- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS ROG Ally
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik
- Androidos fejegységek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
KelemenUhr
aktív tag
-
KelemenUhr
aktív tag
Sziasztok!
Mit tudtok ennek az Industar objektívnek a radioaktivitásáról?
Hallottam mindenfélét, olvastam is mindenfélét. Esetleg valaki mért már be ilyet? -
KelemenUhr
aktív tag
válasz
frankstork #9140 üzenetére
Az 1.7-es 50mm-esre. Van egy elég jó áron, szép állapotban, csak nem jutottam el Pestre a héten, és nem tudom, mikor sikerül, szóval lehet, hogy ez elúszik.
-
KelemenUhr
aktív tag
Lehet, de egy ideje már elég nehéz bolhapiacon, vagy máshol jót szerezni 2-3k-ért. Vázat még csak-csak, de jó Helios obit nehéz. De most már itthon is van 2 Helios meg 3 váz, nyugodt lehetek.
Már csak a Yashica kéne, de az eladó nem hajlandó postázni, én meg nem járok túl sűrűn Pesten. -
KelemenUhr
aktív tag
Köszi mindenkinek, a pöcköt meg is találtam, az adapterem nem peremes, de nem is baj, a kör alakú bokeh úgyis jobban bejön.
A most vásárolt gépet jobban megnézve makulátlan mind a váz, mind az optika, olyan, mintha most szedtem volna ki a zsírpapírból, sajnálnám is levenni az optikát és használni.
-
KelemenUhr
aktív tag
Belefutottam egy Zenit vázas Helios 44M-4-be. Két kérdésem lenne:
1: Először azt hittem, hogy hibás a rekeszállítás, ugyanis az objetívet levéve hiába forgattam a gyűrűt, nem történt semmi. (Ez jó alkualap volt.
) Itthon viszont felfedeztem, hogy a gépen (az expógombot félig lenyomva) tökéletesen nyit-zár a rekesz. Ez hiba, vagy ez így gyári? Meg hogy lehet ezt (lehet-e) használni digitálison?
2: Van bármi érdemi különbség a 44M-4 és a 44-2 rajzolata között?
-
KelemenUhr
aktív tag
44-2:
Erre melyik méret passzol? Illetve a hátuljára sem ártana lehet, oda nem tudod esetleg, hogy mekkora jó?Egyébként arra is gondoltam, hogy az adapterrel együtt tárolom/hordozom majd, úgyis egyelőre ez az egy M42-es obim lesz, akkor arra gondolom rámegy a kitobim hátsó sapkája. Ez így életszerű?
(Ti hogy csináljátok?)
-
KelemenUhr
aktív tag
Valakinek nincs véletlenül egy fölösleges Helios lencsesapkája? Megszabadítanám tőle.
Vagy mekkora sapka megy rá? Még nics nálam, de akkor lehet, hogy rendelek hozzá.
-
KelemenUhr
aktív tag
Valószínűleg az lesz egyébként, hogy mindkettőt megveszem, és akkor már csinálok összehasonlítást. A Heliost már meg is vettem, 2500 Ft-ért jól működő moszkvai olimpiás vázzal együtt nem tudtam otthagyni, így bőven belefér a Yashica is, ezeket a régi üvegeket úgyis napról-napra nehezebb megszerezni.
-
KelemenUhr
aktív tag
Sziasztok!
Helios 44-2 58mm f2 vagy Yashica ML 50mm f1.7? Nyilván az árat is figyelembe véve melyikkel járok jobban? (mindkettő korrekt állapotú) Illetve mi a reális ár a Yashica objektívért? -
KelemenUhr
aktív tag
Köszönöm, akkor megrendeltem.
Igazából ráér, mert a Helios-t Pesten egy ismerősöm vette át, nem tudom, mikor kerül végre hozzám. Mostanában egyébként én is sok mindent UK-ból rendelek, hogy hamarabb itt legyen.
-
KelemenUhr
aktív tag
M42-es obit (első körben Helios-44-t) szeretnék a G3-ra applikálni. Ez az adapter megfelelő lehet?
[link] -
KelemenUhr
aktív tag
Sziasztok!
A Pentacon 50mm f1.8 hogy viszonyul a Helios-44 obihoz? Lenne jó áron a Pentacon, érdemes lecsapnom rá, vagy vadásszak inkább a Heliosra? -
KelemenUhr
aktív tag
Sziasztok! Most lettem egy Pana G3 boldog tulajdonosa, szeretnék majd hozzá egy Helios-44 (M42) teleobit. Hol érdemes keresni, mi a megbízható forrás az obira illetve a konverterre és a konvertert milyen néven keressem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Már az Apple AI-igazgatóját is elcsábította a Meta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Formula-1
- Bestbuy játékok
- Ford topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Olympus M.Zuiko Digital ED 8mm F1:1.8 Fisheye PRO
- DJI POCKET 2 Standard kamera + PolarPro Cinema filter set kiváló állapotban eladó!
- Eladó: 4 darab Dulens Apo Mini Prime objektív (EF bajonett)
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest