-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rapid136
őstag
válasz
fulemuless #9665 üzenetére
Általában az ár tükrözi a minőséget...
Flickr-en érdemes a névre rákeresni, mondjuk én még életemben nem hallottam még róla.
Nagyon sokféle jó 135-ös van és nem annyira drágák, szóval olcsón venni egy kevésbé jót nem tűnik annyira jó ötletnek :-) -
80hun
addikt
válasz
fulemuless #9662 üzenetére
Csak a Helios 44M-en (nem a 44M-4 stb verzió hanem sima M )
A 44-2 és 44-3 preset verzió tehát azokra meg nem kell.De mindegyiken megoldható a blendebeugrasztó pöcök kitámasztása, én tollbetét darabkával szoktam kitámasztani.
-
catroot
veterán
válasz
fulemuless #9617 üzenetére
Szerintem nincs különbség.
Egyébként szerintem Nikonon csak a szenvedés megy más, régi üvegekkel.
-
Muerte68
addikt
válasz
fulemuless #9610 üzenetére
Van egy magyar srác is rakott fel egy viszonylag egyszerű átalakítást de ne kérdezd a címét valamelyik topicban osztották meg keresni kell
elsőre kidobta
[link]
-
jjeahh
nagyúr
válasz
fulemuless #9495 üzenetére
-
rbalint88
addikt
válasz
még visszamehetsz az iskolapadba a trollképzőben, ez a produkció egy kettes alára elég.
ha pedig véletlenül komolyan gondolnád, amit írsz, akkor csak a saját tudatlanságodat, tájékozatlanságodat reklámozod. érdemes lenne utánanézni a nagyvonalúan lefikázott technológiáknak (rangefinder, MILC), sőt, gyakorlati tapasztalatot szerezni velük. minden tisztelettel -
MrChris
nagyúr
válasz
5 év dslr-ezés után váltottam 2013-ban milc-re. Egyik ok a manuálozás volt. És nem is szeretnék itt más témaidegen dolgot behozni. A dslr-embe tettem törőékes mattüveget, chippes adaptert, de így is szenvedős volt a kicsi ovf miatt. Kipróbáltam még pár másik vázat, de láttam, hogy a kroppos váz keresőmérete és fényereje gyenge a biztos élesre álláshoz. Kipróbáltam a létező egyik legnagyobb slr keresőt is az Oly OM-ét, ami tudtommal nagyobb bármelyik legistenibb dslr keresőjénél és világos, nem pentatükrös, mint a legtöbb mai canon, nikon. Öröm belekukkantani, már-már körbe tudsz nézni. Még ezzel is, törőékkel tekergetem a pontos élességet, de mivel ez filmes máshogy állok hozzá.
A megfelelő felbontású evf-ben viszont egyértelműen látható, vagy láthatóvá lehet tenni az élességet, 1:1-es nagyítással, élkiemeléssel, kis gyakorlással pillanat alatt megvan. Végülis a képeket egy nagy monitoron fogjuk viszontlátni ahol könnyen megítélhető hogy jól sikerült e az élesség, hasonló az élmény a nagyfelbontású evf-nél, ehhez képest hol van méretben pl egy Canon xxxD, xxD, vagy 7D kersője? Látványosan kisebbek, élességet manuál üveggel nehezebb megítélni, egy kis határon belül tekergeted mert ilyen méretben pontosan nem látni. Aztán vagy sikerül, vagy nem. Számomra a dslr-ek keresőjébe nézve elszomorító a látvány, mint egy fekete cső, ennél 40 évvel ezelőtt jobbat, használhatóbbat alkottak.
Manuálfókuszáláshoz most a legjobb megoldás az EVF, ami jó minőségű, nagyfelbontású, nagy méretű, belenagyítós, élkiemelős és ez milc vázakban található. -
Rapid136
őstag
válasz
Próbáltál már A7-et vagy A6000-et?
Meg fogsz lepődni, pláne ha markolat is van az A7-esen...
Én meg azt nem értem minek mászkálnak az emberek gyerekfej nagyságú fényképezőgépekkel és miért kell állandóan elvenni a szememtől a gépet ha vissza akarnám nézni a képet :-)
És hogy lett feleolyan nehéz a fotóstáskám mióta MILC-em van? -
MrChris
nagyúr
válasz
fulemuless #9486 üzenetére
A rangefinderek?
-
MrChris
nagyúr
válasz
fulemuless #9483 üzenetére
Akkor nézd meg mennyi minőségről kell lemondanod. A végtelen se a horizontnál van, nem arról mondasz le. Lencsétől is függ hogyan, de 3-5 méter maximális tárgytávval nem valami praktikus használni az obikat. Az átalakítás meg jól hangzik míg szét nem szeded és kiderül mennyit kéne vele dolgozni, kialakítani... Pár obinál könnyen megoldható, de a többibe jobban bele kell nyúlni, ha szaki csinálja egy vagyon. Olcsóbb venni 30-40ezerért manuálozáshoz egy milcet, arra minden felmegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Asztalos klub
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Suzuki topik
- E-roller topik
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- ÚJ bontatlan insta360 Ace Pro 2 8K AI - AKCIÓ!
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- Eladó Formei sky blue 2.72 X 11m-es kék papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged