Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kávé Kálmán

    tag

    Sorozatgyártás: nem olyan egyszerű. A Cremináknál 2, a Pavoniknál - ha nem tévedek - 3 különböző hosszúságú dugattyúrúd van. A dugattyúk is egyediek kell legyenek. És persze ott is különböznek a méretek (abból is van min. 4 eltérő). De ha túlgondolom, megcsinálja más. Sokat dolgoztunk rajta, tehát van lépéselőnyünk, meg túl vagyunk néhány buktatón, de nem behozhatatlan. Nagyon csábító piac ez. Pavoni-ból irdatlan sok van a glóbuszon.

    Egyszerű vagy bonyolult a karosok lelkivilága? Ha egy gépet nézünk csak, akkor nem túl bonyolult (bár a dugattyú fölötti térben cirkuláltatott bojlervíz az "nemkicsit" növeli a komplexitást). Megaztán a Pavoni-t sokszor totál önkényesen változtatták. A 74-es verziótól (asszem) pont úgy, hogy a dugattyú fölött forró gőz volt (nem víz), aztán pár évre rá visszatértek a korábbi működési elvhez. Mondanom sem kell, hogy totál más a hőháztartása, mint az elődeinek vagy az utódainak. Aztán jött a teflonypersely és dugattyú, majd vissza a rézhez. A Creminánál tavaly, vagy azelőtt a rozsdamentes dugattyú, ami megint más hőviselkedés szempontjából. A lényeg - szerintem - hogy aki ismer egy bizonyos karost, az még nem feltétlen lesz insider, ha kezébe nyomnak egy másik generációt ugyanattól a gyártótól.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák