Hirdetés
- Fujifilm X
- Milyen egeret válasszak?
- Pánik a memóriapiacon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Gaming notebook topik
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- Milyen széket vegyek?
- Blu-ray lejátszók
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Média M.-ban láttam Pellini tradizionalet , Vellutato-t, Segafredo Perut Segafredo Brasilet, Kimbot és Lucaffe is.
Lucaffét 2-3 félét ittam, finom volt. a mr arabica főleg!
Valamelyik nap láttam,Frei-el egy beszélgetést, ahol azt mondta a kávé 92 fok fölött megég, azaz a kotyogósokban minden kávénak égett íze lesz.
Ez igaz?Igen, igaz, tudtommal a 92 fok az optimális, de 90-95 fok közt kell tartani
a kotyogós és autopress főzők olyan 105 fokos vizet nyomnak át, mert a túlnyomás alatt felforrt vizet a keletkező gőz nyomja át, ez már sok!Csak mert általában tényleg keserűbb a kotyogós kávék íze, viszont lehet kapni igen drága kotyogóst is, amiket meg égen-földön dicsérnek, pl Bialett Brikka.
A bialetti brikka és a miss moka kicsit más

Ebben az említett beszélgetésben hangzott el,hogy vannak helyek,ahol már eleve a karba teszik a cukrot a kávéra, így a forró, karamelles víz folyik át a kávén és ez egy különleges ízt ad neki.
Érdemes ezzel próbálkozni?Nem, ez ősfaszság

a cukor 150-170fokon karamellizálódik, amikor karamellához vizet öntesz, szinte robban
ezt a hőfokot soha nem éred el a főzőben
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest