- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- ZIDOO médialejátszók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi hangfal építés
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#01758976 #13618 üzenetére
Mint 20.2, Ciannamon
jajjjjj....
No itt a baj kérem! A Mint Cinnamon egy igen finomhangolt saját ökosystem az alaprendszer+ DE + Xapps, ennek alaprésze a panel is, ha ebbe klasszul belebarmolsz egy dockert, nyilván meg zakkan a kialakított ökosys. Kb az össz disztrók közül a Mint Cinnamon van legjobban összehangolva, nagyon jól lehet a kinézetet saját ízlésünkre hangolni, bele is lehet barmolni, de előtte meg kell ismerned az alkotóelemeit a Rendszerbeállítások-ban való elmélyült böngészgetéssel. Ez ilyen, ha egy hosszú évek alatt csiszolt rendszert raksz fel. Gondolj csak bele, ott az alsó panel, Te meg rárondítottál a nyakára egy dockert, nyilván nem fog ez így működni, mert ronda és használhatatlan lenne.
De egyébként ha bemész a Panel beállításaiba, ott láthatod hová tudod áthelyezni és akár felülre téve és onnan átpakolászva a dockerbe az ikonokat simán megoldható a dolog és a végén törlöd a panelt. Szóval ezzel a kifinomult rendszerrel csak finoman illik bánni, pár verzióval ezelőtt én is úgy elkalibráltam a panelt, hogy a jobbalsó rendszerikonok eltolódtak egy virtuális asztalra, de én nem láttam őket.
Ezt a szofttároló sosem jut az eszembe
Ha ez a Menüből elérhető Szoftverkezelő, akkor nem is baj, max itt lehet nézegetni, mik vannak saját tárolóban, de nem innen telepítünk.
Ott a Synaptic, ha már GUI-s dolgot akarsz használni és nem terminal-t. Kb minden benne van, ami neked kellhet, ha valami mégse, akkor inkább kérdezz, honnan célszerű azt integrálni a meglévő rendszeredbe!
Aztán menet közben majd ráérzel, mire kell figyelni külső csomagok felrakásánál. Mivel szerencsédre nagyon bejön neked is a Mint Cinnamon, superül fog működni és ne aggódj, ilyen hebrencskedéssel más rendszereket jobban amortizáltál volna.
Amúgy a Latte is eléggé rendszeridegen*, de azt már egyszer próbáltam, igaz akkor felraktam a teljes plasma környezetet a Cinnamonra.
*ez azt jelenti, hogy a Cinnamon felület GTK-s, a Latte meg KDE/plasma csomag, de ilyenkor felhúzza magával a szükséges nemGTK-s komponenseket és fog működni kafául, csak azért említem, mert letölt előbbiek miatt 500mega csomagot és 200mega lesz maga a telepítés, de semmilyen összeakadás nem lesz a két alrendszer között emiatt.
Egyébként ha az alsó panel ikonjait megnagyítod és magát a panelt transparenssé teszed, az tök jól tud kinézni, szóval próbálkozz először a rendszer nyújtotta lehetőségekkel ismerkedni.
Ez egy régebbi asztal, itt mondjuk a panelnél középre rendezed az ikonokat és növeled, nem is kéne docker, de rakhatod felülre vagy oldalra is. [link]
Remélem így gyorsban érthetően leírtam....
-
válasz
#01758976 #13616 üzenetére
Nem ismerjük pontosan min és mit hogyan ügyeskedsz fel, így max érdekes
élménybeszámoló, amiket pár karakterben idevetsz. (vicc volt, nagyon nem megy élményszámba...)
Nem ismerem az említett dockert, nyilván ha valaki klasszik kinézetű paneles DE-t rak fel, nem is akarja totál szétbarmolni az asztal felépítését. Egyébként a Latte dock a legklasszabb docker, de az kicsit hozza magával a plasma-t is, hacsak nem KDE-re teszed fel, de ez nem baj. Kipróbálhatod, bene van a Mint tárolójában is. A Cairo leírást is megnézheted, mert valamit nyilván elkalibráltál, azért nem működik nálad. A compositing manager megfelelő beállítása is ilyen gond lehet. Ha nem működik, akkor használd és skinezd a rendszert a default alapokkal, abszolút testreszabható idegen elemek nélkül is.
Pontosan milyen rendszert használsz? Ne azt írd, hogy Mint, mert akkor átmászok a szunyoghálón rögvest! Pontos definiálás kell!
-
törölt tag
válasz
#01758976 #13598 üzenetére
Bátttya nagy mókamester, ismerek is pár trükköt. Vót tíz percem, így parancssorból uninstall -> restart -> lev258 link ismétlése, fel is megy megint szépen, most már megvan a felhő, adatközpont, minden stimm. Csak újra nincs hang. Ebből világégés lesz gyerekek. Mindjárt felhívom Jay-Z-t és elküldöm a picsába a fasza kliensükért, ami hót szívás Roon nélkül. (Megjegyzem winen is.)
Ezt a Mintet mintha nekem találták volna ki, makulátlan darab személyemnek, így van.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest