-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sanyi.mTs #13974 üzenetére
Ha megnézed a legutóbbi főverzióra váltás javasolt leírását, tisztán láthatod, hogy ezt lehetetlen lenne automatikus upgrade-del megoldatni!
How to upgrade to Linux Mint 20
Egyébként a Mint esetében a főverzióra frissítéshez szükséges egy
mintupgrade
csomag, ami csak a xxx.3 verziókba kerül bele*, ezt külön telepíteni szükséges és ezzel lehet manuálisan megoldani a váltást!*itt meg tudod nézni, melyik verzió tartalmazza a
mintupgrade
csomagotA 20.3-ban még nincs benne, ha majd bekerül, a Frissítéskezelő is jelezni fogja a
mint-upgrade-info
csomag ezért van telepítve!(#13973) growler
Jó, hogy említed, frissítem is a várakozó állásban lévő beta verziómat!
Még nincs használatban... Ahogy látom, az Ubuntu alaprendszer már a beta-ban is a végleges volt, csak Mint saját csomagjai meg kernel frissült!
-
-
K0zm0
aktív tag
válasz
Sanyi.mTs #13335 üzenetére
Nem akarok blődséget mondani, de amikor ki szoktam gyomlálni akkor 350MB-400MB körüli méretet ír a terminál.
Frissítés, újranindítás után rá szoktam küldeni egy sudo apt autoclean && apt autoremove -ot, akkor csak az aktuálisat és az eggyel azelőttit hagyja meg.
(Kernelfrissítés előtt szoktam csinálni egy snap-et TimeShifttel a rendszerről, biztos ami biztos.) -
válasz
Sanyi.mTs #13137 üzenetére
Ezt a bejegyzést nézd át, szerintem ez lehet a helyfoglalás oka.
-
Frawly
veterán
válasz
Sanyi.mTs #13102 üzenetére
Elvileg a /etc/lightdm/lightdm-gtk-greeter.conf fájlban kéne legyen ilyen beállításnak:
[greeter]
active-monitor=0A 0-át írd át 1-esre. Vagy fordítva, ha most 1-esen lenne. Így nem kell lehajtogatni sem elvileg a laptopot, bekapcsoláskor sem, ha rá van kötve a monitor, akkor eleve azon kéne megjelennie, és újraindításkor is. Ilyen kiterjesztett nézetben viszont nem vagyok otthon.
-
Frawly
veterán
válasz
Sanyi.mTs #12870 üzenetére
Szerintem ezt az egészet hagyjad Linux alatt. Pont ez a Linux egyik legnagyobb előnye, nem szaladsz bele aktív kártevőbe, nem kell vírusirtónak meg mindenféle security hülyeségnek a háttérben futni, nem ezekre mennek el a gép erőforrásai. Plusz a szabad erőforrások kezelése is hatékonyabb, memóriakezelés, nem olyan lassúak a fájlrendszerek, mint az NTFS, hanem sokkal gyorsabbak, a kernelnek jobb a lemezcache-elése, nem kell a háttérben Windows Registry adatbázissal zsonglőrködni, ez pedig végeredményben abban nyilvánul meg, hogy a Linux disztrók sokkal gyorsabban, gördülékenyebben működnek, gyorsabb bootidő és leállási idő, gyorsabb alkalmazásindítási idő (pl. böngészők, irodai csomag), kevesebb lag, vajsimább az egész futása, még gyengébb gépen is, mint a Win8.1-10.
Ha nagyon kéne ilyen funkció, akkor én terminálos scripttel oldanám meg, ami az nmap paranccsal feltérképezné a helyi hálózaton lévő gépeket, és kilistázza őket, esetleg egy mentett állapothoz képest ha van változás, akkor jelez. De ezt a megoldást kezdő felhasználóként tető alá hozni nem könnyű, pár sor, de elég jól kell hozzá tudni programozni.
Ha megpróbálkoznál vele, itt van leírás az nmap-hoz, de némileg elavult, még net-tools csomagból használja az ifconfig parancsot, mikor már az ip addr parancsot kell helyette használni.
Továbbá ilyen megoldásoknál az is lényeges lenne, hogy írjátok meg milyen Mint-et használtok. Tudom, Mint topik, és ebből az ember azt hinné, hogy egyértelmű, de párhuzamosan fut több támogatott verzió, plusz LMDE, ezek mindegyike többféle asztali környezettel is letölthető, Cinnamon, Mate, Xfce. Valószínű a legtöbb ember a Mint 20 Cinnamont használja, mert a legfőbb verzió most, de ez nem magától értetődő, látóasszonnyságot igényel a tippelgetése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Horgász topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- VoLTE/VoWiFi
- Gyúrósok ide!
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest