- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Raspberry Pi
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
Akkor is, ha nem elég szűk a nyílása? A nagyobb kiöntőknek általában a szájuk is szélesebb (kivétel a puccos, precíziós izékék). Nekem egy Flow Tip fogó nélküli van, az 450ml. Ha sikerül a tejhab (nem feltétlenül, sőt), az éles csőrével nagyon lehet rajzolni, aki ért hozzá (nem én).
-
Ez így van. Soha nem pusztul meg, nagy darab vas. És gyönyörű is. Ezeket nem is lehet vitatni. Esztétikai szempontból ide vele.
Manapság szerintem az egész gazdasági mentalitás más. Már nem érdekes, hogy megy-e 30 évig. Pár év múlva úgyis jön valami érdekesebb és lecseréled. Legalábbis biztosan erre tolnak.Horvi@ a felépítésre gondolok, a duál bojler (roto pumpával 🤤) csak jó drága hab a tortán.
-
headhunter86
senior tag
Amúgy úgy csinálom, hogy a K6-ot a lábamhoz szorítom (tehát nem úgy mint a képen) és úgy húzom neki a fúrót 1-es fokozaton lehetőleg kis fordulaton, közben 45 fokban döntve az örlőt. Így azért konzisztensebben lehet őrölni.
Tekerni még mindig nehezebb, mikor ellen is kell tartani és tekerni is kell, mint csak ellentartani. Szerintem nem vész, csak kicsit hülyén néz ki a fúró a konyhaasztalon. -
Vagy használja örömmel és bejáratódik. Én se Kinut, se 1ZPressot nem járattam be.Egyébként nyilván hasznos, csak kézin áttolni több kilót izomszakasztó meló, másrészt a zöld lelkem nagyon sajog ilyesmitől..Óf@szom most látom trollkodtál
Koxx@ arról mondjál valamit, hogy láttam valamelyik videós rivjúban, aszonta a csávó, hogy a cast lab sweet volt élete legbejáratásigényesebb kése, muszáj volt 12 kilót átnyomni rajta. Na az fix, hogy akinek hét anyja van, az...
Te járattál rajta, vagy zutty be a gépbe és használni? -
iatti
aktív tag
had pucólják, már leírtam párszor.
lassan innét is lepattanok mint a hardkórról, uncsi már ez a szélmalomharc. még egyszer leírom, a rendszeres vakszűrőzés csodákra képes a forró vízzel.
citromsav 1 évben 1-2szer max, ha necces a felhasznált kávévíz. vegyszerek is max ennyiszer.
-
fecke78
senior tag
Én értelek és nem is mondtam , hogy kell csak kérdezték
" Például van olyan hogy a vizes tartályba teszel valami szert "
Erre válaszoltam . Ti miért csak belém tudtok bele állni a kérdezőnek miért nem válaszoltok
1 topik gazda
1 moderátor
Mit is csináltam rosszul ?
Ja semmit
NA szevasztok ... -
headhunter86
senior tag
Loveramics csészét használok én is, illetve 150ml tejből csinálom mindig.
Csak néha duplát főzök, néha szimplát így van hogy pont jó a szint, van hogy kevesebb, de engem különösebben nem zavar, főleg, hogy a szimplát szeretem olyan 30g-ra belőni, így nem számottevő a különbség.
Ami jobban zavar, hogy a jó tejkrém nem sikerül. -
-
headhunter86
senior tag
Köszi, egy 350-es kiöntőt használok. Úgy érzem elég az én szintemre (még).
Igen, a mennyiség azért alakult így, mert kipróbáltam a gyári szimpla kosarat és a tej mennyisége maradt, így abban kevés lett.
A másodiknál amúgy szerintem jó a mennyiség, csak kicsit meglötyköltem már és kiült a peremére.
Tudom sokat kell még finomítani, de az hogy már valami van nekem az is óriási csoda.
-
-
Nyilván várjuk ki a végét, én sem láttam még.
Illetve mindent Kínában gyártatnak és nem ez az érdekes, hanem az adott termékbe került mérnöki munkaóra és a hozzá kapcsolódó minőségbiztosítás. Ahol ez a kettő stimmel szorgoséknál, az rögvest nem lesz a szokásos összelopott, filléres cucc. Csak még mindig olcsóbb, mint nyugaton.
Ha van mögötte egy méretes importőr, akkor a garanciától sem kell félni, mint egy random Ali rendelés esetén. Mondjuk ezt pont nem a normcore-ra értem, ők eléggé kinőtték már magukat normális céggé, Szingapúr ide vagy oda. -
MC Pite
veterán
Ach so, azt nem tudtam hogy ezt is ki tudja kompenzálni.
A meglévő gyári úgy van kialakítva, hogy a megfelelő mélységnél szintben van a perem; de ha utólag azt látom mégis félrement (vagy a kis segítségem túlságosan maga felé döntötte), akkor nyomok még egy korrekciósat. -
-
fecke78
senior tag
Ezen állításod picit sarkos szerintem , ezek szerint ha van egy cuki egy kisvárosban ahol felszolgálnak kv-t , és mondjuk bezár 2 napra , akkor már önti is ki mert a 3ik napon annak annyi megdöglött , világvége , aha értem , mert mindenhol annyira pörög a kv biznisz ,hogy 1 nap / kiló ....
Látod és itt hol a segítő szándék .
Na ez a kioktatás -
tuzpenge
őstag
+1. Olvasok - olvasok és közben elképedek az aroganciákon ami itt megy egyesektől a segítő tanácsra. Én sem értem minek vesz valaki drága őrlőt és gépet, ha utána arra nem figyel amit effektíve magába tölt (vagyis a kv-ra)???
A kávézásnak a lényege a kv (!!! - persze sarkítva), amihez hozzátartozik a minősége és annak megőrzése. Persze ha valaki csak megszokásból kv-zik az is érthető és el is fogadom, de ahhoz egy kotyogóson és egy bolti legolcsóbb téglán kívül még csapvízre, gázra és egy pohárra van szüksége (szumm: 10 ezerből kijön)! És én tényleg nem bántom a kollégát, de akkor minek kérdezi hogy jó e a finomság, stb, ha maga a kv amit őről már döglött mert nem figyel rá! Ha meg döglött akkor lehet púderre is őrölni, meg kavics méretűre is soha nem lesz belőle jó kávé, vagy nem kell csodálkozni hogy savanyú mint az ecet....
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
+ Jolida
Hardcore caféitt tejjel isszuk a brikettet
-
fecke78
senior tag
még egy kérdés , volt ,hogy a tampert ugy rendesen megizmoltam, hát akkor nagyon kevés jőtt ki , sima személy mérlegen megnéztem mennyi kb a 20 kiló , de nekem az nagyon erősnek tünik , sokkal lazában nyomom meg , ugy normálisabb a nyomás , láttam rugós tampert ott 13 kilót irtak nyomó erőnek , anyi is elég ?
-
headhunter86
senior tag
Egyszerűen gyönyörű. Leesett az állam mikor megláttam, hogy milyen minőségi tamper és karok vannak hozzá. Az a durva hogy két kar is jár hozzá.
Azt hiszem rájöttem miért lettek savanyúak a délutáni kávék. Nem állítottam be hogy mennyi víz menjen át rajta. Nekem 10mp alatt 70 ml ment, azt mondják 45ml a jó beállítás. Mondjuk tejjel meglepően finom volt. 😄 -
Alabástrom
senior tag
Hmmm, rákerestem most itt a topicban, meg is találtam az általad linkelt cikket. Én nem érzek minőségromlást a vákum miatt, de ha tudományos magyarázata van, hogy árt a kávénak, akkor visszavonom a tanácsot.
szerk - bár ha jól értem, a vákum a kávébab belsejében lévő nyomás és a környezeti nyomás különbsége miatt árthat. Ez egy merev falú dobozban vagy üvegben felléphet, puha zacskóban elvileg nem.
Mindegy, ezentúl inkább én sem vákumozom, csak lezárom.
-
tailor
őstag
Vettem egy egy éves TB1-et egy új Graef 702-essel 90K-ért. Amatőr vagyok, mint az itt kérdezők, és ezzel a setuppal rohadt jó közepes /sötét kávékat készítek. Persze ki kell fogni, de egy kezdőnek egy hasonló kaliberű gép+ őrlő (vagy egy kézi K6, 50-ért) szerintem tökéletes tanulni...
Hófehérkével kapcsolatban meg...van, aki a Skodába sem ülne be, mert puttó, és Audi A6 alatt nincs autó. Mindent a helyén kell kezelni.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
[ikea Tabberas], ha valahol találtok, pont elég egy kisebb bögre alá is. persze már nem forgalmazzák, annyira perfekt cucc
-
MC Pite
veterán
-
rendeltem én is blind shaker-t és mostmár én is csak a wdt-t használom, azt is csak a tetejének elrendezgetésére minimálisan. (+ nyilván tamper)
dedikával lefőzve, kicsit növeltem az időt (kb. annak a határát keresem, ahol még épp nem fullad le a dedica) és így olyan 35-40mp alatt lesz meg az ~1:2-es arány (12,6g → 25-27g). ez most se nem savanyú, se nem keserű. az izétől nem vagyon lenyűgözve, de majd lassan elfogy ez a bab és visszaváltok a referencia choco madness-re -
Nutra
tag
Így-így. Amúgy minden elromolhat. Sage-re Szigetszentmiklóson van hivatalos szervíz, ha valami nagyon spéci dolog kellene.
Amúgy nagy rajongótábor és sok YT videó segít minden másban.fecke78 Olcsó, megbízható alternatíva, pihen nálam gyári dobozban egy Lelit Anna PIDes. Egy kazán ugyan, de szögegyszerű és tökéletes belépő. Napi pár tejes ital sima ügy. Szólj, ha meghirdessem (sosincs rá időm)
-
Az elég sok mert nekem olyan ~25 körül volt pár éve a csap alatti 5 + 5 micronos szűrő. Arra még rátettem egy (opcionálisan kapcsolható) RO szűrőt (talán 15k lehetett csövekkel, csatikkal én meg összeraktam) és kész a tiszta víz. A betétek meg kínából jönnek, szokás szerint fél / harmad áron
-
-
Alabástrom
senior tag
-
headhunter86
senior tag
Kösz, pont most beszéltem egy sráccal, aki anno Gaggia-kat tunningolt (2-3 éve már nem csinálja). Ő is azt javasolta, ha habosítani is akarok, akkor a Gaggia-t felejtsem el, mert nem ajánlja, illetve ott van még, hogy a gőzöléskor kijöhet a szennyeződés is a bojlerből. Ő is azt mondta a duálbojler a megoldás, vagy egy thermoblockos.
Pont én is arra a következtetésre jutottam, hogy akkor nagyon nem marad túl sok opció, mint egy AVX DB1. Ő amúgy ismeri az AVX-eket, de pártatlan, mert még sose volt neki.
A kézi főzőket ajánlotta még, csak hát még mindig marad a kérdés, hogy habosítok. Illetve nekem valahogy a karos gépek tetszettek meg. -
No.01
addikt
Kicsit megkesve valaszolok, de az a franya munka nem varhat...
FB-om nincs pedig van 1-2 csoport ami nagyon is erdekelne. Mas konnyebben elerheto forum nincs esetleg, mint alternativa?
Elkezdtem videokat nezegetni, kicsit tobbet olvasgatni, de hiaba alakul a kep azert meg mindig nem vagyok biztos a jo kezdo setupban. (foleg ugy, h az "konyhakpatibilis" is legyen a szebbik felemnek is
)
Az orlon meg orlodok (huhh de rossz) van ami nem nagy es a design is jo sot ha jol olvasok a sorok kozott akkor filteres orlobol nemigazan lesz soha espressos. Ami nem akkora gond max marad a Nespresso (ja danbenzin kocsi a goriffee-s tippet rendeltem is mind3 kapszulasukbol)
Van esetleg top 3 marka netalantan tipus ami nyugodt szivvel ajanlhato?
A merleggel kapcsolatban csak annyi, h legyen pontos merjen egyszerre sulyt es idot is (ha jol latom ez tud nagyon hasznos lenni)
Azon kivul viszont mas extra kivansag nincs. Azt nem tudom eldonteni, h egy elemessle jarnek jobban vagy lehet tolthetos azt ha elromlik akkor majd veszek egy masikat.
A Timemore szimpi bar a feheren a feher szamok lehet nem annyira olvashatok...A kancsonal van valami extra ami odafigyelest erdemel?
-
Igazábol csak azért érdekel az idő mert gondolom nem véletlen, hogy ezt adták meg a szakik. Azt tudom elképzelni, hogy pl több ideig érintkezik a kv a vízzel akkor esetleg már olyan anyagokat old ki amelyek nem kívánatosak.
Egyébként rájöttem a tamperelés volt nálam a gond. Nyomtam izomból mint süket a csengőt. Most visszavettem fél erőre ami nálam még mindig elég sok és most 30mp körül jönnek le az 1:2-höz shotok és baromi jó ízűek meg állagúak szóval a tamper-t kell jól eltalálnom. Főleg így hogy kevsébbé nyomom sokkal könnyebb vízszintesre megcsinálni, kb elsőre megy. Korábban ezzel is szenvedtem.
-
No.01
addikt
Koszi a gyors valaszt!
Igen sejtettem, h az orlo itt is szamit. Ezert is volt szimpi ez a Fellow mert ott van a csomagban minden: merleg, kionto, orlo... de tovabbra sem tudom, h ez mennyire hipszter marka vagy valoban jo es minosegi dolgokat arulnak?
Van esetleg valami kezdo filtereseknek szolo YT csatorna esetleg masik forum ahol van valami kiindulasi pont?
Mar regebb ota terveztem, h belevagok a presszozasba otthon, de ugy voltam vele, h hiaba is tudnam megvenni a gepeket ha nincs meg a tudas…
Igy mar lassan 1 eve tervezem, h elmegyek valami kezdo de jofajta iskolaba ahol 1-2-3 nap alatt megtanulom az alap dolgokat…Ez mind szep es jo, de egy orlo es kavegepnek kell hely boven (ez a kisebbik problema) covidig szinte csak tejes dolgokat ittunk azota viszont csak az elso kave csuszik tejjel a kis felesegemnek ugytunik most volt a palfordulas… es a kovetkezo bokkeno is o volt eddig reven azt nem latom magma elott, h o reggel felkel es nekiall szoszmotolni a dolgokkal ugy ahogy azt en tennem. A filter ilyen szempontbol tan jobban kezelheto.
Jo nyomon jarok az alapokat illetoen? -
donat_sz
senior tag
köszi a konstruktív választ!
@Alabástrom engem a tejes italok készítése is izgat, akár még a latte art is. de a prió nálam is egyértelműen a jó presszó lefőzése, hisz az mindennek az alapja.
-
Írtam is, hogy sajnos nem találtam amit szívesen ajánlok. Ez 500g-ig mér, részemről csecsemő tápszeres pohárba mérem a babot, ami mondjuk 14g. Miért raknék rá vastag csészét? Nem kifolyás mérőnek ajánlottam (nem vízálló), hanem adagolásra. Olcsó, egyszerű. Pont.
Ha kell shot mérleg, majd jelentkezik. Tényleg nem értem hol a gondAmúgy avx-nél tényleg lement a kc200 ára (12k?) és az nagyon best buy annyiért, mindenre.
-
-
jaj azt nem láttam (a fész csoportban). Csodák persze nincsenek, de ha nem pörkölné szarrá a portékáját, akkor lehetőség volna rá, hogy bármi kiderüljön egyáltalán. Korábban írtam a szintén olcsójános Rex kávéról, ahol azért jóval szofisztikáltabb a végeredmény, hasonló áron - csak a minőségbiztosítással voltak gondjaim. Nem Casmot várok el 8-10 rugóért, hanem élhető alternatívát. Ez nem igazán az.
-
ANDROID???
addikt
Persze én ezt tudom, Ő még nem. Lehet nem szó szerint gondolta a dolgot, csak nem jól fogalmazta. Lényeg, hogy szeretne elindulni valahol, nyilván a marketing is elviheti, de azt nem mondanám, hogy az általa említett főzővel teljesen
rossz
irányba indul el.Nyilván meg vannak a típusnak a határai, de nem egy késes "daráló" van benne, viszont megadja a főző a hőfokot. Közelebb kerül egy kávézói ízhez, mint pl egy szarvasival.
-
goom
senior tag
Én vettem olyant korábban, és nem bántam meg, pedig azóta komolyabbra váltottam. De a Graef CM702 (amiről beszélek) használtan tényleg megúszható ilyen ár környékén. És nagyságrendi változást hozott minőségben a korábbi DeLonghi "mákdaráló" után.
De Osynho-val is egyetértek: a pörkölőtől vett friss szemes kávé meg még nagyobb változás volt a téglához képest. -
tailor
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, infót!
Úgy döntöttem, nem szedem szét, nem mókolom ezt, hanem hallgatva a tapasztaltakra, eladom a gépet és veszek inkább egy olyat, ami tudja, amit szeretnék
AVX csoportban láttam, hogy jön egy 58 mm-es "Hófehérke", szerintem ez tudja mindazt, ami most "becsípődött" nálam
-
tuzpenge
őstag
Nézem a kapucziner oldalán ezt a kv zsír oldót: [link] , de nem nagyon értem ha a szűrőbe teszed a kv helyett akkor az hogyan oldja le normálisan a kv zsírt a felső szűrőről? főleg hogy csak 5 gr kell belőle és az a kosár aljában lesz csak....Vagy én értek félre valamit?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI Mavic 2 Zoom drón, gyári dobozában, 4 db aksival és táskával eladó
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - garancia 2026.11.17-ig
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest