Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thyb
senior tag
Én lassan 20 éve kávézom. Valaha török KV-t ittam most viszont ha tehetem (otthon kötelező jelleggel) akkor kotyogóban főzött KV-t iszom.
A párom szoktatott rá a Dallmayer Prodomo (fekete jelzésű, amugy van kék is) KV-ra amit itthon sajna nem kapni, de a sógoréknál már van. NAgyon jó. Én az erős KV-kat iszom, ami ugy néz ki, hogy reggel lefőzünk egy 4-es adagot, abból egy adag tejjel mézzel a páromé, a 3 naturban minden nélkül az enyém. Ezek után bent a cégnél KV-val inditok(frissen őrölt KV-s automata) kb 2 adag, majdegy óra mulva még egy. Ha ebédig nem de akkor utánna szigoruan jön egy dupla, majd még délután 3-4 magasságában is egy dupla.
Ezt mindet minden nélkül. A KV akkor adja vissza az igazi izét, ha nem tesz bele az ember semmit.
Amugy ha nagyon fáradt valaki, akkor azt kell csinálni, hogy lefőzöd a KV-t a kotyogóban, majd visszaöntöd és ugyan azon a zaccon még egyszer átfőzöd. Elég ütős kis lötty lesz belőle. Ha már ez sem segit, akkor lehet olyat csinálni, hogy egy 3 dcl-es bögrében az ilyen duplán átfőzött 2 dcl KV-hoz, adsz 1 dcl rumot. Na ez üt. Ettől ha nem voltál valóban fáradt akkor felmászol a plafonra. Szivbetegek és gyomorérzékenyek ki ne próbálják. Zenész koromban az 5-7 napos turnék végén ilyennel tartottuk fenn magunkat.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- D-Link DIR-860L
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Honor X5c Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Apple iPhone 15 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest