- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Projektor topic
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Steam Deck
- HTPC (házimozi PC) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyél egy alacsonyabb szintű (dedica, vagy afölött, de nem túl sokkal) karos gépet, egy kézi darálót (pl. a sokat emlegetett K6), rendes mérleget, tampert, stb., meg egy kapszulás gépet a család többi tagjának, vagy olyan karos gépet veszel, ami E.S.E pod.ot is tud (pl. a Dedica), akkor legyen elől a pod-os kar is, meg legyenek otthon podok a családnak, meg egy naked, nyomásfokozó nélküli kar neked (meg esetleg ha más is rákapna a "gurmé" kavézásra a családban).
mindenesetre ezek alapján Te sem használtál még karos gépet, nem feltétlenül érdemes, több százezer forintot ráölni az elején.
(szerintem)
-
kchris78
veterán
Az utóbbit nagyon nem javasolják a Barista Expresshez képest... Nekem úgy sikerült hozzájutnom egy csak kipróbált Expresshez hogy az eladó családja azt SEM volt hajlandó használni, úgyhogy el kell keserítselek de ebből praktikusan én automatát javaslok. Baristánál is azért csak ki kell nyomni az őrleményt, tamperelni, lefőzni stb.. Ha nem csinálják és nincs konzisztens tamperelés és őrlemény kimérés akkor az eredmény is meglehetősen sz.r/hektikus tud lenni. Én mérek anyagmennyiséget, kijövő mennyiséget mérleggel. Ez már nem sok plusz és sokkal sokkal jobb az eredmény. De aki nem fogékony erre annak marad az automata (exfeleség sem akart ilyet, akkor estem bele a baristába mikor egyedül lettem).
-
lbence
aktív tag
Bár nem biztos, hogy tökéletes lesz a végeredmény, de a Sage-n azért jó pár műveletet lehet egyszerűsíteni. Ha számotokra többet ér a kevesebb előkészítés, mint a tökéletes íz, akkor lehet, hogy a Sage-el tökéletesen meg lesztek elégedve. 2019-ben mutatták be a Barista Pro-t, ha nagy hiba lett volna vele, már rég kiderült volna, lassan igazából kezd egy kicsit meghaladottá válni.
A Sage Barista Pro-n (lehet, hogy az Expresse-n is) be lehet állítani fix őrlési időt, így viszonylag konzisztens mennyiségű kávét lehet őrölni alkalmanként, ha nem single dose módban szeretnék használni. Ha nem szeretnétek gyakran váltogatni a kávékat, akkor sokat nem kéne variálni onnantól a beállításokon.
Ha a család többi tagja is használni szeretné a kávéfőzőt, nem biztos, hogy odaáig lennének az ajánlott kéziőrlőktől, de valószíűleg a signle dose-es /mérleg használatot igénylő/ kávéadagolást sem zárnák a szívükbe. Youtube-on esetleg érdemes lenne keresni "workflow" videókat és megnézni, hogy bejön-e nektek az adott gép használata.
(Az is megoldás lehet, hogy idővel vesztek mellé egy kéziőrlőt és míg a család többi tagja használja a gép beépített őrlőjét, addig te a kéziőrlőt használod és néha kipróbálsz 1-1 új kávét.) -
headhunter86
senior tag
Ha már karos gép és nem automata, akkor tök mindegy, hogy melyik karosat veszed, ugyanolyan "bonyoltult" lesz a család többi tagjának használni.
Mindegy, hogy kézi vagy gépi örlő, tudni kell a mennyiséget kimérni és a finomságot beállítani. Tudni kell az örleményt előkészíteni, értem ez alatt a rögösítésmentesítést, az egyenletes tamperelést. Ismerni kell, melyik pörkölést milyen módon kell elkészíteni, stb.
Ezeket a Sage-n is tudni kell, az is egy karos gép...
Ha automatád van akkor úgyis nyomsz egy gombot azt csókolom. -
goom
senior tag
Szia, én is ezt az ízvilágot kedvelem, iszom. Mindig pörkölőktől vásárlok közvetlenül, webáruházban. A tízezres összeget vélhetőleg kilónként értetted, ugye? Abba sajnos én nem férek bele, de nem sokkal felette nagyságrendileg finomabb babot vehetsz, mint az említett szupermarketes kategória. Én nagyjából háromezer környékén veszem a 250 grammos csomagokat.
Nekem ezek jöttek be leginkább: Pall & Yotz, Kapucziner, Kávékalmár, Impresso, Anyukám mondta, és esetleg még az AVX. Náluk mindenhol találsz drágább és kevésbé drága ajánlatokat, és mindig friss pörkölést küldenek, megbízhatsz bennük! Ez nagyon fontos.Ha kivárod a szükséges pihentetési időt, majd aztán megfelelő őrlővel, mindig akkor, frissen őrölve, tiszta vízzel készíted el a kávédat, sok örömed lesz benne.
Szerintem. -
headhunter86
senior tag
Az, hogy milyen lesz az a kávé, az nagyban az alapanyagtól és az örlőtől függ és csak kis részben a "főzőtől".
Én nem vagyok itt akkora guru, de sokat olvasom a fórumot, ezt is és a hardcore-t is, kézi örlőben az emberek 90%-a a Kingrinder K6-ot ajánlja, még a komolyabb automata örlők se tudják azt a szintet. Namármost egy ilyen Sage gépben egy elég alap örlő van.
Nekem nem volt hozzá szerencsém kirpróbálni, de biztos klasszisokkal másabb lenne az a kávé amit a Sage-gal őrölsz illetve amit egy K6-tal és ugyanazon a gépen ugyanazokkal a beállításokkal főzöl le.
Ha meg nem kézit akarsz, akkor ami hozza a K6 szintjét szerintem 150.000-nél kezdődnek, de erősítsetek meg, hogy melyikkel van egy pariba, hülységet se akarok mondani. -
-
headhunter86
senior tag
Én a beépített daráló miatt nem gondolkodnék rajta, se az 54mm miatt. Ha komolyan gondolod a kávézást akkor az kevés lesz. Helyette vennék egy Kingrinder K6-ot és akkor befér mellé 300.000-ért egy jóféle gép, mondjuk egy AVX DB1 Pro (Ami jobb napokon ennél olcsóbb). Vagy ha óckodsz a kínaitól, akkor néznék valami más márkát. (Tudom, mert sokat dilemmáztam én is vásárlás előtt.)
Vagy 200.000 körül is kapni már jó presszógépeket, meg 150.000-ért egy motoros örlőt.
De én nagyon meggondolnám ezeket a 2in1 gépeket.Update: Na ha 380.000-ért DB1 Pro + DF64 II páros akció van, akkor meg is van a bestbuy. Mérföldeket ráver a műanyag Sage-ra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 3 akku +szűrők +táska
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- DJI Mavic 2 Zoom drón, gyári dobozában, 4 db aksival és táskával eladó
- DJI Air 2s drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged