- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- UHD filmek lejátszása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
I02S3F #15131 üzenetére
Fedora az egyetlen, amit még sose láttam élőben, egyszer próbáltam a hopperkedés elején, de blackscreen volt csak, feladtam. Akkor jött a Debian próba, ami legalább fallback megjelenítést dobott, ATI kártya anno elég nyűgös dolog volt Linuxon, az fglrx-et is úgy kellett felrakni, persze azt se tudtam, mi az, épp Win7-ról jöttem!
Azért 10 év alatt sokat könnyült a desktop Linuxok telepítése, kicsit jobb a helyzet a VGA-k drivereivel is.
-
válasz
I02S3F #15044 üzenetére
Én az idő 99,9%-ban windowst használok. Nincs telepített linux. De néha live linuxra is szükségem van.
Ezt írta. Gondolom Windowson nem tudja, hogyan lehet visszaállítani az időt, mert különben nem fektetne évente ilyen sok munkaórát ebbe.
De ez ágyuval verébre kategória!
Nekem is ilyen érzésem volt már elejétől fogva. Lassan annyi időt belefeccöl, hogy jobb lenne egy LFS-sel összaraknia egy disztrót, mert ez a Linux annyira nem felhasználóbarát. Mondjuk ilyen alapon semmi nem felhasználóbarát, mivel az adott OS használóinak próbál minél inkább megfelelni.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
I02S3F #15044 üzenetére
Ez azért kiderült zizidor hozzászólásából: "A probléma akkor jön elő, ha van a gépen Windows is. A Windows helyi időre állítja a gép óráját, a Linux meg UTC időre. Csak a Windows nem szinkronizálja minden indításkor, emiatt Linux használat után lehet 1-2 óra elcsúszás (ebben az időzónában).
Elméletileg a Windows is képes UTC időt használni, de nem mindenhol, ezért jobb ha a Linux van átállítva helyi idő használatára, mert annak ez nem probléma..."
-
válasz
I02S3F #15042 üzenetére
Egyszerűbb lenne, ha szükség lenne rá!
De nincs, egyszer kell megadnod, amikor bejön a live, akkor beírod terminalban és a telepített rendszeren már nem lesz felcserélve az x/z. Nyilván ha live-ban nem állítod át, akkor a már telepített rendszeren írod be, de csak egyszer kell, nem minden boot után.
-
válasz
I02S3F #14975 üzenetére
Így van. Másik oldalról viszont a Linuxnak is megvannak a maga előnyei. Biztonságosabb(nak mondott), open source, belső tárolókból elérhető szigorúan ellenőrzött szoftverek, gyors rendszerfrissítés, részletekbe menően módosítható asztali környezetek, sokféle és változatos disztribúció kínálat.
Nekem az open source filozófia is tetszik és bebizonyosodott már a közelmúltban is, hogy nagyon hasznos tud lenni, hogy több szem többet lát. -
Aszi123
tag
válasz
I02S3F #14910 üzenetére
Sztem csak nyitottság vagy egy jó nagy Win elégedetlenség. Állandó küzdelem a Microsofttal, én nagyon beleuntam anno. Rémített viszont a terminál, így duálba kezdtem. Viszont egy hét alatt csak grafikusan mindent megoldottam. Pár progi volt ami elsőnek hiányzott: asztali mail jelző, kétablakos filekezelő, foobar2000, Tidal, CAD. Maga a Mint mint OS viszont 1 nap alatt lenyűgözött. Így abban az egy hétben mindent kikutattam ami kellett a napi működéshez. Minden hamar meglett terminál nélkül így a Win ment a picsába. Egy grafikai felületről jövő embernek (én is) több idő kellhet a terminál használásához, pedig rengeteg időt és energiát megspórol, ma már jóban vagyunk, noha ritkán használom, közben teljesen puritán felhasználó lettem. Szal lehet ezt parancsok nélkül is teljes, elsőnek, aztán úgy is győz a kíváncsiság meg a terminál.
-
I02S3F
addikt
válasz
I02S3F #14901 üzenetére
Keményen indítottam, de helyesbítem magam! Egy kissebb kitartás és küzdelem szükséges az átálláshoz. Ha ez nincs meg benned, akár szándékosan, akár nem, nem tudsz megbarátkozni a rendszerrel. Tényleg kezesbárány a Mint! Sose volt vele gondom! De ez Linux, nem windows, nem tudod ugyanúgy használni a kettőt. Én állítom, hogy a kis programjaidra van alternatíva a tárolókban, csak időt kéne neki adnod. Van egy tanulási görbéje a linuxnak, amit a Mintnél a legkönnyebb venni.
-
v.attis
őstag
válasz
I02S3F #14432 üzenetére
Ja, itt valami félre csúszott, lehet én nem fogalmaztam megfelelően!
Először csak fahéj volt fenn, tegnap dobtam rá egy XFCE-t. 2 hónapja csak Cinna van, új telepítésként.
Xfce előtt is akadozott a videó lejátszás!
A hardvernek bírnia kell! Win10 alatt meg se kottyan neki. Szoftveres gond lesz ez...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Xbox Series X|S
- Ford topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Netfone
- Tőzsde és gazdaság
- E-roller topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mozgásban a METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER
- További aktív témák...
- Gombászkönyvek egyben
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged