- Itt a Patriot legfürgébb konzumer SSD-je
- Obsbot blog: AI funkciókat ígérő, mégis megfizethető webkamerák
- Megfizethető miditoronnyal gyarapodott a Phanteks Eclipse termékcsaládja
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- A G.Skill DDR5 memóriájával lassacskán a 13 GHz-es határt ostromolják
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Léghűtés topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen videókártyát?
- Odapakol erőben a Honor Pad GT2 Pro
- MILC felhasználók szakmai topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ontheground #65525 üzenetére
Nahát, csak rátaláltál arra az ezeréves blogra, pedig innen is purgálva lett már.....ha találtál bene hasznos dolgot, annak örülök! (berus ft írása lehetett az, én gyakorlatilag azt tettem szöveggel emészthetővé)
Szerintem annak az SSD-nek adhatsz nyugodtan discard opciót, de a 18.04 alapú LL tutira használja a systemd-s heti fstrim-et. (ezt amúgy lecsekkoltad?)
Laikusként igen őszinte leszek most, azzal az SSD-vel akármit tehetsz, semmi egyéb kímélést nem igényel, mindent kibír! Kivéve a vezérlőt, ami úgyis attól függetlenül lesz kampeca, hogy kíméled-e vagy sem.
Leginkább csak zenét meg filmet szoktam letölteni max 720p-ben, torrentben is csak 1 aktív letöltés engedélyezett, majd odafigyelek közben, hogy ne teljen meg a RAM.
Ezt nem értem, a /dev/shm is RAM-ba van irányítva?Már látom......Ha csak nem a helyszűke miatt használsz zram-ot, kipróbálhatnál swap-ot is, azzal hogy fut. (OK tudom mennyivel gyorsabb a memória, még így harmadára tömörítve is, de hátha)
---előbbi lehúzás miatt annyiban módosítok, hogy kell-e a letöltésnek egyáltalán a zram-ba rakott shm-be másolódnia?
A partíció align és a trim rendben van, az I/O ütemezőt átállítottam külön az SSD-nek és a winyóknak is
Ez csak kíváncsiságból kérdem, melyik schedulert használod SSD-hez?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kerékpársportok
- Parfüm topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Motoros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest