- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Canon EOS DSLR topic
- BIOS frissítés
- Hobby elektronika
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jönnek a 144 Hz-es LG OLED tévék
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
No.01
addikt
Kicsit megkesve valaszolok, de az a franya munka nem varhat...
FB-om nincs pedig van 1-2 csoport ami nagyon is erdekelne. Mas konnyebben elerheto forum nincs esetleg, mint alternativa?
Elkezdtem videokat nezegetni, kicsit tobbet olvasgatni, de hiaba alakul a kep azert meg mindig nem vagyok biztos a jo kezdo setupban. (foleg ugy, h az "konyhakpatibilis" is legyen a szebbik felemnek is
)
Az orlon meg orlodok (huhh de rossz) van ami nem nagy es a design is jo sot ha jol olvasok a sorok kozott akkor filteres orlobol nemigazan lesz soha espressos. Ami nem akkora gond max marad a Nespresso (ja danbenzin kocsi a goriffee-s tippet rendeltem is mind3 kapszulasukbol)
Van esetleg top 3 marka netalantan tipus ami nyugodt szivvel ajanlhato?
A merleggel kapcsolatban csak annyi, h legyen pontos merjen egyszerre sulyt es idot is (ha jol latom ez tud nagyon hasznos lenni)
Azon kivul viszont mas extra kivansag nincs. Azt nem tudom eldonteni, h egy elemessle jarnek jobban vagy lehet tolthetos azt ha elromlik akkor majd veszek egy masikat.
A Timemore szimpi bar a feheren a feher szamok lehet nem annyira olvashatok...A kancsonal van valami extra ami odafigyelest erdemel?
-
No.01
addikt
Koszi a gyors valaszt!
Igen sejtettem, h az orlo itt is szamit. Ezert is volt szimpi ez a Fellow mert ott van a csomagban minden: merleg, kionto, orlo... de tovabbra sem tudom, h ez mennyire hipszter marka vagy valoban jo es minosegi dolgokat arulnak?
Van esetleg valami kezdo filtereseknek szolo YT csatorna esetleg masik forum ahol van valami kiindulasi pont?
Mar regebb ota terveztem, h belevagok a presszozasba otthon, de ugy voltam vele, h hiaba is tudnam megvenni a gepeket ha nincs meg a tudas…
Igy mar lassan 1 eve tervezem, h elmegyek valami kezdo de jofajta iskolaba ahol 1-2-3 nap alatt megtanulom az alap dolgokat…Ez mind szep es jo, de egy orlo es kavegepnek kell hely boven (ez a kisebbik problema) covidig szinte csak tejes dolgokat ittunk azota viszont csak az elso kave csuszik tejjel a kis felesegemnek ugytunik most volt a palfordulas… es a kovetkezo bokkeno is o volt eddig reven azt nem latom magma elott, h o reggel felkel es nekiall szoszmotolni a dolgokkal ugy ahogy azt en tennem. A filter ilyen szempontbol tan jobban kezelheto.
Jo nyomon jarok az alapokat illetoen? -
No.01
addikt
Sziasztok,
A nem tul tavoli multban egy maganszallason kiprobaltuk a filter kavet. (Moccamaster, elore orolt kave (one eleven) zero tapasztalat, de volt egy kis irott how-to)
Teljesen odaig voltunk meg vissza.
Azota voltunk par itthoni es kulfoldi specialty kavezoban es azon kaptuk magunkat, h a reggeli tejes es a tobbi szimpla pressot 90%-ban filterre csereltuk... es lattunk (ittunk) csodakat is.
En annyira nem lepodtem meg, de a parom azt mondta, h a sok savasabb presso utan (ami kevesbbe az o vilaga) ezt adna napi szinten sot meg tan a reggeli flatwhite-ot is lehet lecserelne.
Szova a kerdeseim:
Kezdjuk inkabb az elejen.
- Mennyire konnyen hozhato a kavezos filter elmeny otthon?
- Gondolom az orlo itt sem elkerulheto… ha igen akkor van “atjaras” espresso <--> filter?
- Van e ajanlott setup? (full, nem csak kancso es merleg)
- Hajlando lennek nagyobb osszeget is szanni a projektre es nem elkovetni azt a hibat amit mashol mar megtettem, miszerint jo less az kezdesnek (nem lett az, inkabb vettem volna a jobbikat elsore)Kis kerdezoskodes es keresgeles utan szembejott a Fellow marka ami designban jonak tunik es a teszteken sem szerepel rosszul. (a kerdes csak az, h ebbol mennyi igaz a valodi eletben?)
Rovidenennyi
-
No.01
addikt
válasz
RetepNyaraB #4344 üzenetére
Ezzel azert (gondolom/remelem) tisztaban van... Ideiglenesen ennel jobb laternativat nemigen tudok neki ajanlani en sem. (foleg, h a kis konyha vegett egy orlo mar tutira nem ferne el sehol sem)
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Hugomok 10+eves automata gepe elromlott es a javitasa lehet nem megoldhato (legalabbis nem gazdasagosan) Igy ideiglenesen(?) kotyogoban gondolkodik.
A kerdesem, h erdemes esetleg a regi Brikkat (szeleppel) keresnie vagy teljesen folosleges es jo lehet a sima is csak akkor meleg/forro vizzel kell feltolteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest