- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- UHD filmek lejátszása
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
cave1342
csendes tag
válasz
szotadi #14462 üzenetére
Szia.
Nézz rá a qt5ct alkalmazásra, telepítsd. A fontokat, ilyesmit ne változtasd, a témát annál inkább. Mindkét alkalmazás Qt keretrendszert használ, azaz a GTK+ témákat csak az említett alkalmazásokkal tudod hozzá passzítani a használt témához.
Létezik más megoldás is: környezetei változó(k) használata (Environment Variables). Ez utóbbi bőséges anyag, talán egyszerűbb grafikusan.
A VLC kétféleképpen használható: Qt vagy GTK.
A VirtualBox, az SMPlayer, az SMTube és a Falkon böngésző is csak Qt.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Qt -
válasz
szotadi #13385 üzenetére
No szép, ott nem is néztem mostanában, köszi! Tök véletlenül a linuxmint.hu oldalon láttam meg, mikor Ubuntu topikos wifis kérdéssel kapcsolatban odatévedtem, külön a magyar weboldalra se szoktam felnézni. Le is töltöttem gyorsan a bétát, régen ilyenkorra már fel is telepítettem volna...
(#13386) K0zm0
Olyan oroszlánfejes nekem is van a telómon.
Ha lenne sync átjárhatóság a FF meg Brave között, talán notebookon is használnám. De így kötve vagyok teljesen FF-hoz.
-
válasz
szotadi #13382 üzenetére
Kapitány féle Firefox beállításokat már végigpróbáltam sajnos semmi látványos előrelépés nincs.
Akkor az bakfitty, sajna egy dolog, amiket ott lehet kapcsolgatni és egy másik dolog az adott hardverkörnyezet, ez csak annyi, amit Te is megtettél, hogy végigmész rajta és vagy jobb lesz vagy nem. De legalább mindig van néhány kerülőút megoldás és használható a rendszered.
Sajna nálam is az a helyzet, hogy hiába javasolnak ilyen-olyan más böngészőt, a Firefoxot használom ezer éve, ennek minden vonzatával, ami csak annyit jelent, hogy ezután is azt akarom használni. Annak kell működnie és kész!
Próbálgattam már annyi jujdekafa böngészőt, nagy szart, legjobb a Firefox. (annak, aki azt használja régóta és ismeri, sync fut, etc.)
-
válasz
szotadi #13380 üzenetére
Super és most örülhetsz is, hogy Cinnamon verzió volt a pendrive-on. Mivel az is tök jól fut a hw-en, miért ne legyen a fullosabb DE felület?
Firefox hardveres gyorsítás nem nagyon akar működni.
Bár már jó ideje default aktívak ezek az érintett opciók, nekem mindig voltak kétségeim, de csekkolni nem igazán tudom, ill nemsoká a dVGA-s notebookon....szóval amiket itt leírt Kapitány, azokat ellenőrizd le: (már csak kíváncsiságból is)
Firefox GPU kompozittállásának bekapcsolása
h264ify bekapcs egyébként tényleg megoldja általában a YT gondokat. Majd ezt is tesztelem, bár a másik notiban régi nVidia VGA van, gyanítom, hogy azzal, ha sikeról jól drivereznem, tuti minden fog menni, ennek a régi professional render gépnek épp a VGA az egyik nagyon erős eleme.
-
válasz
szotadi #13378 üzenetére
Amelyik szimpibb, ezen a gépen a két DE közti rendszerigény különbség nem jelent semmit, max ha 2GB RAM lenne a gépben, akkor lenne célszerűbb az XFCE, de 6GB-nál ugyanaz a végeredmény, a kezdő memória felhasználása nagyobb a Cinnamonnak kb 300MB-tal. Ennyi a különbség.
-
-
Frawly
veterán
válasz
szotadi #12662 üzenetére
Indítsd el kézzel a pavucontrol nevű progit, abban a kimeneti eszközök listájában lesz minden eszköz neve után 3 ikon, az elsővel le lehet tiltani/némítani.
Bár ez továbbra is probléma lesz, hogy ha lemegy a tévé energiatakarékba, akkor a Mint elvesztheti, mint eszközt, és nem lesz hang egyáltalán. Ehhez nem értek, hogy ez utóbbit hogy kéne áthidalni.
-
Petya XT
senior tag
válasz
szotadi #12662 üzenetére
...Ez engem is érdekelne, én is így jártam, 3020-al, a 19. verzióknál nem jelentkezett soha.
Egyébként, úgy vettem észre, hogy egy idő után, ott marad, azon az eszközön, a programok alapértelmezett hangeszközeihez lehet köze. Persze ez nélkülöz mindenféle szakmai, hozzáértő dolgot. Csak sejtem.
Azt hiszem ha minden kötél szakad BIOS-ból ki tudod lőni az analóg cuccot.
-
King Unique
titán
válasz
szotadi #8812 üzenetére
A beépített lemezkép-író ún. DD képfájl módban írja ki az ISO-kat, ami a Linuxokhoz jó, ellenben a Windows lemezképekhez már nagyon nem. Sőt, az utóbbiakhoz semmilyen olyan program, ami így írja ki a telepítőt.
-
King Unique
titán
válasz
szotadi #8810 üzenetére
A kezdő topikban erről is volt szó. Egyébként megoldható mindkettőnél sima fájlkezelős másolással és a 7-esnél sem feltétlen szükséges külső program hozzá. Utóbbinál legacy BIOS (CSM) módban csak NTFS + aktív partíció (boot flag) kell. Az UEFI-s bootolás és telepítés meg amúgy is problémás lehet nála (példa), illetve a pendrive-ról történő telepítésnél akár még ezzel is szórakozni kell... De az újabb Windows-verzióknál már az UEFI is OK.
-
King Unique
titán
válasz
szotadi #7399 üzenetére
A Mint helyi fájlkezelője másolásnál itt-ott némi fáziskéséssel írja ki a sebességet. Más programokkal jobban nyomon lehet követni, amiről pl. az alábbi cikkben is volt szó. Egyébként én USB 3.0-n a szintetikus méréseknél nem nagyon tapasztaltam eddig akkora eltéréseket NTFS vs. Ext4 között, amit pl. ez a teszt is szemléltet. Inkább bizonyos fájlműveleteknél szokott ez jobban kijönni. Viszont ez sem feltétlen annyira drasztikus, illetve függhet az adott hardveres / szoftveres környezettől is.
Egyébként a Linux & Windows alatti párhuzamos használathoz legideálisabb az NTFS fájlrendszer lenne. De az Ext4 kezelése akár Windows alatt is megoldható külső driverekkel. Az írási sebesség ugyan itt is kicsit visszaeshet, de azért még belefér kategória. Továbbá a belső / külső HDD-kre általában naplózó fájlrendszereket szokás tenni, mint pl. az előbbi kettő. A FAT32 és exFAT nem naplóznak, azokat inkább flash-alapú meghajtóknál célszerű használni, mint pl. a pendrive-ok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged