- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
lojzi1
csendes tag
válasz
fecke78 #13035 üzenetére
Szintén Profitec Go. Én végül megvettem a gyári Profitec naked portafiltert, 50 eur körül volt. Először az Expolygonnál vettem egy Rocket kart, az is 18e volt, de annak a fülei túl vastagok voltak és nagyon szorult, lereszelni meg nem akartam belőle. Elcseréltem egy csoda fanyelű AVX karra, az meg egy kicsit szélességében volt kevés, szörnyű csikorgó hangot adott ki fölrakáskor és csak a fül szélén fogott. Ezután meguntam és vettem a gyári ECM/Profitec kart, az tökéletes. Biztos van más is ami passzol, de nem akartam tovább kísérletezni.
-
Horvi
őstag
válasz
fecke78 #13042 üzenetére
Csak egy ötlet ehhez. Vannak helyek ahol kis darabokat is tudsz venni mindenféle speciális fából is akár, abból választasz magadnak. Aztán keresel egy asztalost/esztergályost és olyanra csinálja meg neked a nyelet amilyenre szeretnéd. Én így csinálnám ha valami speciálisabb kellene.
-
L4D1K
őstag
válasz
fecke78 #13043 üzenetére
Nem vedeni akarom Belat, de amit te irsz kb alomvilag es max feltorekvo / garazscegeknel mukodik.
Ha automatan allitjak ossze a rendeleseket, gondolom felmertek ezzel mennyivel hatekonyabb igy nekik - plusz lehet pont olcsobb neked.
De a te peldadbol kiindulva, gondolom mennyire orulnel ha pont a te csomagod kesne mert masnak a rendeleseit kall manualisan atturni, hogy hozzaadjanak /kivegyenek belole ezt azt.
Ne erts felre, persze meglehet. De ha neked megcsinaljak akkkor masnak is meg kell es ennyi erovel folosleges az automatizacio.
Hogy ON topic is legyen:
Nem reg kezdtunk el hasznalni indukcios fozolapot es ezert vettunk egy megfelelo "atalakitot" a Brikka ala.
Azt kell h mondjam - ez b*szott jo
. Eddig gazon kotyeszeztunk, melegitett vizzel stb... na itt kb semmi ertelme. Olyan gyorsan atmelegszik a viz a tartalyban hogy a felso reszt meg kezzel meglehet fogni. Es sokkal stabilabb a vegeredmeny is.
-
tailor
őstag
válasz
fecke78 #13034 üzenetére
Ugye Béla olvas minket, és reagált is a csomagösszekészítésre - és igazából az ő álláspontjuk is érthető, be kell lássam...
"Csomagösszekészítés: Mostanra eljutottunk odáig, hogy szinte minden autómatikus. A kollégák már csak a rendelési számokat látják. Már nem mi küldjük át a megrendeléseket az irodából. Mivel többen csomagolnak, így az már nem lehetséges, hogy utólag belenyúljunk a rendelésekbe. Minden vásárlónktól azt kérjük, hogy gondolja át alaposan a végső enter gomb lenyomása előtt, hogy mi az amit rendelni szeretne. December végén több száz megrendelés érkezett. A kollégák nagyon sok csomagot előkészetettek a feladáshoz 30-án. Hatalmas munka lenne előkészített csomagokat megbontani. A jövőben sem vállaljuk a megrendeléseknél az összevonást.Nagyobb webáruházaknál eddig sem volt ilyen lehetőség." -
tailor
őstag
válasz
fecke78 #13031 üzenetére
Én is szerettem volna náluk rendelést összevonni, de nem lehetett, pedig nem volt még feladva az előző pakk
Kb. hasonló volt az indok, sok a rendelés, a kollégát "ne zavarjuk össze"...
Nagyra nőttek, gondolom most leginkább azzal vannak elfoglalva. Amit megértek, de ahhoz, hogy ekkora legyen egy cég, sztem kellett a sok kis egyéni vásárló is, őket így nem kellene leszarni. Ezek az apró gesztusok, hogy igen, két csomag helyett egyben küldöm ( =kevesebb logisztika, macera, foglalt automata-hely, stb., tehát a "totált" nézve sokkal több az előnye!), nagyon sokat hozzátesznek ahhoz, hogy lojális legyen az ember egy céggel. -
-
dippe
tag
válasz
fecke78 #12313 üzenetére
Szerintem írd össze hogy mekkora, milyen kellene, és a 3d nyomtatós fórumban kérdezz rá. Segítőkészek.
Az anyagválasztás érdekes probléma lehet. Hővezetés szempontból kérdéses. Ami elsőre eszembe jut, a TPU ami gumi szerű, és jól bírja a hőt (80+fok). A hosszútávú tartósságról a fórumosokat kérdezd, én csak keveset nyomtattam ebből az anyagból. Pár példa: https://www.printables.com/search/models?q=cup+coaster
Elvileg a szilikon pohár stb. alátétek is megfelelhetnek mivel általában magas a hőtűrésük (100+fok). Ha szeretsz kreatívkodni, akkor léteznek öntőformák és lehet szilikont rendelni. pl. https://hobbiverzum.hu/Kor-alaku-poharalatet https://szilikonbolt.hu/
De biztosan lehet készen is kapni. -
válasz
fecke78 #12200 üzenetére
"rendes" tejnek - bár ez önmagában ellentmondás - ára van. Egyébként a kettőnyolcas uht mizo is jól krémesedik (most gyartottam vagy 40 kapucsínót egyhuzamban), de egy kistermelői tej más világ. S mit mondjunk akkor a barista zabra (nem iszom tehénváladékot), amiből az iható, minőségi az 1200Ft\L
-
válasz
fecke78 #12131 üzenetére
Pulycaf nagyon jó, kávézsírra. Néhány havonta, vagy mikor ránézésre kezd redvásodni a felsőszűrő, akkor vakszűrőzve (de ha használsz szűrőhálót+papírt (puckscreen+filter) sose lesz zsíros. Vízkőre nem jó, oda citromsav kell. DM-ben fél kiló egy ezres. Kancsós víz alig kövesít, ott inkább magnéziumlerakódás lesz, de ahhoz szét kell kapni a bojlert asszem.
Az őrlőt sose kell granulátumozni, pénzkidobás. Az nagyforgalmú kávézókba való. Mikor nagyon unatkozol, évente egyszer leveszed a késeket és kiporszívózod belülről. Vagy azt se. -
-
headhunter86
senior tag
válasz
fecke78 #12124 üzenetére
Ali nekem max. másfél hét. Csak olyat kell rendelni, ami 11 vagy 13 napos szállítás.
Holnap lehet kipróbálom én is a szimpla kosarat. Az alja elég szűk és kevés a lyuk rajta, avxen láttam hozzá olyat aminek az alja nem szűkül össze, lehet érdemes lenne olyat rendelnem? -
válasz
fecke78 #12120 üzenetére
Jaa remek. Akkor expolygonon veszel e61 fejet, van fanyelük is. Nem hiszem, hogy pont olíva, de a legolcsóbb kezeletlen diófa nyél is kurvajól fog kinézni egy év fogdosás után. Vagy a megfelelő menetre (pl. M10) lehet különféle fanyeleket venni.
Pl. Mondjuk eezen pont nem írnak profitec kompatibilitást, de e61.
-
-
kchris78
veterán
válasz
fecke78 #12102 üzenetére
Ha bszott erős akkor végy vissza a 18grammból (mellesleg ez ócsítja is a főzést). Én 11grammokat szoktam főzni 20-30ml közé kávétól függően és az nekem az optimális mennyiség, abból lehet kevésbé erőset is főzni vagy 18-20ml erőset, ami akár 60ml tejjel higítva is nagyon jó aromás ízt ad... Persze kinek a papné kinek a paplan..
-
danbenzin
csendes tag
válasz
fecke78 #12055 üzenetére
teljesen igazad van, nem voltam korrekt és jobban csipkelődök a kelleténél, kérlek nézd el nekem. kívánom, hogy megtaláld majd a saját utadat és sikeresen fogyassz majd olyan italokat, amikről álmodozol. kérlek, engedd meg, hogy saját tapasztalataimat is megosszam, mégpedig arról lenne szó, hogy a fórumot visszaolvasva találtam rengeteg hasznosabbnál hasznosabb tanácsot, amiket újdonsült lelkes kezdő amatőr otthoni kávéfogyasztóként megfogadtam és most az eredménnyel jómagam és környezetem felettébb meg vagyunk elégedve. leegyszerűsítettem az egészet, a hobbi alapjának a frissen pörkölt, frissen és jól őrölt kávét és legalább szűrt vizet tartom, a többi már a lehetőségek szerint alakuljon. te más megközelítést választottál, amin én többet szórakozok a kelleténél. nem szeretném elvinni a kedvedet
-
válasz
fecke78 #12048 üzenetére
Ha mindenáron a 140ml adag kell, akkor 18g->36-40g +100g forró vízzel felönteni.
de ez is más ízvilág lesz (remélhetőleg), szóval hozzá kell szokni picitha ez ízlik, akkor hetente csökkenteném 5g-vel a hozzáadott víz mennyiségét, hátha még úgy is ízlik
egyébként a szó szoros értelmében reprodukálni sehogy, az automatán valószínűleg nem 18g őrleményből készül a 140ml, hogy csak egy tényezőt említsünk..
-
tuzpenge
őstag
válasz
fecke78 #12032 üzenetére
Ha megnyitod a linket amit küldtem ott van a csomagolás / pörkölés dátuma. Ha az 1 hónapnál nem több akkor veheted, ha nem akkor vársz a következő szállításig, de értesítőt is kérhetsz ha jól rémlik....Régebben írtam (lehet nem neked), de arra hogy kitapasztald az őrlődet és a gépedet a sötét pörkölés sokkal jobb. Ha már az megy utána kell a közepesre állni és végül a világosra...szerintem minden szintre meg kell érnie az embernek (izlelőbimbóknak, flownak, mindennek). Én pl több mint 2 éve kontárkodom már, de a világos pörit még nem érzem a magaménak.....
Amit automatában jónak érzel / éreztél semmit nem jelent hidd el.... -
kchris78
veterán
válasz
fecke78 #12028 üzenetére
Régen is ittak jó kávét. Csak azt olyan baristák csináltak akiknek ez a munkájuk és naponta lehúznak mondjuk 100 pressot. Vagy még többet. Nápoly melletti bevásárlóközpontban láttam kávézót, 3 barista tolta FOLYAMATOSAN a pressokat egymás mellett, fizetést nem is náluk kellett intézni hanem a pénztárnál. NA AZ forgalom.. Sosem láttam olyat még. Egy ilyen helyen el tudod képzelni hogy NEM kell mérni a ki-bemenő mennyiséget mert már tizedgrammra az ember kezében van az hogy "mennyi az annyi". Hogy én ehhez képest nulla érzékkel valami ihatót hozzak ki, MÉRNEM kell mert egyszer 11 másszor 12 grammot fogok beletenni ami egy 10grammos kosárban olyan hogy a 11 pont jól jön le, 12 meg annyira megszorul hogy 40-50mp volt mire lecsordogált... És nem fogom tudni hogy miért jó másszor sz.r a főzet.. Pedig mindent "ugyanúgy" csináltam. Az hogy méri az ember nem jelenti azt hogy tizedgrammra kell mérni (amúgy ha épp tele van a kosár egy fél gramm túltöltés már simán számít..) -
más: (egy brikettes presso is lehet jó és sz.r.. Nekem attól kinyílt a bicska a zsebemben mikor az egyik sznob podcastben megszólal a csóka hogy olaszországban is lehet már jó kávét inni. Attól hogy nem szereti a sötét pörkölést... Sötét pörkölés is lehet jó minőségű alapanyagból)
-
iatti
aktív tag
válasz
fecke78 #12028 üzenetére
ma délután írogatós kedvemben vagyok. tényleg nem megbántva, szép színes a madárka, de nem látok pörkölési infót. szerintem máris banánhéj. itt élsz magyarba? itt azért van lehetőség jobb kávét venni. van itt rengetek kispörkölő, ahonnét friss pörit kapsz. vagy az én alsó polcos kedvenc goriziana-m. már avval is nyerő lennél
-
válasz
fecke78 #12013 üzenetére
Szigorúan véve nem, nem 3 nap alatt döglik meg a kávé, de ha otthon felöntesz 1kg-t és elfogy mondjuk egy hónap alatt, annak a végére jelentősen romlik a bab minősége, ez tény. Az, hogy ez mennyire érezhető, mennyit kell majd álltani az őrlőn ugyanahhoz a lefolyáshoz, mennyire változik az íze, természetesen kávéfüggő.
Egy nem singledose őrlőbe fel lehet önteni 3-4 napi adagot, ha úgy kényelmesebb neked, valószínűleg nem lesz jelentős a különbség - cserébe egy tényezőt nem zártál ki a sok közül, erre próbáljuk meg felhívni a figyelmedet.
Ha a negyedik napon kicsit gyorsabb a lefolyás, akkor nem tudod, hogy másképp tampereltél vagy egyenetlen volt az őrlemény a kosárban, vagy... vagy.. hát minden egyforma, lehet, hogy picit többet levegőzött a kávé?
Aztán majd elkezded megpróbálni kizárni azt, amit a legkönnyebben lehet: legyen a lehető legfrissebb a kávé, mennyi idő kimérni? 20 másodperc?Amit viszont félreértettél szerintem, az a mennyire drága gép kell a jó kávéhoz - egy klasszikus olasz espresso-hoz nem kell elkölteni eurók ezreit otthonra.
Az espresso az odafigyeléstől (őrlemény mérés, pogácsa előkészítés, lágy víz, bab tárolása) lesz jó, bármilyen gépen. Nyilván megvannak a minimumok, amik alatt szinte lehetetlen (normális őrlő, normális kosár), de ezt meghaladva egy klasszik olasz espresso-hoz nem kell csoda.
többek között ezért is fordul elő, hogy tényleg remek ipari gépekkel készítenek pocsék kávékat olyan helyeken, ahol a személyzet legjobb esetben is maximum pincér, és szándék sincs a minőségi kávé elkészítésére, egyszerűen nem értenek hozzá.De szerintem adj magadnak néhány hetet, mielőtt ilyen sarkosan fogalmazol, hogy fingreszelés meg kioktatás
Hidd el, mindenki a saját tapasztalatai alapján próbál segíteni, hogy elkerüld a zsákutcákat.
-
válasz
fecke78 #12014 üzenetére
Nem árultad el milyen babról van szó.
Brazil, vagy mondjuk afrikai? Fermentet a szánkra nem vesszük. Ekkor se tudunk egy fénykép alapján mit mondani, de másról (elkészítés) igen.Ja, a döglött kv: egy nyomásfokozós szűrőjű, húszezres diszkont gépnek mindegy, mit készítesz rajta. A szűrő megoldja neked. Ize nem lesz, de rendben kifolyik. Rendes kosarú, karos géppel ez sajnos egyszerűen nem működik. Ha nem fogadod el tőlünk, majd megtanulod magadtól, vagy hamar eladod a cuccot, mert nem lesz sikerélményed.
A bab a nyitott őrlőben pár nap alatt oxidálódik, megváltozik a bab szerkezete és elillannak az aromái. Az oxidáció miatt lehetetlen lesz két egyformát húzni belőle. Pont. -
kmarci25
veterán
válasz
fecke78 #12013 üzenetére
Szerintem tekintsünk el a stílustól, mert azt túl sok minden befolyásolja (az író/olvasó aktuális lelkiállapota, szóhasználata, érzékenysége stb.).
Ha csak magát az információkat nézzük, hidd el, hogy mindenki segíteni szeretne. És igen, ez sokszor fingreszelésnek tűnik, én is annak éreztem, mikor elkezdtem ezt a hobbit. Én is elborzadtam, hogy 50 ezernél kezdődik egy őrlő, amivel érdemes próbálkozni, és akkor az kézi, és a piac alja. És hogy 150-nél a gép. És manapság már 12 ezernél egy kilós kávé, amit érdemes megkóstolni. Igen, ebbe a hobbiba (is) számolatlanul lehet önteni a pénzt, még akkor is, ha csak az alapokra lősz.
Ez sajnos ilyen. Nincs azzal baj, ha valaki szereti a sárga csibót a 20 éves, soha ki nem tisztított szarvasiból. De ha már van jó géped, őrlőd, ráadásul kérdezel, informálódsz, akkor fogadd is el a válaszokat.
Ami itt viszonyítási alap, az nem a kisvárosi "cuki", hanem bármelyik specialty kávézó, ahol sajnos már 1500-2000 ft körül van egy dupla presszó, de az olyan is. És ott nem fogják a harmadik napja az őrlőben álló kávét ledarálni neked, mert nem az a szint. (A pékség egyébként tök jó hasonlat, a kézműves pékségek, meg az albán pékségek közti különbség - minőségben, árban - nagyon hasonló.)
Szóval ne vedd bántásnak, meg sznobságnak, még akkor sem, ha éppen annak érzed. Nem muszáj megfogadni, amiket olvasol, de senki sem akar félrevezetni. -
tuzpenge
őstag
válasz
fecke78 #12011 üzenetére
%Még egyszer: nem akarlak megbántani, meg igazából vitatkozni sem, mert olvasva a fórumot nemnagyon fogadod el a komolyabban hozzáértők (nem magamra gondolok, mert én nem szoktam ide írogatni) tanácsát, mert azt Te fingreszelésnek és kioktatásnak veszed!! Hidd el hogy akik a HC-ből idejárnak nem kioktatnak, sőt még abban a topicban sem tapasztalom a kioktatást....ez nem az erősítős topic. A 95%-a teljesen normális arc....
Ja igen a válaszom: de 10-20-30 éve is ittak jó kávét, de már akkor sem 1 hetes bontott döglött kávéból! De olyan jót, mint amit a mai technikával ki lehet hozni a jó / friss alapanyagból nem ittak az tuti! De ha neked a kávé minőségének megőrzése már túlzás miért vettél olyan drága technikát hozzá? -
danbenzin
csendes tag
-
-
válasz
fecke78 #12011 üzenetére
De ittak és mint minden terület ez is fejlődik, nem is kicsit.
Meg fogsz lepődni, de a legtöbb jó kávézóban mérik a bemenő-kijövő kávét hiszen csak így tudnak konzisztensen kávét készíteni. Most tekintsünk el az olasz brikett vonaltól ahol kb tökmindegy.
Ráadásul azért sem értem a dolgot mert nem valami szarvasival próbálkozol hanem egy profitec géppel és egy helios őrlővel. Ha nem mérsz tized pontosan mindent akkor nem fogsz tudni 2 ugyanolyan kávét készíteni és sose jössz rá hol a hiba a rendszerben. -
skilleeer
csendes tag
válasz
fecke78 #11973 üzenetére
ugyan én még kezdő vagyok, de ezt a problémát nekem a túl finom örlemény okozta. próbáld picit durvábbra őrölni.
Kis troubleshooting mankó ami nekem segített (ebben a sorrendben)savanyú:
- túl finom örlés -> őröld durvábbra
-főzd hosszabbra
-alacsony hőfok ->emelj hőfokot (legvégső esetben)keserű:
-túl durva örlés ->őröld finomabbra
-főzd rövidebbre
-magas hőfok -> csökkents hőfokot (legvésgő esetben)Mostanra (1hét) egész jó kávét sikerül főznöm, de még nem tökéletes (nem konzisztens a tamper és a mennyiség). De még mindig úgy érzem, hogy a felszínt kapargatom..
-
Jolida
tag
válasz
fecke78 #11997 üzenetére
Unokának a Mammutban levőben veszek kávét (a Pólus MM nagyon ritkán rendel és vagy nincs, vagy régi), tele van negyed kilóssal /is/ ... nehogy már a jó kávémat pocsékolja!
Mire a kiló végére érsz (hacsak nem kávézót üzemeltetsz, vagy céges főzőt tömsz), addigra 50-60-szor nyitottad ki a zacskót ... két-három hét, vagy több alatt.
Persze ha beleöntesz egy fél kilót a tartályba, akkor nem szóltam. -
Jolida
tag
válasz
fecke78 #11991 üzenetére
Ez egy blendelt kávé.
Származási ország: Brazília
Régió: Patrocinio (Minas Gerais),
Fajta: Acaiá, Yellow Catuaí, Feldolgozási módszer: nedves feldolgozás (mosott)
Régió: Varjão de Minas (Cerrado of Minas),
Fajta: Yellow Bourbon, Feldolgozási módszer: nedves feldolgozás (mosott)Régió: Patrocínio (Cerrado Mineiro),
Fajta: Red Bourbon, Feldolgozási módszer: száraz feldolgozás (természetes)Fajta: 100% Arabica
Tengerszint feletti magasság: 800 - 1450 m
Szüret: április – május Pörkölési profil: közepes
Íz: csokoládé, dió és mazsola jegyek
Illat: édes
Testesség: közepes
Savasság: alacsony
Csomagolás: 1 kg kávébab
Nem látom, hogy lehetne pörkölési időre választani.
Szerintem jobban járnál, ha csak egy fajta kávéval gyakorolnád be a teendőket.
Ha a negyed kilót elpacsáltad, és kb. rutinszerűen megy már, lehet mást venni.Én nem veszek -általában- mást, csak negyed kilós zacskókat, azokat is időben eltolva.
Ha egyet kivégzek (13-14 főzés 18-18.5g, kb. egy hét ... tíz nap) , addigra egy másik "beérik". -
Jolida
tag
válasz
fecke78 #11987 üzenetére
A rugós Normcore-om 30 fontos (kb. 13.6kg), bőven elég "normál" presszóhoz.
Szerintem előbb egy átlagos (közepesen sötét) dél-amerikaival próbálkozz (bemész a MM-ba és veszel pl. nem túl régi negyed kilós AVX brazilt).
Ha ezzel konzisztensen megy már a főzés, áttérhetsz más pörkölőre/fajtára.
-
kchris78
veterán
válasz
fecke78 #11976 üzenetére
Hőfok állítás már az utolsó lépés ha savanyú.. Első körben ahogy írták előttem, őrlés finomsága, kivonatolási idővel kell játszani.. Én mikor ezek beálltak, feltoltam még a hőmérsékletet +2 fokkal mert a többi már ok volt (35mp, 1:2.5 kivonatolási mennyiség), és az tette igazán helyre az ízt
. Persze utána én feltoltam a kivonatolási időt 1:3-hoz hogy a savanyúság "eltűnése" után legyen egy kis igazi kv íz
. (ami tejjel is érezhető)
-
headhunter86
senior tag
válasz
fecke78 #11956 üzenetére
Hmm, erre még nem is gondoltam. Bár már nem megy annyira rosszul, most úgy érzem inkább a tej megy nehezebben.
Inkább csak többször szeretnék kávézni, meg kicsit pazarló, hogy 17g-t iszom, mikor elég lenne a 8-9g-s kosár is. Napközben egyedül vagyok itthon, nejem maximum reggel tudom rávenni, hogy igyon velem kávét. -
válasz
fecke78 #11825 üzenetére
Nyugodtan tégy tiltólistára, nem haragszom. Ha strand végén a két üvöltő gyerekemmel lesz lehetőségem, szívesen befotózom neked a sarki aldiban (ahová bizonyára te is be tudsz menni) a 15.xFt\kg árú terméket, amely - fájdalom - nem szerepel a linkelt honlapon. Reklamálj náluk.
Egyébként az arany színű por a listád aljáról kotyogóban egész jó, épp azt iszom apámnál.
A személyeskedő részre had' ne reagáljak. Inkább igyál még egyet és fogd a nyuszira.
Viiktor@ elpukkanhatott a kazán tetején a biztosíték, bár az asszem 180 foknál olvad le. Ennek mondjuk semmi köze a tömítéscseréhez.
-
iatti
aktív tag
válasz
fecke78 #11825 üzenetére
nézz át a hardkórra
én már onnét lepattantam 2-3hónapja.
nálam max paljoc, impresso, kapucziner kávéi jártak 10-12 rugó környékén. de mostanában elvagyok a goriziani caffe 5-8 rugós cuccaival. aránylag friss anyag az olasz!!! presszó vonalhoz. a savanyát meg sose szerettem. na ezért odaát ment volna a reklamáció
-
Patrikanevem
friss újonc
válasz
fecke78 #11745 üzenetére
Többi boltban is ennyi volt az ára akkoriban, delonghival nem volt bajom soha, szimpi is volt, hogy nem kell kulon venni orlot, tampert, tamper allvanyt, gozkar is jol mukodik, meg még rohadt jól is nez ki, Sage the barista express ami hasonlo kategoria, de annal nincs ez a lenyithato racs, amire tudod rakni a kis cseszet, hogy ne 10 centi magasrol csobbanjon bele a kave. Ez 19bar nyomast tud, a Sage tudja ugyanezt? Saget nem ismerem…
-
Horvi
őstag
válasz
fecke78 #11750 üzenetére
Igazából csak mások az igények. Én ha itthon vagyok napi egy kávét iszok. Asszony a melóhelyen kávézik. Hétvégén meg nagyon max napi kettőt iszunk. Ez simán lehozható egy kézi örlővel minden gond nélkül. Ha ő is HO-ban dolgozna és napi több kávét innánk akkor én sem gondolkodtam volna kézi örlőben egy percig sem.
-
Patrikanevem
friss újonc
válasz
fecke78 #11739 üzenetére
Ez masik gep, teljesen. Az enyém közelebb van a Sagehez amit ajanl helyette. Eldugulasra az enyem tetejen mar van egy nyilas ahol be tudsz nyulni egy huzallal, vagy pici kefevel kenyelmesen, kapcsoloval sincs semmi baj az egvilagon, a manometer is tokeletesen mukodik, egyedul ez az eldugulos/kávé fentragadós sztori van meg amit leirtam. Svájcban vettem 415os arfolyamon 1050 frank volt 1.5 eve, most is 750ert van ott, mondjuk az teny hogy kaptam is melle egy csomo ajandekot a bolt vezeto, adott mellé 5 kilo kavet vegyesen, meg 6 vagy 7 flakon vizkooldot alig bírtam kimenni a sok cuccal a plazabol .
-
válasz
fecke78 #11712 üzenetére
Jó a Laica, teljesen ajánlott. A kávés szűrőjük különösen, legfeljebb az íze furcsa, ha ivásra is azt szeretnéd. Vegyél egy darabot és kiderül megszokod-e. A magbéziumosokkal kő nem lesz, de a magnézium is ki tud válni, lerakódni sajna. Most kapásból nincs meg, hogy sima vízkőtlenítés azt leviszi-e.
-
válasz
fecke78 #11540 üzenetére
PallYotz evek ota hasznal ilyen gepet a porkolojeben. Nagyon extra dolgot kell ahhoz csinalni, hogy kinyirjad. Mondjuk teny, hogy a sage-nel szopas a neha spec alkatresz, E61 eseten ilyen gondok nincsenek pl MaraX. De ilyen tudasu dual bojler gepet ennyi penzert nem nagyon kapsz.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- DJI Mavic 2 Zoom drón, gyári dobozában, 4 db aksival és táskával eladó
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- Labubu - Exciting Macaron/Have a Seat bontatlan figurák
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged