Hirdetés
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzx
senior tag
válasz
eastsider
üzenetére
Az lehet, de az egész linux, swap nélkül csak 4 GB particion van?? Az nagyon kevés.
A swap meg teljesen feleslegsen elvesz 14 gigát... ennek nem sok értelmét látom, de te döntesz.
Neked nem kell swap, 16 GB RAModhoz.Kb 20 perc alatt lemegy egy ubuntu install, szerintem rakd újra, ha ez a kép. Nem idő rá.
Addig is gyakorlod a kézi beállítást. (Amint nekem se ártana, mert alig párszor telepítettem, és jó régen utoljára , csak nincs min gyakorolnom telepítgetni.)Az egész rendszernek jobb, ha van minimum 9 GB, ha ubuntu, vagy linuxmint.
Avagy külön home és gyökér:
home : 4+ GB
gyökért (/) : 5+ GB
neked swap: nulla (semmi) ; de ha nem kihagyható, akkor a legkisebbre vedd, javaslom.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen SSD-t vegyek?
- Flint 2 OFF topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windows 11
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Diablo IV
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G2 - i7-11GEN I 16GB I 1TSSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor, MS4010
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Addig is gyakorlod a kézi beállítást. (Amint nekem se ártana, mert alig párszor telepítettem, és jó régen utoljára , csak nincs min gyakorolnom telepítgetni.)
CPT.Pirk