- LG LCD és LED TV-k
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gigabyte alaplap topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
#01758976 #13598 üzenetére
Bátttya nagy mókamester, ismerek is pár trükköt. Vót tíz percem, így parancssorból uninstall -> restart -> lev258 link ismétlése, fel is megy megint szépen, most már megvan a felhő, adatközpont, minden stimm. Csak újra nincs hang. Ebből világégés lesz gyerekek. Mindjárt felhívom Jay-Z-t és elküldöm a picsába a fasza kliensükért, ami hót szívás Roon nélkül. (Megjegyzem winen is.)
Ezt a Mintet mintha nekem találták volna ki, makulátlan darab személyemnek, így van.
-
törölt tag
válasz
lev258 #13594 üzenetére
Hát jahh, pont most olvasgatok utána, sokan baszkódnak vele audiophilek. Van akinek nem megy a master kibontás, van aki mp3-ra dekódolja stb stb. Kihagyom ezt, Winen sem használtam sokat, marad böngészőben, Linuxon ott a helye, egyelőre. Majd jön a Sopti hifi, azzal talán nem lesz szívás.
-
-
törölt tag
Fel akartam telepíteni a Tidal asztali verzióját [ez alapján]. Viszont a Snap előtt nem töröltem amit írnak. Ha most a Snap-et törlöm, majd parancssorból a kellő filét is, úgy menni kéne a dolognak? Vagy mit tegyek?
Ez milyen jó, azt írja, hogy nincs ilyen file vagy könyvtár. Szívás. Megpróbálom, de kétlem, hogy másodikra menne ugyan úgy.
-
Gabson730
tag
Heló!
Update: meg lett a wine mappában volt
Olyan kérdésem lenne , hogy hová telepít - pl: egy játékot - a linux?
Mert a .locale és a .config mappákban már kerestem de nincs.
A választ előre is köszi! -
törölt tag
válasz
NeoPampalini #13567 üzenetére
-
törölt tag
válasz
NeoPampalini #13563 üzenetére
És a panelon az ikonjában kijelzi, hogy hány db leveled van? Nekem eddig erre nem sikerült rábírnom.
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Egy AMD apuval szerelt, MSI alaplapos gépre szeretném telepíteni a legújabb MATE-t de nem indul a telepítés. Amit próbáltam: 2 db pendrive (USB 3 és egy 2-es) legacy+uefi módban, uefi módban, másik USB port, rufusal, unebootinal kiírva. Semmi. F11-el nem látszik egyik pendrive sem. Valami megoldás esetleg? Rossz az ISO? Vagy mi?
-
törölt tag
válasz
NeoPampalini #13561 üzenetére
Az alsó panelon szeretném látni az ikont, mutatva hány levelem jött. Csak annak kellene bejelentkeznie, nem pedig minden hóbelebancnak. Most nyomatom a Thunderbird-et, az lehet még jobb is lesz, mint a google sajátja.
-
törölt tag
Gmail notifier-t szeretném asztalra telepíteni, tehát nem a böngészőbe, de nem megy. Hogyan kell?
-
törölt tag
válasz
NeoPampalini #13558 üzenetére
Meg volt az SM is, nem szimpi, maradok a Cellunál, eltudok nyúlni a 0 és 9 ig
Tényleg elvagyok, beszarás a Mint
-
törölt tag
válasz
NeoPampalini #13556 üzenetére
A legfaszább film lejátszó Ever. WINEt kerülném, azért is kérdeztem. Új vagyok a linuxon, de már volt majd mindennel egy próba, de menetek is vlc kmplayer meg társaik. Mindegy, akkor marad a celluloid, de itt meg nem tudom a hangerőt a PgUp/Dn-re rakni és a kép is egy picit alatta a Poténak. Nem nagy ügy, ennyit bőven megér a win elhagyása, qrva jó kis Os ez. Okos és fluid.
-
törölt tag
válasz
NeoPampalini #13554 üzenetére
DaumPotPlayert hogyan lehetne felvarázsolni erre az os-ra? Nem találtam rá megoldást.
-
Gabson730
tag
Hali!
Memória vásárlás előtt állok mert kevés már a 4GB.
Kihasználja a Linux mint a Dual Channel-es memóriát, ha csak netezésre kell?Előre is köszi!
-
Sanyi.mTs
addikt
Xfce alatt hol tudom beállítani, hogy laptop kijelző lehajtásakot mit csináljon a gép, ha akkuról vagy tápról használom?
-
válasz
Joker88 #13545 üzenetére
Graphics: Device-1: AMD Baffin [Radeon RX 460/560D / Pro 450/455/460/555/555X/560/560X]
vendor: ASUSTeK driver: amdgpu v: kernel bus ID: 01:00.0 chip ID: 1002:67ef
Display: x11 server: X.Org 1.20.11 driver: amdgpu,ati unloaded: fbdev,modesetting,vesa
resolution: 1920x1080~60Hz
OpenGL:
renderer: Radeon RX 560 Series (POLARIS11 DRM 3.35.0 5.4.0-89-generic LLVM 12.0.0)
v: 4.6 Mesa 21.0.3 direct render: YesAbban a belikelt ablakban nVidia driver szokott lenne meg valami zárt broadcom hálózati driver, mivel neked AMD VGA-d van, már felkerül a rendszerrel az amdgpu nyílt driver, az alábbi 3 sor jelzi, hogy minden OK:
driver: amdgpu
OpenGL:
renderer: Radeon RX 560 Series
direct render: YesKell még valamit csinálnom ?
Kell bizony! Használd!
-
Joker88
őstag
Feltelepítettem, elsősorban Windows 10 helyett, egyfajta rákényszerítve magam a Linux használata mellett..
Szóval, telepítés ok, LM 20.2 Cinnamon, minden frissítést felpakolt, ami kellett nekem program (Chrome, VLC,stb) szintén fenn. Bejelentkezéskor jelszó, valami tűzfal is aktív.
Kell még valamit csinálnom ?
Elméletileg a "driverek" nem kellettek, legalábbis ezt írja az "illesztőprogram-kezelő "
A gép pedig: [link] -
Petya XT
senior tag
válasz
KAMI911 #13538 üzenetére
Szia,
Megnéztem az oldal súgóját, valóban nem tölti be a funkcióját így. Mire gondoltatok pontosan, milyen struktúrára? Főverzióként egy súgó, almenüvel, vagy egy általános, amiben a főbb problémák benne vannak, de verziótól független a megoldása? Itt is nagyon sok dolog szerepel, amivel már foglalkozni sem érdemes, mert nem aktuális már. A LM fórum sokkal átláthatóbb, de nyilván ez nézőpont kérdése.Nem is súgó témakör ez, hanem innen oda exportálni a hibákat, ez megint csak problémás.
-
törölt tag
Hali.
Az lehet, hogy fájlmásolás közben a Nemo nem képes multitaskingra? Most másolok fel egy 30 Gigás fájlt és nem tudok belépni a mappámba, de a már megnyitott mappából sem tudok menni semerre. Ha leállítom a másolást akkor működik.
-
KAMI911
senior tag
Sziasztok,
Ha valakinek van kedve az itteni kérdéseket és válaszokat, megoldásokat összegyűjtenie a linuxmint.hu Súgó oldala alatt, ami esetleg másnak is segítség lehet. -
zizidor
őstag
Két gépre felraktam a Mint 20.2-t, és mindkettőre a VeraCrypt-et is, az Ubuntu 20.04-hez ajánlottat. Ugyanazt a deb csomagot másoltam fel mindkettőre. Egyiken megjelenik a panelen a státusz ikonja, a másikon nem. Nem ez a probléma, csak nem értem miért viselkedik máshogy. Az xapp-status mindkét panelre ki van téve alapból. Mitől lehet a különbség??
-
KAMI911
senior tag
Kérlek segítsetek ezzel kapcsolatban a linuxmint.hu oldalon: [link]
-
-
szotadi
tag
válasz
NeoPampalini #13527 üzenetére
-
szotadi
tag
Üdv!
500GB-os SSD-re szeretnék Linux Mint-et telepíteni, partíció felosztásában szeretnék segítséget kérni.
A cél egy nagy "adat" partíció , semmi extra program nem lesz telepítve.
(/ 60GB; maradék az "adat" felosztás jó lehet?)
-
vibra
tag
Sziasztok!
Itt is kérdezném: [link]
-
zizidor
őstag
válasz
cellpeti #13520 üzenetére
A web kliens meg működik telepítés nélkül is.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Linux Mint-re kellene Skype-ot telepítenem. Tudtok nekem ebben segíteni?
-
NeoPampalini
senior tag
-
törölt tag
Hali.
FF alatt a lapok fülei mind egyformák, tehát nem tudom melyik van megnyitva. Sikerült valahogy egy fehér keretet csinálnom rá ami mutatta melyik van megnyitva, de most megint nincs ott.
Hogyan kell ezt visszakapcsolni? Igazából a kutya csapkodta a lábával a billt és azután tűnt el megint, gondolom valami gyorsgomb kombinációt lenyomott.
-
Milkoo
csendes tag
Üdv ismét!
Nos, az átméretezés NeoPampalini fórumtárs hathatós útmutatása alapján sikeresen megtörtént.
Ezúton is köszönet érte!
Milkoo.
-
Milkoo
csendes tag
válasz
NeoPampalini #13513 üzenetére
Szia!
Köszönöm. Talán délután nekiállok a javaslatod alapján.
Lev258 és zizidor tanácsait is köszönöm.
Majd jelzem a fejleményeket!
Üdv: Milkoo -
zizidor
őstag
Nem lehet módosítani azt amelyik zárolt, pl. azért mert használatban van. Ezen a swapoff sem segít, jelen esetben csak az sdc6-ra lenne hatással.
Elő kell venni valamelyik linux telepítőt vagy a GParted live változatát és az alól megcsinálni. Könnyebb, gyorsabb, egyszerűbb mint ide-oda másolgatni több menetben. Ha az sdc1-hez nem nyúlsz, a rendszerindítás sem lesz veszélyben.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Milkoo #13511 üzenetére
Elvileg igen, bár erről is össze-vissza infókat olvasok, pl. hogy a swap-et ki kell kapcsolni, akkor is, ha nincs csatolva a meghajtó, illetve volt, akinek a live rendszer is felcsatolta az összes meghajtót, ugyanezt a "nem lehet átméretezni" gondot okozva.
Ráadásul az is gondot - adatvesztést - okozhat, ha egy partíció elejét mozgatod át átméretezéssel... Arról nem is beszélve, hogy ez dög lassú, egyszer próbáltam, hát soha többet nem kívánok így hozzányúlni partícióhoz.
Ezt elkerülendő talán az lehet a legsimább út, ha live rendszer alól:
1. lecsökkented az sdc5 méretét
2. ha igaz, így lesz sdc5 és sdc7 között egy kiosztatlan terület, ebből csinálsz egy új partíciót
3. erre átmásolod az adatokat sdc7-ről
4. törlöd sdc7-et
5. az új partíciót átméretezed a legnagyobb méretreAzt érdemes figyelni közben, hogy a logikai partíció sdc2 mérete változik-e az 1. vagy a 4. lépés után; ha igen, akkor ki kell terjeszteni a teljes lehetséges méretre (ez nálam nem fordult még elő, de olvastam olyat, ahol még ezt is meg kellett csinálni).
-
Milkoo
csendes tag
válasz
NeoPampalini #13509 üzenetére
Szia NeoPampalini!
Nem engedi a nyilat balra húzni!
Jól gondolom, hogy csatolt rendszernél nem lehetséges és csak live rendszer alatt valósítható meg az átméretezés?
Köszi! -
Mtbsrác
senior tag
válasz
NeoPampalini #13505 üzenetére
Köszi így állította most be tesztként remélem jólesz.
Igaz újra raktam már egyszer mert sehogy se bírtam kiszedni belőle. Így most a vbox már működik az állomással együtt. Viszont holnap beállítok mindent, egy tényleges 0-ás újratelepítéssel.
Dhampir: semmi változtatás seholse.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Mtbsrác #13503 üzenetére
Valami körvonalazódik.
Szinte biztos, hogy az adott partíció csatolása a login után történik meg, nem pedig boot során, és így - mivel már létezik az "előző" mappa, valamint nincs megadva fix csatolási pont - mindig újat fog csinálni a rendszer. Az "előző" mappák nagy eséllyel szerepelnek a /media/topi/ mappában, amelyik üres, törölhető gond nélkül.
A Disks alkalmazással orvosolható a probléma az alábbi lépésekkel:
From the Dash, type "Disks" then open it
Select the disk
Select the partition
Click the gear icon (for more actions)
Click Edit Mount Options
Disable Automatic Mount Options
Set Identify as to UUID=(uuid)
Set the Mount point -
Mtbsrác
senior tag
válasz
lev258 #13502 üzenetére
Újraindítás után ismét változott a dolog. A linux egyre jobban megzakkan. Mostmár nem 2 címem van ugyanarra a partícióra hanem 3
.
Torrentre a képen látni a hibát. Felül van az az elérhetőség ami eddig ment mióta kijött a mint 20. De látható hogy megjelentek másik címek is és a legalsóban vannak most a dolgok. Ill ha át is írom az elérhetőségi címet akkor sem működik.
Vboxra pedig az hogy csak ezen a platformon működik megfelelően az időjárás állomásom ami a netre is tölti az adatot.
-
lev258
veterán
válasz
Mtbsrác #13501 üzenetére
Ha nem csatlakozik automatán, akkor a torrentnek az a baja. Nem a számozás, hanem hogy nem látja. Arról nem is beszélve, hogy azt a Wine-ban is fixálni illene. Ennyire létszükséglet a utorrent használata?
Az XP helyett nem jó a Wine? Mi nem megy vele? A Vbox-hoz egyébként nem értek, én inkább a kernel saját, KVM megoldását használom, ha virtualizálok. -
Mtbsrác
senior tag
válasz
lev258 #13500 üzenetére
Nem csatlakozik automatán, meg nem is tudom hol kéne beállítani. Amúgy a torrent "ez kimaradt bocs" az utorrent wine-os verzióban. Annak is a pontos cim kellene, mint ahogy a vbox-nak is. Most felraktam egy másik xp-t amin az időjárás automana de nem működik itt sem kékhalállal kifagy. Valamit nagyon elpcált a linux. Ebből újrarakás lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged