- SSD kibeszélő
- LG C4 tévé, a népszerű OLED-sorozat legfrissebb tagja
- Hatalmas, 16K felbontású, szemüveg nélküli 3D kijelzőt villantott a BOE
- Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 - Kína (válasza az) iPad(r)e
- Hardverek pünkösdre
- Gaming notebook topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Hirdetés
-
Bemutatta első fejhallgatóját a Sonos
ma Ezzel is a prémium szegmensben versenyeznek, 499 eurós áron indít a Sonos Ace.
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Az Apple szerint ejteni kell az USA trösztellenes perét
it Az Apple megkért egy bírót, hogy ejtse az USA igazságügyi minisztériumának és 15 amerikai államnak az ellene indított, trösztellenes perét. Azt is megmondták, hogy miért.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alvarez81
csendes tag
Gaggia Baby PID teszt
Eljutottam odáig, hogy kb összeállt a képlet a tamperolás, darálás, mennyiség körében, így gondoltam kipróbálom a hőfokszabályzást.
18-18,5g, (végre rendes tamperrel - THX to fragola), IMS 2T szűrővel (mert ez sokkal jobb, mint a gyári)
A szokásos, céges Cuadrán is használt kávé. 94 fokon kezdve, 90, majd 86 fokon is főzve.
94 fokon kicsit savanykás, gyümölcsös íz, de nem savas, krémes, sötét erős crema.
90 fokon, eltűnt a savanyúsága, de maradt a gyümölcsös íz, és bejött mellé a csoki.
86 fokon eltűnt a gyümölcsösség is, maradt a csoki, de megjött mellé, egy finom, általam nehezen leírható íz. talán csonthéjas...
Az utolsó teszt kb ugyanazt az ízt hozta, mint a céges e61 fejes Cuadra.
De hiába edddig ez volt a referencia, a 90 fokos enyhén gyümölcsös íz is nagyon jólesett.Tehát PID: wow...ugyanannak a kávénak 3 arcát mutatta. Tudom, többeteknek ez természetes... de nekem újdonság, és talán a többi kezdőnek is hasznos, ha leírom.
Szimpla szűrőteszt 2. felvonás:
Gaggia 1 vs IMS 1T (68B)
csináltam 3 kört , 8-9 g között fél lépésenként, 88 fokon.
Váltogattam hogy melyikkel kezdtem a főzést.
A mennyiség, és a tömörítés hatására, 9g-mal mindkettő megkűzdött, a 8.5g lett az ideális.
Egyszerűen hihetetetlen, de a gyári szűrő mindig sokkal savasbb, kesernyésebb, hígabb ízt adott. A 8g-os tesztnél a gyárin kb 20, az IMS-en 25 másodperc alatt jött le, de még itt is sokkal krémesebb, kellemesebb ízt adott.
Viszont nem tudtam előhozni a fentebb csonthéjasként leírt ízt. Inkább a 90 fokos ízt adta.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs