Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Média M.-ban láttam Pellini tradizionalet , Vellutato-t, Segafredo Perut Segafredo Brasilet, Kimbot és Lucaffe is.
Lucaffét 2-3 félét ittam, finom volt. a mr arabica főleg!
Valamelyik nap láttam,Frei-el egy beszélgetést, ahol azt mondta a kávé 92 fok fölött megég, azaz a kotyogósokban minden kávénak égett íze lesz.
Ez igaz?Igen, igaz, tudtommal a 92 fok az optimális, de 90-95 fok közt kell tartani
a kotyogós és autopress főzők olyan 105 fokos vizet nyomnak át, mert a túlnyomás alatt felforrt vizet a keletkező gőz nyomja át, ez már sok!Csak mert általában tényleg keserűbb a kotyogós kávék íze, viszont lehet kapni igen drága kotyogóst is, amiket meg égen-földön dicsérnek, pl Bialett Brikka.
A bialetti brikka és a miss moka kicsit más

Ebben az említett beszélgetésben hangzott el,hogy vannak helyek,ahol már eleve a karba teszik a cukrot a kávéra, így a forró, karamelles víz folyik át a kávén és ez egy különleges ízt ad neki.
Érdemes ezzel próbálkozni?Nem, ez ősfaszság

a cukor 150-170fokon karamellizálódik, amikor karamellához vizet öntesz, szinte robban
ezt a hőfokot soha nem éred el a főzőben
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett (FMC) +szűrők +gyorstöltő
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett (FMC) megkímélt állapotban
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett +táska +USB töltő
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - Care Refresh biztosítással
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 4GB I 128SSD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- 2026.01.02 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest