Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz Flowtation #54462 üzenetére

Nem, nem a Mint-ről váltanék, csak a Cinnamont akarom lecserélni, ill. le is cseréltem a régi Toshiba Satelliten már. Mate van fenn, de ez is Mint, mert a félépítése ezen tök ugyanolyan, mint a Cinnamon, Ubuntu Mate-t akartam, de nem akarok már az elején átalakításokkal bíbelődni.

A desktopon az volt a gond, hogy a fő disztróm mindig az, amivel kísérletezek, mindent felrakok, kipróbálok, Mesa PPA-túl kezdve az új kernelekig és valami gond volt a frissítése során 18.1-ről 18.2-re, amit javítottam ugyan, de biztosabbnak éreztem egy új telepítést, a Mint-nél amúgy se régóta van ez a verzió frissítési lehetőség.
    No meg kiderült, hogy egy online szerkesztőrendszer és a FF együtt nagyon megfogta a rendszert, ha ez nincs bekapcsolva, akkor teljesen jó a Cinnamonos rendszer is.

Szóval a Mint-et soha nem cserélem le, ez való kezdőknek és meg mindig az maradok. Felrakom még mellé kísérletezgetni a Debiant, mert azzal lehet igazán csereberélve a stable, experimentál, etc. repokat! Szuper, mikor ezer függőségen át tudod magad verekedni egy telepítésnél. Tanulásra csak a Debian tuti! :)

(#54463) Oneironauta

Igaz, nem a Mint-et kell cserélni, de a Mate is jó váltás lehet, bár valóban az XFCE még lightosabb.
    -------------------------------------------------
    Kezdőknek! Nem az alaprendszert kell cserélni, ha gyenge a gépünk, hanem az asztali kezelőfelületet! Kicsit érdemes olvasgatni az összefoglalókat is. ;]

Új hozzászólás Aktív témák