-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
daniduke
tag
+1, tartsd meg a nikont, vegyél hozzá egy filléres nexet/m43 vázat, 20-30ból megvan. Könnyen kiderülhet ,hogy hosszú távon már nem pálya a manuálozás, és akkor bukó nélkül eladhatod + a nikon is megmarad.
Pont nikonhoz elég olcsón hozzá lehet jutni jó ár-érték arányú (=olcsó) natív fényerős obihoz, lásd 35 és 50-es nikon obik. Nem biztos ,hogy megéri neked manuálokkal "szívni" -
tvamos
nagyúr
Es ezt eddig elhallgattatok elolem...
Koszonom szepen infot!
Ugy is szet akartam szedni, mert olajosak a lamellak, es akkor mar az uvegeket is megtisztitanam benne, meg atalakitanam Nikon-ra. (D7100-ra igy nem megy jol ra, a kollegamnak meg van, es egy kicsit probalgatnam rajta.) Az esztergalast is gyakorolnam. Mar csak egy olyan nagyon rovid M42 Nikon atalakitot kene beszereznem, mint a videon...
-
tvamos
nagyúr
Ez besz..ras jo! Hogy talalsz te ilyeneket?
Amugy olyan otagu csillagos hogy lesz? Nekem az sem vilagos.Azon gondolkodom, megcsinalom ezt a Heliosommal: [link]
Roszabb mar nem lesz, mint most...Jut is eszembe... tegnap vettem egy ilyet: [link] 2800 volt, nem tudtam otthagyni.
(Mondjuk rossz.) Remelem, valami jo fog kisulni belole, es le tudom vele kotni magam egy kicsit.
Most meg itt van ez is: [link] Nem tudom, hogy ott tudom-e hagyni.
-
faki_
senior tag
M 23.5 x 0.5, de gondolom, hogy az M39 átalakító alap hozzá.
-
Elektrosokk
veterán
ha nem kapkodsz akkor ki lehet fogni 30-ért is, ez nagyjából annyiba került postával németországból. (ebay), elég változó árakon látni, és azért annyira nem is gyakori. Nagyon klassz hangulat használni, kicsi vázon szerintem még jól is néz ki
az a7x szériára viccesen pici
teszek majd be még képet vele, FF módban nagyon durva
-
Muerte68
addikt
Nekem meg a kollégámnak is EM10-van nekem kb 2 hete
.Emiatt nem tudjuk merjünk -e venni vagy ne azért nem olcsó valami.Ő Szarvasi én Békészentandrás-Kb 7km van a kettő között
.Engem a blokkolás zavar nagyon bár nem értem mit blokkol
valóban nem lépcsős,viszont mintha közelebb volna a perem főleg a sarkoknál -
törölt tag
Azért szóltam, mert sokat fényképezel Sonyval. Jó, ha ilyenekkel tisztában vagy, felesleges kényelmetlenségektől kíméled meg magad, ha kihasználod a gép tudását. Ez egy fontos extra, én is sokszor veszem hasznát.
Ha valakit érdekel a Samyang 85mm f1.4, feltettem egy-két friss képet. Az összes f1.4-en készült.
-
törölt tag
Én ezt a koncert galériát túlnyomórészt úgy fotóztam végig, hogy a rekesz f2, a záridő 1/200 volt, az ISO-t pedig 100-tól 3200-ig szükség szerint állítja a gép, a Sonyval általában így érdemes hasonló esetekben dolgozni. Ilyen felbontáson az ISO 3200 is jó, zaj és tónusok szempontjából is szép képek születnek.
Próbálgatom közben a Samyang 85mm f1.4-et, nyitva is elég éles portrézáshoz és a bokeh is szép, élvezet az obit használni. Egy ND szűrő azért kelleni fog hozzá, azt már látom.
-
Muerte68
addikt
-
MrChris
nagyúr
Látatlanban az a kombó tűnik az optimális párosításnak manuálozáshoz. Kb 300€-ból meg van. Kiváncsi vagyok mit tud élességben, ehhez persze jó tudni ff-en hogyan teljesít az obi, mert a kroppos vázak a javát fölözik és lehet hogy ha eleve túl vacak akkor fals az eredmény. Pl a 24/2.8 obim nyitva nem remekel ff-en, inkább 5.6.
-
törölt tag
Egyetértek azzal, hogy jól használhatóak ezek a régi üvegek hasonló célra, de azért tegyük hozzá, hogy a kis felbontás is a régi üvegek nagy barátja. Nem arra gondolok, hogy az üveg nem elég éles, hanem arra, hogy nyugodtan félremehet egy picit a fókusz, 2 megapixelen úgysem látszik, a flare és a karakteres bokeh viszont adottak.
-
-
p_adam
addikt
Elnézést, nem olvastam el elég figyelmesen, de én is azt írtam hogy esete válogatja, valamivel jó lesz hogy csökken a belenagyítás, valamivel meg nem, az objektív torzításától is függ stb.
Remélhetőleg lassan elkezdenek gyártani olcsóbb kamerákat beépített ND-vel, mert ott ezeknek a focal reducer-eknek hatványozottan megnőne az előnye és használják is (csak egyelőre nem ez az árkategória...).
-
p_adam
addikt
Semmi meglepő nincs ebben, egy Lens Turbo nem lesz egy Speed Booster Ultra, a plusz üveg degradálni fogja a képet ha nem optimális a lencsével a párosítás, már pedig ez eléggé kivitelezhetetlen. Nem véletlen hogy pl. a telekonvertereket is csak a drága objektívekhez ajánlják (és még azok is jó drágák).
Persze lehetnek kivételek, ha mossa a sarkokat vignettál de középen jó akkor jól működhet a kis szenzoron de a legtöbb (alapvetően filmre tervezett) objektívnek a felnagyítás nem tesz jót.
Videóra persze teljesen jók lehetnek ezek az adapterek, mert még 4k esetén is csak 8 megapixeles felbontásról beszélünk, vagy ha eléggé le vannak rekeszelve, akkor is tudnak jó képet adni (ugyanúgy mint a telekonverterek esetében).
-
Bubukain
senior tag
értem, köszi
akkor ezek szerint a záridőt és az iso-t is manuálisan kell beállítani, mivel rekeszérték nélkül nem tudja a váz beállítani a megfelelő expozíciót.
amúgy azt gondoltam hogy nem tudja kiolvasni a váz a rekeszértéket, de gondoltam hogy manuálisan be tudom állítani az obinak megfelelően. -
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
D810A-ra gyüjtök, mert a "masik" tipicban azt ajánlotta a topic gazada. Az ugyan nagy, de napi használatban úgyse lenne, maradna, ami van. Szeretem, kicsi, jó auomatában, tud 1200fps videót.
Addig viszont jó lemme összebarkacsolni valamit, a N1-hez, a barkácsolás, meg az örvény bokeh kedvéért. Sajnos a barkács topicot elvesztettem.Pedig jol jönne egy kis segítség optikával kapcsolatban. Majd... Szabadság után.
-
tvamos
nagyúr
Majd atgondolom meg ezt. Most nem fenyeget, hogy a focal reducer melle meg egy gepet is vegyek. Meg azert eleg nagyok a Pana gepek, nem biztos, hogy magammal vinnem, lehet, csak a telefonnal fotoznek. Azert meg minek a gep, ha nem viszed magaddal?
(#9375) ferq68 válasza jjeahh (#9374) üzenetére
a legsokoldalúbb ha canon Ef -eset veszel
Egy Nikonos nem vesz Canonos!Nem, csak viccelek! De van sok Nikon obim...
(#9376) MrChris válasza tvamos (#9373) üzenetére
Meg nem pihentem ki az elozo Fuji gepem... -
tvamos
nagyúr
Neked pontosan milyen adaptered van? Van ezekbol valami univerzalis fele, hogy lehetne benne betetet cserelni? M42 / T2-re gondolnam hasznalni. No persze jo lenne a rego Nikonokat, meg OM-eket is racsavarni a gepre.
En ezt nezegettem: [link]
Esetleg valami ilyesmi lenne jo: [link] Jobb lenne valami bajonet, nem kene annyt csavargatni az M42-t.
Persze, akkor meg mindig ott van, hogy ra kell kendacsolni a reducer-t a Nikon 1-re. (Mondjuk ez a resze azert vonz...)
Persze, lehet, hogy egy allvanyt kene inkabb venni. -
faki_
senior tag
Bocs, rosszul emlékeztem! Daniduke ki is próbálta.
-
Balinov
titán
jjeahh & ccs2929: koszi sracok, rohadt ecset ott kiabal, csak nem veszem eszre. Ugy nezem, tipikusan ugyanolyan CA szint produkal a kombo ebbol valszeg csinalok egy import presetet.
Márha jol gondolom, hogy az ecset csak az adott szinu CA-t tavolitja el. Mondjuk lehet hulyeseget irkalo, eddig csak lilas CA-t lattam
-
Nincs név
tag
Igen bevallom nem véletlen a dolog
Gyakran nézem a képeid, és most ezek a legfrissebb 135+focal reduceres kutyis képek bitang jók, de persze ehhez még egy focal reducer is kéne előbb amire még kicsit gyűjteni kell.
Köszönöm a tapasztalatokat, szerintem elsőre egy ilyen 55mm-esre vagy a Minoltára nevezek be aztán addig meg a többit eldöntöm.
Kicsit off, de régen tudom kerestél állványt, végül vettél hozzá valamit?
-
Bazsee71
őstag
Ne haragudj, ha nagy butaságot kérdezek, de képileg jelentkezik bármi különbség 44-2 esetén a peremes és a perem nélküli adapterrel? (Méretkülönbség nem tudom van-e, talán abból adódhat.) Vennék a Helioshoz adaptert, a 44-2 tudtommal megy perem nélülivel is, de képtelen vagyok eldönteni, hogy melyik legyen.
-
Rapid136
őstag
Azért legyünk realisták...
Az mf objektíveknek egy adott tartománya használható m4/3-on, az APS-C kicsit több és FF vázaknál meg szinte minden.
Ha néhány gyújtótávolságnál van jó obi, míg a többinél még is lehetőség se létezik, na az nem tűnik a megfelelő választásnak ha ilyeneket akarna használni valaki. -
tvamos
nagyúr
Igen... erdekes... A HELIOS 44-2-n a menet is meg van serulve, ugyhogy nem tudok filtert se ratekerni. Szerintem kelet-europat ezentul kihagyom.
Megjegyzem, Nemetorszagbol sem kaptam meg az Agfa obit, szoval az iden valami van...
Ahoz kepest, a kis kinai 25mm-es egy jo vasar volt. Azt kaptam, amit vartam. Mondjuk 2 honapig...
(#8914) raczger
Nekem is ezek mind 100%-os, vagy legalabbis 99% feletti ertekelesu eladok voltak. -
80hun
addikt
Majd kispórolom mostmár a lightroomot is. Aztán abban ott van a profil ha jól gondolom.
De majd lövök neked rawot egyforma fix WB-n mindkettővel egyforma obikkal. Aztán hasonlítgathatszEbbe a nyomorúlt C1 Expressbe nem találok jó icc profil-t.
Van benne kettő A7-hez aztán cső.Ezen te hogylátod nagyon elcsúsztak a színek?
-
törölt tag
Az sem mindig jó,a canon alap 1.8 50mm est min.2.8ig kell állítani,hogy a kép széle is éles legyen,volt 1.4 manuálom,azt szintén.
Olyan nagy fényerejű objektívet még nem sikerült beszereznem ami nyitva is éles volt , már pedig ha csoportot fotózok rossz fényviszonyok között,akkor nem árt ha a szélén is élesek az arcok. -
törölt tag
A dslr gépemet 20000 expóval vásároltam, tehát nagy valószínűséggel 50-100 ezer között fog meghalni,ha viszont olyat vásárolok aminek nem tudom az expó számát,akkor szerencse kérdése az egész,vagy fillérekért lehet hozzájutni ezekhez a gépekhez, mert kutyának nem kell.A rossz,hogy én sem tudom majd eladni jó áron.
-
bari012
tag
Nekem is nagyon tetszik, első látásra megfogott a rajzolata.
Hogy töltöttem-e fel 2.8-on készültet, azt nem tudom. Túl közel voltam a cicákhoz, úgy kicsinek bizonyult a mélységélesség nagyon, ha jól emlékszem ezek inkább kb. 3.5-5.6 között készülhettek, de 2.8-on is meglepően éles szerintem
Teljesen kezdő vagyok még a manuálok világában... de nagyon bejön -
Benji21th
tag
Panával nem, nx-el tudom összehasonlítani, ahhoz képest így jó pár hét után nyugodtan kimondhatom hogy borzalmas.
Én úgy vettem észre, hogy saját üveggel alig, manuál üveggel viszont komolyabban laggol a kép, de nem teljesen használhatatlanul, hasonlóan mint amikor art filtereket használsz (Plusz azt sem sikerült még megoldani, hogy manuálnál egyszerre nagyítson és peakingeljen, de lehet hogy csak béna vagyok). Sikerült az nx-emet elcserélni egy oly 25mm-re, nagyon tetszik, de ha idővel bagóért lehet majd venni nx30as vázat tuti veszek még egyet a manuálokhoz, esetleg valami régebbi nexet, ilyen téren nekem eléggé csalódás az em10
-
80hun
addikt
Már vettem(A7). Nekem nincs gondom a színekkel sonyn
Az e-m10m2-ben is sony szenzor van nem?
Első pár kép sony meg még találsz régebbi sony képeket is. Kb 5percet utómunkázok, nekem így jók.
Úgyis minden monitoron másképp néz ki
Az ipadon szoktam megnézni sokszor hogy milyen lett, abba legalább normális kijelző van -
MrChris
nagyúr
Sajnos nem sikerült olyanra mint amit gondoltam. Végül ilyen giccses színes lett Silkyvel.
Gondolkodom ha lemegy a videómánia akkor merre tovább, 'csak' gépet cserélek Oly em10II-re vagy mindent eladok és Fuji xe1 a régi obikkal. Aszem benevezek egy Oly teddpróbára és összelövöm a G6-al, kíváncsi vagyok mennyivel jobb képben és mennyivel gyengébb videóban.
-
MrChris
nagyúr
Franc se tud ezen kiigazodni. Bonyolult tudomány ez az optika. Múltkor meg az 1.4-eseim annyira élesek voltak hogy bevallom többször is ellenőriztem hogy tágan készültek e. Igaz ezek a jobbik esetek
Ráadásul ez a flikker egész máshogy jeleníti meg (+kontraszt +élesítés +szaturáció) mint a fájlt megnyitva. Ugyan abban a Firefox böngészőben! Flickr mondjon le!
Birizgáltad LR-ban? (most látom Lr6.1) RAW-ot is megosztasz? Kíváncsi lennék jobbat ki lehet e hozni. Mostanában olyan 'szürkék' a képeid. -
faki_
senior tag
Nem tudom, másik fórumon említették a Tripolan, Domiplan kapcsán mint hasonló, de élesebb objektív. Nem tűnik vészesen drágának az eBay-en, találni M39 és M42 verziót is.
(#8683) Maxx71
Ez a "hivatásos portréfotós" is bír hülyeségeket írni, de becsületére legyen mondva, amikor írtam neki, kis okoskodás után duzzogva kitörölte, ill. javította.
A szóközös szöveg első szava elé és az utolsó szó után tegyél idézőjelet!
-
tvamos
nagyúr
Ezt talaltam, de nem olcso... [link]
(#8670) fefe9 válasza tvamos (#8659) üzenetére
Remelem, azert valahogy csak meg fogom tudni oldani. Kar, hogy kulonbozoek az obik, az egyik M42, a masik C-mount. (Meg van nekem T2, es Nikon F-is.)
Na ja, nagyobb szenzor...(#8663) Maxx71
Szuper kepek!
Nekem is volt a kezemben egy ilyen obi a hetvegen, de nem volt nalam ennyi zseton.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest