- VR topik
- Videós, mozgóképes topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fodorpeter
csendes tag
válasz
jtaggerX #2386 üzenetére
Szia!
Ebben a topic-ban is többször leírták már, hogy a manuális nagylátók nem minden esetben hoznak jó vagy jobb eredményt digitális vázon, mint pl. egy kit objektív. A technikai hátterét én nem feszegetem.
Én is hasonló gondolatmenet alapján vásároltam egy Nikkor 28mm f/3.5 Ai-S objektívet. A vele készített képeken eddig nem tapasztaltam hibát, bár ezek közül csak kevés kép témája olyan, hogy érdemben észre lehetne venni. Azt érdemes még tudni, hogy a frontlencse bevonatán van egy karc, de a képeken nem érezteti hatását.
Kétségtelen, hogy ez crop-os vázon nem nagylátó, de számomra kedves perspektívában dolgozik. Ahogy időm engedi, közzéteszek vele készült képeket.Egyébként egy 24mm f/2.8 Ai-S-re még továbbra is ácsingózok, csak a gyűjtögetés végett. Viszont azt elég borsos áron adják...
A kit obim 18mm-es vége persze nagyobb látószöget kínál és rekeszelve szépen is rajzol. Viszont nagyon kedvesek számomra a régebbi manuális obik, mint sokaknak ebben a topicban.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
jtaggerX #2390 üzenetére
jónak jó, persze FF-en lenne nagylátó (vagyis kisfilmesen), APSC-n kroppol, vagyis csak "normál" obi lesz belőle...
elméleti felvetés: ugyebár 28 az 28 FF-en, de APSC-n a 28-as látószöghöz ~18mm lencse kellene.
viszont a vivitar 28 optikailag nagylátó, tehát elvileg más leképezése lesz APSC-n, mint egy FF-en egy 42 mm-esnek
remélem érted mire gondolok
-
zolka78
senior tag
válasz
jtaggerX #2281 üzenetére
Van még a Samyang is ami elég jó kis halszem objektív. Egyébként a Zenitar 16mm, Samyang 8mm és a Peleng 8mm is létezik Nikon bajonettel. Hogy most ezeknek csak a seggén reszeltek valamit vagy hozzá is igazították a Nikon bázis távjához azt nem tudom, de lehet, hogy igen.
Mondjuk a Samyangra tennék egy voksot, hogy azzal nem lehet gondod a Nikonon a végtelent illetően.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) -Újszerű-
- Canon EF-S 55-250mm IS II objektív
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest