Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos tablet topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen házat vegyek?
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
Új hozzászólás Aktív témák
-
sptkyle
senior tag
válasz
razionale01
üzenetére
A többszöri gravír miatt hatványozódik a hibalehetőség.
LS minőségét jol állítottad be? Nekem elsőre is elfogadható képet ad. Persze képfüggő, hogy mennyire lesz kontrasztos. Ha nagyon nem akarja, meg lehetne probálni a kép előzetes retusálását. Kontrasztosabb lenne a végeredmény 1 menet után is. (illetve továbbra is kipróbálható esetleg más szoft, vagy más féle lemez... esetleg más alapszínű lemez. A világosbarnán pl emlékeim szerint jobban látszik az LS mint a bordón) -
sptkyle
senior tag
válasz
razionale01
üzenetére
Szerintem első körben nézz meg egy másik szoftot, ha van még lemezed.
Sonic's Express Labeler , vagy a Sure Thing ingyenesen letölthető.
Másodsorban nézd meg, hogy nem e tudod magát az LightScribe plugint frissíteni.
(Lehetőleg LS közben ne fusson semmi más, így valamennyire kizárhatod , hogy rendszerhiba miatt rontja a lemezt)
Személy szerint én Phillips lemezeket használok. 1-2 rontott lemezem volt eddig.(1x gravírozok csak minden lemezre kiváló minőségben... nekem megfelel) -
sptkyle
senior tag
válasz
razionale01
üzenetére
Ezt nekem is csinálta... ilyenkor betettem egy másik lemezt, és annál meg működött. :S
Amugy nem tudom milyen okai lehetnek. Mondanám, hogy allergiás lehet esetleg egyes lemeztipusokra, de az szerintem nem igazán elképzelhető LS-nál... Írásnál nem szokott semmi gond lenni? Milyen szofttal gravírozol? -
sptkyle
senior tag
válasz
attyspocak
üzenetére
A kép minőségével nem, de a gravírozás minőségével összefügg a gravírozási idő.
Megnéztem énis, 24k-ért is kapni már LS-os BD írót (aqua) De ha a kollégának csak CD-t írni kell (a számolásodból arra következtettem, hogy a kollégának próbálsz segíteni), akkor meg vesz egy dvd írót kb 4k-ért. Csak türelem kérdése. (az se gravíroz gyorsabban.. se lassabban) -
sptkyle
senior tag
@valentinho: Megoldható.. ha van hozzá türelmed. LS több idő mint maga a dvd megírása, ugy számolj. 50-100 lemez gravírozása nem egy nap lesz.

Vannak ilyen céllal létrejött cégek.
Nyomtatni sztem nem gyorsabb. Csak ahhoz ugye külön hardvert vásárolni... viszont az szines.@NTibike Le kell szedni a netről egy pirinyó kis file-t. (driver, plugin, mittoménmi) Keress rá itt a témán belül, többször ki lett vesézve.
@attyspocak Létezhet. Én személy szerint nem láttam még. (bár az is igaz, hogy nem is szándékoztam még semmilyen BD lemezt venni. Sztem ha van is, még mindig horror árban.
-
sptkyle
senior tag
válasz
Konflikt
üzenetére
Hát Labelflashel még messziről se találkoztam.
De én első körben kipróbálnám más fajta (értsd.: más márkájú) lemezzel. Illetve egyéb szakmai fórumok olvasgatását javaslom, hátha valami általános gyerekbetegsége ez a technológiának. (ahogy láttam PH-nak nemigen van jo LF topicja... külföldi fórumokon sztem biztos találsz valamit)
Illetve legrosszabb esetben író elad, Lightscribe-os írót , és lemezt megvesz, gravíroz.

A LF ha amugy is a számítástechnika egyik zsákutcája.(nem azt mondom, hogy rossz...Egyszerűen csak alulmaradt a vetélytárssal szemben. Vannak /voltak/lesznek ilyenek.) -
sptkyle
senior tag
Ha megvan a kép, akkor a NERO megmutatja, hogy kb hogy fog kinézni a végeredmény.
Persze élőben teljesen más. De egyszerű. Csinálsz egy próbát. Egy Lightscribe-os lemezek 150-200ft körül mozognak. Nem nagy pénz akkor se, ha esetleg nem tetszik a végeredmény. (sőt szerintem a cd még olcsóbb is, próbának ugyanúgy megteszi)
Kiváló minőségre állítsd a gravírozást, és sztem nem lesz gond. Vannak akik többször is LS-ozzák ugyanazt a lemezt, mert állítólag mélyebbek lesznek a barázdák, így jobb tónust lehet elérni.(bár megvan az esély a két kép elcsúszására) Ezt nem próbáltam, nekem megfelelt az alap. -
sptkyle
senior tag
Hát egy alap írható cd/dvd felületéhez képest mindenképpen jobban néz ki.
Mondjuk így:
De van több féle apaszínű LS lemez is. Kicsit máshogy néznek ki a kész "művek" ez miatt. Legáltalánosabban ez a barnás alapszín van elterjedve. De van vöröses/bordós, és sárgás is. Ízlés dolga.
A színes LS-ról azóta sincs semmi hír. Ha mindenképpen színesben kell, akkor cd/dvd nyomtatás a te technológiád. Ugyanúgy speciális lemez szükséges hozzá, de ráadásként külön nyomtató is. (bár már azok is aránylag elérhető árban vannak.(de ez már egy másik topic) -
sptkyle
senior tag
válasz
NTibike
üzenetére
Hát nekem egy uj Nero , és az LS plugin után müködött szépen . De mint fentebb RZS is írta, vannak a számítástechnikában olyan talányok, amikre nehéz megtalálni a választ. (Személy szerint én is mondhatnék egy kazallal az elmúlt tizen x évből, de nem offolok)
Én a helyedben első körben ujratenném a hardver driverét.(esetleg megnézném hogy van e ujabb) Újraraknám a Nero-t, a plugint. A fentebbi példából okulva frissíteném az alaplap chipset drivert. Ha ezek után se akarja az igazságot, akkor egyenlőre tanácstalan vagyok. Sorry. -
sptkyle
senior tag
Lalee: Használj nyugodtan színes képeket. A végeredmény úgyis 2 tónusú lesz.Az átalakítást megcsinálja a szoftver.
@NTibike: Olvass visszább a topicban, és szerintem megtalálod a kérdésedre a választ.
@CoolBoy323: Hogy érted hogy minden dvd-re/cd-re? Természetesen csak az erre felkészített lemezekre tudsz gravírozni. Lightscribe lemeznek kell lennie. Akkor mindegy hogy cd, vagy dvd. Olvass visszább picit, hogy mi is a Lightscribe, és akkor megérted, hogy miért.
Ha nem erre gondoltál, akkor nem értem a kérdést. -
sptkyle
senior tag
Hehh... meghalt ez a jo kis fórum? Ma már senkit nem érdekel a lightscribe? Vagy csak mert nyár van? Upp ide.... Had pörögjön a fórum. Szívesen olvasgatok

-
sptkyle
senior tag
válasz
BullZeye
üzenetére
A nagyjábóli lényeget el tudod olvasni a #1099-es hozzászólásban. A külömbség a kettő között.

LabelFlash:Végülis annyi, hogy bármilyen 1x írható lemez ADAT oldalára tud gravírozni.(kell neki persze egy minimum hely,ahol nincs adat írva.) , illetve LabelFlash DVD-k cimke oldalára tud képet.
Lightscribe: Csak Lightscribe-os lemezek cimke oldalára tud képet.
ITT pedig láthatsz képet ahol a két technológiával karcolt lemez egymás mellett van.
-
sptkyle
senior tag
Hát kinézetre ugyanaz a gravír stílus volt.De majd csinálok róla képet.Azért gondoltam,hogy LS.Nem matrica volt az tuti.Azt meg nemtudom hogy néz ki a nyomtatott dvd.De mondom ugyan olyan volt mint az LS lemezem amit csináltam,csak full színes.Furcsállottam is,mert nem igen tudom elképzelni,hogy hogy lehet,hogy a lézer színeket csinál egy lemezre...Dehát nem értek a kémiához,meg az LS-hoz sem,ezért gondoltam megkérdezem...

-
sptkyle
senior tag
Sziasztok.Lenne egy elég noob kérdésem.Adott egy gép,egy LS író.A forumnak hála mostmár a NERO-ban is megvan az LS funkcio.És philips nyersanyag.Gyorsba ki is próbáltam.Szép lett.De egyszer járt a kezemben egy olyan LS-al firkált lemez,ami teljesen színes volt.Mert ugye a mostani lemezem az alapszínben,és annak árnyalataiban játszik.És a kérdés,hogy a színes LS,az csak nyersanyag kérdése?Vagy az hogy készülhetett?Mert amugy teljesen ugy nézett ki,mint az amit én csináltam,csak megvoltak a színek....Választ előre is köszönöm szépen...

Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Építő/felújító topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Androidos tablet topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De én első körben kipróbálnám más fajta (értsd.: más márkájú) lemezzel. Illetve egyéb szakmai fórumok olvasgatását javaslom, hátha valami általános gyerekbetegsége ez a technológiának. (ahogy láttam PH-nak nemigen van jo LF topicja... külföldi fórumokon sztem biztos találsz valamit)