- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos fejegységek
- DUNE médialejátszók topicja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
FLATRONW
őstag
Sziasztok!
Van rá lehetőség, hogy a bejelentkezésen kívül, sehol máshol ne kérjen jelszót a rendszer? -
FLATRONW
őstag
válasz
ubyegon2 #7730 üzenetére
Néha elolvasom itt a Mintről szóló cikkeket. Az jött le belőle, hogy aki XP-ről akar váltani, annak ez ajánlott, mert ez hasonlít rá a legjobban. Linux oldalról pedig pl. az Ubuntu-hoz képest barátibb a gépigénye, de a kettő nincs egy szinten.
Mindenesetre köszönöm az eddigi segítségeteket. A "butított", könnyed Linuxal nincs semmi bajom, így tovább folytatom az ismerkedést vele. A kérdéseimet meg majd megpróbálom feltenni máshol. -
FLATRONW
őstag
válasz
King Unique #7726 üzenetére
Igen, lehetett volna onnan is, csak nem volt kedvem azt a partíciót töredezettség mentesíteni.
-
FLATRONW
őstag
válasz
King Unique #7723 üzenetére
Igen, a telepítőt a LiLi-vel töltöttem le, ott pedig csak azt a verziót láttam a listában.
Sok minden bekavarhatott. Lehet, hogy az is közrejátszott, hogy perzisztens telepítőt hoztam létre.
A 18.1-et pedig a hivatalos oldalról közvetlenül töltöttem le, Rufus segítségével tettem pendrive-ra.Ezt csak a gyakorlás miatt tettem fel másodlagos rendszernek, nem fogok telepíteni rá, így elég a 8 GB.
Először készítettem hozzá egy 2 GB-os swap particiót, így a rendszernek maradt 6 GB.
Telepítés után felmentek a frissítések és elfogyott a 6 GB, így a következő újraindításnál nem is engedett bejelentkezni. Hivatkozott is arra, hogy nincs szabad hely.
Ezután újratelepítettem swap partició nélkül, most hogy minden kész van még maradt 1,6 GB.
Az EXT 3-at meg a telepítési leírások miatt választottam, gondolom régiek azok a leírások.
Gondolkoztam rajta, hogy felteszem Ext4-re, de nem voltam benne biztos, hogy képes e róla futni a rendszer.
Arra már nem volt eszem, hogy ennek utána nézzek. -
FLATRONW
őstag
válasz
FLATRONW #7719 üzenetére
A 18.1-el minden rendben van, normálisan látja a particiókat és a telepítés is rendben megtörtént.
Köszönöm a segítségeteket.
Még egy kérdésem lenne. 1-2 évvel ezelőtt már kipróbáltam a Mint-et és akkor figyelmes lettem arra, hogy a particiókat nem csatlakoztatja indulásnál automatikusan a rendszer. A fájlkezelőben baloldalt megjelennek, de addig nem elérhetőek a programoknak, amíg legalább egyszer meg nem nyitom őket. Ez azért probléma, mert például a torrent kliens sem éri el a szükséges fájlokat rendszerindítás után. Erre van valami megoldás? -
FLATRONW
őstag
Letöltöttem a 18.1-et, kipróbálom azzal is, ha nem működne akkor kipróbálom a gdisk -l és hasonló dolgokat, talán többet megtudunk belőle.
-
FLATRONW
őstag
válasz
King Unique #7706 üzenetére
Kösz, de alaplemezről van szó.
-
FLATRONW
őstag
Sziasztok.
Feltelepítettem a legfrissebb Mintet, de a wifi sebessége nagyon alacsony. Böngészésnél ez nem jelent problémát, mivel még így is gyorsabb mint az internet sebességem. Azonban fájlok másolásánál kereken 3 MB/s. Windows alatt ez az érték 11 MB/s. Gondolom ez valami driver hiba lehet. Hogyan tudnám frissíteni a drivert? A wifi adapter a következő: qualcomm atheros ar9285.
-
FLATRONW
őstag
Sziasztok.
Kezdő vagyok a témában ezért lenne egy alapvető kérdésem (a jövőben biztos több is lesz
).
Hogyan tudok gyorsan váltani a beviteli nyelvek között? Próbáltam felvenni a keyboard kisalkalmazást, de nem jelenik meg a jobb alsó sarokban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest