valahol f2-f2.8 között lesz, de pontosan hol azt nem tudom.
-
pana0017
senior tag
Lehet csak értetlen vagyok, vagy másról beszélünk
tehát ha nekem ha a 2-esnél van a piros pötty, akkor a legkisebb a rekesz nyílása, 2,8-nál picit nagyobb és 16-nál akkora mint a 2-nél kéne lennem. Tehát ha blokkolok 2.8 és 2 közé, akkor a 16-~11 tartományhoz blokkolok.
-
fattyu
veterán
linkeltem már de akkor mégegyszer
ennél pontosabban tessék. Canonra NAGYON sokminden felmegy. a táblázatban ami lejjebb van mint te az ( néhány ortodox kivételtől eltekintve felmegy. )
nyilván jó minnél feljebb lenni
amugy én elvotlam ( full frame ) OVFel és elvagyok azóta is lcdn belenagyítóssal is. Nem mondom nem jobb egy evf.
-
pana0017
senior tag
BÚÉK neked is, köszönöm szépen a segítséget. Szerintem is a tapizás lenne a legjobb megoldás, mert így látatlanban elég nehéz dönteni, a Media Markt-os fogdosás meg hát nem túl sok.. Még a Canon tükrösökön elgondolkozom, de sajnos így a Nikon kizárva, mivel nem vagyok diákként úgy eleresztve, hogy 100 ezer körül vegyek egy portréobit. Tudom, hogy drága dolog a fotózás, de síelni is lehet turkálós síkabátban..
Egyébként ebay-en nézegetem most a liciteket, nagyon jó áron mennek a G5 vázak. -
MrChris
nagyúr
ott az egyik linkemen látható. Van Zeiss Sonnar 180/2.8 és 200/2.8 meg pentacon 200/4 és Olympus OM 200/5
(Igaz ezek már családi cuccok, de ennek nincs sok jelentősége.)
A legjobb az OM 180/2.8 de csak a fényerő miatt jobb mint az OM 200/5, mert azonos rekeszen számomra azonos képminőség, nyitva is tök jó. Azt olvastam, hogy az OM 200/4 gyengébb kicsivel, ha meg rekeszelni kell ott ette meg a fene. A sonnarok közül a 180-as talán a jobb, apám szerint egyforma, de az kissé már picit lágy nyitva az OM-ekhez képest inkább rekeszel egyet vele az ember. A Pentacon 200/4 a leggyengébb, de azért egyáltalán nem rossz obi, simán elég lenne nekem ha egyáltalán használnám őket.De elmondható, hogy kicsik a különbségek, raw utómunkával mindegyik nyitva is használható, egyiket lecserélni a másikra már nincs sok értelme, talán csak a pentacon esik a csapatból kijebb.
-
MrChris
nagyúr
először azt kerestem, csak dupla, tripla ár. Meg a 100/2 ha nem elég jó nyitva és egyet is kell rekeszelni akkor szinte elbuktam a befektetést, mert a 100/2.8 2.8-on is tökéletes, talán a legjobb MF üvegem nyitva. (Bár a 180/2.8 is elég jó nyitva, szinte alig változik a rekeszeléstől.) Hasonlóan vagyok az 55-össel. Arra most nem emlékszem hogy az 50/1.2 vagy az 55/1.2-nek van örvény bokéja? Mert ennyiért nem effekt obit szeretnék.
-
Balinov
titán
koszi jjeahh
, nincs veletlenul valami linked, linketek, ahol utana tudnak nezni, hogy melyik konkret tipussal tudnam osszehozni a D90-el? MF nem zavar, hosszutavon csak elony, ha megy az MF-el fokuszalas, fenymeres mar inkabb, bar ott meg hisztogrambol ki lehet sakkozni, ha raerosen fotoz az ember, hogy egy adott F ertekhez melyik zaridot kell beloni. Gondolom, kis gyakorlassal mar eleg jol be lehetne a talpas saccograffal is loni egy kezdo F/zarido kombot, amit utana 1-2 expo utan finomhangolni is lehet.
Eszembe jutottak meg a pre-AF elotti Nikkorok is, de ezen info
Talan ez a csoport lehet meg erdekes itt: "AI-, AI-Modified, Nikkor or Nikon Series E Lenses". A limitacio "csupan" csak Electronic analog display can not be used. (errol mondjuk lovesem sincst,hogy mi is konkretan).
Kenrokvell szerint AI/AIS-el mukodik a D90 M modban, fenymeres nelkul. Valszeg az "egyszeruseg" kedveert lehet jobb lenne ebbol a szeriabol valamit vadaszni, hogy egyaltalan bejon-e.
Barmi linket, javaslatot, tapasztalatot nagyon szivesen fogadok.
udv
B -
Sony/Minolta, Pentax, Nikon vázakra tuti nem mennek fel ezek, max lencsés adapterrel, vagy anélkül közeli témáknál.
DSLR-ek közül csak Canonra lehet felrakni ezeket a lencséket normálisan, mert ott elég nagy a bázistáv különbség.
A többire csak m42 megy fel, mert ott a menetes vég befér a bajonettbe akkor is, ha csak kicsi a bázistáv különbség. -
KonicaMinolta Maxxum 7D-m van.
m42, és Minolta AF jön szóba csak.A fujian 25 f1,4 nekem is nagyon bejön, pont annak a képe támasztotta bennem ezt az igényt.
Hasonló képi világot, vagy hasonlóan karakteres képi világot keresek m42-ben. Gondolom Minolta AF téren nem lesz ilyen.
-
MrChris
nagyúr
becsillanásnál a blur effektet értettem, belső fényszóródás. Közben mégjobban megsasoltam, hátulról szemmel belenézve látni körben teljesen nyitott állapotban. Mintha valamelyik lencse pár mm széles pereme vagyis oldalfala lenne. 2.8 már kitakarja a blende, de gondolom valamennyi további belső szóródást okozhat.
-
MrChris
nagyúr
nekem is 44-2 van, hátulról belekukucsolva azt vettem észre, hogy ahogy nyitom 2,8-ról 2re körben megjelenik egy fényes tükröződés szerűség és hát f:2-n be is csillan rendesen. Vajon melyik rész ez, meg lehet akadályozni, javítana ha nem lenne?
Majd megpróbálom lefotózni. -
MrChris
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3353
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest