- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
Röast-ot próbáltam nemrég, most rendeltem újra. Mono, Stereo ami befér 10 alá. Eddig a Monot és a Glam-et kóstoltam, érződik az árbeli különbség, most a Stereo-ból is rendletem.
-
goom
senior tag
A Goriziana Grad Cru kávét ismered? Most egészen jó, egy hónapos pörkölési dátummal látom, és belefér az árba is. Ár-érték arányban szerintem elég jó.
-
Horvi
őstag
Alabástrom megoldása jó ötlet én erre nem is gondoltam.
Amúgy én úgy szoktam, hogy kb fél liter vizet töltök a forralóba, az felforr gyorsan utána kezdek el készülődni. Előveszem a kv-t, ledarálom, előkészítem az aeropresst stb. Ezen idő alatt szerintem visszahűl "megfelelő" hőmérsékletre. Lehet nem ez a legjobb módszer de én úgy voltam vele, hogy az elején kísérletezgettem többet aztán meglett egy recept ami nekem is és a páromnak is ízlik(végül is ez lenne a lényeg nem?). Utána ezzel a metódussal mindig konstans eredményt tudok elérni(még ha nem is 93fokos a víz).
-
-
-
-
d@vee
őstag
Köszi a tippet az allegros friss pörköléses kávépakkról. Pár napja rendeltem, ma vettem át. Bő egy hetes pörkölés, a Honduras-t próbáltam ki reggel és teljesen okés.
Akik fagyasztva tárolják a kávét, így 200g-s adagokban lefagyasztva az utolsó 1-2 adag majd csak pár hónap múlva kerül elő, mennyire vállalható az ízük?
-
goom
senior tag
Én párszor már tettem "kísérletet" a négyezer környéki kategóriában, és mindig ugyanaz volt a végeredmény: visszatérés a háromezresekhez. Nekem nem jött ki a különbség presszó téren (karos gép, klasszikus csokis, olasz vonal, tejjel). Pompás kávékat készítek Pall&Yotz, Kapucziner és AVX babokból...
-
headhunter86
senior tag
Én nem ismernem. Bevallom én nagy AVX-es fogyasztó vagyok. De ahogy elnézem ez kicsit más árkategória.
Többféle AVX-et próbáltam már, az én kávéfogyasztási igényeimnek megfelel, bár ki akarok majd próbálni mást is, de szerintem AVX ár/értékben nagyon jó, illetve ha nem rendelek mindig be tudok ugrani médiába és 3 hetes pörköléssűből mindig van bőven. -
Comandante C40el napi 6-8 kávé a hét minden napján. Nem, hogy nem gond, borzasztóan élvezem a folyamatot. 250ml vízzel V60 vagy french press egy személyre, vagy 30g kávé/500ml víz ha ketten vagyunk. Ha többen több ilyen, de általában a vendégek is imádnak tekerni szóval lehet outsourceolni egy részét a melónak
-
Babtól is függ. 18-20g jó világos etióptól rögvest kiül a döbbenet az ember arcára
Mostanság, hogy Dunàt lehet rekeszteni az új, egyadagos DF őrlőkkel, szerintem a használt Mazzerek ára erős lejtmenetbe kezd (eddig is olcsók voltak az őrlemény minőségüket tekintve). Ebből két dolog következik:
-Aki markecplészen épp 170k-ért àrulja az ssp késes Jollyjàt, az lehet elég sokàig fogja nézegetni a hirdetését.
-aki Mazzert akarna venni, egyre jobban jár. -
headhunter86
senior tag
K6-ot már berendeltem épp ma, de köszi!
Magára gépre gondoltam a 120k-s keretet örlőn felül.
Amúgy most találtam meg más néven az AVX EM TB1-et: Gemilai CRM3605. Szerintem ez egy és ugyanaz (legalább is külsőre), ezen a néven (nyilván) tesztet is lehet róla találni külföldön. -
fecke78
senior tag
-
-
kmarci25
veterán
Ez nekem bevált
https://a.aliexpress.com/_EH0VLHf -
d@vee
őstag
Akkor maradhatunk az iható szintnél
Kotyogós nem játszik nálam, jobb lenne valami kávé bele, eltekerem vagy gomb és fő megoldás. Néha (2 havonta) jönnek vendégek, akkor barátnőmnek is tudni kell használni, kotyogóssal meg nem olyan buli lefőzni vagy 10 adagot.
Ezek a Delonghi EC235-ös gépek ordenáré rosszak? Most jártam bennt egy műszaki boltban, Dedica mellett ez volt ami kézbevéve nem tűnt mindjárt szétesőnek. -
-
tailor
őstag
Szia! Én ugyanebben a cipőben járok, kezdőként. A Flair számomra már valahogy "too much" volt (kinézetben, plusz mellé a hőmérős forraló, nyomásmérő), és végül a vendégek miatt a habosító is opció lett (bár nekem amúgy nem kell). Végül egy TB1-et vettem, használtan 50-ért, ma főztem vele az első két presszómat. Nos, van hova fejlődni, de kezdésnek elég jó lett már így is, extra kézműves kávé nélkül, Lavazza Oroból CM702-vel őrölve.
Rendeltem hozzá pár alapkelléket az AVX-től, meg egy zacskó brazil Santos kávét, az lesz majd a következő kör, ha megérkezik. -
-
-
-
tuzpenge
őstag
-
AXisBOLD
addikt
Delonghi Dedica 685-öt használok pár éve teljes megelégedéssel. annyi, hogy nem várom meg, hogy jelezze a vízkövesedést (ezt valahogy a Delonghi gépek elég hosszúra hagyják), gyakrabban futtatom le a descaling programot. a lattissima touch-nál ugyan ez a helyzet.
Őrölt és most már szemeskávéból is jó presszót főz.
Egy Graef CM800 dolgozik mellette.ugyan itt: Delonghi Dedica 685 szűrőkosár magasítót szeretnék, ehhez az 51mm-es lesz a jó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Google Pixel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest